web
counter
ex terug stappenplan

Hoe Win Ik Mijn Ex Terug Binnen een Jaar? 4 Stappen

Het overgrote deel van alle relaties gaat uit. Dat is vrijwel altijd vervelend, maar na enige tijd kom je daar meestal wel weer overheen. Maar wat nou als je het idee hebt dat een waardevolle relatie helemaal niet uit had hoeven gaan? Kortom: het idee dat deze relatie nog een kans verdient?

Een breuk tussen jou en je partner hoeft niet het definitieve einde van jullie relatie te zijn. Het komt vaak genoeg voor dat mensen achteraf spijt krijgen van de beslissing om uit elkaar te gaan, en vervolgens besluiten om toch met elkaar verder te gaan. Als je inziet wat er fout is gegaan tussen jullie, en bereid bent om er werk in te steken, kun je je ex er wellicht van overtuigen jullie relatie nog een kans te geven.

Stap 1: Beoordeel de situatie

ex-terug-jaar1Voordat je überhaupt stappen zet om je ex terug te krijgen, zul je kritisch moeten kijken naar jullie relatie, jullie scheiding en je huidige situatie. Vervolgens zul je moeten bepalen of je echt wil gaan proberen om je voormalige partner terug te winnen. Om dit te bepalen kun je gebruik maken van de volgende handvaten.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Krijg grip op je emoties

Iedereen die uit een lange, intense of betekenisvolle relatie komt, zal te maken krijgen met gevoelens als pijn, verdriet, verwarring, boosheid en eenzaamheid. Je komt in feite in een soort rouwproces terecht, waardoor het moeilijk is om te bepalen of je je ex wel echt terug wil, of dat het gewoon emotioneel even wat minder gaat.

Sterke emoties betekenen dus niet dat het per se dat je echt het verlangen hebt om weer samen te komen met je ex, maar hoe weet je dan wanneer je dat wel hebt? Uiteindelijk ken jij jezelf het beste, en zal jij je eigen gevoelens moeten interpreteren, maar het kan wel helpen om jezelf de volgende vragen te stellen.

  • Mis ik mijn ex, of mis ik het hebben van een relatie?
  • Kan ik mij een toekomst voorstellen met deze persoon?
  • Voelde ik me door deze persoon daadwerkelijk gelukkiger?

Bedenk waarom het uit is gegaan

Als je dan zeker weet dat je je ex wil proberen terug te krijgen, moet je ook nog gaan kijken naar wat er niet werkte in jullie relatie. Kijk naar wat beide partijen gedaan hebben om ervoor te zorgen dat jullie relatie op de klippen liep, en probeer daaruit af te leiden wat de knelpunten in jullie relatie waren. Bepaal vervolgens of jullie problemen er altijd zullen zijn, of dat ze opgelost kunnen worden.

De belangrijkste reden voor het uitgaan van relaties is een gebrek aan communicatie. Als dit het enige belangrijke probleem in je relatie was, kan dit vaak worden opgelost door af te spreken om meer te praten over frustraties en verwachtingen van elkaar. Als jullie problemen meer structureel waren, zoals wanneer één van jullie zeer jaloers was of makkelijk vreemdging, kun je je afvragen of deze relatie nog de moeite waard is.

Ook belangrijk: bedenk wie het heeft uitgemaakt. Als jij dit zelf was, kun je beter bepalen of deze beslissing goed doordacht was of niet, en is de kans bovendien groter dat jij en je ex weer bij elkaar komen.

Stap 2: Het contact herstellen

ex-terug-jaar2

Als je dan besloten hebt dat het de moeite waard is om een reddingspoging voor je relatie te ondernemen, zul je weer in contact moeten komen met je ex. Maar wat is de juiste manier om dat te doen? Hoe herstel je het contact zonder haar af te schrikken? Hiervoor volgen enkele tips.

Wees de beste versie van jezelf

Je moet natuurlijk niet doen alsof je iemand anders bent om je ex terug te winnen. Waarschijnlijk prikt hij of zij daar zo doorheen, en je wil sowieso dat je ex weer op jou verliefd wordt, niet op één of ander masker dat je draagt. Wat wel belangrijk is, is om je best te doen goed voor de dag te komen, zonder dat je daarbij je identiteit verliest. De kans dat je ex je terugneemt is immers vrij klein als hij of zij ziet dat je niet bereid bent om moeite te doen.

Belangrijk is om aan je zelfvertrouwen te werken. Je wil niet overkomen alsof je je ex nodig hebt om gelukkig te zijn, want een zielig hoopje mens is voor niemand aantrekkelijk. Daarnaast is het ook voor jou zeer gezond om je eigenwaarde niet (alleen) te ontlenen aan je relatie; ook als deze poging mislukt, wil je gelukkig kunnen zijn.

Bedenk verder welke van jouw eigenschappen je voormalige vriend of vriendin leuk vond, en probeer deze weer in jezelf terug te vinden. Het is het beste je te richten op hoe je was toen jullie elkaar voor het eerst ontmoetten. Op deze manier laat je zien dat je nog steeds de persoon bent op wie je ex verliefd is geworden, waardoor hij of zij sneller open zal staan voor een tweede poging.

Ook kan het geen kwaad om wat meer moeite in je uiterlijk te steken. Draag bijvoorbeeld leuke kleding, neem een nieuw kapsel of ga wat vaker naar de sportschool. Zorg ervoor dat je opvalt, en probeer de aantrekkingskracht die je ooit op je ex had terug te krijgen.

Spreek af met je ex in een vrijblijvende, relaxte sfeer

ex-terug-jaar3Probeer weer met je ex af te spreken buiten de context van jullie relatie. Uiteindelijk is elke relatie in de basis ook een vriendschap, dus is het slim om eerst die vriendschap te herstellen. Houd jullie gespreksonderwerpen leuk en het liefst een beetje luchtig, en bewaar de serieuze gesprekken voor een later moment, als jullie vertrouwensband weer wat meer hersteld is.

Als jullie gemeenschappelijke vrienden hebben, is het ideaal om iets te doen met hen erbij. Ga bijvoorbeeld met z’n allen iets drinken, of ga een avondje naar de film. Op die manier voelt je ex zich niet gedwongen om met je te praten, waardoor je zal zien dat hij of zij juist sneller uit zichzelf het contact met je zal opzoeken.

Als je dit een paar keer hebt gedaan, kun je in jullie gesprekken iets intiemer worden. Stort nog niet je hele hart uit, maar maak gewoon af en toe een verwijzing naar iets dat in jullie relatie gebeurd is, een gedeelde herinnering van alleen jullie twee. Dit zorgt er niet alleen voor dat jullie vriendschap zich weer verdiept, maar aan de hand van hoe je ex reageert, kun je ook bepalen hoe hij of zij terugkijkt op jullie relatie, en of hij of zij ervoor open zou staan om die een tweede kans te geven.

Stap 3: Je ex terugwinnen

ex-terug-jaar4Nu is toch echt de tijd gekomen om de stoute schoenen aan te trekken en je ex te vragen of hij/zij je nog een kans wil geven. Dit vergt een hoop moed en een doordachte aanpak, maar geef het niet op nu je zo dichtbij bent. Gebruik deze tips om het zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Spreek af om te praten

Het is misschien een verleidelijk idee om via WhatsApp of over de telefoon aan je ex duidelijk te maken dat je hem of haar terug wil. Deze conversatie zul je echter toch echt persoonlijk, face-to-face moeten voeren. Zeg tegen je ex dat je met hem of haar wil praten, spreek een plek af, en voer daar de rest van het gesprek.

Als er een plek is waar jullie in het verleden graag samen kwamen, kan het een goed idee zijn hier af te spreken. Op die manier herinner je je ex aan de mooie herinneringen die jullie samen hebben. Verder is het slim om een outfit te dragen die hij of zij altijd leuk vond, of om een sieraad te dragen dat je van je ex gekregen hebt; zo laat je doorschemeren dat je nog gevoelens hebt voor hem/haar.

Weeg je woorden zorgvuldig af

Nu is het belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat. Begin niet meteen met het voorstel om weer bij elkaar te komen, maar zeg dat je het wil hebben over jullie relatie. Vraag hoe het nu met je ex-partner gaat. Als hij of zij laat weten dat het heel goed gaat, laat weten dat hij/zij een nieuwe relatie heeft, of gewoon laat doorschemeren dat het er tussen jullie niet meer van gaat komen, is het niet te laat om nog te beslissen ervan af te zien.

Wil je nog wel doorzetten, zeg dan dat je het jammer vindt dat jullie relatie geëindigd is. Geef aan wat er volgens jou fout is gegaan, en bied je verontschuldigingen aan voor wat jij fout hebt gedaan in de relatie. Geef ook vooral aan hoe je die dingen nu anders zou doen. Als je laat zien dat je inzicht hebt in waarom jullie relatie niet werkte, en aangeeft hoe je dat zou kunnen oplossen, laat je je ex zien dat een toekomst tussen jullie nog steeds mogelijk is.

ex-terug-jaar6Uiteindelijk zal je heel direct de vraag moeten stellen of hij of zij met je verder wil. Als het antwoord hierop nee is, probeer hierin dan te berusten. Je zal je ex nooit kunnen dwingen om van je te houden, en als hij of zij zich bedenkt, zal hij/zij jou wel benaderen.

Hopelijk is het je via deze stappen gelukt om je ex terug te winnen. Nu ben je er natuurlijk nog niet; je zal nog een hoop werk in jullie relatie moeten steken om te zorgen dat jullie niet opnieuw dezelfde fouten maken. Maar je hebt in ieder geval een tweede kans gekregen, en dat is meer dan wat de meesten krijgen. Het is nu aan jou om die tweede kans te laten tellen.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image