web counter

Liefdesverdriet Duurt Lang – Zo Kom Je Ervan Af!

Het gevaar ligt altijd op de loer. Wanneer je een relatie ingaat, weet je dat het zou kunnen gebeuren. Wanneer je je collega die je al zo lang geweldig vindt aanspreekt, weet je dat je het risico loopt. Zelfs wanneer je voor het altaar staat, is er ergens nog een kans dat het gaat gebeuren.

We hebben het over liefdesverdriet. Het is voor niemand leuk, maar het kan zomaar gebeuren dat op een dag jouw liefde niet meer beantwoord wordt. Er zijn maar weinig gelukkigen die nooit liefdesverdriet ervaren. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je omgaat met liefde die niet (meer) beantwoord wordt. Liefdesverdriet duurt vaak veel langer dan je zou willen, omdat het in verschillende fases gaande is.

Er zijn vaak twee fases wanneer het gaat om liefdesverdriet. De eerste fase heeft te maken met het ervaren van verdriet en het voelen van veel heftige emoties. De tweede fase is gericht op herstel, op het leren leven zonder degene waar jij veel liefde van verwachtte. Dit kan een ex zijn, maar ook iemand die je afgewezen heeft. Na je liefdesverdriet heb je geleerd van de situatie, en ga je op een andere manier verder.

Als je meer wilt weten over hoe deze fasen in elkaar zitten, jouw liefdesverdriet lang duurt, of als je je afvraagt wat je kunt doen terwijl je verdriet voelt of aan het herstellen bent, dan is het een goed idee om dit artikel te lezen. Wanneer je advies wilt over wat je moet doen na je liefdesverdriet is dit ook aan te raden!

De eerste fase van liefdesverdriet: verdriet

Wanneer je net afgewezen bent, of wanneer je relatie net tot een einde is gekomen, voelt alles vaak als een waas. Veel mensen geven aan dat het voelt alsof de wereld doorgaat met bewegen, maar dat zij even niet mee kunnen komen. Hun leven staat even stil. Dit is helemaal niet gek, want in een situatie die zodanig anders is, is het noodzakelijk om een moment te nemen om je aan te passen.

De gevoelens van verdriet, verwarring en teleurstelling zijn vaak erg aanwezig. Sommige mensen kiezen ervoor hun emoties de vrije loop te laten, terwijl anderen graag afleiding zoeken en hun negatieve gevoelens tot op zekere hoogte onderdrukken. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen het uiten van je emoties en het focussen op het leven om je heen.

De fase van het voelen van verdriet kan voor iedereen een andere duur hebben. Sommige mensen voelen maar erg kort verdriet, terwijl anderen weken- of maandenlang van streek zijn vanwege hun onbeantwoorde liefde. Liefdesverdriet duurt altijd langer dan je zou willen, je bent er vaak niet zomaar vanaf. Het is dus belangrijk dat je dit leert te accepteren.

Om te zorgen dat deze lange fase van verdriet niet té onprettig wordt, is het aan te raden om veel tijd door te brengen met vrienden. Je kunt je emoties uiten tegenover deze vrienden, maar je kunt ook afleiding zoeken wanneer nodig.

Natuurlijk is het nooit een probleem om nieuwe vrienden te maken en nieuwe mensen te leren kennen, via bijvoorbeeld de sportschool, een hobby of via andere vrienden. Andere mensen halen vaak je gedachten van deze éne persoon af. Ook helpen ze je te zien dat niet alleen hij of zij goede kwaliteiten heeft.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

De tweede fase: herstel

Nadat je heftige en negatieve emoties verminderd zijn, is het tijd om te herstellen. Herstel is een vitaal deel van liefdesverdriet, en maakt dat liefdesverdriet vaak langer duurt dan je zou willen. Dit komt omdat herstel ook in verschillende fases in werking treedt. Het uiteindelijke doel van herstel is niet dat je je ex of de persoon op wie je verliefd was vergeet of een ander hebt, het doel is dat je je leert aanpassen aan het leven waarbij deze persoon niet in je leven is op een manier die jij zou willen.

Het is hierbij belangrijk dat je eerst leert zien dat deze persoon niet alles is. Dit klinkt misschien vreemd, en misschien heb je nog wel het gevoel dat deze persoon de meest geweldige, grappigste, mooiste en leukste persoon op aarde is. Om hier overheen te komen, is het belangrijk om simpelweg met mensen om te gaan die je laten zien dat er genoeg interessante mensen op de aarde zijn.

Daarna is het van belang dat je je leven aanpast aan het feit dat het nu veranderd is. Zo kun je een nieuwe hobby zoeken, om afleiding te hebben en een eventuele leegte in je leven op te vullen. Daarnaast is het tijd om de dingen te veranderen die je nooit kon veranderen door bijvoorbeeld je ex. Als je altijd al een keer een bakfiets hebt willen kopen, maar dit niet kon omdat je ex het niet wilde, dan is dit je moment!

Verder na je liefdesverdriet

Het is lastig om vast te stellen wanneer liefdesverdriet nu daadwerkelijk voorbij is. Dit komt omdat het vaak in de achtergrond nog wel aanwezig is, maar niet op een zeer expliciete manier. Als je niet zeker weet of je liefdesverdriet daadwerkelijk voorbij is, dan is dit waarschijnlijk ook niet zo. En dat is ook niet erg.

Als je zeker weet dat je helemaal over de persoon die je hart gebroken heeft heen bent, dan wordt het tijd om te gaan genieten. Het wordt tijd om te genieten van alle vrijheid die je nu hebt, van het feit dat je niet meer constant aan iemand anders hoeft te denken en van het feit dat je tijd hebt om met je vrienden of vriendinnen om te gaan!

Daarnaast is het ook een goed moment om te leren van je liefdesverdriet. Wat heb je geleerd over jezelf? Wie waren je echte vrienden en stonden echt voor je klaar? Wat zijn dingen die je nooit dacht te kunnen doen zonder deze persoon, maar toch deed? Reflecteer op de situatie, je zult zien dat je door deze situatie gegroeid bent.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ontdek waar het precies fout is gegaan, wat daar aan ten grondslag ligt en welke psychologische buttons je moet raken om jullie liefde weer terug te brengen naar hoe die was. Als er ooit liefde is geweest, kan ie ook weer terugkomen…

Klik op de link hieronder om meer te weten te komen over deze revolutionaire methode:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image