web counter

Weer Terug bij Je Ex? Ontdek Hier de Voordelen en Valkuilen!

Stel je voor, na een lange relatie hebben jij en je partner ervoor gekozen een einde te maken aan jullie relatie. Wie weet waarom het niet werkte: misschien was de één niet meer verliefd, of had de ander een hekel aan de hond van zijn partner. Het zou kunnen dat één van de twee partners vreemd is gegaan, of misschien was er een verschrikkelijke schoonmoeder in het spel.

Nu is een zogenaamde breakup altijd lastig. Dit komt omdat je bepaalde dingen deelt. Dit hoeft niet alleen iets materieels te zijn of een fysieke band. Koppels delen gevoelens, humor, idealen en hoop.

Op het moment dat je uit elkaar gaat, verlies je deze gevoelens. Sterker nog, je verliest je maatje waarmee je deze idealen en beelden mee deelde. Het is dus niet gek dat je je ex terug wilt. Lees hier over wat je voelt als je ex weg is, wat de voordelen zijn van je ex terug krijgen, maar ook wat de valkuilen zijn. Het is namelijk niet altijd goed om weer terug bij elkaar te komen.

Wat is dit lege gevoel?

Zonder je ex zijn is een vreemd gevoel. Er zijn een aantal kenmerken die voor veel mensen die recent single zijn geworden erg herkenbaar zijn. De meeste mensen beschrijven dit als een gevoel van leegte. Jij en je ex hebben veel sterke dingen gedeeld, die anderen vaak niet begrijpen. Een paar voordelen hiervan zijn:

 • Humor: jij en je ex hebben waarschijnlijk een hoop inside jokes die alleen jullie begrijpen;
 • Fysieke band: zeker als jij en je ex seks hebben gehad, is er een connectie tussen jullie gemaakt. Uit onderzoek blijkt dat je, wanneer je seks met iemand hebt gehad, een hormonaal proces in gang zet. Door dit proces binden je hersenen jou aan je sekspartner. Dit verbreken is vaak een heel emotioneel en pijnlijk proces;
 • Dromen: misschien hadden jij en je ex samen de droom om te trouwen en kinderen te krijgen, of om samen een bedrijfje te beginnen;
 • Gewoonten: als je veel bij elkaar in de buurt bent, neem je dingen van elkaar over. Je poetst je tanden op een andere manier, of gaat op dezelfde manier praten. Als je nadat het uit is gegaan zulke dingen merkt, doet dat soms pijn;
 • Geschiedenis: je hebt samen veel meegemaakt. Je bent samen op vakantie geweest of door een moeilijke situatie gegaan, en anderen begrijpen niet hoe dat was;
 • Materieel bezit: je hebt misschien je ex iets gegeven, of zelf iets gekregen. Om dit weer te zien liggen is niet altijd even prettig.

Het is vervelend om deze dingen te missen. Je hebt misschien vrienden of vriendinnen waarmee je over de situatie kunt praten, maar ze zullen nooit weten wat jij allemaal weet over je partner. Ze zullen ook nooit voelen wat jij hebt gevoeld.

Je wilt eigenlijk het liefste met je ex praten. Dit is erg logisch. Lees verder om erachter te komen waarom je ex de juiste persoon is om weer eens koffie mee te gaan drinken!

Teruggaan: de voordelen…

Waarom is het fijn om terug te gaan naar je ex? Hier zijn verschillende redenen voor, die per persoon verschillen. Als je vrienden hebt die teruggegaan zijn naar hun ex, is het handig om met hen te praten. Zij kunnen je vertellen waarom zij de stap hebben gezet om weer naar hun ex toe te gaan. Een aantal voordelen gaan we hier bespreken.

Eén van de grootste voordelen aan het teruggaan bij je ex is dat je ex jou begrijpt. Je hebt, zoals je net las, veel met elkaar gedeeld. Het is prettig om hier over te kunnen praten. Als je onzeker bent over iets, hoef je dit niet meer uit te leggen aan je ex, en je hoeft ook geen hints meer te geven over wat je partner zou moeten koken om jou gelukkig te maken.

Daarnaast ben je niet voor niets een relatie met elkaar aan gegaan. Je hebt dynamiek die maakt dat jullie goed op elkaar aansluiten. Zo kan je met elkaar lachen om dezelfde dingen en zit je op hetzelfde niveau qua intellect. Jullie gesprekken lopen niet stroef en je hebt altijd iets om over te praten.

Je bent terug bij wat vertrouwd is. Zo hoef je geen nieuwe schoonfamilie te leren kennen, geen nieuwe kleding te kopen om de ander een positief beeld te geven van je uiterlijk en niet te doen alsof je tweetalig bent en het Portugese volkslied kan zingen om indruk te maken. Ze kennen je ins en outs al, en jij kent die van hen!

… en de valkuilen

Maar het is niet allemaal zo rooskleurig. Er zitten ook een aantal valkuilen aan het teruggaan bij je ex. Zoals wel vaker gezegd wordt, je gaat uit elkaar met een reden. Deze reden kan soms onnodig zijn. Misschien heb je het wel uitgemaakt in een emotioneel moment tijdens een ruzie. Maar in veel gevallen is de reden voor het transformeren van je partner in je ex, wel gegrond.

Natuurlijk mist iedereen zijn of haar ex wanneer het uit is. Zelfs als je gegronde redenen hebt om het uit te maken, mis je nog wel je maatje. Je wilt graag tegen hem of haar praten over het emotionele moment van het uitmaken, maar hij of zij is soms juist degene die je niet moet aanspreken, ook al voelt dat goed.

Zeker als je het uit hebt gemaakt op grond van principiële redenen, is het een goed plan om twee keer na te denken over het terugkomen bij je ex. Is het uit omdat hij of zij niet tolerant was tegenover je geloofsovertuigingen, onzekerheden, familie of vrienden, zal dit niet veranderen als je terug bij hem of haar komt.

Ook als het uit is omdat één van de twee niet verliefd is, denk dan nogmaals na over het bij elkaar terug komen. Eerst mis je je beste vriend of vriendin, maar daarna blijkt dat het eigenlijk niet zo hels was als je eerst dacht. Wees dus kritisch: is dit wat je tijdelijk wilt, of iets wat je echt nodig hebt?

Krijg de relatie waar je partner 100% toegewijd aan je is, zonder fricties of vervelende spanningen

Heb je relatie- of huwelijksproblemen? En staat je relatie op dit moment misschien wel op spanning?

Onderzoek wijst uit dat 78% van alle relaties wordt verbroken en 38,8% van alle huwelijken stuklopen. Dit zijn schokkende getallen.

Maar er is hoop… Ik heb namelijk een uitgebreid programma ontwikkeld om je te helpen om meer controle terug te winnen in je relatie.

Ontdek het nu:

Het Ideale Relatie Programma Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

5 Reacties op "Weer Terug bij Je Ex? Ontdek Hier de Voordelen en Valkuilen!"

 1. silvia

  says:

  Beste

  Ik ben met mijn man uit elkaar omdat hij teveel alcohol drinkt en daardoor veel problemen zijn ontstaan. Hij wilde scheiden zodat hij kan drinken zoveel hij zelf wil. Nu zijn we 1 jaar verder en heeft hij veel spijt en mist mij heel erg. Ook ik mis mijn man, maar heb twijfels over zijn alcohol probleem. Zelf ziet hij niet dat 7 dagen in de week drinken teveel is. Mijn verstand zegt dat ik niet met hem opnieuw moet beginnen, maar mijn hart doet pijn en ik houd nog heel veel van hem. Hij wil heel graag bij mij terug en zegt dat hij dan niet meer zoveel zal drinken en ervoor wil gaan. Ik heb een leuk appartement gekocht en ben trots op mezelf dat ik de moed niet heb laten zakken en mijn leven op de rails heb. Hij heeft heel veel schulden gemaakt en kan zijn huur niet meer betalen. Ik ben bang dat zijn liefde niet oprecht is en weet niet hoe ik daar achter moet komen. HELP!!!! ZO ONZEKER EN BANG NU

 2. blondepijl

  says:

  Mijn man en ik waren 21 jr bij elkaar waarvan 2,5 jaar getrouwd.
  Eind november is mijn man 2 dagen weg geweest en heeft niet gezegd waar hij was, ik bleef aandringen wat er was of dat hij in een midlife crisis zit (we zijn alle 2, 47 jr) Hij wist het niet ik vroeg weet je dan wel nog of je van mij houd, of wat je wilt , wil je uitelkaar en steeds zegt hij weet ik niet.Ik zei je geeft aan met je zelf in de knoop te zitten wat wil je..scheiden.. en hij zei weet het niet..ja kwam eruit..Ik schrok en werd erg emotioneel en zei dat moet je gaan en daar is de deur..Hij is gegaan..hij zei ik weet niet waarheen ik zei daar waar je 2 dagen bent verbleven en hij is gegaan..Nu ben ik inmiddels erachter dat hij naar een oude liefde van 20 jr terug is gegaan en dat hij verliefd is geworden de vonk is overgeslagen..hij zit op de roze wolk..inmiddels komt hij naar huis en gaat t weekend steeds naar die andere vrouw..Ik heb gezegd blijf daar maar hij wil niet zich uit huis laten zetten.. ik heb reeds vanalles geprobeert om met hem te praten maar er is een grote afstand tussen ons wat ik zie en voel.Ik heb er nu 2 maanden om gevochten om bij elkaar terug te komen maar hij wil scheiden hij had het van iedere vrouw verwacht behalve van mij dat ik het woord scheiden in de mond nam en zei...We zijn naar relatietherapeut geweest daar prate hij ook niet zei alleen de hele tijd ik wil scheiden..De relatie therapeut zegt de geeft aan waarom ben je dan hiermee naar toe gekomen en hij zegt uit fatsoen zo ben ik opgevoed...de relatietherapeut zegt geloof ik niet..hij blijft volhouden , inmiddels heb ik gezegd dat ik van hem hou en als hij wil scheiden ik dat doe omdat ik van hem hou..Ik geef duidelijk aan dat hij dit moet regelen...Hij heeft een paar keer aangegeven dat we het beste samen een advocaat kunnen pakken...hierop is hij tot nu toe niet op terug gekomen.Is dit stilte voor de storm,vraag ik mij af hij kent mij door en door ik hem ook...In het begin zei hij ook was ik maar 3 maanden weg gegaan en terug gekomen en gevraagd of ik mijn lesje heb geleerd...Ja nu zie ik duidelijk de dingen wat veranderd moeten worden is dit niet te laat...we zijn in het verleden al 3 keer uitelkaar geweest en steeds terug bij elkaar je weet wel het motto niet met elkaar en ook niet zonder elkaar kunnen..Hij heeft gezegd dat hij niet meer van mij houd zoals het moet zijn broer zus relatie maar wel met sex dus dat gevoel klopt ook niet och hij heeft al veel gezegd...Als ik hem vraag om te vertrekken doet hij niet ik ben 1 dag weggebleven met mijn zoon en hij appte als je nu niet thuis komt , kom je er morgen ook niet meer in..en zo gaan de weken voorbij tegenwoordig zwijg ik vaak wijselijk...Gaat hij de pijn die hij ons aandoet nog inzien en gaat hij dan actie ondernemen of blijft hij bij die ander.

  • aliceje

   says:

   ja bij mij was het vreemd gaan het was met men beste vriendin die ik alltijd dacht te vertrouwen ik was er voe haar sinds het 2de middelbaar na 2 jaar en half stak ze me een mes in de rug ik was nie triest alleen mar kwaad maar of ik nog kan vertrouwen in beide nja dat vraagt tijd in chayenne is het weg in men vriend dat vraag wel tijd maar ik heb hem nog de kans gegeven in het vertrouwen. omdat ik hem nie tkon loslatn

 3. steffi vyvey

  says:

  ja bij mij was het vreemd gaan het was met men beste vriendin die ik alltijd dacht te vertrouwen ik was er voe haar sinds het 2de middelbaar na 2 jaar en half stak ze me een mes in de rug ik was nie triest alleen mar kwaad maar of ik nog kan vertrouwen in beide nja dat vraagt tijd in chayenne is het weg in men vriend dat vraag wel tijd maar ik heb hem nog de kans gegeven in het vertrouwen. omdat ik hem nie tkon loslatn

 4. Steffi

  says:

  Maanden terug gaf ik om een jongen maar gij was nog te zit v zen ex we zaten in een groep en ze maakte me voor alles uit hij schold me mee uit me eig vriend
  Toen dan geeft hij het uitgemaakt en later gaf ik hem een tweede kans en hij was veranderd dacht ikna bijna 3 maand liep het weer fout hij had boel met zen ex en ik kreeg de schuld nu ben ik intussen heel gelukkig met een lieve jongen hopelijk is het een blijvertje

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image