Wat Kan het Betekenen als je Ex Vraagt Hoe het met je Gaat?

De relatie met een ex is altijd moeilijk. Vaak weten jij en je ex beide niet hoe jullie je moeten gedragen in elkaar bijzijn en is het regelmatig lekker ongemakkelijk. Soms doen exen ook dingen die je niet begrijpt. Een voorbeeld hiervan is: vragen hoe het met je gaat.

Het is logisch dat het na de relatiebreuk niet goed met je gaat, dus waarom zou hij of zij het vragen. Af en toe is het ook zo dat je ex dit nog na een lange tijd vraagt, waarom wil hij of zij dit dan nog weten? In dit artikel zullen we een aantal redenen geven waarom je ex aan je vraagt hoe het met je gaat!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Egoïstische exen die vragen hoe het met je gaat

Er zijn verschillende reden waarom je ex zou willen weten hoe het met je gaat. In dit eerste gedeelte zullen we bespreken hoe exen dit aan jou vragen voor zichzelf. Het eerste gedeelte van dit artikel zal dus gaan over egoïstische exen die aan jou vragen hoe het met je gaat.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

1.      Je ex heeft een schuldgevoel

Het kan zijn dat je ex zich schuldig voelt over de manier waarop het uit is gegaan. Misschien heeft je ex je wel bedrogen of heeft hij of zij het op een heel onaardige manier uitgemaakt. Hoewel je misschien denkt dat je ex zich hier niets van aantrekt, voelt hij of zij zich waarschijnlijk toch een beetje schuldig hierover.

Iedereen weet dat mensen elkaar niet tot last willen zijn. De vraag: hoe gaat het met je? Heeft dan ook vaak het antwoord: prima, goed, oké, super, geweldig. Bijna nooit zeggen wij het wanneer het echt niet goed met ons gaat en zeker niet tegen onze ex.

We willen ze niet het goede gevoel geven dat ze ons op het laatste moment nog even de grond in getrapt hebben.

Je ex weet dat je waarschijnlijk zult zeggen dat het prima met je gaat en dit zal hem of haar het fijne gevoel geven dat het helemaal niet zo wreed hoe de relatie is afgelopen. Ze willen hun schuldgevoel verminderen door te vragen hoe het met je gaat en hierna het antwoord te krijgen dat het eigenlijk gewoon goed gaat, en gelukkig maar! Op deze manier hoeven ze zich over de break-up namelijk niet meer schuldig te voelen.

Het kan dus zijn dat je ex alleen maar vraagt hoe het met je gaat, om zichzelf beter te voelen en minder schuldig. Helaas niet echt op een positieve manier dus!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

2.      Je ex wil een ego boost

Sommige exen vragen hoe het met je gaat om hun eigen ego een boost te geven. Ze willen juist horen dat het niet goed met je gaat. Deze exen vinden het fijn om te weten dat je niet verder kunt leven zonder hen. Het geeft deze exen een fijn gevoel wanneer jij je rot voelt en het komt doordat het uit is tussen hen en jou.

Het geeft je ex een goed gevoel wanneer hij of zij weet dat jij hem of haar nog wilt. Want laten we eerlijk zijn, ook al vind je iemand niet leuk is het wel fijn om te horen als iemand jou leuk vindt. Dit is dus ook het geval bij dit soort exen. Dit is natuurlijk alleen niet heel erg aangenaam voor jou.

Diep van binnen willen ze dat het niet goed gaat met je, omdat ze zichzelf dan als waardevol zien. Probeer dus geen aandacht te geven aan dit soort exen en ze juist te laten weten dat het helemaal prima met je gaat. Geef je ex niet wat hij of zij wil hebben!

3.      Geen relatie met mij, geen relatie met niemand!

Je ex vraagt hoe het met je gaat om je in de gaten te houden. Hoewel hij of zij geen relatie meer wil met jou, wil je ex ook niet dat je met iemand anders een relatie krijgt. Hij of zij wil dus horen dat je misschien nog aan hem of haar denkt of in ieder geval niet aan iemand anders.

Je ex wil je niet met iemand anders zien, omdat dit hem of haar dan pijn zal doen.  Je ex vraagt dus regelmatig hoe het met je gaat om erachter te komen of je eventueel al een nieuwe vlam hebt. Ook dit is weer behoorlijk egoïstisch. Weer vraagt je ex hoe het met je gaat, alleen maar voor eigen bestwil.

4.      Je ex wil weten hoe je verder gaat zonder hem of haar

Veel exen willen eerder verder gaan met hun leven dan hun ex partner. Deze ex vraagt dus hoe het met je gaat, omdat hij of zij bang is dat jij eerder doorgaat met je leven dan hem of haar. Dit betekent niet dat je ex per se jaloers op je is of niet wil dat jij een relatie krijgt met iemand anders. Dit was namelijk wel zo bij het vorige punt.

Deze ex wil simpelweg eerder dan jij een nieuwe partner hebben, zodat hij of zij hiermee kan opscheppen en duidelijk kan maken dat hij of zij prima zonder je verdergaat. Het enige wat deze ex wil, is zeker weten dat jij in ieder geval niet al een nieuwe vriend of vriendin hebt. Ook dit is dus weer zelfzuchtig.

Als het met jouw liefdesleven niet goed gaat, dan gaat het in ieder geval wel goed met je ex.

Je ex moet en zal een nieuwe relatie hebben, voordat jij die hebt. Zo hoeft je ex zich niet te irriteren wanneer jij een nieuwe partner hebt, want hij of zij heeft er dan allang eentje. Je ex moet dus eigenlijk weten of hij of zij haast moet maken bij deze nieuwe relatie. Dit doet je ex door te vragen hoe het met je gaat.

5.      Interesse in nieuwe relatie

Je ex weet dat je een nieuwe partner hebt en heeft ineens interesse in hoe het met je gaat. Dit is een teken dat hij of zij wil weten hoe het met je nieuwe relatie gaat en of je wel gelukkig bent in deze relatie. Als dit niet het geval is, zal je ex zich goed voelen.

Vaak hoor je exen zeggen: ‘je zal niemand vinden die zoveel van je houdt als ik’ of ‘zo’n partner als ik, die vind je nooit meer’. Dit proberen zij te bevestigen door aan je te vragen hoe het met je gaat (maar met name met je nieuwe partner of vlam)

Vaak komen er hierna ook vragen zoals: ‘ik zag dat je een nieuwe vriend/vriendin hebt, hoe gaat het daarmee’. Ze laten het hierbij overkomen alsof ze oprecht gelukkig voor je zijn en dit alleen vragen omdat ze echt willen weten of het goed met je gaat, maar stiekem willen ze horen dat het helemaal niet goed gaat met je nieuwe relatie.

Ook dit is dus weer een egoïstische manier van je ex om erachter te komen hoe het met je gaat. Helaas hebben exen regelmatig niet het beste met je voor.

Zorgzame exen die vragen hoe het met je gaat

Gelukkig zijn er ook exen die oprecht nog om je geven en ook echt willen weten of het wel goed met je gaat. In het stuk hieronder zullen we de zorgzame exen bespreken en de redenen waarom zij vragen hoe het met je gaat.

1.      Je ex is oprecht zorgzaam

Wat duidelijk mag zijn, is dat je ex oprecht om je geeft en zich zorgen om je maakt. Je ex voelt zich naar over wat er is gebeurd, hoe de relatie is verbroken en wil echt weten hoe je je hierover voelt. Jouw ex voelt zich hetzelfde als hoe jij je voelt en hoopt dat jullie er beide zonder te veel kleerscheuren vanaf kunnen komen.

Je ex hoopt, door er met je te over praten, dat jullie je beide beter gaan voelen. Het is fijn om met je vrienden erover te praten, maar alleen jij en je ex weten wat er echt is gebeurd en hoe jullie je daarbij voelen.

Ook je ex weet dit en wil daarom nog steeds een beetje voor je zorgen en ervoor zorgen dat je je toch goed kunt voelen.

Deze exen zijn eerlijk en oprecht en denken niet alleen aan zichzelf, maar ook aan jou. Het is fijn om met je ex erover te praten, maar als je dit liever niet wilt kun je dit vast met hem of haar bespreken.

2.      Je ex is nog niet over je heen

Je ex heeft het er moeilijk mee dat het uit is en dat jullie niet meer veel met elkaar praten. Hij of zij is nog niet over je heen en wil daarom nog steeds contact met je houden. Dit doet je ex door te vragen hoe het met je gaat en hopelijk vanuit daar een langer gesprek met je te kunnen voeren.

Dit is natuurlijk wel een beetje egoïstisch, maar het is niet slecht bedoeld en hier moet je rekening mee houden. Wanneer je geen contact meer wil met je ex, probeer dit dan op een normale en positieve manier over te brengen. Je merkt overduidelijk dat hij of zij er veel moeite mee heeft.

3.      Je ex is jaloers

Je ex is jaloers dat jij zo snel over hem of haar heen bent. Wanneer je een nieuwe relatie hebt en je ex wil opeens weten hoe het met je gaat, betekent dit ook vaak dat hij of zij jaloers is. Op het moment dat jij vertelt dat je een nieuwe partner hebt, wil je ex ineens weer contact met je.

