web counter

Uit Elkaar Gaan of Bij Elkaar Blijven? Doe de Test!

Je relatie loopt niet lekker, jullie zijn van elkaar aan het vervreemden, of juist de hele tijd ruzie aan het maken. Er lijkt weinig meer over te zijn van de vonken die er in het begin tussen jullie waren.

Dit zijn allemaal dingen die je tegenkomt in een bepaalde fase van je relatie, of aan het einde ervan. Je voelt je eenzaam in je relatie en je vraagt je of het nog wel nut heeft om bij elkaar te blijven.

Zie je jezelf terug in het stukje hierboven? Doe dan deze test en vind uit of jouw relatie nog zin heeft!

Hoe de relatie test werkt

Hieronder lees je bij elk kopje elke keer twee tekstjes. Kies welke van de twee het beste bij je past. Onderaan staat hoe de puntenverdeling is en afhankelijk van het aantal punten kun je dan aflezen of je volgens deze test nog een kans hebt om je relatieproblemen op te lossen, of dat je het beter kan beëindigen. Let op! Wees eerlijk naar jezelf toe; geef niet het antwoord dat je zou willen dat het is, geef het antwoord dat waar is. Kijk ook niet van tevoren naar de puntentelling, dan voorkom je dat je dit doet.

test1-e1407492821511

1. Vertrouw je je partner?

A. Je vraagt je af waar je partner is geweest als hij of zij ’s avonds thuiskomt. Je vertrouwt er niet op dat ze daadwerkelijk zijn geweest waar ze zeggen dat ze waren. Je merkt dat je achterdochtig bent. Je hebt de neiging af en toe in zijn of haar agenda of telefoon te kijken wat voor afspraken ze hebben staan en met wie ze praten

B. Je staat er eigenlijk niet echt bij stil dat je partner weleens zou kunnen liegen. Als hij of zij zegt dat ze een etentje hadden met de baas, dan is dat zo. Als je onverwacht op een ander tijdstip thuiskomt dan normaal en ze zouden er moeten zijn, ga je ervanuit dat ze gewoon even naar de supermarkt zijn. Je hebt geen behoefte ze te controleren.

2. Ben je geïnteresseerd in anderen?

A. Als je over straat loopt en je ziet een aantrekkelijk persoon, dan kan je niet helpen dat geïnteresseerd bent. Je kijkt graag naar anderen en fantaseert misschien ook wel over iemand anders. Het kan ook dat je gevoelens hebt voor iemand anders dan de persoon met wie je een relatie hebt. Misschien heb je ook nog gevoelens voor je partner, misschien ook niet.

B. Je kijkt totaal niet op een seksuele manier naar andere mensen dan je partner. Je bent alleen in hem of haar geïnteresseerd. Zelf al hebben jullie ruzie of gaat het nu even niet zo lekker, je hebt geen gevoelens voor iemand anders en fantaseert ook niet over anderen.

3. Zijn jullie nog seksueel intiem?

A. Jullie gaan eigenlijk (bijna) nooit meer met elkaar naar bed. Jij hebt er ook geen behoefte aan, of je partner niet. Misschien mis je het, misschien ook niet. Het intieme contact is in ieder geval ver te zoeken.

B. Jullie hebben nog regelmatig seksueel contact en vinden dit ook nog fijn. Jullie willen dit ook beiden. Misschien is de passie iets minder dan het ooit was, omdat het wat minder gaat met jullie relatie, misschien is dat ook niet zo. Jullie zijn in ieder geval niet bang om seksueel intiem te zijn.

verdrietig-koppel-5

4. Hebben jullie respect voor elkaars wensen?

A. Niet altijd. Soms weigert je partner je te helpen met een vervelend klusje. Of als hij of zij weet dat je het prettig vindt als ze een bepaald iets voor je doen, doen ze het toch niet. Maar aan de andere kant, jij respecteert ook niet altijd hun wensen en bent soms ook te lui.

B. Meestal wel. Als jij weet dat hij of zij het fijn vindt als je ’s avonds een kopje thee komt brengen, dan doe je dat. En zij doen hetzelfde voor jou met kleinigheidjes.

5. Geven jullie elkaar de ruimte?

A. Dat ligt eraan waarin. Je partner moet immers wel gewoon thuis zijn op een bepaalde tijd, anders ga jij je ongerust maken. Ze moeten je ook wel informeren over waar ze heen gaan en je voorstellen aan de mensen met wie ze omgaan.

B. Meestal wel. Hij of zij laat jou je ding doen en jij hen. Je hoeft echt niet 24/7 van elkaar te weten waar je mee bezig bent. Als je het maar laat weten aan elkaar als je echt veel later bent dan verwacht, of als een van de twee onverwachts weg moet.

6. Gaan jullie nog wel eens spontaan iets leuks doen?

A. Veel minder dan aan het begin natuurlijk. Maar je nu je erover nadenkt eigenlijk (bijna) nooit meer. Jullie zitten in een sleur van altijd hetzelfde. Je hebt ook steeds minder behoefte om iets met je partner te gaan doen. Jullie zien elkaar zo ook al genoeg

B. Misschien wel, misschien niet. Als het wel zo is: mooi zo! Als jullie het niet doen, zou je het wel willen. Misschien merk je ook wel dat je partner het zou willen.

Leuk stel

7. Zijn jullie er voor elkaar?

A. Als jij in een dip zit, dan merkt hij of zij het niet op. Of misschien wel, maar dan doet je partner er niets mee. Jij zou eigenlijk ook niet weten of dit vaak voorkomt bij hem of haar of waar ze mee zitten. Een spontane knuffel om elkaar een beter gevoel te geven, zit er ook steeds minder in.

B. Jullie hebben je ups en downs, maar als een van jullie echt in de put zit, kunnen de meningsverschillen aan de kant gezet worden om de ander te troosten. Jullie weten van elkaars problemen af en probeert er voor de ander te zijn, ook al is dat niet altijd makkelijk.

8. Weet je waar de ander zich mee bezig houdt?

A. Je weet niet precies wat er allemaal speelt op het werk of de opleiding van je partner. Jullie praten er gewoon niet over, of het interesseert je te weinig. Hetzelfde geldt dan waarschijnlijk ook andersom. Hij of zij weet niet waar jij precies mee bezig bent, of de problemen waar je tegenaan loopt.

B. Je weet waar hij of zij mee dealt en je probeert ze er misschien zelfs mee te helpen. Jullie willen graag van elkaar weten waar je mee bezig bent. Als je partner het over iemand heeft die hij of zij vaak spreekt, weet je wie het is. Jullie praten over jullie levens met elkaar en weten waar je naar moet vragen.

9. Beleef je nog plezier aan de relatie?

A. Soms of meestal niet. De relatie is meer een gewoonte geworden dan iets waar je van geniet. Je zit in een dagelijkse sleur en je partner is daar een onderdeel van geworden. Je vermoedt dat het voor hem of haar ongeveer hetzelfde is. Bij elkaar zijn is geen privilege meer, maar meer iets waar je aan gewend bent.

B. Jullie hebben het nu moeilijk, maar het is ook zeker wel eens leuk. Jullie kunnen samen lachen en je bent blij dat hij of zij er is als je thuiskomt, of je bent blij als je partner thuiskomt. Jullie kunnen genieten van elkaars aanwezigheid. Het is een privilege en niet een gewoonte of verplichting.

koppels-45

10. Zijn jullie nog verliefd op elkaar?

A. Natuurlijk geef je om hem of haar, maar de vlinders zijn er niet meer. De enige vonken die nog bestaan in jullie relatie, zijn de vonken die over en weer vliegen als jullie weer eens ruzie hebben. Er zit verder geen spanning meer in. Het gelukkige gevoel als je elkaar weer ziet na een lange dag, blijft (meestal) uit. Je partner lijkt het ook niet meer zo te voelen, ze reageren anders op je dan aan het begin van de relatie.

B. Het is er nu niet altijd, maar je weet wel heel zeker dat je nog gevoelens hebt voor je partner. Op bepaalde momenten spelen de vlinders nog steeds. Als je hem of haar ziet, kun je het er spontaan nog warm van krijgen. Je bent nog steeds fysiek aangetrokken, maar jullie houden ook van elkaars innerlijk.

De uitslag

Het tellen werkt zo: Voor elk antwoord A krijg je één punt, voor elke antwoord B, krijg je er twee. Heb je tussen de tien en de vijftien punten, dan is het heel rot, maar dan kun je toch maar beter een einde maken aan deze relatie. Er zit waarschijnlijk niet echt een toekomst meer in. Heb je tussen de vijftien en de twintig punten, dan raden wij aan om het zeker nog even te proberen. Het is nog te redden, maar er is wel werk aan de winkel.

Let wel op dat dit maar één test is. Je hoeft dit niet te zien als iets wat zegt dat je per sé je relatie moet beëindigen als je minder dan vijftien punten hebt, maar zie het als een advies. Waarschijnlijk is het dan wel verstandiger. We hopen dat je we hebben kunnen helpen met deze test en dat je hierdoor makkelijker een keus kunt maken.

Krijg de relatie waar je partner 100% toegewijd aan je is, zonder fricties of vervelende spanningen

Heb je relatie- of huwelijksproblemen? En staat je relatie op dit moment misschien wel op spanning?

Onderzoek wijst uit dat 78% van alle relaties wordt verbroken en 38,8% van alle huwelijken stuklopen. Dit zijn schokkende getallen.

Maar er is hoop… Ik heb namelijk een uitgebreid programma ontwikkeld om je te helpen om meer controle terug te winnen in je relatie.

Ontdek het nu:

Het Ideale Relatie Programma Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

5 Reacties op "Uit Elkaar Gaan of Bij Elkaar Blijven? Doe de Test!"

 1. Timo

  says:

  heb de test gedaan... 13 punten.. Maar wil het echt niet uit maken met haar. we hebben wel ruzie maar kan niet zonder haar.. Heb je nog tips om ruzie te stoppen??

  • Edwin Edinga

   says:

   Beste Timo,

   Ja, die heb ik zeker! Op deze site vindt je een aantal artikelen met tips voor het oplossen van ruzie met je partner, zoals deze: exterug.nl/ex-terug-na-ruzie/, exterug.nl/ruzie-vriendin/ en exterug.nl/ruzie-vriend-goedmaken/.
   Ook in mijn boek 'Ex Terug Methode' staan een aantal tips voor het terugwinnen van je (ex-)vriendin. Hier vindt je de link naar het boek: exterugmethode.nl/index4.php?pn=etn.

   Veel succes!

   Met vriendelijke groet,
   Edwin Edinga

  • Edwin Edinga

   says:

   Hoi Timo,

   De test geeft slechts een indicatie van je mogelijke kansen. Uiteindelijk zal je je beslissing (moeten) baseren op je eigen gevoelens. Luister naar je hart, maar wees ook verstandig (luister ook naar je hoofd). Benader de situatie met een reële kijk en hopelijk zal je dan tot een beslissing komen.

   Wat jouw vraag over tips voor het stoppen van ruzie betreft: op deze site vindt je een aantal artikelen die jou een antwoord kunnen geven. Verder kan je ook nog mijn boek 'Ex Terug Methode' lezen. Hierin vindt je nog vele andere tips voor het terugwinnen van je vriendin.

   Met vriendelijke groet,
   Edwin Edinga

 2. happy

  says:

  woeeeh, 76%!! er is dus nog genoeg kans!

 3. evie

  says:

  moet ik mijn vriend terugnemen als hij al drie x vreemd is gegaan? Hij zgt steeds dat hij spijt heeft... hij heeft ook biploaire stoornis en ik heb hem altijd bijgestaan, we hebben heel veel meegemaakt samen. En ik denk niet dt hij met die andere meiden waar hij 1 nachtje mee deelt dezelfde diepe band heeft.. ik hou echt zoveel van hem, ik denk echt dat hij mijn ware is

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image