10 Tips om een Echtscheiding te Voorkomen + Relatietest

Ooit was je gelukkig getrouwd, maar inmiddels lijken jij en je partner in een dip te zitten waar jullie niet uit kunnen komen. Toch houd je nog zielsveel van hem of haar en zou je voor geen goud met een ander getrouwd willen zijn. Je weet alleen ook dat jullie niet langer op dezelfde manier door kan gaan, want dat zal resulteren in een echtscheiding.

Je hebt al geprobeerd op verschillende manieren weer nader tot elkaar te groeien, maar je vindt het toch best lastig en dat is ook niet zo gek. Veel mensen komen na een tijdje in een dip en omdat je elkaar al zo lang kent, kom je daar soms ook moeilijk weer uit. Je weet immers niet goed wat je moet veranderen; je zit vast in een bepaalde routine.

Er is gelukkig hoop! In dit artikel geven we je 10 tips om een echtscheiding te voorkomen en geven we je een gratis relatietest om te testen of je relatie het nog wel waard is om voor te vechten. Als je een echtscheiding wilt voorkomen, lees dan snel verder!

10 Tips om een Echtscheiding te Voorkomen

1.     Maak tijd om elke dag liefdevol contact te hebben met je partner.

Een echtpaar kan hun kansen op huwelijkssucces aanzienlijk verbeteren door slechts 15 minuten per dag exclusief aan elkaar te besteden. Je kunt bijvoorbeeld iets eerder wakker worden en de extra tijd doorbrengen in bed met knuffelen, vrijen en daarmee je liefde voor elkaar herbevestigen.

Neem elke dag de tijd om zinvolle gesprekken met elkaar te voeren; om te luisteren met dezelfde intensiteit als toen jullie nog aan het daten waren; om affectie aan te tonen, je partner te omhelzen en elkaar aan te raken; om elkaar te vertellen hoe je je voelt over jullie huwelijk; en om te praten over je doelen voor het huwelijk en je leven.

Tijd maken voor elkaar is hetgeen wat een huwelijk kan maken of breken. Doe dus moeite om de ander te laten voelen dat er niets is veranderd aan de liefde die je voor hem of haar voelt en je zult hetzelfde terugkrijgen!

2.     Complimenteer je partner regelmatig – zowel privé als tegenover anderen.

Zelfs als dit uw partner in verlegenheid lijkt te brengen of hij/zij het compliment in eerste instantie afwimpelt, blijft de gloed van oprechte lof lang duren. Regelmatig aangeven dat je je partner knap, lief en sexy vindt, is natuurlijk nooit verkeerd. Je weet zelf ook hoe fijn het is als iemand je waardeert voor de persoon die je bent. Jouw partner vindt dit hoogstwaarschijnlijk dus even fijn.

Vooral je liefde tonen in het openbaar en laten zien dat de ander écht van jou is, kan je huwelijk weer in vuur en vlam zetten. Forceer het echter niet, want het moet wel oprecht overkomen (anders wordt het vuurtje in jullie relatie alleen maar meer gedoofd). Als je iets zegt, moet je het dus ook menen.

3.     Houd van je partner op de manier waarop hij/ zij dat wil.

In een relatie zitten, en zeker wanneer je getrouwd bent, is rekening houden met elkaar. Zonder rekening te houden met de ander zal de relatie nooit goed werken. Niet omdat jij iets leuk vindt, vind je partner dat automatisch ook leuk. Je moet dus altijd vragen blijven stellen en elkaars bijzonderheden herontdekken.

We maken vaak de fout om aan te nemen dat de dingen die ons hart het diepst raken, onze partner op dezelfde manier zullen beïnvloeden. Je denkt bijvoorbeeld dat een bos rode rozen het perfecte geschenk is, maar voor je partner is het een verspilling van geld en totaal niet gewenst.

Als je het nog steeds niet goed weet, zoek dan uit waar je partner naar verlangt en geef dat het hem of haar vervolgens met liefde – en geen opmerkingen over hoe “dom” het is om een draadloze boormachine, een picknick in de woonkamer of een tripje naar McDonalds te willen. Onthoud: het beste cadeau is iets wat je partner wil, niet iets dat je hem/haar zelf graag wilt geven.

4.     Besteed aandacht aan je uiterlijk

In de meeste gevallen is het zo dat je in het begin van de relatie er iedere dag tiptop uitziet; je moet de ander tenslotte nog enigszins veroveren. Wanneer je eenmaal in een relatie zit, wordt dit vaak steeds minder belangrijk. Hij of zij moet je maar gewoon accepteren zoals je bent en als jij iedere dag een joggingsbroek aan wil, dan moet dat vooral geen probleem zijn.

