Wat als Je Ex Jou Terug Wil Nadat deze het Heeft uitgemaakt?

Stel je voor dat je een prachtige, bloeiende relatie had. In jouw ogen liep alles op rolletjes. Tot het moment kwam waarop bleek dat de relatie niet ging werken. Misschien zag je het wel aankomen, maar misschien dacht jij dat alles prima was. Het uitmaken is vaak een pijnlijke situatie en voor beide partijen zeer onprettig. Daarna wordt het voor even vaak niet beter. Je moet ermee omgaan dat je alleen bent, dat je even geen maatje hebt. Dit kan behoorlijk veel pijn doen.

Hoe zwaar het afsluiten van een relatie is, heeft verschillende factoren. Sommige mensen gaan heel goed om met het uit elkaar gaan, terwijl anderen juist erg gevoelig zijn voor een zogenaamde splitsing. Als een relatie erg lang of heel intens was, dan is het uit elkaar gaan ook in veel gevallen een stuk pijnlijker. Je deelt in dat geval meer ervaringen, maar ook meer doelen en toekomstbeelden.

Als je ex jou terug wilt nadat hij of zij het uit heeft gemaakt kan dit heel erg leuk zijn, maar ook heel erg verwarrend. Over het algemeen zijn er drie reacties:

  • Ja, ik wil mijn ex terug!
  • Ik weet het nog niet zeker
  • Nee, ik wil mijn ex niet meer terug

Deze reacties zijn onder andere afhankelijk van de soort ‘break-up’ die je hebt gehad en jouw ervaring met het verwerken van de splitsing. Aan elke reactie zitten wel een aantal consequenties, daarom gaan we ze allemaal één voor één behandelen in dit artikel.

Ja, ik wil mijn ex terug!

Als je erg enthousiast bent, gelukkig bent dat je ex jou toch terug wilt, dan is voor beide partijen erg leuk. Het is echter wel belangrijk om voor jezelf zeker te weten waarom je weer bij elkaar wilt komen. Mis je jouw ex-partner gewoon heel erg? Of mis je het hebben van een maatje die vaak bij je in de buurt was?

Daarnaast is het belangrijk om te weten of deze nieuwe relatie op de lange termijn beter gaat werken dan de vorige. Wanneer je ex je alleen terug wil omdat hij of zij zich verveelt zonder jou, ziet het er niet naar uit dat er veel toekomst in jullie relatie zit. Als je partner zich aan jou ging ergeren als jullie een langere tijd bij elkaar waren, is het misschien toch niet zo slim om weer bij elkaar te komen.

Zorg daarom dat je zeker weet hoe je met je partner verder gaat. Maak duidelijke afspraken. En bedenk: je had niet veel te zeggen toen het uitging, maar nu wil je ex jou terug! Dus wanneer je besloten hebt dat je ook weer aan een relatie gaat beginnen kun je zelf ook voorwaarden stellen. Duidelijkheid is in dit geval het belangrijkste.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Ik weet het nog niet zeker

Wanneer je twijfelt of je je ex terug wilt of niet, vraag jezelf dan af waarom. In veel gevallen heeft je ex je vertrouwen beschadigd wanneer hij of zij besloten had een einde aan de relatie te maken. Dit kan voor veel mensen een blokkering zijn wanneer hun ex hen vraagt om bij hem of haar terug te komen.

Het kan ook zijn dat je al in zekere mate over je ex heen bent en je niet meer zo goed weet in welke mate je gevoelens nu nog aansluiten op de gevoelens van je ex. In dit geval is het misschien handig om op laag tempo met je ex weer eens koffie te gaan drinken. Dit maakt dat je gaat zien of je het echt waard vind om moeite en tijd in je ex partner te steken.

Als je in de war bent of je nu wel of niet weer een relatie met je ex moet beginnen, praat dan met mensen hierover. Je wilt er misschien met je ex over praten, maar deze heeft in veel gevallen alleen een praatje om jou over te halen weer bij hem of haar terug te komen, hoewel dit niet altijd het beste voor jou is. Je kunt in veel gevallen beter met vrienden, vriendinnen of familieleden praten over je ex.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Nee, ik wil mijn ex niet meer terug

Wanneer je zeker bent dat je je ex niet meer terug wilt, denk hier dan ook nog een keer over na. Want als je nu nee zegt en het uiteindelijk blijkt dat je de relatie van je dromen hebt weggegooid, dan krijg je een hoop spijt.

Het kan zijn dat je je ex niet meer terug wilt omdat hij of zij je te erg beschadigd heeft door het uit te maken. In dit geval is het belangrijk dit naar je ex uit te spreken, zodat deze ook op de hoogte hiervan is. Voor je ex was het waarschijnlijk ook niet makkelijk om er een einde aan te maken, dus koester niet te veel een wrok. Misschien dacht je ex op dat moment dat dit echt het beste was voor jullie allebei.

De reden kan ook anders zijn. Wanneer je ex je veel gekwetst heeft in jullie relatie zelf, of de relatie niet werkte, kan je dit soms pas zien als het uit is. In dat geval is het handig om de relatie niet opnieuw te starten. Misschien wil je ex dit wel, maar een relatie moet leuk zijn voor beide partijen. Kies in dit geval dus voor jezelf. Tenzij je ex duidelijk aangeeft dat er dingen kunnen veranderen. Het verleden biedt namelijk geen garantie voor de toekomst!

Een ex die je terug wilt kan dus erg leuk zijn, heel verwarrend of erg vervelend. Het is het belangrijkste dat je zelf gelukkig wordt van de beslissing die je neemt. Bedenk je ook dat jij deze keer voorwaarden kan stellen, en dat je relatie in de toekomst anders kan zijn dan de relatie die je al hebt gehad. We wensen je veel succes met het nemen van een beslissing!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *