6 Signalen dat Je Waarschijnlijk Jouw Ex Terug Kunt Krijgen + Advies

Een relatie die uitgaat, dat is natuurlijk nooit iets leuks, al helemaal niet wanneer je al lange tijd een relatie had. De kans is groot dat je een toekomst met iemand samen voor ogen had, en dat je door het uitgaan van de relatie ineens al je toekomstplassen in rook ziet opgaan. Daarnaast is de kans ook groot dat je gewoon het gezelschap van je ex mist.

Als je in zo’n situatie eigenlijk het liefst je ex terug wilt, dan ben je daar zeker niet de enige in. Wat lastig kan zijn in zo’n situatie, is bepalen of het nog zin heeft. Zou je ex het ook zien zitten om het nog eens te proberen, of is het voor hem of haar echt voorbij? Als je ex jou nog ziet zitten, dan is de kans dat hij of zij de relatie nog een kans wil geven natuurlijk een stuk groter…

In dit artikel zal ik je proberen te helpen om te bepalen of je je ex nog terug kunt krijgen. Aan de hand van enkele signalen kun je bepalen hoe groot de kans is dat jouw ex nog in je geïnteresseerd is, en of het dus zin heeft om te proberen om hem of haar terug te krijgen. De volgende signalen zal ik in de rest van dit artikel toelichten:

 • Sinds het uit is, is je ex nog met niemand anders geweest
 • Je ex stalkt jouw sociale media
 • Je ex legt nog vaak contact met jou
 • Je ex is jaloers als anderen jou aandacht geven
 • Je ex heeft herinneringen aan jou bewaard
 • Jullie gezamenlijke vrienden zijn aan het vissen naar informatie

Signaal 1: Sinds het uit is, is je ex nog met niemand anders geweest

Als je na het einde van een relatie niet meteen zin hebt om weer te gaan daten, dan is dat helemaal niet zo raar. Veel mensen hebben even de tijd nodig om hun ingewikkelde gevoelens te verwerken, en een nieuwe partner zoeken helpt daar niet bepaald bij. Na een wat langere tijd zie je echter eigenlijk bijna altijd wel weer dat mensen de behoefte krijgen aan iemand in hun leven, en dus gaan daten.

“Je blijft niet jaren alleen voor iemand voor wie je niks voelt.”

Dit zal echter anders zijn als je ex je nog leuk vindt. In dat geval zal het waarschijnlijk zo zijn dat hij of zij gedurende een langere tijd helemaal niet op dates gaat. Heb jij dus het idee dat het wel héél lang duurt voordat je ex zijn of haar zinnen op iemand anders zet? Dan kan dat zomaar betekenen dat hij of zij nog gevoelens voor jou heeft, en dat een tweede kans er misschien in zit.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Signaal 2: Je ex stalkt jouw sociale media

Als je wel eens gevoelens voor iemand hebt gehad, en bent opgegroeid in het digitale tijdperk, dan is de kans groot dat je wel eens door de foto’s van die persoon hebt gescrold op social media. Je bent er misschien niet trots op, maar het hoort er nu eenmaal bij. Waarschijnlijk begrijp je daarom ook wel dat het voor jou een goed teken is als je ex hetzelfde bij jou doet, maar hoe kun jij nou weten of je ex je stalkt op sociale media?

Helemaal zeker zul je dit helaas nooit kunnen weten, maar er zijn wel gegevens aan de hand waarvan je een geïnformeerde gok kunt wagen. Als je ex bijvoorbeeld jouw foto’s of statusupdates steeds als één van de eersten liket, of er wel heel erg snel op reageert, is dit een aanwijzing dat je ex nét iets te vaak op je feed kijkt. Als dat het geval is, is er dus een goede kans dat hij of zij nog gevoelens voor jou heeft.

“Als je niks voor iemand voelt, ga je ook geen foto’s van die persoon uit 2008 opzoeken.”

Als je ex ineens een heel oude foto liket, dan is dat een wel héél duidelijke aanwijzing dat hij of zij door je foto’s aan het scrollen was. Waarschijnlijk ging die like dan per ongeluk (op Instagram gebeurt dat bijvoorbeeld heel makkelijk). Aangezien de meeste mensen niet zomaar door oude foto’s van kennissen heen scrollen, kan het eigenlijk niet anders dan dat je ex je ergens nog leuk vindt.

Let ook op wat je ex tegen je zegt in de gesprekken die jullie hebben. Als hij of zij vaak op jouw profiel kijkt, dan zal je ex namelijk erg goed op de hoogte zijn van wat jij zoal hebt gedaan de laatste tijd, of zal hij of zij misschien wel gewoon beginnen over een foto die je laatst hebt geplaatst.

Signaal 3: Je ex legt nog vaak contact met jou

Als je ex echt totaal geen gevoelens meer voor je heeft, dan zul je na jullie relatiebreuk waarschijnlijk vrijwel niets meer horen van hem of haar. Misschien dat jullie over en weer nog wat kleren en een tandenborstel in elkaars huis hebben liggen, en dat jullie daarover nog even moeten overleggen, maar daarna zal het wel gedaan zijn met het regelmatige contact.

Het kan echter ook heel anders gaan. Vaak is het namelijk zo dat mensen nog vrij veel contact met hun ex hebben na het uitgaan van een relatie, en vaak duidt dit erop dat één van de twee (of beiden) nog steeds iets voor de ander voelt. Als je ex nog steeds graag tegen jou praat, dan is er dus toch nog een zekere klik tussen jullie, en vaak voelt je ex dan ook nog wel iets voor je.

“Je appt niet dagelijks met iemand die je niet meer mag.”

Als je dit allemaal vrij voor de hand liggend advies vindt, wil ik je wel op het hart drukken dat het niet altijd duidelijk is dat je ex nog contact zoekt. Vaak zal hij of zij dat namelijk op een subtiele manier doen. Je ex zal je niet op de koffie vragen, en je alleen contacteren met een smoesje. Zo kan hij of zij bijvoorbeeld steeds expres dingen vergeten in jouw huis, zodat je ex meerdere keren langs moet komen en dus met je kan praten.

Ik wil je wel op het hart drukken dat niet iedere reden om contact te zoeken met je ex meteen een smoesje is. Soms heb je ook gewoon een goede reden om contact met iemand te zoeken, ook als je géén gevoelens meer voor iemand hebt. Het moet dus niet gaan om één of twee appjes, maar echt om regelmatig contact zoeken.

Signaal 4: Je ex is jaloers als anderen jou aandacht geven

Hoe een relatie ook uitgaat, leuk is het nooit. Het duurt daarom vaak ook wel even voordat mensen weer aan een nieuwe relatie toe zijn. Maar zelfs als je nog gevoelens hebt voor je ex, zul je je er op een gegeven moment waarschijnlijk toch weer romantische interesse in andere mensen krijgen, omdat je je erbij neerlegt dat het over is. Als dit moment voor jou is aangebroken, dan kun je een heleboel afleiden aan de reactie van je ex.

Als je ex echt helemaal geen gevoelens meer voor je heeft, dan zal hij of zij waarschijnlijk niet sterk reageren als jij aandacht aan anderen geeft, of het je misschien zelfs gunnen. Hij of zij voelt immers niets meer voor jou, dus het kan ze ook niet schelen wat je met anderen doet. Als je ex echter nog wel gevoelens voor jou heeft, dan is de kans groot dat hij of zij jaloers reageert als anderen jou aandacht geven.

“Je bent alleen jaloers als iemand iets heeft wat jij eigenlijk wil hebben.”

Als jij nog niet toe bent aan daten met andere mensen of aan one-night stands, maar wél graag wilt zien of je ex jaloers op jou is, dan kan dat ook. Waarschijnlijk zijn er namelijk mensen met wie jij goed kan opschieten. Als jouw ex in de buurt is terwijl je met zo iemand praat, zal hij of zij misschien vermoeden dat jullie elkaar leuk vinden. Indien je ex dan jaloers wordt, weet je hoe de vork in de steel zit.

Als je geen zin hebt om op zo’n situatie te wachten, kun je het lot natuurlijk ook een handje helpen. Je kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je ex jou met een aantrekkelijke man of vrouw samen ziet praten of lachen, bijvoorbeeld op een feestje van gezamenlijke vrienden van jou en je ex. Op die manier kun je je ex een beetje voor de gek houden, en vervolgens zijn of haar reactie peilen.

Signaal 5: Je ex heeft herinneringen aan jou bewaard

Iedereen die ooit een relatie heeft gehad die uiteindelijk tot een einde kwam, zal weten dat alles je daarna herinnert aan je ex. Wanneer je een tijd lang je leven met iemand hebt gedeeld, kan het niet anders dan dat je samen een heleboel herinneringen hebt gecreëerd. Waarschijnlijk zijn er door je hele huis dan ook dingen die je aan deze herinneringen doen denken.

“Je zet waarschijnlijk geen foto van een vage kennis in je vensterbank.”

Als je ex alles heeft weggegooid wat hem of haar aan jou herinnert, dan is de kans groot dat hij of zij écht helemaal klaar met je is. In zijn of haar huis hoef je geen cadeaus meer te verwachten die jij je ex ooit hebt gegeven, en ook geen foto’s waar jij op staat. Als je echter ziet dat je ex dat soort herinneringen aan jou heeft laten staan, dan is de kans groot dat hij of zij nog gevoelens voor jou heeft, en dat het dus waarschijnlijk zin heeft om hem of haar te proberen terug te krijgen.

Hou wel in je achterhoofd dat vrijwel alles een herinnering aan jou kan zijn als jullie heel lang samen zijn geweest, en dat je in zo’n geval natuurlijk ook niet kan verwachten dat je ex al zijn of haar spullen direct de deur uit gooit. Let vooral op dingen die echt héél direct met jou te maken hebben, zoals foto’s van jullie samen, dingen die jij haar hebt gegeven, et cetera.

Signaal 6: Jullie gezamenlijke vrienden zijn aan het vissen naar informatie

In een relatie krijg je vaak langzaam een gezamenlijke vriendenkring met je ex. Dit kan lastig en ongemakkelijk zijn na het uitgaan van een relatie, omdat je dan ineens moet coördineren wie wanneer bij jullie gezamenlijke vrienden mag zijn. Daarnaast kan het ook zo zijn dat iedereen een kant kiest na jullie break-up, waardoor de vriendengroep uit elkaar wordt getrokken.

Wat echter ook kan gebeuren, is dat vrienden je ineens allemaal vragen over je ex gaan stellen. Hoe voel je je er nou eigenlijk bij dat het uit is, en wat vind je nou eigenlijk echt van je ex? Als het lijkt alsof ze proberen te peilen of jij nog iets voelt voor je ex, dan is de kans groot dat dat omgekeerd het geval is.

Vaak is het in zo’n situatie namelijk zo dat die vrienden weten dat je ex nog iets voor jou voelt. Jullie vrienden hebben waarschijnlijk het liefst dat jullie weer bij elkaar komen, omdat dat voor hen wel zo makkelijk is, en daarom zullen ze best bereid zijn om weer matchmaker te spelen tussen jullie twee. Dit werkt overigens ook de andere kant op: als jij laat doorschemeren dat je nog iets voelt voor je ex, dan is er een goede kans dat je vrienden bij je ex gaan peilen of hij of zij dat ook voelt.

Je moet je hierbij natuurlijk wel rekening houden dat vrienden gewoon geïnteresseerd kunnen zijn in hoe het met jou gaat (het zijn nu eenmaal je vrienden), en dat je dus niet elke vraag automatisch moet zien als een teken dat zij iets weten over wat je ex voor jou voelt. Let echt op of er meerdere vrienden zijn, die allemaal dezelfde vragen aan je blijven stellen.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

2 Reacties op "6 Signalen dat Je Waarschijnlijk Jouw Ex Terug Kunt Krijgen + Advies"

 1. John

  says:

  Ik heb betaald voor de E boeken en kan niet meer inloggen
  Het antwoord is telkens dat mijn wachtwoord verkeerd is
  En als ik het wachtwoord wil vernieuwen gaat het niet .
  Graag rechtzetting aub
  Grotjes John .

  • support

   says:

   Beste John,
   kun je me contacteren via het contactformulier op de website?
   Bedankt, Tina (klantenservice)

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *