web
counter

Jouw Ex Terug Krijgen na Vreemdgaan? Dat kan!

Iedereen kent wel iemand wiens partner is vreemdgegaan. Of misschien is jouw partner wel vreemdgegaan, of ben jij zelf degene geweest die overspel heeft gepleegd. Sommigen kiezen ervoor om het uit te maken, terwijl anderen proberen verder te gaan ondanks dit incident.

Er zijn veel verschillende factoren die meespelen als het gaan om het aanhouden of het uitmaken na zoiets als vreemdgaan. Zo maakt het bijvoorbeeld veel uit of de partners een lange en stabiele relatie hebben gehad, of dat het altijd al een beetje rommelig is geweest. Natuurlijk ligt het ook aan de soort personen die erbij betrokken zijn. Vreemdgaan met een onbekende is voor velen veel minder erg dan vreemdgaan met je partners familielid, bijvoorbeeld.

Veel mensen vinden vreemdgaan echt niet kunnen en de beste reden om uit elkaar te gaan. Anderen vinden het een minder groot probleem. Of jij en je ex weer bij elkaar komen nadat één van jullie is vreemdgegaan, is afhankelijk van twee dingen. Ten eerste: waarom is iemand vreemdgegaan? Ten tweede: wie is er vreemdgegaan? Lees hier meer over hoe je deze problemen samen kunt oplossen.

Redenen voor het vreemdgaan

Er zijn verschillende redenen waarom iemand ervoor kan kiezen om overspel te plegen. Welke reden het is, is van belang voor de toekomst van jullie relatie. De vraag is vooral of er uit impuls werd vreemdgegaan, of dat iemand er al een tijdje over na zat te denken. Dit indiceert namelijk ook of er onderliggende problemen zijn gezien je relatie, of dat het echt een fout was die niet meer gemaakt wordt. Deze redenen zijn van belang voor het weer bij elkaar komen van jou en je ex:

 1. Een dronken avond. Wanneer iemand op een feestje is met muziek, alcohol en veel mensen, kan er soms wel iets misgaan. Wanneer mensen dronken worden gaan ze in veel gevallen vaker seksueel gedrag vertonen. Dit kan ertoe leiden dat jij of je partner verleid wordt om toch met iemand anders naar bed te gaan. Soms vinden mensen het minder erg als je in een dronken bui vreemdgaat, omdat je dan minder verantwoordelijk bent.
 2. Je voelt je niet geaccepteerd. Sites zoals secondlove.nl maken vaak misbruik van mensen die zich toch niet op hun plek voelen bij hun partner. Ze zoeken dan hun heil bij iemand anders. In dit geval is je relatie al niet heel erg stabiel, wat dus betekent dat er al meer redenen zijn om uit elkaar te gaan.
 3. Je had een zwak moment. Soms gaan mensen vreemd omdat ze ruzie hebben met hun partner, troost zoeken bij iemand anders en dan de fout ingaan. Dit wordt over het algemeen gedefinieerd als ‘een zwak moment’ waarin mensen toch vreemdgaan. Sommige mensen vinden dit minder erg dan vreemdgaan met voorbedachte rade, terwijl anderen het zien als precies hetzelfde.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Als jij bent vreemdgegaan

Als jij degene bent die gekozen heeft voor iemand anders, is het natuurlijk lastig om je ex terug te krijgen. De grote problemen waar jullie tegenaan zullen lopen is het feit dat je je ex gekwetst hebt, dat je ex geen vertrouwen meer in je heeft en dat dit voor jou ook een last zal blijven. De één reageert negatiever op het vreemdgaan van hun partner dan de ander, dus dit is natuurlijk voor iedereen relatief.

Het kwetsen van je ex is in veel gevallen erg vervelend. Je wilt je ex terug omdat je van hem of haar houdt, dus hem of haar kwetsen is niet iets wat je zomaar zou willen doen. Maar het is nu eenmaal gebeurd. In dit geval is je fouten opbiechten en eerlijk zijn tegen je ex het belangrijkste. Je moet uitleggen dat je begrijpt dat je hem of haar gekwetst hebt.

Het probleem dat je ex geen vertrouwen in je heeft, is voor jullie beiden erg lastig. Het kan moeilijk zijn om je ex ervan te overtuigen dat je dit soort gedrag niet nog een keer zal vertonen. Ook kan het lastig zijn voor jou om ermee om te gaan wat je hebt gedaan. Een erg groot schuldgevoel is ook niet goed voor jou. Vergeving ontvangen van je partner en van jezelf is voor veel mensen de oplossing voor deze problemen.

Het vertrouwen opbouwen kan soms erg onprettig zijn. Je moet over behoorlijke drempels heen wil je opnieuw een goede basis neerzetten voor jou en je partner. Het belangrijkste is dat, hoewel het vrij onprettig is, jullie spreken over wat er gebeurd is. Wanneer je dit niet doen, blijft het rondzweven en komt het terug op de meest stressvolle momenten. Of je je ex terugkrijgt is natuurlijk de vraag. Het is vaak afhankelijk van een persoon of hij of zij vreemdgaan zodanig erg vindt dat het niet meer gaat.

Als je ex is vreemdgegaan

Wanneer je ex is vreemdgegaan en je nog steeds je ex terug wilt, moet je zeker weten dat je dit doet omdat je echt je ex terug wilt en niet omdat je je alleen voelt. Dit kan soms lastig zijn, omdat gevoelens vaak elkaar in de weg staan. Het is natuurlijk ook onduidelijk of je ex jouw terug wilt of eigenlijk vreemdging omdat jullie relatie niet liep.

Om te zorgen dat je een goede beslissing maakt en je relatie weer op het goede pad komt, is het dus belangrijk om over bepaalde zaken te praten. Voorbeelden van vragen die je jezelf kan stellen zijn:

 • Vergeef ik mijn ex?
 • Mis ik mijn ex of eerder de aanwezigheid van een partner?
 • Kan ik mijn ex weer vertrouwen?
 • Is mijn ex bereid dit nooit meer te doen?

Het belangrijkste in deze situatie is dat jij en je partner met elkaar kunnen communiceren. Of jij nu vreemd bent gegaan of je partner, één van jullie moet de ander weer leren vertrouwen en jullie moeten allebei bereid zijn over het overspel te praten. Wanneer dit kan, dan kunnen jullie weer proberen bij elkaar te komen.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

3 Reacties op "Jouw Ex Terug Krijgen na Vreemdgaan? Dat kan!"

 1. nick

  says:

  Hallo ik zit met een probleeem 3en half jaar geleden leerde ik mijn meisje kennen was liefde op eerste gezicht naar een jaar gingen we ons verloven in die tijd hebben we veel meegemaakt leuke en minder leuke opgegeven moment heb ik met haar gepraat voor een pauze in onze relatie omdat ze niet haar zelf was en om haar ogen te open omdat ik alles voor haar over had alleen ze liet ke zelf niet echt bepaald toe in sommige dingen ik zei dat het goed kwam we spraken gewoon met elkaar af en steunde haar bij haar therapie vervolgens ging het weer top alleen ze hield een grote leugen achter we zijn in dientijd in de pauze naar de bios geweest en we hebben van mekaar genoten (sex) drie dagem daarna is ze vreemd gegaan heeft ze sex gehad met een ander ik owam daar pas twee weken geleden achten door te.bluffen het probleem is nu zo ik wil haar terug pakken ze moet de pijn voelen die ik voel omdat ik alles voor ons over had wat kan ik doen

 2. BB

  says:

  Hoi Nick,
  Als ik jou was zou ik niet eens een moeite voor doen om haar te laten beseffen. Ik zou zeggen laat en vergeet alles en ga door met jouw leven. Ik geloof dat je uiteindelijk beter af bent.

 3. Nn

  says:

  Hallo mijn vrouw en ik zijn 21 jaar getrouwd we zijn in de schulden gekomen en zijn er bijna uit ze heeft al twee jaar contact met iemand via haar werk hij werkt bij een bedrijf waar ze zaken mee doen.
  Ze hebben veel mail en app verkeer gehad en zelfs bellen ik kwam er achter en ze zij dat ze een vriendschappelijke band had meer niet.
  Dit zou stoppen was beloofd maar je voelt het al aankomen het ging door ze heeft al die tijd gelogen.
  Nu kwam ik vorige week er achter en alles ging door via werk mail.
  Ze zegt dat ze verliefd is geworden op hen en dat ze niet meer van mij houd ze scheiden en doet mijn kinderen en mij hier erg veel pijn mee.
  Ik hou zoveel van haar en ik heb haar gezegd dat ik alles vergeef maar ze staat niet meer open om door te gaan.
  We moeten nog zeker tot maart 2018 samen blijven wonen dan zijn we uit de schuld sanering hoe krijg ik haar terug ik wordt gek
  Mvg nn

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *