web
counter

Hoe Relatietherapie Kan Helpen Om Je Ex Terug Te Krijgen

Sommige relaties hebben zeer sterk twee kanten; aan de ene kant is er ontzettend veel liefde, maar aan de andere kant zijn er problemen die de relatie nogal in de weg staan. Jullie staan dan voor een dilemma: wel of niet doorgaan met de relatie? Wat is de juiste keuze?

Misschien heb je het vanwege de vele issues wel uitgemaakt met je ex. Achteraf kun je daar best wel spijt van hebben, omdat je dan pas in ziet hoe gelukkig jullie ook waren. Maar weer samenzijn is niet de beste optie, omdat de oude problemen dan weer roet in het eten gooien. Met relatietherapie kunnen jullie de problemen van jullie relatie oplossen en weer gelukkig samen zijn!

Welke problemen zijn er in jouw relatie?

Natuurlijk is er binnen elke relatie wel eens ruzie of onenigheid. Dat is normaal, en jullie komen er meestal sterker uit. Men zegt wel eens dat echte liefde niet zonder ruzie kan. Die ruzie moet natuurlijk wel binnen de perken blijven. Als jullie bijna dagelijks naar elkaars hoofd schreeuwen, is er wellicht iets mis.

Kun je zelf al kijken waar de problemen van jouw relatie liggen? Meestal heeft het te maken met opgekropte frustraties van één of beide kanten. Ga eerst eens bij jezelf na waarom je ruzie maakt. Heeft je partner geen aandacht voor je? Is hij of zij nooit eens ergens op tijd? Is jullie seksleven teleurstellend?

Dit zijn veel voorkomende problemen binnen relaties. Het is dus helemaal niet gek als jullie hier last van hebben, en dat betekent ook zeker niet dat jullie niet meer van elkaar houden. Het wordt pas een probleem als de vervelende gevoelens de gevoelens van liefde gaan overheersen.

Wanneer je bijvoorbeeld de laatste keer dat jullie echt iets leuks samen deden niet meer kunt herinneren, is er echt iets mis.

Relatietherapie om jullie problemen op te lossen

Het klinkt misschien stom en afgezaagd, maar relatietherapie is een zeer goede optie om jullie relatie weer op de been te krijgen. Allereerst is het al belangrijk om een objectieve, derde persoon te hebben die jullie relatie kan beoordelen. Hij of zij ziet snel waar het mis gaat, of de problemen heel ernstig zijn, en – heel belangrijk – hoe jullie de problemen kunnen oplossen.

Een relatietherapeut heeft al heel veel koppels zien komen en gaan. Waarschijnlijk heeft de therapeut dus ook jullie problemen wel eens behandeld. Zulke ervaring helpt heel erg om jullie relatie te genezen. Het probleem dat veel mensen dan ook met een relatietherapeut hebben, ligt niet bij de therapeut maar bij de mensen zelf.

Naar een relatietherapeut gaan voelt een soort ‘zwak’, alsof jullie een hopeloos stel zijn dat dringend hulp nodig heeft. Andere mensen denken dat therapie niets helpt, en bij weer andere stellen wil één van de twee het wel en de ander het niet. Daarom is het belangrijk dat jullie allebei in relatietherapie willen gaan. De eerste horde heb je dan al overwonnen.

Wat doen jullie in relatietherapie?

Relatietherapie heeft twee hele simpele beginselen: problemen vinden en ze tackelen. Het doel is de goede oude tijden van liefde weer naar boven halen, zodat jullie weer gelukkig samen zijn. Eigenlijk proberen jullie elkaar opnieuw te leren kennen, en dan vooral jullie wensen voor de relatie. Misschien wil hij wel iets dat zij nooit wist, of kan hij niet aan haar behoeftes voldoen.

“Zij zit op mijn nek.” “We praten nooit meer.” “De seks is slecht.” “Het lijkt wel alsof de connectie weg is.” Dit zijn veelgehoorde zinnen binnen relatietherapie. Eigenlijk komt het allemaal neer op minder communicatie of gebrek aan interesse in elkaar. Relatietherapie zorgt dat jullie elkaar opnieuw ontdekken.

De therapie begint meestal met losse gespreksronden. Eerst geef jij bijvoorbeeld aan hoe jij in jullie relatie staat en welke problemen je ondervindt, zonder dat de ander je onderbreekt. Daarna doet je partner hetzelfde. Omdat jullie hier vaak zelf niet aan toe komen, is dit een belangrijke eerste stap.

Samen met de therapeut gaan jullie dan op zoek naar oplossingen. Hoe kunnen jullie de seks verbeteren, elkaar opnieuw leren kennen of beter in elkaars behoeftes voorzien? De therapeut geeft jullie meestal opdrachten mee om thuis mee aan de slag te gaan. Jullie moeten hiervoor natuurlijk wel allebei de therapie serieus nemen.

Relatietherapie om je ex terug te krijgen

Natuurlijk hoef je niet alleen maar in therapie te gaan om je relatie sterker te maken. Ook als je weer met je ex samen wilt zijn, kunnen jullie in therapie gaan. Die relatietherapie verschilt niet eens zoveel van de therapie die we net bespraken. Je pakt immers bijna dezelfde problemen aan, alleen is jullie relatie helaas al verbroken.

Om met je ex in therapie te gaan, is één woord ontzettend belangrijk: vergiffenis. Jij of je ex moet de ander vergeven voor wat er dan ook gebeurd is, anders kunnen jullie niet samen verder. Is één van jullie vreemdgegaan? Of hadden jullie zo’n grote ruzie dat jullie het impulsief uitmaakten? Vergeef de ander en begin opnieuw.

Je moet hiervoor zeker weten dat je weer samen met je ex wilt zijn. Geef elkaar daarom na het verbreken van de relatie enkele weken om jullie gedachten op een rijtje te zetten. Wie weet voel je aan het begin veel liefdesverdriet, maar begin je later in te zien dat je eigenlijk beter af bent zonder je ex, of andersom…

Pak jullie problemen aan en word weer gelukkig samen

Vertrouwen jullie elkaar en houden jullie genoeg van elkaar om weer samen te willen zijn? Dan zal relatietherapie zeker helpen. De opdrachten en adviezen van de therapeut zorgen ervoor dat de liefde opnieuw aanwakkert. Jullie zullen elkaar in een nieuw licht zien en als nooit tevoren van elkaar houden.

Houd dat ook na de therapie vol! Maak jullie relatie interessant en afwisselend. Raak niet in dezelfde sleur als waardoor jullie relatie uitging. Dit zijn de belangrijkste tips die we jullie kunnen geven over relatietherapie. Zoek een therapeut uit en begin samen met je ex aan een mooie toekomst!

Krijg de relatie waar je partner 100% toegewijd aan je is, zonder fricties of vervelende spanningen

Heb je relatie- of huwelijksproblemen? En staat je relatie op dit moment misschien wel op spanning?

Onderzoek wijst uit dat 78% van alle relaties wordt verbroken en 38,8% van alle huwelijken stuklopen. Dit zijn schokkende getallen.

Maar er is hoop… Ik heb namelijk een uitgebreid programma ontwikkeld om je te helpen om meer controle terug te winnen in je relatie.

Ontdek het nu:

Het Ideale Relatie Programma Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image