web
counter

Leer Omgaan met Je Emoties en Krijg Je Ex terug!

Liefde kan voor de meest extreme emoties zorgen. Zowel oprecht geluk als intens verdriet kunnen binnen de liefde met elkaar samengaan. Zeker als jouw relatie net beëindigd is, kun je je hier wel in vinden. Al die emoties kunnen je erg in de weg staan om je leven weer op de rails te krijgen. Want wat moet je nu zonder je ware liefde?

Nu lijkt het misschien alsof het nooit meer goed komt, en zit je wellicht met traanogen dit artikel te lezen. Dat hoeft niet meer! In dit artikel lees je precies hoe je met je emoties moet omgaan om jouw ex weer terug te krijgen. Het klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar met onze tips kom jij al een heel eind!

Herken je emoties

De periode waarin je relatie net uit is gegaan, kan als erg verwarrend aanvoelen. Aan de ene kant voel je je ontzettend ongelukkig omdat je geliefde weg is. Aan de andere kant voelt het wellicht als een soort opluchting, omdat jullie relatie verre van perfect was. Maar diep van binnen voel je je nog steeds verliefd. Wat moet je hier nu allemaal mee?

Eigenlijk kun je het beste heel rationeel tegen de situatie aankijken. Je moet proberen om vanaf een afstandje naar jullie relatie en de breuk te kijken. Pas dan kun je de voor- en nadelen daadwerkelijk tegen elkaar afwegen. In je huidige staat lijken de voordelen veel beter en de nadelen veel slechter (of misschien minder slecht) dan ze eigenlijk zijn. Door met een rationele blik op de zaken te kijken, weet je beter waar je aan toe bent.

Je kunt ook met diezelfde blik naar je eigen emoties kijken. Wat voel je nu eigenlijk precies, en nog belangrijker: waarom? Was je relatie echt wel zo goed, of was het meer het idee van een relatie waar je gelukkig van werd? Was jouw ex zo goed voor je, of deed hij/zij maar alsof?

Vind je het lastig om als een buitenstaander naar je relatie te kijken? Vraag dan een echte outsider om hulp; het liefst een goede vriend of vriendin. Vraag hem of haar zo eerlijk mogelijk te zijn over je relatie en je ex. Het kan erg fijn zijn om een frisse blik te hebben om je te helpen jouw gevoelens onder controle te houden.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Vertaal je emoties naar iets anders

Nu je weet wat voor emoties je hebt en waar die vandaan komen, moet je er ook iets mee doen. Het is natuurlijk niet zo dat ze in één keer verdwenen zijn; die emoties kunnen lang blijven steken. Je moet ze echter niet opkroppen, maar juist iets ermee doen: reageer je emoties af op iets anders! Ik bedoel dan het liefst niet een vriend(in) of familielid, maar op een activiteit.

Ben je vooral boos op je ex omdat hij/zij het heeft uitgemaakt? Dan is sporten vaak een goede activiteit. Sport zorgt ervoor dat je actief bezig bent en even aan iets anders denkt. Na het sporten ben je moe, maar voldaan en heb je eigenlijk geen energie meer om je boos of verdrietig te worden. Natuurlijk is het leuker om met een vriend of vriendin te sporten dan alleen.

Heb je meer last van melancholische gevoelens? Wie weet werkt het wel om ze van je af te schrijven. Probeer eens een gedicht of een liedtekst te schrijven over jouw gevoelens. Je emoties omschrijven zorgt er bovendien voor dat je ze zelf beter begrijpt. Het kan zeker weten opluchten om je gevoelens lekker op papier te zetten!

Weer andere mensen kunnen juist baat hebben bij veel sociaal contact. Ga daarom wat met je vriendengroep doen, trek er op uit met een broer/zus, of ga een weekendje weg met één van je (groot)ouders. Heb het vooral niet over je relatie of over je ex, maar geniet van het moment en van elkaar. Je hebt echt niet een relatie nodig om gelukkig te zijn!

Wil je uiteindelijk toch je ex terug?

Nu je jouw emoties een plekje hebt gegeven en je leven weer hebt opgepakt, kan die oude verliefdheid nog steeds steken. Je merkt dat je regelmatig aan je ex denkt. Wat zou hij/zij nu doen? Al een nieuwe relatie, of hebben de emoties daar ook de overhand? Wat als we weer bij elkaar zouden zijn?

Dit kunnen tekens zijn dat je nog niet over je ex heen bent. En dat is helemaal niet erg, want jij en je ex kunnen nog steeds bij elkaar terugkomen. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat jullie beiden de negatieve punten uit jullie relatie oplossen.

Ga ten eerste bij jezelf na waar het mis ging in jullie relatie en wat jij daaraan kunt veranderen. Misschien kun je jouw ex meer aandacht geven of beter naar hem of haar luisteren. Of misschien was je erg snel jaloers en achterdochtig.

Het heeft geen zin om voor jouw ex te bedenken wat hij of zij moet veranderen. Dat kun je immers niet voor elkaar krijgen; je kunt alleen jezelf aanpassen. Bij de eerste nieuwe ‘date’ is het vooral van belang om na te gaan waar je ex nu mee bezig is.

Heeft hij of zij de draad ook weer opgepakt? Dat is een goed teken! Je wilt natuurlijk niet terug bij iemand die alleen maar in een hoekje heeft gezeten sinds het uit ging.

Pas op een tweede of derde date kun je het langzaam over jullie oude relatie hebben. Word het gesprek niet ongemakkelijk? Dan ben je al heel goed op weg. Laat vooral merken hoe jij positief veranderd bent en geleerd hebt van de situatie.

Een volwassen houding is onmisbaar bij het terugkrijgen van je ex. Wees wel verstandig; als jouw ex zelf niet of nauwelijks veranderd is, moet je ook niet bij hem of haar terug willen. Daar word je alleen maar ongelukkig van!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ontdek waar het precies fout is gegaan, wat daar aan ten grondslag ligt en welke psychologische buttons je moet raken om jullie liefde weer terug te brengen naar hoe die was. Als er ooit liefde is geweest, kan ie ook weer terugkomen…

Klik op de link hieronder om meer te weten te komen over deze revolutionaire methode:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image