Dit hoeft niet te betekenen dat je ex je terug wil, maar je ex heeft wel overduidelijk nog wat gevoelens voor je en is een jaloers persoon. Hij of zij vindt het niet fijn om je met iemand anders te zien.

Wanneer je ex jaloers was in de relatie, is hij of zij dit waarschijnlijk ook nog steeds wanneer het uit is. Probeer deze ex te negeren, want erop in gaan is geen goed idee. Hierdoor zal deze ex je blijven appen en zijn of haar jaloezie op de een of andere manier blijven uiten.

4.      Jouw ex wil je terug

Tot slot kan het natuurlijk zo zijn dat je ex je terug wil. Door te vragen hoe het met je gaat, hoopt deze ex te horen dat jij het er ook moeilijk mee hebt en er misschien wel hetzelfde over denkt als hij of zij. Je ex mist je enorm en wil de relatie graag nog een kans geven. Door contact met je op te nemen probeert je ex de liefde die jullie ooit hadden weer nieuw leven in te blazen.

Deze ex is erg gevoelig en vaak merk je aan de berichtjes wel dat hij of zij je terug wil. Vaak verwijzen deze exen terug naar de tijd die jullie hadden en haalt deze ex leuke en mooie herinneringen naar boven. Door dit te doen denken jullie hier beide aan terug en vergeet je vaak de slechte tijden.

Een erg goede techniek van je ex dus!

Omdat deze ex echter erg gevoelig is, moet je dit wel op de juiste manier aanpakken. Wanneer je van jezelf al weet dat je eigenlijk nooit meer opnieuw een relatie met je ex wilt, speel het spelletje dan ook niet mee. Haal de slechte aspecten van de relatie misschien ook even naar boven, zodat je ex weet dat je die duidelijk niet bent vergeten en zeker niet bent vergeten.

Wees duidelijk en geef aan dat je de herinneringen prachtig vindt, maar klaar bent voor iets nieuws. Probeer dit op een positieve manier te doen, want je ex is al erg gevoelig. Wel is het belangrijk dat je eerlijk bent en je ex niet aan het lijntje houdt. Jij zal je er uiteindelijk rot over voelen, maar je ex nog meer als je hem of haar niet de waarheid vertelt.

Conclusie

Het mag duidelijk zijn dat er erg veel redenen zijn waarom je ex je kan vragen hoe het met je gaat. Uiteraard zijn er naast deze nog meer redenen, maar dit zijn toch wel de bekendste. Hopelijk herken je in een van deze redenen jou ex terug en weet je wat je ermee aan kan. Wanneer je helemaal geen contact wilt met je ex, kun je natuurlijk altijd op de vraag ‘hoe gaat het met je?’ antwoorden: dat gaat je niks aan! Want eigenlijk gaat het je ex natuurlijk ook niets aan!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

3 Reacties op "Wat Kan het Betekenen als je Ex Vraagt Hoe het met je Gaat?"

 1. Mijn ex vriendin zat in een rebounce relatie die ca 5 weken heeft geduurd. Ze belde me en zei volgende: "het is uit met mijn nieuwe vriend, maar doorvoor bel ik jou niet en ook niet omdat ik jou terug wil.

  Maar hij heeft mij bedrogen, hij zei dat ik hem te weinig ruimte gaf. In onze relatie heb jij dit ook aangegeven. Wat doe ik dan fout"

  Wat moet ik hiermee?
  Mvg
  Johan

  • Soraya says:

   Hallo Jo,

   Ik denk dat je gewoon eerlijk moet aangeven hoe jij je voelde op dat moment toen zij je geen ruimte gaf, hierdoor kan ze er zelf op terug kijken waar ze de fout in ging en ook bij haar nieuwe vriend. Zo ziet ze in wat ze fout doet bij elk relatie.

   Voor de rest zou ik als ik in jou schoenen stond, mij er buiten houden. En je mannelijke advies geven (als jullie nog gewoon vrienden zijn tenminste)

   Mvg, Soraya

 2. Kate says:

  hi,
  Tijdje gedate met een jongen. Samen stop gezet, ik wilde t nog een kans geven maar hij zag het niet zitten. Na twee maanden zocht hij weer contact. Ik vond dit leuk omdat ik altijd een zwak voor hem blijf houden.
  Gesprek gehad verspreid over een paar dagen.
  Toen vroeg ik waarom hij weer contact zocht. (want hij begon al eerder met contact zoeken, niet op gereageerd, later wel toen hij begon met appen)
  hij zei dat er niks achter zat en vroeg of k hem miste, ik zei van nee maar dat ik het wel jammer vind hoe gelopen is.
  Is dit nou een stomme actie?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *