web
counter

Je Ex Terug krijgen? Dit Moet Je Vooral Niet doen!

Iets voor je ex voelen nadat jullie relatie is uitgegaan, is heel normaal. Je verliefde gevoelens gaan niet binnen een week over; dat kan soms wel maanden duren. Bij sommige mensen houdt dit nog zelfs langer aan. Sterker nog, zij komen helemaal niet over hun ex heen. Ze blijven verliefd op hem of haar, ondanks dat de relatie om verschillende redenen geen stand meer kon houden.

Merk jij dit ook bij jezelf? En wil je eigenlijk het liefst weer terug bij je ex? Dan zijn er een aantal dingen die je moet doen. Denk bijvoorbeeld aan afspreken na een tijdje, proberen langzaam oude herinneringen op te halen en het vrijblijvend te houden.

Allemaal leuk en aardig, maar misschien heb je er meer aan om te weten wat je juist niet moet doen! Mensen zijn al eerder de mist ingegaan met hun ex; dat kun jij voorkomen!

In dit artikel lees je meer informatie over het terugkrijgen van je ex en welke tactieken je daarbij moet vermijden. Het terugkomen bij je ex is een langzaam en delicaat proces, waar je voorzichtig in moet zijn. Met onze tips over wat je wel en vooral niet moet doen, heb je veel grotere kans dat het lukt!

Ga niet je ex stalken

Eén van de meest gebruikte ‘tactieken’ van mensen die hun ex terug willen, is het regelmatig contact zoeken. Sommige mensen gaan daar zo ver in, dat ze hun ex dagelijks mailen, whatsappen of bellen. Hun ex heeft daar eigenlijk nooit behoefte aan en het kan al snel irritant worden. Het is logisch dat je graag contact met je ex wilt als je hem of haar terug wilt.

Begrijp echter ook dat het beter is om elkaar eerst wat rust te gunnen. Jouw ex heeft het er zeer waarschijnlijk net zo moeilijk mee als jij. Je bent niet de enige die nog gevoelens heeft als het net uit is. Daarom is het belangrijk dat jullie elkaar een tijdje niet zien of spreken. Je hebt dan allebei de tijd om over je gevoelens en je vroegere relatie na te denken.

Misschien kom je er na een tijdje wel achter dat je jouw ex eigenlijk niet zo erg mist. Als het net uit is, ben je vooral geneigd om de goede en leuke dingen uit jullie relatie te herinneren. Ben je echter een tijdje single, dan gaan je ook de negatieve dingen opvallen.

Wie weet merk je dan hoe fijn het is om niet gecommandeerd te worden, of geen vriend(in) te hebben die nooit naar je luistert. Kortom, elkaar tijd gunnen is heel belangrijk!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Probeer je ex niet jaloers te maken

We zien ook vaak dat mensen proberen hun ex ‘jaloers’ te maken door heel snel een nieuwe vriend of vriendin aan de haak te slaan. Het idee erachter is dat de ex hier niet tegen kan en weer gaat proberen om de ander terug te krijgen. Als hij/zij echt nog van je houdt, dan doet je ex dat wel, toch?

De praktijk leert echter anders. Bijna iedereen vindt het erg vervelend als de ex kort na het verbreken van de relatie loopt te pronken met een ander. Waarschijnlijk is hij of zij wel een beetje jaloers, maar niet op zo’n manier dat jouw ex je terug probeert te krijgen. De kans is groter dat jouw ex het fijn vindt dat je weer een ander hebt en juist niets meer onderneemt.

Blijf dus af van die leuke andere meid of jongen en probeer je ex niet jaloers te maken. Wat veel beter werkt is tijd voor jezelf te nemen en je leven onder controle te houden. Ga bijvoorbeeld sporten, probeer een betere baan te krijgen of zoek een leuke nieuwe hobby.

Hierdoor voel je jezelf niet alleen beter, maar kom je ook over als een aantrekkelijker persoon. Dat werkt veel beter dan een nieuwe relatie om je ex terug te krijgen!

Val niet met de deur in huis

Als je de vorige twee stappen met succes kunt doorstaan, ben je al goed op weg. Je focust nu meer op jezelf in plaats van op je ex, wat je in de lange termijn meer succes gaat opleveren. Maar je bent er nog niet. Om je ex terug te krijgen, zal je ooit weer met hem of haar af moeten spreken. Vanuit die afspraak of afspraakjes wil je natuurlijk uiteindelijk weer een relatie krijgen. Hoe doe je dat?

In ieder geval niet door met de deur in huis te vallen! Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat jouw ex je erg verbaasd aankijkt als je op de eerste afspraak zegt: “ik mis je zo erg en ik wil weer samen met jou zijn!” Je bent nu juist goed op weg, en dat wil je niet verpesten. Zorg er daarom voor dat het eerste afspraakje zo los en vrijblijvend mogelijk is.

Daarom is het niet verstandig om bijvoorbeeld in een duur restaurant uit eten te gaan of samen een film te pakken. Dit soort afspraken zijn redelijk intiem en niet geschikt voor de eerste reünie. Een gezellige kroeg of café om een drankje te doen is een veel beter idee. Je kunt dan in een ongedwongen sfeer weer met elkaar praten.

Praat niet of nauwelijks over jullie relatie op de eerste afspraak

Onze laatste tip is om niet te veel over jullie relatie te praten op je eerste afspraak. Het is waarschijnlijk nog steeds een gevoelig onderwerp. Bovendien is het nogal opvallend om na lange tijd weer met je ex af te spreken, die vervolgens direct weer over jullie oude relatie begint.

Dit onderwerp kun je daarom de eerste afspraak het best vermijden. Praat meer over jezelf en hoe het met je ex gaat. Waarschijnlijk hebben jullie veel te bespreken na deze lange tijd zonder contact. Laat aan je ex merken hoe goed het met je gaat en dat je goed in je vel zit. Dat maakt je gelijk aantrekkelijker.

Op een tweede of verdere afspraak kun je het langzaamaan over jullie relatie hebben. Breng een leuke herinnering naar boven en kijk hoe je ex daarop reageert. Is dit een positieve reactie? Dan heb je waarschijnlijk goede kans!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ontdek waar het precies fout is gegaan, wat daar aan ten grondslag ligt en welke psychologische buttons je moet raken om jullie liefde weer terug te brengen naar hoe die was. Als er ooit liefde is geweest, kan ie ook weer terugkomen…

Klik op de link hieronder om meer te weten te komen over deze revolutionaire methode:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image