web
counter

Je Ex Terug Krijgen Nadat Je Vreemd Bent Gegaan

Stel je eens voor dat je een stabiele relatie hebt met de partner van je dromen. Je hebt het onwijs naar je zin met zijn tweeën. Jullie hebben op mentaal vlak en fysiek vlak een sterke relatie en genieten van elkaars aanwezigheid. Toch blijkt dat je toch iets mist in je relatie, dus besluit je toch maar een gokje te wagen met die leuke collega.

Het lijkt misschien een ver-van-je-bed show, maar veel mensen komen het fenomeen vreemdgaan tegen in hun directe omgeving. Over het algemeen wordt vreemdgaan als iets beschouwd dat moreel onacceptabel is en blijkt het vrij vaak niet erg goed voor de relatie. Heb jij ‘de beruchte fout’ gemaakt? Lees dan verder over wat er gebeurt en wat je kunt doen.

Soorten vreemdgaan

Vreemdgaan wordt door veel mensen op verschillende manieren geïnterpreteerd. Sommige mensen zien vreemdgaan als seks met iemand die niet je partner is, terwijl anderen zoenen al vreemdgaan vinden. Weer anderen vinden vreemdgaan eigenlijk alles wat je doet en niet aan je partner wilt laten zien. Denk bijvoorbeeld aan seksueel getinte sms’jes.

Doordat er dus een aantal verschillende definities van het woord vreemdgaan zijn en iedereen anders reageert op verschillende soorten ‘vreemdgaan’, is één oordeel niet voldoende. Daarvoor moeten we eerst kijken naar de soorten vreemdgaan die er allemaal zijn:

  • Emotioneel vreemdgaan: emotioneel vreemdgaan kan allemaal verschillende vormen hebben. Veel mensen zien dit niet als vreemdgaan. Een voorbeeld van emotioneel vreemdgaan is het bellen en contact opnemen met iemand anders dan je partner om dingen te bespreken die je niet met je partner bespreekt. Een ander voorbeeld is het comfort zoeken bij iemand anders dan je partner. Voorwaarde is natuurlijk dat deze persoon ook iemand is tot wie je je daadwerkelijk aangetrokken kan voelen.
  • Vreemdgaan via een site: deze vorm van vreemdgaan wordt over het algemeen als één van de ergste vormen gezien, omdat het een compleet bewuste actie is. Websites zoals secondlove.nl bevorderen het vreemdgaan, terwijl reguliere datingsites dit niet zo aanpakken. Het is echter nog steeds mogelijk om als getrouwd persoon of iemand in een relatie je aan te melden om te daten via deze sites.
  • Dronken vreemdgaan: dit is waarschijnlijk wel de meest voorkomende soort van vreemdgaan. Je ziet iemand in een club of bar, en gaat ermee vreemd. Deze actie is over het algemeen vrij impulsief en wordt niet door iedereen als ‘bewust’ beschouwd.
  • Nuchter impulsief vreemdgaan: de impulsieve acties zijn niet gelimiteerd tot dronken situaties. Soms lijkt een situatie op een bepaald moment ineens heel erg aantrekkelijk, en kies je ervoor om vreemd te gaan.
  • Nuchter ‘bewust’ vreemdgaan: in andere situaties kan je ook vreemdgaan met een collega, vriend of vriendin, terwijl je dit helemaal gepland hebt.
  • Vreemdgaan met hetzelfde geslacht: sommige mensen vinden het niet erg wanneer hun partner een affaire of innige omhelzing heeft met een individu van hetzelfde geslacht. Dit is echter per persoon verschillend.

Oké, we weten nu welke soorten vreemdgaan er allemaal zijn. Maar wat doet vreemdgaan nu precies met jou en je relatie? Lees snel verder!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wat gebeurt er als je vreemdgaat?

Natuurlijk zijn er veel verschillende scenario’s die kunnen ontstaan op het moment dat je vreemdgaat. Je partner kan het uitmaken, of besluiten je nog een kans te geven. Dit is weer een puur persoonlijke situatie. Maar wat gebeurt er met jou, lichamelijk en mentaal? En wat gebeurt er met je partner?

Het blijkt dat mensen, wanneer ze een fysieke band met iemand hebben door bijvoorbeeld te zoenen, een connectie in hun hersenen met die persoon aanmaken. Dit gebeurt via hormonen. Ga je vreemd, dan heb je als het ware twee connecties tegelijk. Dit kan nog wel eens verwarrend en met name vermoeiend zijn. Dit kan ook leiden tot fysieke klachten.

Wanneer je je partner vertelt dat je vreemd bent gegaan, zorgt dit bij je partner voor verwarring en voornamelijk voor verdriet. Je hebt een stukje vertrouwen geschaad. Je partner voelt over het algemeen dat hij of zij niet geliefd is en dat hij of zij verraden is. Dit kan funest zijn voor een relatie, maar ook voor de gesteldheid van jou en je partner. De stress die bij jullie beiden ontstaat, zorgt namelijk voor mentale en fysieke klachten.

Hoe krijg ik mijn ex weer terug?

De vraag is nu natuurlijk hoe je het weer goed kunt maken. Bedenk je goed dat wat je hebt gedaan heeft geleid tot de beslissing van je partner om het uit te maken. Het vreemdgaan kan allerlei redenen hebben: misschien was je dronken, voelde je je niet begrepen en misschien had je wel helemaal geen reden. Het gaat erom dat je het vertrouwen van je partner terug moet zien te krijgen.

Wat belangrijk is om te weten, is dat je je ex niet in één week terug zal krijgen. Het terugwinnen van iemands vertrouwen is een langdurig proces. Dit is niet gek. Welke reden je ook had, je hebt iemand gekwetst – of het nu opzettelijk was of niet. Je kunt dit goedmaken, maar het gaat wel tijd kosten. Maar wanneer je bereid bent die tijd er in te steken, zat dat het waard zijn.

Begin met het hele incident door te spreken. Geef aan waar je fout zat, en wat je gaat doen om te zorgen dat je in elk geval weer het vriendschappelijke vertrouwen van je ex terugkrijgt. Dit wordt vaak als pijnlijk beschouwd, maar zonder het uit te praten zal het incident altijd in de lucht blijven hangen.

Daarna wordt het tijd om het vertrouwen terug te winnen, en daarmee je ex. Wees loyaal en besteed geen tijd aan anderen. Laat jezelf van je beste kant zien. Dit hoeft nog niet op een romantische manier. Zorg eerst dat je ex-partner ziet dat jij iemand bent waar hij of zij van op aan kan.

De laatste loodjes zijn het zwaarst! Nu wordt het tijd om je ex te vragen of hij of zij het nog een keer wil proberen. Dit antwoord is zenuwslopend, maar als jij écht in je relatie met je ex gelooft zal dit het waard zijn.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ontdek waar het precies fout is gegaan, wat daar aan ten grondslag ligt en welke psychologische buttons je moet raken om jullie liefde weer terug te brengen naar hoe die was. Als er ooit liefde is geweest, kan ie ook weer terugkomen…

Klik op de link hieronder om meer te weten te komen over deze revolutionaire methode:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image