web
counter

Hoe Krijg Je Jouw Ex Terug? Lees Hier de Do’s en Don’ts!

Het is ontzettend pijnlijk om iemand kwijt te raken van wie je veel houdt. Maar soms wordt een relatie toch verbroken door één van beide kanten. De nasleep hiervan kan lang en pijnlijk zijn, omdat de liefde vaak onderhuids blijft branden.

Kom je er na al die weken toch nog niet overheen? Wil je daadwerkelijke de tijd terugdraaien en weer samen zijn met je ex? Dat kan! Maar je moet het wel slim aanpakken. Hier lees je verschillende do’s en don’ts om weer samen te zijn met je ex.

Do: elkaar de ruimte geven

Het maakt niet uit of je nu je ex terug wilt of niet; na een breuk moet je elkaar altijd tijd en ruimte gunnen. Jullie moeten zonder elkaar leren leven en eigenlijk nauwelijks tot geen contact hebben. Besteed deze tijd dan nuttig! Ga niet bij de pakken neer zitten en mijmeren over hoe leuk jullie relatie wel niet was en hoe zielig je bent.

Je moet juist proberen je emoties opzij te zetten en na te denken over de breuk. Was jullie relatie wel zo perfect? Waren er geen onbeantwoorde behoeften aan één van beide kanten? Niemand besluit van de ene op de andere dag om een relatie te verbreken; daar gaan vele dagen en weken van nadenken aan vooraf. Probeer in te zien wat de redenen voor jullie breuk waren.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Don’t: de ‘stalker’ spelen

Sommige mensen raken nogal in paniek als ze hun geliefde kwijtraken. Een tijdje nadat de relatie verbroken is gaan ze dan hun ex overspoelen met berichten; telefoontjes, sms’jes, whatsappjes, mailtjes, noem het maar op. Als er iets is wat je niet moet doen, is dit het wel! Je komt alleen maar wanhopig en irritant over.

Iemand die zo wanhopig is om weer bij je terug te komen, komt niet erg aantrekkelijk over. Waarschijnlijk denkt jouw ex dan dat hij of zij alleen maar beter af is op deze manier. Je kunt beter eerst bij jullie gemeenschappelijke vrienden nagaan of jouw ex nog over jou heeft gepraat of naar je heeft gevraagd. Is dat zo? Dan heeft hij of zij zeker nog interesse in je!

Do: op zijn of haar gevoelens inspelen

Het is logisch dat, als je weer contact met je ex hebt, hem of haar te laten merken dat je weer samen wilt zijn. De meeste mensen proberen dit met allerlei argumenten: jullie pasten zo goed bij elkaar, je hebt jezelf verbeterd, jullie kunnen deze hobbels overkomen, enzovoorts.

Maar wat je hiermee doet is juist de rationele, logische kant van je ex aanwakkeren – dezelfde kant die zei dat jullie relatie beter verbroken kon worden. Je moet dus de emoties van je ex leren bereiken, en niet zijn of haar gedachten. Jullie liefde was immers erg sterk en die verdwijnt echt niet zomaar.

Het klinkt misschien dom, maar je moet een soort van ‘hard to get’ spelen. Een mens moet vaak het hardst werken voor wat hij het liefst wil. Als je een beetje afstand houdt en niet direct over een nieuwe relatie begint, heb je eigenlijk een win-winsituatie.

Wanneer jouw ex interesse heeft doet hij of zij erg z’n best voor jou, en wanneer je ex geen interesse meer heeft merk je dat snel genoeg. Je bent dan niet emotioneel zo dicht bij je ex betrokken dat het weer veel pijn doet, doordat je afstand hebt gehouden.

Don’t: je ex dwarszitten

Sommige mensen krijgen een reactie die juist het tegenovergestelde is van stalken: het dwarszitten van de ex. Denk bijvoorbeeld aan telkens weer oude wonden openrijten, het beschuldigen van de ex van wat dan ook, of zelfs de kinderen inzetten om de ex pijn te doen. Dit werkt zo mogelijk nog slechter dan je ex stalken.

Door je ex dwars te zitten bereik je helemaal niets. Het is voor veel mensen slechts een uitlaatklep van hun negatieve gevoelens. Als ze er even over nadenken, beseffen ze dat het eigenlijk geen zin heeft.

Andere mensen voelen zich zo erg gekwetst door hun ex, dat ze daadwerkelijk gaan geloven dat hun ex een slecht mens is. Voor weer andere mensen geldt ‘negatieve aandacht is ook aandacht’; ze doen er alles aan om maar iets van hun ex te horen. Vermijd dit gewoon, je hebt er niets aan!

Do: begrijp hoe de ander werkt

Men zegt wel eens ‘Vrouwen komen van Venus, en mannen van Mars’. Dat is in enkele opzichten zeker waar. In een relatie willen mannen en vrouwen op andere manieren behandeld worden. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je jouw ex het beste kunt benaderen.

Mannen

Voor mannen geldt dat hun ego erg belangrijk is. Als een man zich onnodig voelt of denkt dat hij gefaald heeft in de relatie, is dat een reden voor hem om het uit te maken. Daarom kan hij ook zo snel weer voor een nieuwe vrouw vallen; zij weet wel hoe ze zijn ego moet voeden…

Om een man terug te krijgen moet je hard to get spelen, maar wel een beetje open staan. Laat je ex denken dat jouw leven helemaal in orde is en je wel zonder hem kunt. Speel in op jouw type man; als hij intelligent is stuur je hem bijvoorbeeld een romantische brief. Is hij meer het macho type? Maak dan zijn lievelingseten en daag hem uit om het te weigeren.

Vrouwen

Vrouwen vinden het vooral belangrijk om gewaardeerd te worden in een relatie, en wel op zo veel mogelijk vlakken. Vrouwen doen niet voor niets zo erg hun best om er mooi uit te zien. Een vrouw negeren is de domste fout die je kunt maken.

Om een vrouw terug te krijgen moet je erg romantisch en begripvol zijn. Wees creatief in het opzoeken van contact; maak een soort ‘speurtocht’ van romantische briefjes, of schrijf een mooi gedicht.

Praat over alles waar ze maar over wil praten en zorg dat je interesse hebt in wat ze zegt. Laat daarna zien dat jij degene bent die haar altijd begrijpt en de man was op wie ze ooit viel. Blijf dat vooral ook volhouden in jullie nieuwe relatie!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ontdek waar het precies fout is gegaan, wat daar aan ten grondslag ligt en welke psychologische buttons je moet raken om jullie liefde weer terug te brengen naar hoe die was. Als er ooit liefde is geweest, kan ie ook weer terugkomen…

Klik op de link hieronder om meer te weten te komen over deze revolutionaire methode:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

3 Reacties op "Hoe Krijg Je Jouw Ex Terug? Lees Hier de Do’s en Don’ts!"

 1. flower

  says:

  hoi.
  Het is nu een maand uit met mijn vriend en wil hem graag terug. Waren ander half jaar samen en beide gescheiden dus samen gesteld gezin zeg maar. Hij is vrij stelling in dat het over is tussen ons maar op fb liked hij nog steeds en bericht ook nog steeds..Wat ik moeilijk vindt.
  Nu heb ik met een actie meegedaan van Q music love me again en er aan meegedaan . Ze belden mij en ex vriend om te vragen of hij dat wilde. Stellig van heb daar geen behoefte aan tot ik zei vriendschap maar hij weet dat ik hem terug wil .. Aan het eind zei hij laten we onder genot van kaarslicht en etentje er is over praten daarna gaan we naar de film dit was de prijs van Q music. Nu weet ik niet of hij mij terug wil of dat het vriendschap is. Persoonlijk zou ik niet toe stemmen als ik wist dat die gene mij terug wil. Het is over twee weken en probeer afstand te houden naar hem maar is dat juist goed of toch contact houden..
  Weet het even niet meer .. hou van hem en wil hem terug maar hoe geen idee.
  Hoor het graag jullie mening..

  • Sofia

   says:

   Hi,
   Waarschijnlijk heb je de "date" al gehad,maar misschien heb je er toch nog wat aan. Ik zou wel gewoon contact houden, maar niet gaan stalken. Veel succes☺️

 2. Sofia

  says:

  Hai,
  Zelf ben ik nu al een half jaar ongeveer single. Mijn vriend had het uitgemaakt. Het duurde best wel lang voordat ik over hem heen was. Eigenlijk ben ik nooit echt over hem heen gekomen. Ik zit nog op school dus ik kom hem elke dag tegen en dan krijg ik toch wel van de kriebels in mijn buik als ik hem zie, dus ik weet eigenlijk wel zeker dat ik hem dus nog leuk vind. We appen sinds gister weer en het voelt gewoon heel fijn maar ik weet gewoon bijna zeker dat hij me niet meer terug wil omdat het al drie keer uit is geweest en ik ben bang dat hij denkt dat het dan weer mislukt heeft iemand tips?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image