Wat Is de 30 Dagen Regel Om Je Ex Terug Te Krijgen? Werkt Hij Echt?

De 30 dagen regel is steeds populairder geworden. Mensen gebruiken de regel meer en meer om verder te gaan na een relatiebreuk of slechte relatie, of juist om een ex terug te krijgen. Het is vaak moeilijk om over een relatie heen te komen. Als je je ex graag terug wilt, zit je in een nog lastigere situatie.

Wanneer je je ex terug wilt, wil je meestal meteen bewijzen hoe goed, geweldig en woest aantrekkelijk je bent. Hier kun je echter beter even mee wachten; vandaar de 30 dagen regel. Je moet je ex de tijd geven om na te kunnen denken over de relatie en je ex de tijd geven om je te gaan missen. In dit artikel wordt er uitgelegd wat de 30 dagen regel is en daarnaast wordt er aangegeven of hij echt werkt!

Wat is de ’30 dagen regel’?

De 30 dagen regel heeft te maken met geen contact en je ex even met rust laten. Wanneer we schrijven ‘geen contact’, dan bedoelen we ook echt geen contact.

Ook geen klein sms’je of WhatsAppje, een like op Facebook – je laat je ex helemaal met rust!

Je mag je ex niet bellen, sms’en, opzoeken, ‘per ongeluk’ tegenkomen, Facebookberichtjes sturen of continu de berichten van je ex liken. Daarnaast mag je geen contact hebben via gedeelde vrienden en geen facebookberichten plaatsen die overduidelijk aan je ex gericht zijn.

Dit klinkt misschien als onmogelijk, want hoe kun je je ex nu terugkrijgen zonder contact te hebben? Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar dit is hoe de 30 dagen regel nu eenmaal werkt. Het is hetzelfde als stoppen met iets waaraan je verslaafd bent. Je laat niet eens een kleine dosis van je ex terug in je leven, want zelfs een kleine dosis van je ex kan je weer verslaafd maken.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Waarom moet je de 30 dagen regel volgen?

Nu ben jij natuurlijk nog gewoon verslaafd aan je ex en zie je het probleem hiervan misschien niet in. In jouw geval is het waarschijnlijk zo dat je ex een punt heeft gezet achter de relatie. Je ex heeft dus een tijd geen behoefte aan contact met jou.

Door je continu op te dringen aan je ex zal hij of zij je gegarandeerd niet meer terug willen en zich vooral aan je irriteren. Je moet ervoor gaan zorgen dat je ex jou gaat missen en misschien wel weer eens contact met jou opzoekt.

Ook is het belangrijk voor jezelf om te leren om te leven zonder je ex. Nu wil jij dat natuurlijk niet en je vraagt je af waarom dit dan zou moeten terwijl je je ex juist terug wilt. Dit is omdat, tenzij je leert om zonder hen te leven, je hoogstwaarschijnlijk hulpbehoevend en wanhopig overkomt. Dit is heel onaantrekkelijk voor je ex.

Niemand wil in een relatie zitten met behoeftig en wanhopig persoon. Als je je ex terug wilt krijgen, dan zal je je zelfverzekerd en gelukkig moeten opstellen en, nog beter, ook daadwerkelijk moeten zijn. Dit zal in het begin zeker lastig worden, maar als je je ex echt terug wilt dan moet het goedkomen!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wat moet ik doen tijdens de 30 dagen?

Het is natuurlijk al moeilijk genoeg om 30 dagen geen contact te hebben met je ex. Wanneer je dan ook nog eens heel de dag aan je ex gaat denken, wordt het nog een stuk moeilijker. Je moet daarom in deze 30 dagen gewoon lekker je leven gaan leven. Ga op zoek naar dingen waar je gelukkig van wordt en die je beter laten voelen.

Het is belangrijk dat je je eigen beste vriend wordt en voor jezelf gaat zorgen, want niemand anders gaat dit voor je doen.

