web
counter

Wat als Je Ex Jou Terug Wil Nadat Jij het Hebt uitgemaakt?

Je was zo gelukkig. Het leek zeker in het begin helemaal op rolletjes te lopen! Je had een leuke tijd samen, spendeerde het liefste elke dag met zijn tweeën. Maar na een tijdje was het geen rozengeur en zonneschijn meer. Je begon je te irriteren aan je partner, of je partner maakte een grote fout die het einde van jullie relatie betekende.

Relaties eindigen is veel minder leuk dan relaties beginnen, natuurlijk. Toch is het ‘uit elkaar gaan’ in veel gevallen onvermijdelijk. Wanneer jij degene bent die de relatie afsluit, kan een splitsing nog steeds erg pijnlijk zijn. Dit komt meestal doordat je je ex-partner mist, of de herinneringen die je samen gemaakt hebt.

Als jij degene bent die de relatie beëindigt, is je partner het hier in veel gevallen niet mee eens. De kans is dan ook groot dat je ex jou eigenlijk wel terug wilt. Wanneer je ex je dit vraagt, kan dit vrij pijnlijk en lastig zijn. Het heeft hem of haar veel moeite gekost om dit te vragen, vergeet dat niet. Maar wat je gaat antwoorden is vaak nog een lastige opgave.

Je antwoord is vaak afhankelijk van meerdere factoren. Je kunt jezelf drie vragen stellen:

  • Waarom had je het uitgemaakt?
  • Waarom wilt je ex jou terug?
  • Welke redenen heb jij om je ex terug te willen?

Via deze drie vragen is het over het algemeen makkelijker voor jou om een duidelijker beeld te schetsen van jouw verlangens en wat op de lange termijn voor jullie allebei beter is. Daarom gaan we deze vragen wat duidelijker uitleggen, zodat jij uiteindelijk een weloverwegen beslissing kunt nemen.

Waarom had je het uitgemaakt?

De reden waarom je het hebt uitgemaakt, is vitaal voor de vraag of je je ex weer terug zou willen nemen. Er zijn verschillende redenen en soorten redenen die maakten dat je niet meer met je partner verder wilde.

Ten eerste is het belangrijk dat je jezelf afvraagt of het uitmaken impulsief of weloverwogen was. Bedacht je in een ruzie ineens: ‘ik heb hier geen zin in, laat ik er maar een eind aan maken’, dan was de beslissing vrij impulsief. Heb je echter goed over de beslissing nagedacht en er met vrienden over gepraat, dan was de beslissing weloverwogen.

Daarnaast moet je bedenken wat de reden was dat je het uitmaakte. Kwam dit door een langdurige irritatie? Soms kan je partner onwijs vervelend zijn door bijvoorbeeld zich nooit aan afspraken te maken of door vervelende dingen te zeggen die jou onzeker maken. Maar het kan ook zijn dat je er een einde aan maakt omdat je partner een éénmalige fout maakte. Dit kan vreemdgaan zijn, maar ook het zeggen van iets dat compleet verkeerd valt in een ruzie.

Tenslotte is het belangrijk om te bedenken of de factoren om het uit te maken intern of extern waren. Heb jij zelf besloten om het uit te maken, of vonden al je vrienden en vriendinnen je partner maar vervelend?

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Waarom wil je ex jou terug?

Je ex kan verschillende redenen hebben om jou terug te willen. Misschien mist hij of zij je aanwezigheid, voelt je ex zich alleen. Het kan ook zijn dat je ex zich heeft gerealiseerd dat hij of zij verkeerd zat. Dit kan vrij grote gevolgen hebben voor het eventueel bij elkaar komen.

Als je ex je terug wilt omdat hij of zij zich alleen voelt, vraag dan of dit is omdat hij of zij jou als persoon mist, of zich alleen voelt. Er zit een vrij groot verschil tussen deze twee factoren. Als je ex zich slechts alleen voelt, geef hem of haar dan nog wat meer tijd om na te denken. Dit gevoel heeft iedereen, zelfs als een relatie helemaal niet gezond was.

Wanneer je ex zich slecht tegenover jou heeft gedragen of je vrienden en familie heeft beledigd, kan dit tot zeer veel irritatie leiden. Heeft hij of zij daarna echter door dat dit geen goed gedrag was, dan bestaat er een grote kans dat jullie relatie weer gaat bloeien. Dit heeft wel als voorwaarde dat je ex zijn of haar goede gedrag volhoudt, wat jammer genoeg vrij vaak niet gebeurt.

Welke redenen heb jij om je ex terug te willen?

Uiteindelijk ben jij natuurlijk degene die de beslissing neemt of jij en je ex weer bij elkaar komen. Daarom zijn jouw redenen om je ex terug te willen het belangrijkste. Mis je je ex zelf, of mis je het hebben van een relatie? Deze vraag is erg belangrijk, omdat je specifieke ex-partner niet meer langs komt, maar een nieuwe relatie wel.

Daarnaast is het belangrijk om jezelf de volgende vraag te stellen wanneer je het hebt uitgemaakt omdat je ex slecht gedrag vertoonde: ben je bereid hem of haar te vergeven? Als je ex heilig beweert zich beter te gedragen, geloof je dit ook en zal je hem of haar hierin steunen? Wanneer je namelijk nog steeds boos bent op je ex, wordt het erg lastig om een gezonde relatie te onderhouden.

Als laatste is het ook belangrijk of dit op de lange termijn ook gaat werken. Als jij eerst met je ex prima overweg kunt, is dit erg leuk. Maar op het moment dat er irritaties ontstaan wanneer hij of zij je ouders ziet, jou niet respecteert of terugvalt in dezelfde patronen, dan gaat de relatie niet werken. Beeld je daarom ook lastigere situaties in, om zeker te zijn dat je relatie een toekomst heeft.

Er zijn dus twee dingen die je in gedachten moet nemen wanneer je ex vraagt of je hem of haar weer terug wilt: waarom maakte je het uit en waarom zouden je partner en jij weer bij elkaar willen komen? Het is heel belangrijk om altijd goed na te denken over dit soort beslissingen; een relatie is niet zomaar iets. We hopen dat deze vragen je een duidelijker overzicht hebben gegeven over wat je nu eigenlijk wel en niet wilt. Veel succes met je beslissing!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ontdek waar het precies fout is gegaan, wat daar aan ten grondslag ligt en welke psychologische buttons je moet raken om jullie liefde weer terug te brengen naar hoe die was. Als er ooit liefde is geweest, kan ie ook weer terugkomen…

Klik op de link hieronder om meer te weten te komen over deze revolutionaire methode:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image