web
counter

Omgaan met Liefdesverdriet via Muziek – de Oplossing

Het is altijd een pijnlijke ervaring, liefdesverdriet. Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken. Soms ontstaat liefdesverdriet omdat je wordt afgewezen door iemand waar je onwijs verliefd op was, in andere gevallen is het uitgaan van een relatie de oorzaak. Maar wat de reden ook is, liefdesverdriet is nooit iets leuks.

Iedereen gaat op verschillende manieren om met liefdesverdriet. Sommigen gaan op zoek naar een rebound, iemand om met name een fysieke relatie mee te hebben om hun ex te vergeten. Anderen besteden tijd aan hun vrienden of geven hun lichaam een complete make-over. Het is met name belangrijk dat jij je na een tijdje beter gaat voelen en niet meer te veel nadenkt over je ex.

Een voorbeeld van een fenomeen dat door onwijs veel mensen wordt gebruikt om zich beter te laten voelen is het luisteren naar muziek. Omdat er zo veel verschillende soorten muziek zijn, biedt het veel manieren om met je liefdesverdriet om te gaan. Lees hier meer over soorten muziek die je net na een break-up kunt luisteren, muziek die populair is om weer op pad te gaan en andere dingen waar je naar kunt kijken om over je liefdesverdriet heen te komen.

Muziek in verschillende fases

Welke muziek je voor welk moment kiest, is met name afhankelijk van wat je nodig hebt. Op het moment dat je energie nodig hebt, draai je geen langzame klassieke muziek. En wanneer je muziek nodig hebt om te gaan slapen, zet je niet de beste hits van Frans Bauer aan. De eerste vraag die je jezelf dus moet stellen wanneer je wilt dat muziek je helpt is: “wat heb ik nodig?”

Wanneer het net uit is tussen jou en je partner, heb je waarschijnlijk steun en compassie nodig. In dit geval is onwijs vrolijke muziek waarschijnlijk nog niet het beste idee. Dit irriteert met name alleen maar. Daarom is wat verdrietigere muziek nodig om te zorgen dat je je emoties de vrije loop kunt laten. Hoewel het aantrekkelijk klinkt, is boze muziek over hoe stom mensen en exen zijn vaak alleen maar muziek die je slechter laat voelen. Eerst jezelf opzoeken werkt voor veel mensen erg goed.

Nadat het hart gelucht is en de emoties eruit zijn, wordt het tijd om weer rustig na te denken over wat je precies wilt. Misschien denk je er wel over na om je ex weer terug te krijgen, of denk je over wat je nu gaat doen nu je helemaal voor jezelf kunt kiezen en geen verantwoordelijkheid hoeft te dragen voor iemand anders.

Daarom is nu neutrale muziek een goed hulpmiddel. Dit heeft te maken met de beslissing die je moet gaan nemen. Wanneer je allemaal muziek luistert over hoe erg iemand zijn of haar ex mist, is de kans groot dat jouw beslissing ook beïnvloed wordt.

Nadat je gekozen hebt om weer je ex terug proberen te krijgen of juist om alleen verder te gaan, is het tijd voor wat opbeurende muziek! Dit is een nieuwe fase in je leven, en dus tijd voor wat nieuwe muziek die je opvrolijkt. Gelukkig bieden grote muziekplatforms zoals Spotify en Youtube allerlei verschillende afspeellijsten aan. Op deze manier hoef je niet te veel moeite te doen, maar kan je wel van de muziek genieten die je verdient.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Andere dingen dan muziek

Er zijn nog veel meer dingen naast muziek die gebruikt worden om voor afleiding en vrolijke situaties te zorgen. De één is meer succesvol dan de ander, maar dit is een opsomming van manieren waarop mensen over hun liefdesverdriet heenkomen:

  • Vrienden zijn voor veel mensen cruciaal om over hun verdriet heen te komen. Sommige mensen gaan alleen maar leuke dingen doen met hun vrienden terwijl anderen juist meer uit hun vrienden halen wanneer ze lange en diepe gesprekken kunnen voeren. Wat je ook met ze doet, vrienden zijn vitaal om je weer gelukkig te voelen.
  • Lifestyle-change: veel mensen, en over het algemeen vaker vrouwen dan mannen, besluiten na een splitsing dat het tijd is om hun leven te veranderen. Ze verven hun haar, decoreren hun kamer anders of besluiten een stuk gezonder te leven. Dit is een mooie kans natuurlijk, gezien je even niemand hebt die je tegenhoudt!
  • Sport is ook vaak een uitlaatklep. Sporten maakt allerlei chemicaliën vrij die het leven een stukje aangenamer maken zoals dopamine en endorfine. Daarnaast voel je je natuurlijk beter over jezelf wanneer je weer even aan je gezondheid hebt gewerkt.
  • Rebound: een rebound is voor sommige mensen dé manier om over iemand heen te komen. Het is echter een zeer betwiste manier, gezien het feit dat betekenisloze seks of een met name fysieke relatie niet altijd als even moraal juist wordt gezien.
  • Entertainment (films, series): muziek is natuurlijk niet de enige manier waarop men zich af kan leiden. Een avondje films kijken variërend van Star Wars tot Sneeuwwitje, op momenten als deze mag het allemaal.
  • Hobby’s: iets wat niet alleen voor mensen die last hebben van liefdesverdriet, maar ook mensen met depressie wordt aangeraden, is het zoeken van een hobby. Dit kan van alles zijn. Misschien vind je fotografie geweldig, misschien houd je wel ontzettend van koken. Een hobby is een goede manier om jezelf af te leiden, die wel helpt om een nuttige vaardigheid te leren.

Zoals je ziet is het helemaal aan jou om te kiezen wat je wilt doen om met je liefdesverdriet om te gaan. Het verschil tussen muziek en deze manieren om over je verdriet heen te komen, is dat muziek zich vaak op de achtergrond bevindt. Het kan de soundtrack zijn van je dag. En dan is het heel fijn wanneer je muziek overeenkomt met je gevoel. Hopelijk heb je iets geleerd over muziek en alle andere manieren om met liefdesverdriet om te gaan!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ontdek waar het precies fout is gegaan, wat daar aan ten grondslag ligt en welke psychologische buttons je moet raken om jullie liefde weer terug te brengen naar hoe die was. Als er ooit liefde is geweest, kan ie ook weer terugkomen…

Klik op de link hieronder om meer te weten te komen over deze revolutionaire methode:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image