De 30 dagen dat je geen contact hebt met je ex zijn dé dagen om jezelf een zelfverzekerd en gelukkig persoon te maken. Grijp dus ook je kans om dit te doen.

In feiten heb je je ex helemaal niet nodig; je wilt je ex misschien, maar je hebt hem of haar niet nodig. Hier moet je binnen deze 30 dagen echt bewust van worden. Er is namelijk een groot verschil tussen iets willen en iets nodig hebben.

Natuurlijk komt deze verandering in perspectief niet van de een op de andere dag. Je mag eerst best wel een aantal dagen hebben dat je als een zoutzak op de bank zit, maar hierna moet je toch echt door. Er zijn drie categorieën die belangrijk zijn tijdens de 30 dagen regel. Hieronder zullen deze kort besproken worden.

Categorie 1: Fysieke activiteiten

Het belangrijkste tijdens de 30 dagen zijn de fysieke activiteiten. Daar zijn verscheidene redenen voor. Actief bezig zijn maakt namelijk endorfine vrij, wat ervoor zorgt dat jij je beter gaat voelen. Daarnaast zal het je natuurlijk in shape brengen, waardoor je je een stuk zelfverzekerder gaat voelen.

Daarnaast kun je na de 30 dagen regel door de fysieke activiteiten die je hebt gedaan ook makkelijker op je ex afstappen. Je kunt hem of haar vertellen hoe goed je bezig bent geweest en dat je eigenlijk vrijwel niet aan hem of haar gedacht hebt. Het ging ontzettend goed met je tijdens de afgelopen periode en je bent een nieuw persoon.

Je ex zal hier gegarandeerd van onder de indruk zijn, en wil misschien bij een volgende afspraak nog wel wat meer horen over je ‘nieuwe ik’.

Het is goed om ten minste één fysieke activiteit per dag te doen. Dit hoeft helemaal niet super lang te duren; je kunt ook een korte oefening doen. Zeker wanneer je net begint met sporten, is het niet slim om keihard te gaan trainen. Begin rustig aan en bouw het langzaam op anders is het al snel niet meer heel leuk.

Voorbeelden van fysieke activiteiten die je kunt ondernemen zijn: yoga, crossfit, joggen, cardio of gewoon naar de sportschool gaan. Zoek uit wat je leuk vindt om te doen en begin hiermee. Dit is de start van een gemakkelijkere periode van 30 dagen!

Categorie 2: Sociale activiteiten

Je hoeft natuurlijk niet alleen maar te gaan sporten in de 30 dagen zonder contact. Waarschijnlijk wil je na de break-up waarschijnlijk alleen maar thuis op de bank zitten en je ellendig voelen. Toch moet je jezelf dwingen om wat leuks te gaan doen en een goede tijd te hebben met vrienden en familie.

Je vrienden zullen je laten weten dat zij er altijd voor je zullen zijn en dat je door hen nog altijd gewild en geliefd bent. Wat er ook gebeurt, je vrienden en familie zullen er voor je zijn en dit moet je ook waarderen. Door leuke dingen met hen te doen, zal jij je beter voelen en laat je hen weten dat je waardeert hoe ze voor je zorgen in deze moeilijke periode.

Het is ook goed om eens op een date te gaan tijdens de 30 dagen regel. Je hoeft natuurlijk niet een relatie aan te gaan met deze persoon; dit is namelijk niet wat je wilt. Een paar dates kunnen je echter wel een confidence boost geven. Het laat zien dat niet alleen je ex je aantrekkelijk vindt, maar ook andere mensen.

Laat je ex na de 30 dagen regel ook zeker weten dat je op een aantal dates bent geweest.

Je laat je ex op deze manier zien dat je ook verder bent gegaan. Hij of zij beseft dat je niet voor eeuwig single zult blijven en dat, als hij of zij je nog terug wilt, er actie ondernomen moet worden. Probeer tijdens de dates niet te praten over je ex en ook geen vergelijking te maken met je ex. Je bent simpelweg op date om zelfverzekerder te worden!

Als je té geobsedeerd bent met je ex, ga dan niet op date. In dat geval is het beter om alleen tijd door te brengen met je dierbaren. Ga pas op date wanneer je voelt dat je minder aan je ex denkt. Doe waar jij je fijn bij voelt, maar neem absoluut geen contact op met je ex!

Categorie 3: Ontspannende activiteiten

Je hoeft niet heel de dag druk bezig te zijn met sport en daarnaast sociale activiteiten. Daarnaast heb je ook tijd nodig om te relaxen en je even te kunnen ontspannen. Je maakt namelijk een zware tijd door in je leven en je probeert er op de beste manier mogelijk mee om te gaan. Dit is niet gemakkelijk. Het is daarom goed om jezelf hiervoor ook wel eens te belonen met een ontspannende activiteit.

Kijk naar wat jou een ontspannend gevoel geeft. Dit kan namelijk ook sporten zijn voor jou. Het kan echter ook een warm bad zijn of een natuurwandeling. Kies dus iets uit waar jij gelukkig van wordt en waarbij jij je prettig voelt. Ontspanning is een must in de 30 dagen!

Werkt de 30 Dagen Regel echt om je ex terug te krijgen?

Of de 30 Dagen Regel bij jou gaat werken, is moeilijk om te zeggen. Het ligt er namelijk aan hoe je uit elkaar zijn gegaan, maar ook tot in hoeverre je ex openstaat voor het herenigen van jullie liefde. Je kunt natuurlijk zoveel willen, maar je krijgt niet altijd wat je wil.

Uit onderzoek is echter wel gebleken dat mensen die op z’n minst 30 dagen wachten totdat zij weer contact opnemen met hun ex, veel meer succes hebben dan mensen die dat meteen doen. De 30 dagen regel is dus zeker het proberen waard!

Natuurlijk zijn er ook bepaalde factoren die jouw specifieke 30 dagen regel anders zullen maken dan die van anderen. Soms moet je de 30 dagen regel dan ook aanpassen aan jouw specifieke situatie. Een aantal voorbeelden waarin de situatie mogelijk aangepast moet worden, zijn:

 • Jullie hebben samen kinderen
 • Je werkt samen
 • Jullie wonen nog samen
 • Je gaat samen naar school
 • Je komt je ex onverwachts tegen
 • Jullie moeten nog bezit uitwisselen

In de bovengenoemde gevallen is het natuurlijk moeilijk om je ex te negeren. Dit is dan ook niet slim om te doen, omdat je dan simpelweg bot en gemeen overkomt. Het beste is om alleen te praten over de dingen die van toepassing zijn (de kinderen, het werk, school etc.). Keep it strictly business dus.

Verstandig praten met je ex als het moet

Op deze manier hou je je toch redelijk aan de 30 dagen regel, omdat je niet probeert je ex terug te krijgen. Je hebt het simpelweg over de dingen die belangrijk zijn en verder over niets. Zodra de belangrijke aspecten besproken zijn, ga je direct weer weg.

Om van tevoren al te voorspellen of de 30 dagen regel zal gaan werken, is het goed om na te gaan hoe de relatie is verbroken. Gingen jullie goed uit elkaar of was dit met ruzie? Is de relatie verbroken omdat jullie even een pauze wilden of omdat jij vreemd bent gegaan?

Door je dit soort dingen af te vragen, weet je waarschijnlijk het antwoord op de vraag of jij je ex wel terug moet willen redelijk snel! Ook dit verschilt echter weer per persoon, dus houdt hier rekening mee. Wij wensen je in elk geval veel succes met het volhouden van de 30 dagen regel en je ex terugkrijgen!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

5 Reacties op "Wat Is de 30 Dagen Regel Om Je Ex Terug Te Krijgen? Werkt Hij Echt?"

 1. T says:

  Heb een heftige vechtscheiding achter de rug.Was verliefd geworden op iemand anders maar dat was niet de reden van scheiding.Lastige relatie met nieuwe vriend beide zijn we flink beschadigd hij heeft ook een vervelende relatie gehad.Heb zelf 1x afstand genomen van nieuwe vriend omdat ik zo angstig was voor mijn gevoelens.Heb hem daarna gezien hij heeft nog verlatingsangst ook.Hij was kapot en kon hem alleen maar uitleggen dat ik veel conflicten heb met mezelf.Daarna weer fout gegaan omdat ik ptts heb,mijn ex dreigt nog steeds en dan vooral dat als hij mijn nieuwe vriend weet te achterhalen hij hem gaat slopen.Mijn nieuwe vriend had veel geduld en we begonnen weer met afspraakje plannen.Helaas kan hij me niet meer zomaar meer uitnodigen.afgekeurd en wacht op besluit WIA die toegekend zal worden op burnout vanwege zijn huwelijk en hij geen vertrouwen in vrouwen meer heeft.bij relatie krijgt hij deze niet.Er is van alles geopperd door hem,verhuizen naar zijn plaats.Dat kan helaas niet had het graag gedaan maar om bepaalde redenen niet mogelijk.Afspraakje is er niet meer van gekomen en mijn ex begon weer heftig te dreigen waardoor ik voor 2e keer in ptts en zelfs depressie ben beland.Na het aangeven dat ik wat afstand van hem moest nemen omdat ik er niet mee kan omgaan dat de afspraakjes niet lukken en 1x in de zeg maar 6 weken erg lastig voor mijn gevoelens is heeft hij nooit meer gereageerd.Ondanks mijn verzoek me te blokkeren of verwijderen heeft hij dit ook niet gedaan.Heb nog 2x appje gestuurd en proberen uitleggen dat ik niet boos ben,nog steeds evenveel om hem geef maar dat ik er ook zwaar doorheen en geen uitweg meer zie.Misschien niet zo slim en ben er ook mee gestopt want het laatste wat ik wil is hem verdriet doen en voor lastige beslissingen zetten.hij heeft zelfburnout begrijp nu hoe dat voelt.Het is niet eerlijk zoveel om iemand geven en er niks mee te kunnen.Doet zoveel pijn.En hadblijf maar piekeren waarom hij me negeert en niet gewoon zegt we maken er een eind aan of wat hij voelt.
  Krijg ik ooit weer contact met hem?We waren ook goede vrienden en kletsen bijna nonstop op app met een goedemorgen met kus smiley en weltrusten met kus smiley.Ergens denk ik dat het voor ons allebei beter is om er mee te stoppen.Maar het doet zo pijn om en een vriend en iemand waar ik zoveel om geef en graag bij wil zijn kwijt te zijn.Begreep ik nu maar waarom hij me negeert zijn laatste antwoord was ik weet niet wat ik moet denken of zeggen.hij is erg gesloten en als het lastig wordt geeft hij dat antwoord en komt er ook niet meer op terug

 2. Yordy says:

  Goede avond,
  Wanneer moet je die 30 dagen in laten gaan? Direct na de breuk of heeft het nog zin na een maand van contact? Heb een vermoeden dat het ook definitief voorbij is.

 3. Yordy says:

  Die maand van contact gaat over dingen regelen met spullen en de hond. Verzekeringen enzo.
  Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.

 4. Erwin says:

  Ik vraag me af of die 30 dagen nog zin hebben nadat je toch de fout hebt gemaakt om veelvoudig te bellen/ appen.

 5. Natje says:

  Ik had iemand leren kennen en die heeft 4 dagen gelogeerde bij mij . En heeft veel aandacht gegeven aan mij en gekookt en we hebben sex gehad en had mij gezegd dat ik hem nog ging terug zien maar nu doet hij heel koud tegen mij, en zegt tegen mij dat op moment geen relatie wil . Kan je aub helpen om met hem een relatie te verkrijgen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *