web counter

Na Lange Tijd Weer Terug bij Je ex, en nu?

Het kan zomaar gebeuren dat je de persoon met wie jaren geleden een relatie had weer tegen het lijf loopt. Je denkt terug aan jullie tijd samen en voelt weer vlinders in je buik ontstaan. Als je geluk hebt, is dit gevoel wederzijds en kan het misschien wel weer tot en relatie komen.

Maar toch twijfel je over veel zaken. Hoe gaan jullie om met fouten uit het verleden? En wil je wel om de juiste reden een relatie met je ex? En hoe zorg je ervoor dat het echt weer een nieuwe relatie is – en geen vervolg van de oude relatie? In dit artikel leggen we uit hoe je het best met deze situatie om kan gaan.

Probeer erachter te komen waarom je weer een relatie met je ex wil

Een relatie moet je nemen omdat je dat met die persoon wilt. Doe het niet uit eenzaamheid, of omdat je weet hoe het met deze persoon is en gaat voor het bekende. Doe het niet vanwege de seks. Doe het omdat je deze persoon nog een echte kans wilt geven en met deze persoon wilt zijn.

Probeer verder te kijken dan de fysieke aantrekkingskracht. Is er meer dan dat? Als het antwoord hierop nee is, of ‘ik weet het niet’, dan kun je er misschien beter maar niet aan beginnen. Als je enkel met je ex wilt zijn omdat je alleen bent, dan gaat het sowieso niet werken. En dat is iets wat je goed moet overwegen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Realiseer je dat het uit is gegaan met een reden

Als je destijds na de eerste verliefdheid besefte dat je toch niet bij elkaar paste, dan is de kans groot dat je nu nog steeds niet bij elkaar past. Dit hoeft natuurlijk niet, en als jij ervan overtuigd bent dat het deze keer wel goed kan gaan, dan kun je het zeker proberen. Neem dit punt echter wel goed in overweging.

Vaak is het een goed idee om eens af te spreken en bij te praten. Wie weet is je voormalige partner wel een heel ander persoon geworden. Een andere baan, woonplaats en andere hobby’s kunnen een persoon onbewust flink veranderen!

Verwacht niet dat alle fouten verdwenen zijn

Een persoon blijft altijd zichzelf. Dat ze veranderd zijn in positieve zin betekent niet dat je ex alles wat jij toen vervelend aan hem of haar vond nu aangepast heeft. Je ex is waarschijnlijk nog steeds niet perfect. Niemand is immers perfect. Verwacht dit dan ook niet.

Confronteer je ex dan ook niet met de vraag of hij of zij bepaalde fouten nog steeds maakt. Waardeer juist de dingen die wél in positieve zin veranderd zijn. Dit zou je zelf ook graag willen; want ook jij wilt niet constant gewezen worden op je fouten. Dit leidt alleen maar tot ruzie. Dus houdt je in en neem dit voor lief.

Haal geen oude koeien uit de sloot

Het is heel normaal om af en toe ruzie te hebben. Sterker nog; het zou abnormaal zijn als je helemaal nooit ruzie zou maken met je partner. Maar houd wel in je achterhoofd dat de dingen die zo veel jaren geleden zijn gebeurd, niets te maken hebben met de situatie op dit moment. Val elkaar dus niet aan met dingen die jullie in het verleden verprutst hebben, want daar wordt niemand blij van.

Als dit dan echt niet lukt en je floept er toch nog een akelige sneer uit, of krijgt zelf zoiets naar je hoofd, is het verstandig om hier een keer goed over te praten. Het is wel belangrijk dat je dit op een rustig moment doet, als je allebei niet boos bent. Zeg gewoon eerlijk tegen elkaar wat je van bepaalde dingen vind, en spreek duidelijk af dat jullie het verleden verder laten voor wat het is.

Begin weer bij het begin

Je kunt niet verdergaan waar je destijds gebleven bent, en waarschijnlijk zal je dat ook niet eens proberen. Maar waak er wel voor dat je niet al heel gauw veel te snel gaat in de relatie, omdat je elkaar al zo goed kent van vroeger. Je wilt immers een nieuwe relatie met je ex, en niet de oude, stukgelopen relatie.

Begin toch gewoon bij de eerste fase: het daten. Natuurlijk weet je al het een en ander over je ex. In de jaren dat jullie uit elkaar waren hebben jullie echter vast niet stilgezeten: er zullen genoeg nieuwe dingen zijn om over de praten. Een leuke vakantie of een nieuwe hobby zijn al gauw stof voor vele uren praatplezier.

Wordt niet te snel nonchalant omdat je gewend bent aan je partner. Houd het romantisch en ga niet te snel. Je hoeft je niet meteen in een bloedserieuze relatie te storten. Houd het luchtig en spannend en geef elkaar genoeg ruimte.

Op deze manier zal de relatie zich op de meest gezonde manier ontwikkelen en zal het deze keer waarschijnlijk wel goed uitpakken. Jullie zijn allebei immers wat ouder, en hebben hopelijk geleerd van jullie fouten.

Als het voorbestemd is, dan komt het wel goed

Forceer niets, wees niet bang om af en toe flink je stem te verheffen en doe niets wat je niet wilt doen. Je hoeft niet constant bang te zijn dat het uitgaat. Aan de andere kant is het ook wel de bedoeling dat je een beetje vecht voor de relatie. Heel veel relatieproblemen zijn gewoon te op te lossen.

Zit dus niet meteen bij de pakken neer als het even niet goed gaat, of als het lijkt alsof het dezelfde kant op gaat als de vorige keer. Praat erover en probeer er een oplossing voor te vinden. Dat is de enige manier waarop je een relatie kan laten werken. En houd ook in je achterhoofd; als het echte liefde is, dan komt het uiteindelijk toch wel goed.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image