Toch is het goed om zo nu en dan extra aandacht te besteden aan je uiterlijk. Je partner accepteert je voor wie je bent, maar hij/zij zal het leuk vinden dat je extra moeite doet. Je wekt hiermee het verliefde gevoel op dat jullie in het begin hadden. Dit is natuurlijk wel iets wat van twee kanten moet komen. Ook jij zult dus af en toe iets anders moeten aantrekken dan die comfortabele joggingsbroek!

Probeer er op je best uit te zien voor je partner. Verlies de slordige joggingsbroek of gerafelde trui die hij of zij zoveel van haat; je kunt andere comfortabele kledingstukken vinden die er toch heel stijlvol en sexy uitzien. Dit betekent ook zorgen voor je gezondheid, inclusief goed eten en regelmatig sporten. Een goed lichaam hebben, is namelijk niet alleen leuk voor je partner maar vooral voor jezelf. Jij zal je er beter, comfortabeler en zelfverzekerder door voelen en dat is natuurlijk heel fijn!

5.     Blijf altijd trouw

Omdat je even in een dip zit, betekent niet dat dat je kunt gaan flikflooien met anderen. Hetgeen dat iedereen wil, is een trouwe partner of het nu wel of niet goed gaat in een relatie. Als je niet trouw blijft, is de kans op een relatiebreuk of echtscheiding natuurlijk ontzettend groot en dit wil je nu juist voorkomen.

Uit onderzoek is bovendien gebleken dat 95 procent van de echtgenoten het erover eens was dat trouw zijn essentieel was voor een succesvol huwelijk, en 94 procent was het er mee eens of was het er sterk mee eens dat het huwelijk een langdurige verplichting met één persoon is.

6.     Doe samen leuke dingen

Een andere veel voorkomende factor van langdurige gelukkige huwelijken is dat de echtgenoten regelmatig dingen samen doen die ze leuk en opwindend vinden. Dit betekent dus niet alleen samen boodschappen doen, samen op de bank tv kijken en af en toe elkaar wat helpen bij het koken. Dat zijn namelijk dingen die je altijd moet doen en die meestal niet als heel ‘bijzonder’ worden gezien.

Of het nu gaat om stijldansen, bowlen, kaartspelen, gamen of skiën, neem deel aan ten minste één activiteit die jullie allebei leuk vinden en iedere week samen kunnen doen. Als je kinderen hebt, zorg er dan voor dat de helft van deze activiteiten alleen voor jou en je echtgenoot is. De focus gaat anders namelijk al snel naar activiteiten die de kinderen ontzettend leuk vinden.

7.     Breng tijd zonder elkaar door

Je volgt een cursus aardewerk terwijl je partner bijvoorbeeld hockey speelt; je speelt bridge en je partner verzamelt bijvoorbeeld postzegels. Je hoeft niet van alles te houden waar je partner van houdt, maar je moet hem of haar wel de vrijheid geven om geliefde hobby’s na te streven.

Daarnaast is 24/7 met elkaar zijn vermoeiend en heb je ook tijd voor jezelf nodig. Je hoeft niet per se iets spectaculairs te doen elke keer dat jullie elkaar niet zien. Je kunt ook gewoon in je eentje langsgaan bij vrienden of familie. Zo heb je elkaar ook nog eens wat te vertellen!

8.     Ben bevriend met je partner

Enkele van de belangrijkste aspecten van een vriendschap met iemand met wie je ook getrouwd bent, zijn elkaar intiem kennen, dagelijks affectie en respect voor elkaar tonen en echt genieten van elkaars gezelschap. Zonder bevriend te zijn met je partner wordt een relatie volhouden lastig.

Waarom, vraag je je misschien af? Omdat je nooit voor altijd met iemand samen kunt blijven die je alleen maar aantrekkelijk, maar voor de rest niet zo veel aan vindt. Seksuele spanning en aantrekkingskracht lijken in het begin genoeg te zijn. Na een aantal maanden in de relatie te zitten, moet je echter ook wel eens een goed gesprek kunnen voeren dat niet over seks gaat of hoe sexy je de ander wel niet vindt.

Een vriendschap met je partner is dus van groot belang om de echtscheiding te voorkomen!

9.     Houd jezelf verantwoordelijk

Als het niet zo lekker gaat met je huwelijk, dan ligt dat uiteraard niet alleen aan je partner. Houd er rekening mee dat wanneer jij met je partner werkt om een ​​echtscheiding te voorkomen, het gesprek beginnen met beschuldigende vragen en uitspraken de situatie alleen maar erger zal maken.

Dit is de reden waarom discussies binnen relaties alleen maar verdere problemen veroorzaken. Ze zullen je niet helpen bij het oplossen van de problemen die aanvankelijk de aanleiding waren voor de strijd. In plaats van met je vinger te wijzen, moet je je partner benaderen met een gevoel van zelfverantwoordelijkheid. Door dit te doen, kunnen zowel jij als je partner beide kanten zien.

De schuld geven is volledig contraproductief bij het werken aan een echtscheiding. Als je problemen wilt oplossen zonder iemand de schuld te geven, gebruik dan positieve bewoordingen tijdens de gesprekken. Dan zorg je ervoor dat je partner met je meegroeit zonder negatieve gevoelens of gedachten over jou, zichzelf of jullie huwelijk.

10.  Zoek professionele hulp

Er bestaat een kans dat je de problemen helaas niet zelf kunt oplossen. Je moet in dat geval waarschijnlijk leren om beter met elkaar te communiceren, zodat je weer vooruit kunt gaan in het huwelijk. Praten met iemand die er verstand van heeft (bijvoorbeeld een relatietherapeut) kan waarschijnlijk veel problemen in jullie huwelijk oplossen.

Het goede nieuws is dat er tal van programma’s en manieren zijn om communicatie en gedrag te herstellen en dus ook om banden binnen een huwelijk te herstellen. Spreken met een professional is een krachtige manier om een echtscheiding te voorkomen.

Niet iedereen heeft echter toegang tot gerenommeerde therapeuten in hun omgeving en niet iedereen voelt zich comfortabel in een wachtkamer met andere mensen. Hier bieden online adviesdiensten een fantastische oplossing voor. In tegenstelling tot traditionele face-to-face hulp, is dit meer privé en geschikt voor jouw behoeften. Je kunt ten allen tijde de professional een berichtje sturen en zij kunnen comfortabel werken met jou en/of je echtgenoot vanuit huis.

Relatietest

Misschien wil je, voordat je keihard gaat werken aan je relatie, eerst weten of dit het wel waard is. Het is tevens belangrijk om te weten of de relatie überhaupt in de toekomst wel gaat werken.

Op de site van Relatiezaak kun je gemakkelijk een relatietest doen. Deze wordt door een professional nagekeken en hierna ontvang je de analyse van de uitkomst van deze relatietest. Zie hier de site: https://relatiezaak.nl/gratis-relatietest/

Bij Relatiezaak hoef je slechts 30 vragen in te vullen en de relatietest is geheel gratis. Door de 30 vragen krijgt de professional een beeld van jullie relatie en kan hij of zij je een advies geven en enkele praktische tips. De evaluatie van de uitkomst van de test krijg je via de e-mail toegestuurd.

De relatietest is daarnaast heel makkelijk in te vullen, want je hoeft alleen maar de smiley aan te klikken die voor jou op de vragen van toepassing is. Tot slot kun je de test overal maken, want de relatietest is makkelijk in te vullen op je laptop, pc of mobiele telefoon en je mag de relatietest tussentijds onderbreken.

Krijg de relatie waar je partner 100% toegewijd aan je is, zonder fricties of vervelende spanningen

Heb je relatie- of huwelijksproblemen? En staat je relatie op dit moment misschien wel op spanning?

Onderzoek wijst uit dat 78% van alle relaties wordt verbroken en 38,8% van alle huwelijken stuklopen. Dit zijn schokkende getallen.

Maar er is hoop… Ik heb namelijk een uitgebreid programma ontwikkeld om je te helpen om meer controle terug te winnen in je relatie.

Ontdek het nu:

Het Ideale Relatie Programma Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "10 Tips om een Echtscheiding te Voorkomen + Relatietest"

  1. Chantal says:

    Ik wil graag eerst de test doen maar hij wil hem niet verzenden naar mijn email en wil graag weten als er een kans bestaat naar alle ellende
    Hij zei dat hij onge l nukkig was en zich opgesloten voelde ineens maakte hij het uit terwijl we wel kinderen hebben en zit nu eerst voor 5 maand in het buiten land we hebben geen contact ik mis hem !

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *