web
counter

Liefdesverdriet door Je ex? Lees Hier Wat Je Moet doen!

Stel je voor, je had een leuke relatie en het was allemaal goed. Je stelde je partner aan je ouders voor en jullie leken onafscheidelijk. Jij vond de vrienden van je partner leuk, je partner kon ook goed opschieten met jouw vrienden. Het leek allemaal prima te gaan, maar uiteindelijk gaat niet alles volgens plan. Daarom heb je besloten het uit te maken.

Het uitmaken kunnen mensen doen op verschillende manieren. Sommige mensen kiezen ervoor om te bellen of een berichtje te sturen, wat vaak als onvolwassen wordt ervaren. Anderen hebben liever een gesprek onder vier ogen. In beide gevallen is uitmaken niet leuk. Je sluit iets af waar je beiden veel tijd en moeite in hebt geïnvesteerd. Het uitmaken kan lastiger worden naarmate er meer tijd in een relatie met je partner verstrijkt, omdat je meer dingen met elkaar deelt.

De beslissing is niet altijd eenvoudig, maar soms lijkt het uitmaken wel de beste keuze. Wanneer je het uit hebt gemaakt, volgt vaak een lastige periode. Daarom wil je graag je ex terug. Maar wat gebeurt er nou precies wanneer als het uit is tussen jou en je partner? Hoe voel je je als het net uit is? En hoe voel je je als het al tijdje uit is tussen jou en je partner? Hoe zijn je gevoelens ten opzichte van je ex? Lees hier verder om meer te weten.

Als het net uit is

Als het net uit is tussen jou en je partner, is er bijna altijd een fase van verdriet en een soort ontwenning. Vlak nadat het uit is kan er nog een soort van onbegrip zijn. De persoon die het uit heeft gemaakt lijkt nog niet helemaal te beseffen dat het uit is, en de persoon die gedumpt is heeft in veel gevallen niet door waarom het nu precies uit is. Weinig relaties worden beëindigd zonder vragen achteraf.

Na de fase van onbegrip komt de fase waarin je je ex mist. Je mist je ex omdat je samen veel herinneringen hebt. Er zijn twee verschillende vormen van het missen van je ex. Je kunt je ex persoonlijk missen, door bijvoorbeeld zijn of haar trekjes te missen. Iemand kan bijvoorbeeld heel leuk lachen, en die lach kan je missen. Je kunt ook gewoon het idee van een partner missen. In dat geval voel je je alleen als je in bed ligt, of mis je iemand om tegen te vertellen hoe je dag was.

Hoe ga je met je break-up om? Voor veel mensen helpt het, als het net uit is, om zich te gedragen zoals in de films. Veel vrouwen eten ijs en kijken zielige films met hun vrienden, sommigen verven hun haar of gaan tuinieren. Sommige mensen gaan juist uit met vrienden, of willen liever alleen zijn en slapen. Hoe iemand over zijn of haar ex heen komt, ligt aan de persoon.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Als het al een tijdje uit is

Als er meer tijd is verstreken nadat het uit is gegaan, zijn er twee mogelijke scenario’s. In het eerste scenario ben je over je ex heen. In het tweede scenario mis je je ex nog steeds heel erg. Deze twee scenario’s bepalen heel erg hoe je de komende tijd invult.

In het geval van het eerste scenario kost het een tijdje om over je ex heen te komen, maar kan je op een gegeven moment weer zonder je ex. Je hebt niet meer de neiging om bij je ex terug te komen. Misschien mis je van tijd tot tijd wel je ex of het feit dat je een partner had. Je leven zonder je ex leiden lijkt echter wel weer mogelijk. De kans is er alweer om verliefd te worden op iemand anders en iemand anders de mogelijkheid te geven om in je leven te komen.

De kans bestaat nog steeds dat je terugkomt bij je ex. In dit geval kun je beiden veranderd zijn en wat volwassener of anders geworden zijn. Het blijkt dat je elkaars verschillen nu kunt waarderen. Het zal wel anders zijn dan de eerste keer, omdat je anders tegen jezelf, je partner, en het leven aankijkt. Dit betekent niet per se dat de relatie beter of slechter is.

In het geval van het tweede scenario is het leven zonder je ex nog een stukje lastiger. Als je hem of haar weer ziet kan dit soms nog pijnlijk zijn. Op dit moment is er nog geen ruimte voor een nieuwe liefde, of een single leven. Je mist niet alleen het hebben van een partner, maar je mist ook de eigenschappen en kwaliteiten van je ex.

De kans bestaat in het geval van dit scenario ook dat je terugkomt bij je ex, of dat je ex terugkomt bij jou. Als je nog steeds niet over je ex heen bent betekent dit dat je nog steeds graag bij hem of haar in de buurt bent. Bij elkaar komen lijkt dus zeer positief. Jammer genoeg is niet elke relatie waarbij je terugkomt bij je ex goed.

In sommige gevallen is een relatie zeer eenzijdig of op een andere manier ongelijk. Een relatie tussen jou en je ex kan bijvoorbeeld stuk zijn gelopen omdat je minder verliefd was op je ex dan je ex op jou. Dit kan ook weer hetzelfde worden in de tweede relatie die jullie samen aangaan. Maar in andere gevallen kan je relatie juist veel sterker worden. Je kunt veel meer van elkaar leren.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ontdek waar het precies fout is gegaan, wat daar aan ten grondslag ligt en welke psychologische buttons je moet raken om jullie liefde weer terug te brengen naar hoe die was. Als er ooit liefde is geweest, kan ie ook weer terugkomen…

Klik op de link hieronder om meer te weten te komen over deze revolutionaire methode:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Liefdesverdriet door Je ex? Lees Hier Wat Je Moet doen!"

 1. Kleijntjens

  says:

  Hallo Edwin,

  Allereerst ben ik blij dat ik veel informatie via deze website en het stappenplan heb gevonden. Uiteraard ook jouw deskundigheid.

  Is het mogelijk dat ik mijn situatie aan jou kan voorleggen, want het is nogal een verhaal dat ik heb meegemaakt met mijn ex vriendin. Zelf ben ik al bezig middels de exterug methode om mijn relatie te analyseren maar ook vooral bij mijzelf na te gaan: waar heb ik "de plank misgeslagen", waar wil ik voor mijzelf aan werken en vooral de hoofdvraag: hoe kan ik mijn ex vriendin terug winnen. De relatie is zo abrupt door haar afgebroken, dat ik natuurlijk zoekende ben naar handvaten hoe ik haar weer kan terugwinnen.

  Maar als jij eventueel aan de hand van mijn informatie mijn tips en adviezen kunt geven, dan weet ik zeker dat ik er ook alles kan uithalen om succesvol te zijn. Ik ben net anderhalve week uit elkaar en ben nu met het programma voor de eerste maand bezig. En het werkt echt. Het geeft mij veel genoegdoening en ik merk ook dat mijn omgeving het als positief ervaart.

  Ik ben zeer benieuwd naar jouw reactie.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image