web
counter

Hoe Je Vrienden Blijven met Je Ex Ombuigt naar een Relatie

In het begin voelde het misschien als een goed idee, maar een paar dagen, weken of maanden later heb je toch spijt. Opeens zie je weer dat jullie ook hele goede momenten hadden, en die mis je. Hij ex was er toch altijd voor je als je hem of haar nodig had, en jullie vulden elkaar mooi aan. Waarom is het eigenlijk ook alweer uitgegaan?

Het gebeurt niet zomaar

Niemand staat op met de gedachte: Ja, vandaag ga ik mijn relatie beëindigen. Hier hebben ze vaak goed over nagedacht, of jijzelf hebt er destijds goed over nagedacht. Of er moet iets heel erg drastisch zijn gebeurd zoals vreemdgaan, en in dat geval moet je sowieso afvragen of het wel verstandig is om deze persoon terug te nemen…

In ieder geval heb jij of je ex niet van de een op de andere dag besloten dat het uit was. En dat weet jij zelf ook. Waarschijnlijk wist je al lang en breed dat het einde eraan zat te komen, voordat je de woorden; “Het is uit,” in de  mond nam, of te horen kreeg. En waarschijnlijk was daar toen ook een reden voor.

Bedenk eerst of de problemen die er toen voor gezorgd hebben dat het uitging nu opgelost zijn. Heeft hij nog steeds zo’n kort lontje, ben jij nog steeds zo jaloers aangelegd, hebben jullie nog steeds totaal niet dezelfde interesses? Dit zijn wel dingen die je in overweging moet nemen.

Bedenk ook of je de persoon die je was met hem leuker vindt dan de persoon die je nu bent. Pas als je denkt dat het deze keer wél gaat werken, is het verstandig de volgende tips op te volgen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Zorg dat je tijd met je ex doorbrengt

Pas als je veel bij iemand bent, zal je kunnen beoordelen of je deze persoon ook echt (weer) bij je past. Natuurlijk ken je elkaar al, maar probeer objectief te beoordelen of je ex op een positieve manier veranderd is sinds jullie een relatie hadden. Probeer ook door de fysieke aantrekkingskracht heen te kijken en doe jezelf niet leuker voor dan je eigenlijk bent. Dit zal averechts werken, aangezien hij of zij toch al weet hoe je echt in elkaar steekt.

Probeer het vertrouwen terug te winnen

Laat zien dat jij sowieso wel op positieve manier veranderd bent. Dat je minder bazig bent, of juist minder toegeeflijk en af en toe wel gas terug geeft. Laat zien dat je je fouten uit het verleden opgelost hebt en het nu een stuk beter aanpakt. Je ex moet er weer op kunnen vertrouwen dat hij op jou terug kan vallen, en dat jij wel degelijk iemand bent die een relatie kan laten werken.

Dring je niet op

Geef hem of haar de ruimte en zorg dat hij of zij kan ademhalen. Zo zorg je er niet alleen voor dat je ex zich niet aan jou gaat ergeren, maar ook dat hij of zij je op een gegeven moment zelfs gaat missen. Het gaat niet om de kwantiteit van de uren die je met elkaar spendeert, maar om de kwaliteit. Als de tijd die hij of zij met jou doorbrengt gewoon elke keer heel erg leuk is, maar niet te lang duren, gaat je ex uiteindelijk naar meer tijd met jou verlangen. En dat is precies wat je wilt!

Je weet hoe je hem je ex moet veroveren

Je hebt het al eens gedaan, dus dat betekent dat je weet hoe het moet. Maar nu weet je het nog beter. Je weet waar hij of zij wel en niet van houdt. Je weet wat de favoriete plekken van je ex zijn en hoe hij of zij in elkaar zit. Bovendien heb je nu wat tijd zonder hem / haar doorgebracht, en weer wat nieuwe dingen geleerd die je ex nog niet kent of weet. Je hoeft niet te vrezen deze kennis te gebruiken.

Praat niet de hele tijd over je ex tegen je vrienden

Er is meer de op de wereld. Het is ten eerste heel erg irritant voor je vrienden en ten tweede, als je gemeenschappelijke vrienden hebt dan hoort je ex dat je zoveel over hem of haar praat. En wat je niet wilt is wanhopig overkomen, want dat is alles behalve aantrekkelijk.

Doe niet zielig

Sowieso is zielig doen een heel slecht idee. Als je ex het uitgemaakt heeft, dan is hij of zij voorbereid op een nasleep. Hij of zij verwacht misschien zelfs wel een paar smekerige berichtjes. Doe dit dus juist niet. Laat zien dat je het prima af kan zonder je ex. Hij of zij mag best weten dat je het niet leuk vond toen hij het uitmaakte, maar ga niet sturen hoe erg je jouw ex mist (ook niet in een dronken bui). Dit heeft toch geen effect.

Als jij het zelf hebt uitgemaakt, en je gaat hem nu opeens allemaal smachtende berichtjes sturen, zal je ex ook niet weten wat hij of zij daarmee aan moet. Hiermee zal je hem of haar juist wegjagen. Bouw het dus rustig op en laat zien dat je het leuk vind tijd met je ex door te brengen, maar dat je het leven ook prima kan managen op het moment dat hij of zij er niet is.

Maak je ex jaloers

Wat je dan weer wel kan doen is hem of haar laten merken dat je wel degelijk geïnteresseerd bent in andere mannen of vrouwen – en zij ook in jou. Dit betekent niet dat je heel veel one-night-stands moet hebben en je ex erover moet vertellen, maar je kunt wel met andere mannen of vrouwen flirten. Iemand die door anderen ook aantrekkelijk wordt gevonden, is meteen een stuk interessanter. Maar leg het er niet te dik op, want dan zal jouw ex juist denken dat je hem of haar al helemaal vergeten bent.

Afwijzing

Wanneer het blijkt hij of zij niet geïnteresseerd is, kan dit soms pijn doen. In dit geval is het beter om een tijdje geen contact te hebben en helemaal over je ex heen te komen. Er is geen chemie meer, en het is nu volledig voorbij. Vanaf dit moment kun je je weer richten op de toekomst en waarschijnlijk binnen de kortste keren ook een nieuwe liefde.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ontdek waar het precies fout is gegaan, wat daar aan ten grondslag ligt en welke psychologische buttons je moet raken om jullie liefde weer terug te brengen naar hoe die was. Als er ooit liefde is geweest, kan ie ook weer terugkomen…

Klik op de link hieronder om meer te weten te komen over deze revolutionaire methode:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Edwin Edinga

Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

6 Reacties op "Hoe Je Vrienden Blijven met Je Ex Ombuigt naar een Relatie"

 1. ano

  says:

  ik probeer sinds het uit is steeds met andere jongens te flirten waar mijn ex bij is. Maar hij geeft geen enkele reactie!! eerst dacht ik nog wel dat hij een beetje bozig keek ,maar nu lijkt t hem niet eens te boeien... Maar ik wil helemaal geen ander alleen maar hem. Wat moet ik doen?

  • sasja dekker

   says:

   nehh, je komt nu waarschijnlijk veel te desperate over. Kappen met stalken! En stop met al die nieuwe jongens voor zijn neus te paraderen! Het komt pas aan als jij vaker met dezelfde persoon gezien wordt, dan gaat hij denken dat je hem vervangen hebt en gaat hij meer nadenkn over wat hij mist. of stop helemaal met daten / hookups

  • Edwin Edinga

   says:

   Dag ano,

   Sasja heeft inderdaad gelijk. Juist door teveel en te opvallend te flirten met andere jongens in het bijzijn van je ex, kan dit een averechts effect hebben. Het doel is om je ex te laten zien dat je begeerbaar bent en hem te doen inzien dat jij de enige voor hem bent. Dan kan het dus helpen om te flirten of ervoor te zorgen dat je versierd wordt waar hij bij staat. Gebeurt dit echter te vaak, dan zal hij mogelijk denken dat zijn kans allang verkeken is, of zal hij jou doorzien en het niet erg sympathiek van je vinden. In beide gevallen zal hij dus geen relatie meer met jou willen aangaan. Houd het flirten met anderen dus subtiel.

   Lees ook mijn boek 'Ex Terug Methode', hier vindt je nog veel meer tips over hoe je je ex moet terugkrijgen!

   Met vriendelijke groet,
   Edwin Edinga

 2. robbie

  says:

  ben ook bang dat ik mijn vrienden ga verliezen want ik kan niet ophouden met over haar te praten omdat ik haar gewoon mega erg mis en ik echt heel erg vaak (hele dag ) aan haar moet denken....

 3. simone

  says:

  hij wilt zelfs met mij praten over zijn nieuwe crush !!!! Hoe kan ik ooit nog weer met hem verder als hij mij echt niet meer als vriendin ziet maar als een maatje ?

 4. Ana

  says:

  Ha Edwin,

  Bedankt voor deze handige website en tips!

  Ik heb een persoonlijke vraag. Mijn ex heeft het twee weken geleden uitgemaakt na een relatie van bijna een jaar. De reden is geheel duidelijk: we zijn (uit gemak) meteen samen gaan wonen (eh ja, beginnersfout!). Er kwamen steeds meer spanningen, omdat we steeds zo op elkaars lip zaten en elkaar ook nog niet helemaal begrijpen/begrepen. Mijn ex vertelde mij dat hij nog steeds van me houdt, dat ik nog steeds de belangrijkste persoon in zijn leven ben, en dat hij nog steeds tot me aangetrokken is, maar dat het allemaal een beetje te veel voor hem was geworden.

  Ik heb een weekje afstand genomen door in een hotel te slapen, maar ben nu sinds een paar dagen weer terug in het appartement. Inmiddels slapen we in hetzelfde bed, lepeltje-lepeltje als vroeger, en hebben we ook al een keer sex gehad.

  We hebben gesproken over de redenen dat het is uitgegaan, en zitten wat dat betreft helemaal op een lijn (te snel gaan samenwonen, ik was jaloers, we kenden elkaar nog niet goed genoeg om elkaars behoeften te begrijpen). Ik heb hem verteld dat ik inzie hoe ik verkeerde dingen heb gedaan in onze relatie en het leek of hij dat kon waarderen, maar hij zei ook dat hij even tijd voor zichzelf nodig heeft.

  Nu mijn vraag:
  Ik voel me erg op mijn gemak met hoe het nu gaat (beter zelfs dan vlak voordat het uitging) en kan me ook vinden in tijd nemen voor onszelf. Maar uiteindelijk wil ik wel graag verder met hem, en ik denk dat we ook nog steeds heel goed bij elkaar passen. Wat is beter:
  1. Samen blijven wonen en op dezelfde voet doorgaan als we nu doen, waarbij we gewoon samen blijven slapen en zo langzaam aan - met hernieuwde inzichten - weer naar elkaar toe groeien of
  2. Echt een eigen plek vinden om helemaal van elkaar los te komen, zodat hij de tijd heeft om te zien of hij me mist en verder met me wil?

  Alvast heel erg bedankt!
  Ana

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image