Ex Terug Na Een Echtscheiding? Lees Hier Hoe!

Misschien heb je zelf een echtscheiding meegemaakt, of is het in je omgeving gebeurd. Een echtscheiding is een heel gebeuren, wat vaker wel dan niet met een aantal problemen verloopt. Sommige mensen scheiden van tafel en bed, terwijl anderen een echtscheiding aangaan.

Het verschil tussen scheiden van tafel en bed en een echtscheiding, is dat je bij het scheiden van tafel en bed volgens de wet nog getrouwd bent. Praktisch gezien ben je echter wel uit elkaar. Bij een echtscheiding is dit niet het geval: alle juridische banden worden verbroken en je hebt officieel niets meer met elkaar te maken.

Sommige mensen kiezen voor het scheiden van tafel en bed. Deze mensen worden soms vanwege hun geloof verboden om uit elkaar te gaan, maar kunnen het niet aan om bij elkaar te blijven. Andere mensen blijven officieel bij elkaar omdat er een aantal financiële gevolgen zit aan een echtscheiding. Om dit te voorkomen, kun je scheiden van tafel en bed.

Een scheiding is voor niemand een prettige ervaring – je had een intense relatie die zelfs door de staat werd erkend. Misschien heb je spijt van je beslissing om je huwelijk te beëindigen, of heb je er veel voor over om je ex-partner terug te krijgen. Als dit het geval is, dan is dit artikel iets voor jou! Hierin bespreken we de verschillen tussen een huwelijk en een relatie, wat er gebeurt bij een echtscheiding en hoe men uiteindelijk over het algemeen weer bij elkaar kan komen.

Verschillen tussen een huwelijk en een relatie

Sommige mensen zien grote verschillen tussen een huwelijk en een relatie, terwijl anderen niet begrijpen wat er verandert behalve dat er een grote ceremonie gehouden moet worden. Het verschilt per persoon of je vindt dat er grote verschillen tussen een huwelijk en een relatie zitten. Dit maakt dat het ook verschilt of je vindt dat je ex-vriend of ex-vriendin anders is dan je ex-man of ex-vrouw.

In sommige gevallen speelt het geloof een rol. In het christendom is een huwelijk bijvoorbeeld een verbond tussen man, vrouw en God. Dit maakt dat het huwelijk een heilig verbond wordt. Een heilig verbond houdt in dat er een zekere bovennatuurlijke relatie is aangegaan. Door veel christenen wordt dit als waardevoller gezien dan een ‘reguliere’ relatie.

In andere gevallen heeft het te maken met het sentiment van de partners. Sommige mensen vinden het huwelijk een moment waarop beide partners tegen hun omgeving – en de staat, hoewel dit meestal iets minder sentimenteel is – zeggen dat ze écht bij elkaar willen zijn. Een huwelijk wordt als iets definitievers gezien dan een relatie.

Er zijn mensen die nooit trouwen, of alleen trouwen omdat ze het feest interessant vinden. Deze mensen zijn over het algemeen niet bijzonder enthousiast over het huwelijk en vinden het met name onnodig papierwerk. Hiervoor heeft het huwelijk geen sentimentele waarde, maar alleen een administratieve waarde.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Het uit elkaar gaan

Zoals een huwelijk en een relatie anders zijn, is ook het afbreken van een relatie en een huwelijk anders. Dit kan zo zijn vanwege verschillende redenen. Ook het afbreken van het huwelijk kan verscheidene redenen hebben. Sommige mensen merken pas dat ze niet bij elkaar passen als ze met elkaar getrouwd zijn. Anderen scheiden om redenen die ze ook hadden gebruikt wanneer ze in een reguliere relatie hadden gezeten.

Scheiden verschilt van uit elkaar gaan vanwege de tijd die het vergt om deze beslissing te nemen. Over het algemeen is het uitmaken van een relatie een minder doordachte beslissing dan een echtscheiding, hoewel dit niet altijd het geval hoeft te zijn. In geval van een echtscheiding moeten er formulieren ingevuld worden, afspraken gemaakt worden en wordt er veel uitleg vereist van de omgeving.

Een minder impulsieve beslissing betekent over het algemeen een beslissing waar goed over nagedacht en gepraat is. Nogmaals, er zijn uitzonderingen! Deze voorwaarden voor een beslissing maken dat het vaak lastiger is om bij elkaar te komen. Maar in sommige gevallen gebeurt het wel. Welke gevallen zijn dit, en hoe komt men dan weer bij elkaar?

Hoe kom je nu weer bij elkaar?

Voor veel mensen is bij elkaar komen na een echtscheiding erg lastig. Sowieso zijn er weinig mensen die na een echtscheiding weer trouwen. Men moet eerst weer een band opbouwen om te kijken of alles deze keer wel werkt. Er zijn echter uitzonderingen die maken dat er wel een mogelijkheid is om bij elkaar te komen.

Eén van de uitzonderingen is wanneer de persoon die, volledig op zichzelf, de beslissing heeft genomen om te scheiden, terugkomt op haar of zijn beslissing. Wanneer deze persoon dat wilt, en zijn of haar ex-partner het eens is met de beslissing om weer bij elkaar te komen, is er een mogelijkheid om een relatie te beginnen na een echtscheiding.

Een andere uitzondering is het geval waarin beide partners uit elkaar zijn gegaan onder zekere omstandigheden. Dit kunnen vervelende schoonouders zijn, of een te drukke baan. Wanneer deze omstandigheden veranderen, is er soms voor deze partners weer een kans om met elkaar een succesvolle relatie te beginnen.

In sommige gevallen is de beslissing om te gaan scheiden toch te overhaast geweest. Men kan een uitgebreide ruzie hebben, en pas merken dat ze voor elkaar bestemd zijn wanneer ze zonder elkaar moeten leven.

Wat vooral belangrijk is bij het opnieuw bij elkaar komen na een echtscheiding is het opbouwen van de vertrouwensband. Dit kan voor sommige mensen een pijnlijke ervaring zijn, of juist heel fijn. Sommige mensen zien het opnieuw beginnen na een echtscheiding als een frisse start. Natuurlijk is het de vraag of het allemaal écht zo goed gaat werken, daarom is er ook helemaal geen druk om direct te hertrouwen.

We hebben nu bekeken wat de verschillen zijn tussen een huwelijk en een relatie en het beëindigen ervan. Daarnaast hebben we gesproken over ex-gehuwden die weer bij elkaar komen. We hopen dat je veel aan de informatie hebt gehad!

 

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Ex Terug Na Een Echtscheiding? Lees Hier Hoe!"

  1. janet

    says:

    kan dat ook na een vechtscheiding, en dat er alweer een nieuwe liefde is bij hem. En het eenouderverstoten je kinderen niet meer zien na manipulatie

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *