web counter

Mijn Ex Terug krijgen, of Niet – Ik Weet het Niet!

Het kan soms heel erg lastig zijn en soms erg makkelijk; het terugkrijgen van je ex. Zo kan je ex bijvoorbeeld niet terug bij jou willen komen, of juist even graag een relatie met je willen als jij met hem of haar. Maar soms gaat het niet om het terugkrijgen, het gaat ook over de rest van de relatie nadat je het weer bijlegt met je ex.

Sommige relaties lopen helemaal gesmeerd wanneer ze weer opnieuw worden opgestart. Dit is ook logisch. Je kent niet alleen elkaars zwaktes, maar ook elkaars talenten. Als je hier goed op kunt reageren, kun je weer een dynamische en liefdevolle relatie opbouwen. Maar op het moment dat je je hieraan gaat irriteren, is het juist vervelend om weer iets met je ex te hebben.

In andere gevallen loopt een relatie juist goed omdat je door de break-up weer een kans hebt gekregen om uit te praten wat je dwars zat en wat je partner dwarszat. Kunnen jullie iets met deze informatie, dan kunnen jullie juist beter verder. Maar zijn het zaken waar jullie je niet overheen kunnen zetten of iets wat jullie niet bereid zijn te veranderen, dan houdt het op.

Wanneer weet je nou wanneer je wél terug moet gaan naar je ex, en wanneer niet? Er zijn verschillende factoren die meespelen. Eén van de grootste is de tijd die is verstreken nadat het uit is gegaan. We bespreken de tijd dat het uit is en andere factoren om wel of niet iets nieuws te beginnen allemaal in dit artikel, dus lees vooral verder!

Hoe lang is het al uit?

Hoe lang het uit is tussen jou en je ex is heel erg van belang. Je vraagt je misschien af waarom dit zo belangrijk is. Als je al eens een splitsing meegemaakt hebt, dan weet je dat het geen pretje is. Ineens voel je je eenzaam, alsof er iets mist wat er altijd al was. Misschien herinner je je ineens alle goede kanten van je ex.

Sommige mensen hebben weken, of zelfs maanden last van een splitsing tussen hen en hun partner. Het uitgaan van je relatie kan erg pijnlijk zijn. Maar vlak nadat je het hebt uitgemaakt zijn de gevoelens het sterkst. Soms weet je niet eens meer waarom je het hebt uitgemaakt.

Als je het net hebt uitgemaakt, bel dan je ex nog niet. De kans is groot dat je namelijk niet je ex mist. Waarschijnlijk mis je het idee van een maatje, iemand die naast je sliep en iemand waarmee je uit eten kon. Het is nog niet helemaal duidelijk voor jou welke beslissing je nu moet maken.

Als het al wat langer uit is, en je niet meer terugdenkt aan je ex en de dingen die jullie deden met pijn in je hart, dan is het de moeite waard om na te denken over wat je precies zou willen met elkaar. Wanneer je weer gewend bent aan het leven alleen, is het makkelijker om een rationele beslissing te maken over je ex. Natuurlijk zijn er ook andere factoren die meespelen in het nemen van de beslissing. Maar nu weet jij in elk geval wat voor jou het handigste is.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

De beslissing nemen: ex terug of niet?

Er zijn een aantal belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen wanneer je de beslissing moet nemen of je terug naar je ex gaat of niet. Wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet, gepaard met de nodige uitleg:

 • Had ik een gezonde relatie? Sommige relaties zijn ongezond. Misschien vind je elkaar heel erg leuk, maar is één van de twee erg agressief. Het kan ook zijn dat de relatie niet gebalanceerd was. Dan steekt één partner veel meer tijd, moeite en liefde in de relatie dan de ander. In dit geval is het ook niet handig om opnieuw te beginnen. Dit zijn dingen die niet snel veranderen.
 • Irriteerde ik me aan een daad of juist het karakter? Soms vind je een bepaalde gewoonte van je ex onwijs irritant. Dit kan bijvoorbeeld het laten rondslingeren van kleding zijn. Maar vaak heeft deze gewoonte een vervelende basis, die gevestigd is in het karakter van je ex. Misschien was hij of zij altijd zo slordig en onverschillig in alles wat jullie deden.
 • Zie ik een toekomst? Veel mensen komen terug bij hun ex omdat ze zich alleen voelen. Dan hebben ze weer even een maatje. Maar als jij je partner niet zo leuk vindt en gewoon aan het wachten bent tot er een nieuwe prins of prinses op het witte paard aan komt hobbelen, dan is het misschien tijd om toch nog eventjes alleen te blijven.
 • Wil ik veranderen? Het kan zo zijn dat je ex het met jou heeft uitgemaakt omdat jij een bepaalde irritante gewoonte had of hem of haar had gekwetst. In dit geval is het niet de vraag of jij je ex wel terug wilt, maar of je bereid bent te veranderen. Als je het echt niet eens kan zijn met je ex, neem dan niet de stap en blijf lekker jezelf.

Zoals je hebt gelezen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden op het moment dat je je ex weer terug wilt of weer wilt terugkomen bij je ex. Ten eerste is de tijd die is verstreken na de splitsing van groot belang om vast te stellen dat je je ex mist, en niet gewoon het hebben van iemand die wat ideeën met je deelde.

Ten tweede zijn er een aantal vragen die je aan jezelf kunt stellen:

 • Had ik een gezonde relatie?
 • Irriteerde ik me aan een daad of juist het karakter
 • Zie ik een toekomst?
 • Wil ik veranderen?

Deze vragen helpen je om een duidelijker beeld te krijgen van de relatie die je gehad hebt en de relatie die je mogelijk weer zou kunnen krijgen. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen en weet je nu of je je ex terug wilt of niet!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image