Je Ex Tegenkomen? 6 Tips Hoe en Wanneer Je Dit Moet Doen

Het feit dat jij je op deze website bevindt, betekent hoogstwaarschijnlijk dat jouw relatie met je ex uit is. Alleen: je wilt hem of haar graag terugwinnen. Misschien heb je het idee dat het een impulsieve beslissing was om het uit te maken, of denk je dat jullie problemen wel te overkomen zijn als jullie eraan werken. Wat de reden ook is, je mist hem of haar, en je wil je ex terug.

Als je wil dat je ex opnieuw in je geïnteresseerd raakt, moet je er echter wel voor zorgen dat jullie elkaar weer zo nu en dan gaan zien. Een goede manier om dit contact weer te leggen, is door je ex “per ongeluk” tegen het lijf te lopen. Je zorgt ervoor dat je elkaar tegenkomt en maakt in een ongedwongen sfeer weer eens een praatje.

Maar vanaf wanneer kan je dit precies doen, hoe pak je dit precies aan, en hoe weet je zeker of dit wel echt een goed idee is? Opnieuw contact leggen met je ex is een sociaal mijnenveld, maar gelukkig zijn er genoeg tips die jou hierbij kunnen helpen.

Tip 1: Bedenk of je je ex wel echt terug wilt

Dit klinkt misschien als een vreemde tip, want waarschijnlijk denk je wel te weten dat je je ex terug wilt. Toch is het goed om er even over na te denken of je je ex wel echt terug wilt. Als je uit een lange of intense relatie komt, is het natuurlijk heel normaal dat je met heftige emoties te maken krijgt.

Gevoelens van verdriet, boosheid en algehele wanhoop kunnen allemaal langskomen. Hoe heftig deze emoties ook zijn, ze betekenen niet per se dat je je ex ook echt terug moet gaan proberen te winnen.

Neem daarom na de breuk met je ex even de tijd om de heftigste emoties te laten passeren. Als de meest extreme gevoelens wat minder zijn geworden, is het makkelijker te bepalen of je je ex wel echt terug wilt. Je kunt dan voorkomen dat je in een emotionele toestand de verkeerde keus maakt.

Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je weer terugkomt bij je ex, om vervolgens na een maand weer uit elkaar te gaan.

Dat je iets heel graag wilt, wil niet altijd zeggen dat het ook een goed idee is.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Hoe weet ik of ik mijn ex wel echt terug wil?

Natuurlijk blijft het ook daarna lastig om deze vraag te beantwoorden. Als je het nog steeds niet zeker weet, dan kan het helpen om jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Mis je je ex, of mis je het hebben van een relatie?
  • Kan ik een toekomst voor me zien met deze persoon?
  • Was ik gelukkig in deze relatie?
  • Kan ik ook gelukkig zijn zonder relatie, of denk ik dat deze relatie me ineens gelukkig gaat maken? (Want zo werkt dat niet.)

De antwoorden op deze vragen zullen je waarschijnlijk wel in de juiste richting duwen. Als je hierna nog steeds zeker weet dat je je ex terug wilt winnen, begin dan pas aan de rest van de tips in dit artikel.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tip 2: Geef hem of haar (en jezelf) eerst even de ruimte

Zoals ik net al gezegd heb, krijg je nadat een relatie uitgaat te maken met allerlei heftige emoties. Deze kunnen variëren van verdriet tot woede, en brengen vaak heel veel verwarring met zich mee. Als je elkaar in deze periode tegen het lijf loopt, dan zul je deze verwarring en deze heftige emoties alleen maar versterken.

De kans dat je dan een leuk gesprek hebt, en de basis legt om je ex weer voor jou te laten vallen, is erg klein.

Als je meteen weer contact zoekt omdat je je ex zo mist, is de kans groot dat je hem of haar voorgoed moet missen.

Wat je dus beter aan het begin kan doen, is je ex enige tijd actief ontwijken. Zorg ervoor dat je elkaar zeker enkele weken niet spreekt, en vermijd plekken waar hij of zij veel komt. Ook via WhatsApp, bellen of SMS is het beter om even helemaal geen contact te hebben.

Als je ex contact zoekt moet je hem of haar natuurlijk ook niet negeren, want dat komt alleen maar boos en onaardig over. Houd het in dat geval kort.

Niet alleen zal dit jullie allebei helpen om de heftigste emoties te laten passeren, maar het kan er ook voor zorgen dat je ex je weer gaat missen. Als je wilt dat je ex opnieuw voor je valt, dan helpt het enorm als hij of zij zich realiseert dat hij of zij je mist. En je kunt iets natuurlijk niet missen als het elke dag tegen je praat.

Tip 3: Zoek een neutrale, ontspannen omgeving voor jullie eerste ontmoeting

Als je zover bent om elkaar weer “toevallig” tegen het lijf te lopen, dan is het belangrijk dat je hiervoor de juiste locatie uitzoekt. Je wil weer op vriendschappelijke toon een ontspannen gesprek kunnen voeren, dus het helpt als je elkaar ontmoet in een neutrale, ontspannen omgeving. Op die manier voelt je ex zich niet “gevangen” in een gesprek, waardoor hij of zij er meer voor open zal staan.

Als je weet dat je elk moment weg kan, zal je waarschijnlijk minder geneigd zijn om dat te doen.

Als je bij elkaar in de buurt woont, dan zal dit min of meer vanzelf gaan. De kans is dan groot dat je elkaar na een tijdje sowieso wel weer eens tegenkomt in de supermarkt, in de stad of gewoon op straat. In dat geval kom je elkaar dus echt per ongeluk tegen, en hoef je niet te doen alsof. Dit is een ideale mogelijkheid om hem of haar weer even in een ongedwongen sfeer te spreken.

Wanneer jullie elkaar echter minder makkelijk tegenkomen, zul je zelf de kansen moeten vergroten dat je je ex tegenkomt. Als je bijvoorbeeld weet waar en hoe laat ze normaal gesproken ongeveer boodschappen doet, probeer dan ook ongeveer rond die tijd jouw boodschappen te doen. Hiermee is de kans groot dat je je ex tegen het lijf loopt.

Ga je ex echter niet langere tijd volgen: dat is natuurlijk gewoon stalking, en dat komt alleen maar eng over.

Tip 4: Hou het gesprek luchtig

Je hebt nu de setting uitgekozen waarin je weer voor het eerst met je ex wil gaan praten, maar wat zeg je nou precies als je elkaar “toevallig” weer tegen het lijf loopt? Zo’n ontmoeting heeft de potentie om ontzettend ongemakkelijk te zijn, en dat moet jij zien te voorkomen. Een goede manier om dat te doen, is door het gesprek luchtig te houden.

Als je ex zich ineens aan je voeten werpt met een liefdesverklaring, dan ren je waarschijnlijk keihard weg.

Je hebt elkaar enige tijd niet gesproken, en waarschijnlijk is je ex een beetje verbaasd dat hij of zij je tegen het lijf loopt. Het laatste wat je dan moet gaan doen is diepzinnige gesprekken aanknopen over jullie relatie. Door de onderwerpen een beetje luchtig en ontspannen te houden, zal de drempel voor je ex een stuk lager zijn om een leuk gesprek met jou te voeren.

Eigenlijk moet je doen alsof je ex een soort collega of oppervlakkige vriend is als je hem of haar weer voor het eerst ziet. Vraag gewoon de standaardvragen, zoals “Hoe gaat het met je?” of “Waar ga je naartoe?”.

Uiteraard kun je hierin best dingen verwerken die je over hem of haar weet, bijvoorbeeld door te vragen naar een specifieke opdracht op het werk waar je ex gestrest over was. Veel dieper dan dat moet je op dit moment echter nog niet gaan.

Tip 5: Zorg dat je er verzorgd uitziet

Wat je uiteindelijk wilt, is dat je ex weer verliefd op je wordt. Aangezien je toch sneller verliefd wordt op iemand die er een beetje goed uitziet, kan het daarom geen kwaad om een beetje op je uiterlijke verzorging te letten. Als jij met je ongekamde haar en in je trainingspak je ex tegen het lijf loopt, dan is de kans niet groot dat hij of zij weer voor je valt.

Je wilt zorgen dat je ex spijt krijgt dat het uit is, niet dat hij of zij er blij mee is.

Hiermee bedoel ik natuurlijk ook weer niet dat je enorm moet gaan overdrijven. Als jij ineens in een lange jurk of in een pak door de supermarkt loopt, dan komt dat alleen maar raar over. Je ex zal waarschijnlijk door hebben dat je dit hebt gepland.

Dat wil je natuurlijk niet: als je ex doorheeft dat je deze ontmoeting hebt opgezet, kom je wanhopig over, en wanhoop vinden de meeste mensen nou niet bepaald aantrekkelijk. Bovendien weet je dat je ex je in beginsel toch al wel aantrekkelijk vindt; hij of zij is immers een relatie met je aangegaan.

Wat ik wel bedoel, is dat je er gewoon verzorgd uit moet zien. Draag wat make-up, maar niet te veel (als vrouw dan). Ga eens naar de sportschool. Draag kleding die goed zit en er goed uitziet, maar die je wel gewoon kan dragen naar de supermarkt. Zorg dat je haar goed zit. Kortom: doe gewoon het minimale om er goed uit te zien.

Tip 6: Hou het contact gaande via WhatsApp of sms

Op een gegeven moment heb je die eerste ontmoeting weer gehad. Hopelijk heb je de voorgaande tips opgevolgd en was dit een succes. Je hebt het gesprek echter vrij luchtig gehouden, en je wilt uiteindelijk natuurlijk wel weer de diepte in. Het is dus belangrijk dat je het contact voor langere tijd onderhoudt. Een goede manier om dit te doen is via WhatsApp of sms.

Waarom is WhatsApp of sms dan zo’n goed middel om contact te onderhouden? Dit is vooral omdat het niet dwingend of agressief overkomt. Op WhatsApp kan je ex gewoon even doen alsof hij of zij je bericht niet gelezen heeft, en vervolgens pas reageren als hij of zij weet wat hij of zij wil zeggen. Zo voelt je ex zich niet gedwongen, en zal hij of zij daarom niet in paniek reageren.

Als je ex voelt alsof je hem of haar voor het blok zet, zal dat vooral leiden tot boosheid jegens jou.

Ook hierbij geldt dat je het aan het begin het best een beetje luchtig kan houden. Zeg gewoon dat je het leuk vond om hem of haar weer eens te spreken, of deel een grappige anekdote die je aan hem of haar deed denken. Zeg nog niet meteen dat je met hem of haar wil afspreken. Dit moet je eigenlijk pas doen als jullie weer op een vriendschappelijk niveau met elkaar kunnen praten.

Als je uiteindelijk wel weer met hem of haar wilt afspreken, doe ook dit dan zo vrijblijvend mogelijk. Zeg bijvoorbeeld dat je het jammer vindt hoe (niet dát) het destijds is uitgegaan, en dat je het daar graag eens over zou willen hebben om dit af te sluiten. Spreek af op een neutrale plek (ga bijvoorbeeld koffiedrinken), en spreek overdag af.

Conclusie

Dit waren ze dan, de 6 onmisbare tips voor als je je ex weer “per ongeluk” tegen het lijf witl lopen. Jij weet nu hoe je dit moet doen, en hoe je optimaal van deze situatie gebruik kan maken om je ex op termijn weer terug te winnen.

Het is natuurlijk nooit gegarandeerd dat dit je gaat lukken. Maar je bent nu in ieder geval gewapend met de kennis om je kansen zo groot mogelijk te maken. Dat is meer dan de meeste mensen kunnen zeggen! Succes met het terugwinnen van je ex!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *