6 Trucs Om Jouw Ex Snel Te Verleiden

Iemand verleiden kan zelfs onder de beste omstandigheden een uitdaging zijn, maar als het gaat om je ex, dan wordt het allemaal nog nét een stapje lastiger. Als er veel geschiedenis tussen jou en iemand anders is, dan compliceert dat het proces van flirten enorm. Aangezien veel mensen uiteindelijk spijt krijgen van een break-up, en hun ex terug willen, kan dat vervelend zijn.

Het is echter verre van onmogelijk om je ex terug te krijgen, mits je goed weet wat je doet! Wanneer jij de juiste trucs kent, dan voorkom je de veelgemaakte fouten die mensen hierbij maken, en maak je de kans zo groot mogelijk dat je je ex uiteindelijk opnieuw weet te verleiden. In dit artikel sta ik stil bij de volgende trucs, en uitleggen hoe ze werken:

 • Krijg inzicht in de redenen dat het uitging
 • Laat je ex zien dat je aan je problemen werkt
 • Werk aan je lichaam
 • Maak je ex jaloers
 • Zorg dat je ex je mist
 • Kom niet wanhopig over

Tip vooraf: Denk na of je je ex wel écht terug wilt

Als ik deze tip face to face aan mensen geef die net uit een relatie komen, kijken ze me vaak vol onbegrip aan. Het komt ook wel eens voor dat ze boos op me worden omdat ik dit vraag. Zij weten toch wel hoe ze zich voelen! Daar hoeven ze toch niet nog langer over na te denken? Ik weet dat het nu kan voelen alsof je heel zeker bent van je zaak, maar dat wil nog niet zeggen dat het ook echt een goed idee is om je ex te verleiden.

“Wanneer jij veel tijd en moeite in het terugkrijgen van je ex hebt gestoken, is het toch jammer als je je ineens bedenkt.”

Wat sowieso wel een goed idee is, is om eerst goed na te denken over de vraag of je je ex echt terug wil. Als je net uit een relatie komt, dan ben je waarschijnlijk erg emotioneel. Je bent nog heel erg bezig met de relatie, en alles wat je bent verloren toen die relatie uiteindelijk uitging. Het is makkelijk om dit soort gevoelens te verwarren met het terug willen van je ex, maar het is zeker niet hetzelfde.

Het is zinvol om even te wachten, en de meest heftige emoties even te laten zakken. Het is dan makkelijker om te bepalen of je je ex terug wil, al zal het nog steeds niet eenvoudig zijn. Indien je hier moeite mee hebt, dan kan het helpen om jezelf de volgende vragen te stellen:

 • Mis ik mijn ex, of mis ik het hebben van een relatie?
 • Maakte mijn ex mij zelfverzekerder en gelukkiger?
 • Wat zijn de redenen dat het uitging, en zijn die problemen op te lossen?
 • Kun je je een toekomst voorstellen met je ex op de lange termijn?

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Truc 1: Krijg inzicht in de redenen dat het uitging

De reden dat het mensen vaak niet lukt om hun ex terug te krijgen, is dat ze hier te ondoordacht in te werk gaan. Ze denken erover alsof het niets anders is dan het verleiden van ieder ander persoon, terwijl dat beslist niet het geval is. Het verleiden van je ex brengt een hele hoop extra bagage met zich mee, vanwege alle heftige emoties die er tussen jullie gespeeld hebben (en misschien nog steeds spelen).

“Als je een gefaalde relatie nog een keer precies hetzelfde over doet, dan moet je niet verbaasd zijn als hij opnieuw faalt.”

Om te voorkomen dat je het opnieuw fout doet, moet je daarom inzicht krijgen in de redenen dat het uitging. Een relatie eindigt natuurlijk niet zomaar. Waarschijnlijk was er al een langere aanloop naar het uitgaan van jullie relatie, of was er één explosieve gebeurtenis die het allemaal heeft doen instorten. Hoe het ook zij, er zal echt wel een reden voor zijn.

Zodra jij inzicht hebt in de redenen dat jullie relatie uitging, dan kun je dat ook aan je ex laten merken. Wanneer hij of zij het idee heeft dat jij weet wat er mis is gegaan in jullie relatie, dan is de kans groter dat je ex je nog een kans geeft. Hierdoor laat je namelijk zien dat je niet van plan bent om opnieuw dezelfde fouten te maken. De kans op een succesvolle relatie is dan een stuk groter.

Het is hierbij belangrijk om ook naar je eigen fouten te kijken. Ik snap best dat er waarschijnlijk externe omstandigheden waren die het moeilijker maakten, en dat je ex ook fouten heeft gemaakt. Jij bent echter je ex aan het overtuigen om jou nog een kans te geven, en niet andersom! Het is daarom essentieel dat je ex kan zien dat jij van je eigen fouten hebt geleerd.

Truc 2: Laat je ex zien dat je aan je problemen werkt

Het is natuurlijk hartstikke mooi dat jij weet wat je fout hebt gedaan, en dat aan je ex hebt laten weten. Dit zal hij of zij waarschijnlijk zeker kunnen waarderen, maar uiteindelijk zijn woorden belangrijker dan daden. Je ex wil niet alleen zien dat jij inzicht hebt in de fouten die je hebt gemaakt, maar ook dat je daadwerkelijk iets doet om jezelf te verbeteren.

“Het probleem herkennen is goed, maar het is pas de eerste stap!”

Als het uitgaan van jullie relatie vooral door een slechte karaktereigenschap van jou kwam, dan kun je laten merken dat je hieraan werkt door simpelweg je gedrag aan te passen. Als jij bijvoorbeeld weet dat je te weinig interesse toonde in je ex toen jullie een relatie hadden, kun je vanaf nu wat vaker vragen hoe het met hem of haar gaat.

Dit wordt natuurlijk lastiger als je echt een grote fout hebt gemaakt. Indien je bijvoorbeeld bent vreemdgegaan, dan kun je dat natuurlijk niet zomaar terugdraaien. Je kan wel de onderliggende oorzaken aanpakken; als je bijvoorbeeld bent vreemdgegaan omdat je ongelukkig was, maar het is dan moeilijk om aan je ex te laten zien dat je aan dit probleem werkt.

In zo’n geval kun je ook het best aan je ex vertellen wat je doet om aan je problemen te werken. Als jij bijvoorbeeld therapie bent gaan volgen om met bepaalde issues om te gaan, dan kun je dat best eens laten vallen in een gesprek met je ex. Dit kun je heel casual doen, door bijvoorbeeld te zeggen dat je weg moet omdat je een afspraak hebt met je therapeut.

Truc 3: Werk aan je lichaam

Ik heb eerder gezegd dat het verleiden van je ex iets heel anders is dan het verleiden van een willekeurig persoon, omdat de geschiedenis tussen jou en je ex voor allerlei complicaties zorgt. In de basis is het echter wel zo dat je ex opnieuw verliefd op je moet worden, dus bepaalde aspecten zijn wél hetzelfde. Zo kun je er maar beter zo aantrekkelijk mogelijk uitzien.

“Persoonlijkheid is belangrijk, maar je kan er niet mee naar bed.”

Aantrekkingskracht is natuurlijk meer dan alleen hoe je eruitziet, maar lichamelijke aantrekkingskracht is er wel een belangrijk onderdeel van. Daarom kan het geen kwaad om eens wat aan je lichaam te werken. Dit doe je natuurlijk door te sporten. Door eens wat vet te verliezen en extra spiermassa op te bouwen, zal je ex je waarschijnlijk in een nieuw licht gaan zien. Hij of zij staat dan waarschijnlijk meer open om door jou te worden verleid.

Hoe ver je hierin moet gaan, hangt helemaal af van wat jouw ex aantrekkelijk vindt. Sommigen vinden elke vorm van buikvet niet mooi, terwijl anderen een klein buikje juist wel aantrekkelijk vinden. Hetzelfde geldt voor spieren: voor sommigen is het hoe meer, hoe beter, terwijl anderen juist totaal niet aangetrokken zijn tot overtrainde sportschoollichamen.

Overigens kan sporten voor jou ook een heel goede manier zijn om even je gedachten te verzetten. Als jij in je hoofd alleen maar bezig bent met je ex, en daar eigenlijk helemaal gek van wordt, dan kan keihard sporten enorm prettig zijn. Zodra je jezelf genoeg uitdaagt, heb je helemaal geen mentale energie meer om hierover na te denken!

Truc 4: Maak je ex jaloers

Veel mensen vinden het een beetje een kinderachtig idee om hun ex jaloers te maken. Ze vinden dat meer iets wat je in de derde klas deed, en ze kunnen zich niet voorstellen dat volwassenen hier ooit voor zouden vallen. Toch is het toch zo dat er een grotere kans is dat je ex weer voor je valt, als hij of zij (een beetje) jaloers op je is.

Allereerst zit dat simpelweg een beetje in de menselijke aard. Mensen zijn vooral geïnteresseerd in dingen die ze niet kunnen hebben. Dingen die ze wel kunnen hebben, zijn een stuk minder interessant. Als je ex denkt dat jij er wel eens met iemand anders vandoor zou kunnen gaan, moet hij of zij moeite doen om jou terug te krijgen. Dat maakt de kans dus groter dat hij of zij dat ook wil doen.

Daarnaast kan het je ex ook zijn of haar gevoelens doen inzien. Wanneer je ex zijn of haar best doet om niet aan jou te denken, zal hij of zij op een gegeven moment waarschijnlijk tevreden worden met de nieuwe situatie. Als jij hem of haar vervolgens jaloers maakt, dan kun je je ex echter laten inzien dat hij of zij (toch) nog gevoelens voor jou heeft. Waarom zou je ex immers jaloers zijn als dat niet zo was?

“Je bent alleen jaloers op mensen als ze iets hebben wat jij eigenlijk wil hebben…”

Als je je ex jaloers wil maken, kun je natuurlijk met anderen naar bed gaan. Ik kan me echter ook voorstellen dat je daar zelf nog niet klaar voor bent, zeker als jullie redelijk recent uit elkaar zijn gegaan. In dat geval is het ook gewoon prima om met andere mensen te praten/lachen wanneer je ex dit kan zien. Dit kan al jaloerse gevoelens opwekken bij je ex, want wat nou als jullie elkaar leuk vinden..?

Truc 5: Zorg dat je ex je mist

Waarschijnlijk is de hele reden dat jij je ex terug wil dat je hem of haar mist. Als je je ex dus zo ver wil krijgen om jou nog een kans te geven, kan het heel goed werken om je ex jou te laten missen. Wanneer je ex je mist, zal hij of zij daar natuurlijk conclusies uit moeten trekken. Het enkele feit dat je ex jou mist, zal hem of haar laten inzien dat hij of zij nog gevoelens voor jou heeft.

“Heb je ooit iets gemist wat je niet wilde hebben?”

Het belangrijkste wat je in dit kader moet doen, is je ex niet te veel zien. Als jij het hart van je ex weer wil veroveren, dan snap ik best dat je je ex gaat opzoeken. Indien je echter continu bij je ex rondhangt, dan kan ik je garanderen dat hij of zij je niet mist. De enige situatie waarin je iets kan missen, is namelijk als het er (even) niet meer is.

Natuurlijk moet je je ex wel af en toe zien, want als je hem of haar volledig vermijdt, is de kans groter dat je ex zich gewoonweg over de break-up heen zet. Juist als je je ex af en toe kort ziet, en dan een wat langere tijd weer niet, geef je hem of haar de tijd om je te missen, terwijl je er tegelijkertijd voor zorgt dat je ex aan jou blijft denken.

Truc 6: Kom niet wanhopig over

Tot slot wil ik je meegeven dat wanhopig overkomen zo ongeveer het slechtste is wat je kan doen. Misschien ben je daadwerkelijk een beetje wanhopig, omdat je écht heel graag je ex terug wil, en bang bent dat het niet lukt. Dat kan natuurlijk zo zijn, maar dan nog moet ervoor zorgen dat je dit niet aan je ex laat zien. Je kan beter proberen om zelfverzekerd over te komen, ook al ben je dat van binnen eigenlijk niet.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "6 Trucs Om Jouw Ex Snel Te Verleiden"

 1. Tineke

  says:

  Mijn ex vriend, het is nu 2 maanden uit, belt mij elke avond.
  Hij heeft het uit gemaakt!
  Hij zei, dat zijn gevoelens minder waren geworden!
  Ik geloof hem niet....
  Hij belt bijna elke avond!
  Moet er wel bij zeggen, ik lig in scheiding en woon nog steeds thuis!
  Zelf denk ik, dat hij het daar moeilijk mee heeft!het is geen prater, dus dat is niet zo makkellijk allemaal.....
  Ik zie hem niet, maar, omdat ik dat moelijk vind.......
  Wat vinden jullie hier van?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *