web counter
rood gebroken hart

6 Effectieve Stappen om Snel Je Gebroken Hart te Helen + Tips

Voor mensen die het nog nooit meegemaakt hebben is het moeilijk voor te stellen, maar een gebroken hart voelt als het einde van de wereld.

Gelukkig slijt het gevoel snel. Je kunt nog sneller je gebroken hart herstellen door ons stappenplan toe te passen. Verdriet zal snel weer plaatsmaken voor levensvreugde.

Na het verbreken van een liefdesrelatie blijft er vaak minimaal één gebroken hart over.

Voor de breuk wordt vaak het initiatief genomen door één van beide. Het aan iedereen vertellen dat jullie het samen uit hebben gemaakt is een stukje zelfbescherming, maar diegene die niet het voortouw heeft genomen blijft vaak gebroken achter.

Schouders naar achteren en hoofd omhoog, en verban je ex in eerste instantie uit je leven.

Het lijmen van een gebroken hart is een kwestie van tijd

Een gebroken hart brengt erg veel verdriet met zich mee. Van de ene op de andere dag is jullie gezamenlijke toekomst abrupt tot een einde gekomen. Grote plannen voor de toekomst zijn door je ex gewoon weggegooid.

Het is logisch dat een verbroken liefdesrelatie veel leed kan veroorzaken. Een toekomst waar jullie veel over gesproken hebben is zo maar beëindigd.

Ook als het verbreken van de relatie jouw keuze is geweest, kun je een gebroken hart krijgen. Misschien was het achteraf toch niet zo verstandig? Een gebroken hart kun je weken last van houden, maar uiteindelijk zal het helen.

liefde quote

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Welke fasen moet je doorstaan?

Het is niet vreemd om het verwerken van een breuk van je relatie te vergelijken met het rouwen na iemands overlijden.

Uiteraard is het op meerdere vlakken niet met elkaar te vergelijken, maar de pijn kan voor diegene die er niet voor gekozen heeft vergelijkbaar zijn.

In eerste instantie zul je in de fase van ontkenning terecht komen. Je wilt niet geloven dat je ex ervoor kiest om zonder jou verder te gaan.

De volgende fase zal vaak boosheid en onbegrip zijn. Hoe heeft hij/zij dat kunnen doen? Daarna zul je een periode van intens verdriet beleven.

gebroken hart - 5

Uiteindelijk zal de fase acceptatie volgen. Je hebt het een plekje gegeven en je kunt weer verder met je leven.

Probeer de reden van de breuk te begrijpen

Om je gebroken hart zo snel mogelijk weer te herstellen is het belangrijk om de reden van de breuk te begrijpen.

In het geval hij/zij voor een ander is gevallen, hoef je hier uiteraard niet lang over na te denken. Hetzelfde geldt als jij vreemd bent gegaan.

Toch kun je er een les uit leren. Waarom heeft zij ervoor gekozen om met een ander te gaan? Of waarom had jij behoefte aan een ander? Hebben jullie elkaar tekort gedaan in de relatie?

Als je de reden van de breuk niet kunt begrijpen, probeer je er dan bij neer te leggen. Ga je ex niet nogmaals uithoren.

Probeer je ex niet uit je gedachten te zetten

Denken aan je ex is zeer confronterend, maar daar zul je toch doorheen moeten. In onze tips gaan wij jou adviseren om fysieke herinneringen zoveel mogelijk uit je omgeving te verwijderen, maar je gedachten aan je ex moet je niet verbannen. Dat gaat je namelijk toch niet lukken.

Je hebt er verdriet van en dat mag geuit worden. Laat je gevoelens de vrije loop en ga de confrontatie met je herinneringen gewoon aan.

Praat er veel over

Je kunt de pijn verzachten door erover te praten. Eigenlijk wil jij je omgeving hier niet mee belasten, maar besef je goed dat zij jou graag willen helpen.

Door uit te spreken wat je voelt en waar je last van hebt, kan alles eenvoudiger een plaatsje krijgen.

Praat over de leuke momenten die jullie meegemaakt hebben, maar vooral ook over de nadelen van je ex. Een luisterend oor is vaak al voldoende. De ander kan ook niet meer dan luisteren, want jij weet zelf ook wel dat je er over heen gaat komen.

gebroken-hart

Hoe kun je een gebroken hart lijmen? 6 stappen om je doel te bereiken

Voordat je met het stappenplan gaat beginnen is het belangrijk om jou eerst voor te bereiden op de grootste valkuil, namelijk de hoop dat jullie weer bij elkaar komen.

Uiteraard is dat mogelijk, maar deze mogelijkheid zal de eerste weken niet zeer waarschijnlijk zijn.

Onderstaand stappenplan zal alleen het gewenste effect hebben als je de hoop gedurende de eerste 5 stappen laat varen.

Dit wetende, kun je nu je gebroken hart weer lijmen met de volgende 6 stappen.

Stap # 1: Verbreek het contact met je ex volledig

De relatie is beëindigd. Alle reden om je ex een tijdje niet meer te zien of op een andere manier contact mee op te nemen. Heb je nog spullen bij hem/haar staan? Stuur iemand langs om het op te  halen, of laat het gewoon een paar weken staan.

Gun jezelf, en je ex, de tijd om alles op een rijtje te zetten. Je weet wel ongeveer waar je ex dagelijks heen gaat, zorg dat jij hem/haar niet tegen komt. Het is belangrijk om in één keer alles af te snijden.

Jullie beide moeten afkicken en cold turkey is de beste manier.

Dit houdt overigens niet in dat je op een boze en gefrustreerde manier je ex de deur moet wijzen. Probeer hem/haar gewoon te ontlopen. Dit is mogelijk ook goed voor het gevoel van gemis bij je ex.

Stap # 2: Verwijder foto’s, herinneringen en connecties op social media

Je ex moet je niet gaan verbannen uit je geheugen, maar je kunt het jezelf wel eenvoudiger maken door foto’s en fysieke herinneringen uit de kamer te verwijderen. Op deze manier word je minder met je verdriet geconfronteerd.

Probeer hem/haar op social media zoveel mogelijk te blokkeren. Je ex gaat namelijk ook proberen om de gedachten te verzetten. Hij/zij gaat nu ook op zoek naar afleiding om het gemis te verminderen.

Door het gewoon niet te zien wat je ex doet, kun je er ook geen last van hebben. De grootste klap in je gezicht zal zijn dat je ex weer aan het daten is. Bespaar jezelf deze ellende.

Stap # 3: Verwerk het verlies door afleiding te zoeken

Steek geen energie meer in je ex, maar juist in jezelf. Wat vind je leuk om te doen? Ga je hierop concentreren en probeer de eerste weken na de breuk zoveel mogelijk afleiding te hebben.

Je moet ervaren dat je het ook leuk kunt hebben zonder je ex. Spreek zoveel mogelijk met vrienden af en ga de bloemetjes buiten zetten.

Thuis wegkwijnen in je eigen ellende is het stomste wat je kunt doen. Door actief te zijn zal jouw gebroken hart sneller herstellen. Veel en fanatiek sporten kan ook effectief bijdragen.

Stap # 4: Stel jezelf open voor anderen

Ga gewoon eens ervaren hoe het is om een date te hebben met een ander. Grote kans dat je hier nog niet voor openstaat, maar zie het als een leuke manier om jezelf af te leiden.

Op deze manier kun je ook wennen aan de gedachte dat jij weer vrij bent.

Het hoeft niet gelijk een date te zijn met kans op meer. Zonder dat je het verwacht kan het een zeer leuke date worden.

Als je er behoefte aan hebt kan de date zelfs bij jou in bed belanden. Waarom ook niet! Jij hoeft immers aan niemand meer verantwoording af te leggen.

Stap # 5: Heb je de breuk een plekje gegeven? Ga de confrontatie aan

Het ontlopen van je ex kun je niet altijd vol blijven houden. Indien je er behoefte aan hebt kun je een vriendschappelijke date met je ex voorstellen. Jullie hebben immers lange tijd lief en leed gedeeld.

Even bijpraten over de breuk of over hoe het met familieleden gaat kan bevrijdend werken.

Probeer tijdens deze date niet om pijnlijke onderwerpen op een felle manier aan te snijden. Jullie moeten natuurlijk wel praten over de breuk en je kunt ook uitleggen waarom je hem/haar meerdere weken genegeerd hebt.

Een gebroken hart hoef jij je niet voor te schamen.

Stap # 6: Nieuwe liefde of oude liefde?

Mogelijk bloeit er door stap # 5 weer iets moois op. Anders is het nu tijd geworden om weer verder te gaan met je liefdesleven. De periode van een gebroken hart ligt nu achter jou en je gaat je nu weer richten op de toekomst.

Probeer te leren uit voorgaande relaties, zodat je eventuele fouten niet nog een keer gaat maken. Wees vooral niet bang om weer een gebroken hart te krijgen. Het leven is een kwestie van vallen en weer opstaan.

De beste tips om je ex terug te winnen

Het terugwinnen van je ex is soms makkelijker dan je denkt. Ten slotte heb je je ex al een keer aangetrokken tot je gekregen.

Bekijk hier vrijblijvend de Ex Terug Methode.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ontdek waar het precies fout is gegaan, wat daar aan ten grondslag ligt en welke psychologische buttons je moet raken om jullie liefde weer terug te brengen naar hoe die was. Als er ooit liefde is geweest, kan ie ook weer terugkomen…

Klik op de link hieronder om meer te weten te komen over deze revolutionaire methode:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

18 Reacties op "6 Effectieve Stappen om Snel Je Gebroken Hart te Helen + Tips"

 1. John

  says:

  Ja, natuurlijk wilde ik mijn ex terug. Ik miste het leven met haar enorm. Dus de tips en vooral het boek waren erg welkom.
  En wat gebeurt er? Juist door dat boek ben ik juist meer gaan nadenken waarom ik mijn ex mis en om een lang verhaal kort te houden: mijn verlangen om haar terug te krijgen werd steeds minder. Totaal geen contact meer? Die taktiek gebruik ik juist helemaal niet. Af en toe een Whatsapp om te zien hoe de vlag erbij hangt en intussen verder gaan met mijn eigen leven. Toch herken ik in haar manier van toenadering zoeken veel dingen die in het boek beschreven staan. Ik ben ook van mening dat het boek erg nuttig zal zijn bij een eventuele volgende relatie.

  • Sara

   says:

   Hoi John,
   Ik ben heel blij dat ik jouw reactie tegen ben gekomen. Ook ik miste mijn ex enorm, en ik dacht echt dat ik niet zonder hem kon en dat ik hem terug moest hebben in mijn leven om weer gelukkig te worden. Maar juist nadat ik meer ging nadenken, en het contact tot een minimum hield, begon ik te beseffen dat ik hem helemaal niet nodig heb om gelukkig te worden. Ik miste hem, en nu nog soms nog steeds wel, maar ik zou hem niet weer terug willen als geliefde, misschien alleen als 'oude bekende'.

   Fijn om te horen dat het niet zo raar is dat het ook anders kan verlopen... Denken dat je je ex mist, actie ondernemen om hem/haar terug te krijgen, en er dan achter komen dat je eigenlijk heel goed zonder hem/haar kunt. Het boek en de tips zijn dan eigenlijk juist een manier om jou te helpen een betere kijk op jezelf, hem/haar en jullie relatie te krijgen, in plaats van enkel een stappenplan om je ex terug te krijgen. Bovendien, zelfs als je alle stappen uitvoert, is dat nog geen 100% garantie dat je ex ook echt bij jou terug wil komen.
   Gr Sara

   • Edwin Edinga

    says:

    Beste John en Sara,

    Heel erg fijn om te horen dat jullie hebben kunnen leren van het boek! Goed dat jullie uiteindelijk hebben kunnen besluiten wat het beste voor jullie was, zelfs als dat betekende dat jullie niet meer terug zullen komen bij jullie exen. Het lijkt soms misschien alsof je zonder je ex nooit gelukkig kunt worden, maar het is ten eerste heel belangrijk dat je jezélf gelukkig kunt maken. Pas dan is het verstandig om te beginnen aan een relatie, zodat jij kunt bijdragen aan het ontwikkelen en aanhouden van een gezonde relatie met je partner.

    Schroom dus niet om bij een volgende relatie nogmaals het boek erbij te pakken en jezelf nog eens goed op het hart te drukken wat je wel en niet moet doen in een relatie. Ik wens jullie in ieder geval veel geluk in de liefde!

    Met vriendelijke groet,
    Edwin Edinga

 2. Joep

  says:

  Beste Edwin,

  Ik ben erg geïnteresseerd in jouw Ex Terug Methode. Ik heb lang nagedacht, maar ik weet zeker dat ik stappen wil ondernemen om mijn ex terug te krijgen. Ik kan mezelf met niemand anders voorstellen; zij is het voor mij.
  Ik vraag me alleen af wat het succespercentage is van jouw methode. Kan ik deze ergens vinden? En/of reviews van andere gebruikers?

  Bvd,
  Joep

 3. K

  says:

  liefde kan zeker pijn doen als de hel.... doet echt pijn in mn borst en mijjn hart... Nu mijn vriendin mijn verlaten heeft. Weet even niet hoe k verder moet , we waren 4 jr samen en was zo gelukkkig met haar en nu heeft ze t uitgemaakt.. k snap dr niks van en ik ben alleen maar boos en verdrietig. Hoop dat de tips gaan helpen want wil zo echt niet verder. :(

  • anoniem

   says:

   awww, wat rot voor je hee! Ik hoop echt dat het goed gaat komen tussen jullie en anders dat je een nieuw lief vriendinnetje zal krijgen! :)

 4. anoniem

  says:

  vier jaar geleden kwam er een nieuwe jongen bij ons in de klas ,ik vond hem meteen leuk. Er was gewoon iets aan hem wat mij heel erg aantrok ..aardig, leuk uiterlijk en ik weet niet,gewoon IETS. Had wel een beetje contact met hem maar een vriendin van mij ook en ik kende haar.. zij weet precies hoe ze een jongen voor zich moet winnen . Ze is echt mega sneaky en toen kreeg ik t idee dat zj hem ook wel leuk vond. Dus ik vraag het aan haar.. zegt ze ja. Voelde me echt megarot want had ook tegen dr gezegt dat ik hem ook leuk vond maar ze vond het maar soort ''jjammer voor mij '' maar zij had nu de kans .. op een vriendje , niet op hem geloo fik. En nu, drie jaar later ong is ht uit en ik dacht dat ik hem niet leuk meer vond maar nu kan ik niet stoppen met an hem denken. Ik ben bang dat ik hem wel echt leuk vind maar als hij mij al ook leuk vind dan kunnen we amper daten,want hij heeft al met haar gehad.... wat meot ik doen??

  • Ikke

   says:

   Ik zou er gewoon voor gaan, zij heeft ten slotte ook niet veel rekening met jou gehouden.

   • anoniem

    says:

    ja?? Of kan ik hem maar gewoon beter helemaal vergeten .. hij heet op zich ook niet voor mij gekozen de eerste keer dus misschien is hij het wel heelmaal niet waard...

    • rosa

     says:

     ja echt vergeten.,, wat je al zegt, hij koos niet voor jou dus hij is het je niet waard jij bent niemands tweede keus, je vind vast wel een veel leukere jongen!!

     • anoniem

      says:

      ahh, nog bedankt voor je liever reactie! Ik heb er inderdaad maar voor gekozen om hem uit mij hoofd te zetten..

 5. Sarella

  says:

  Ik kan zijn foto's echt niet wegdoen, mijn maag draait zich gewoon om bij de gedachten... Kan ik ze ook gewoon in een doos stoppen ergens, en dat ik die dan iets meer wegschuif? Of is dat niet effectief genoeg? Want ik wil wel echt over hem heen komen, maar ik vind het heel erg heftig en moeilijk om in een keer alle beelden van en herinneringen aan hem weg te doen...

  • Sofie

   says:

   ja heb ik wel gedaan hoor, kon het ook echt niet over mn hart verkrijgen om die foto enzo helemaal weg te doen, was ook veel te 'definitief ' in een keer. En nu (5 jaar later) ben ik blij dat ik het indd niet gedaan heb toen, want nu kan ik ernaar kijken als leuke herinneringen

 6. lies

  says:

  hopenlijk gaan deze tips werken .. ben echt ten einden raad....

 7. Rebekka

  says:

  hy was echt myn alles.... kan cht niet zonder hem :( iedereen zegt vergeet hem gewoon ,hij is het niet waard maar dat vind ik niet!!! Zonder hem is nisk het meer waard :S

 8. Steve

  says:

  Beste Edwin

  Graag had ik eens geweten of het nog zin heeft om men ex terug te willen ook al zijn we reeds verschillende keren uit elkaar geweest?
  In 4jaar tijd dat we iets samenhadden zijn we enkele malen uiteen geweest en telkens terug gekeerd naar mekaar. Nu bij deze keer heeft ze me gezegd dat het definitief de laatste keer was. Ik kan haar nu niet vergeten of er mij overzetten over de situatie. Ik weet ook wat ik fout heb gedaan maar deze kan ik niet meer goedmaken. Kan jij me soms raad geven wat ik hiermee kan doen?

  alvast bedankt

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image