Waarom Blokkeert Mijn Ex Mij Niet Op Whatsapp / Facebook? 9 Redenen

Het sociale leven van veel mensen speelt zich tegenwoordig af op de verschillende sociale media. We zijn constant online en checken meerdere malen per dag Whatsapp, Facebook, Instagram of Snapchat. Sociale media kunnen een goede manier zijn om nieuwe mensen te leren kennen, maar ook diegenen die je uit het oog verloren bent, in de gaten te houden.

Als je relatie net ten einde is, ligt het voor de hand om alle contacten met je ex te verbreken. Toch gebeurt het heel erg vaak dat exen elkaar nog scherp in de gaten houden via de sociale netwerken. In deze tekst zal ik mijn licht dan ook laten schijnen op de vraag: waarom blokkeert mijn ex mij niet op Whatsapp of Facebook?

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

De kracht van sociale media

Sociale media zijn tegenwoordig een heel erg belangrijke factor in relaties. Het gaat er niet alleen om wat je binnen een relatie op social media zet, maar misschien nog wel meer wat je er niet op zet. Is een relatie wel echt een relatie als het nog niet ‘Facebook-official’ is? Heb je überhaupt wel gevoel in je lichaam als je na het uitgaan van je relatie geen weemoedig bericht plaatst?

Sociale media kunnen dus een plek zijn waar je je relatie viert, maar het kan ook het begin van het einde zijn. Dit ligt overigens lang niet altijd aan de gebruiker zelf. Veel vaker zal een jaloerse vriend of vriendin iets denken te herkennen op je sociale media dat hem of haar niet zint.

Omdat sociale media zo belangrijk zijn, is het belangrijk dat je je bewust bent van de effecten.

Ook nadat een relatie voorbij is kunnen (uitingen op) sociale media namelijk nog een groot verschil maken in je leven. Er zijn volgens mij 9 mogelijke redenen waarom je ex je nog steeds niet geblokkeerd heeft op de sociale media. Soms uit liefde, soms uit hoop en soms omdat hij of zij niet als eerste wil toegeven. Ben je benieuwd naar deze redenen, lees dan hieronder snel verder!

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Reden #1: Je ex gunt je het genoegen niet

Alles wat je op sociale media doet wordt bijgehouden. De geoefende gebruiker van sociale media weet deze zogenaamde ‘activity logs’ ook met gemak te vinden. In deze overzichten kun je precies zien wie je wanneer is gaan volgen of wanneer iemand stopte met het volgen van je eigen account. Wat de laatste tijd steeds vaker gebeurd is dat mensen screenshots hiervan gaan rondsturen.

Misschien is je ex namelijk bang dat je een screenshot van je ex zijn/haar block maakt en dit rondstuurt in bijvoorbeeld groepschats. Je ex is misschien nog niet klaar om je de mogelijke munitie te geven om je helemaal kapot te maken, in de eigen vriendengroep of als je hem of haar toevallig een keer tegenkomt.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Reden #2: Je ex wil graag weten wat je post

Wat echter nog veel meer voor de hand ligt, is natuurlijk dat je ex graag op de hoogte wil blijven van wat je post op de sociale media. Zeker als jij diegene bent die het heeft uitgemaakt kan het voorkomen dat je ex nog sterke gevoelens voor je koestert. Misschien is je ex zelfs nog stapelverliefd op je.

Door je te blijven volgen op sociale media blijft de illusie van contact bestaan.

Het doorbladeren van je berichten of je foto’s door je ex kan echter ook nog een andere reden hebben. Ten eerste wil je ex waarschijnlijk weten of je al opnieuw aan een relatie begonnen bent, met wie je omgaat of dat je al iets geschreven hebt over jullie stukgelopen relatie. Mensen die verliefd zijn houden zich namelijk aan ieder sprankje hoop graag vast.

Reden #3: Je ex is nog niet over je heen

Dat sprankje hoop uit de vorige reden is natuurlijk een van de grootste oorzaken dat je ex je nog niet geblokkeerd heeft op Whatsapp of Facebook. Vaak is je ex namelijk nog helemaal niet over jou en jullie relatie heen. Omdat je de vloer niet meer platloopt bij elkaar, is een app als Whatsapp of Facebook vaak de enige manier om nog iets mee te krijgen van elkaar.

Soms kan je ex zelfs de informatie van je Facebookaccount gebruiken om anderen die met je omgaan in de gaten te houden. In hele enkele gevallen kan je ex die mensen mogelijk zelfs intimideren of lastigvallen, met als enige doel jou geen nieuwe relatie aan te laten gaan.

Je ex wil namelijk misschien nog steeds zelf graag een relatie met je.

Reden #4: Je ex wacht erop zelf geblokkeerd te worden

In het digitale tijdperk zou je na een relatiebreuk ook kunnen spreken van een soort staring contest die zich afspeelt op internet. Bij een staring contest is het het doel elkaar zolang mogelijk aan te blijven kijken totdat er iemand knippert met de ogen. Diegene die als eerste knippert, verliest de contest. Iets zeer vergelijkbaars kan zich gaan afspelen op bijvoorbeeld Facebook of Whatsapp.

Iemand blokkeren op Whatsapp of Facebook komt over het algemeen een beetje kinderachtig over. Daarom zijn mensen niet graag de eersten voor wat betreft het blokkeren van anderen op sociale media. Hier gaat het niet zozeer om de angst die in reden #1 beschreven staat, maar echt om het niet willen toegeven en de eerste te zijn.

Reden #5: Op jouw Facebookaccount zijn er nog een hoop foto’s van jullie samen te vinden

Als je iemand blokkeert op Facebook, ben je ook niet meer met diegene bevriend. Als je niet met iemand bevriend bent, kun je dikwijls de foto’s ook niet meer inzien die iemand gepost heeft op Facebook. In jullie geval staan er waarschijnlijk ook veel foto’s van jullie samen op de Facebookpagina van jou of je ex.

Dit kan een van de redenen zijn om je niet te blokkeren.

Daarnaast wil je ex misschien nog in de gaten houden of jij de foto’s laat staan of niet. Dit is altijd een groot discussiepunt geweest binnen mijn eigen vriendengroep. Laat je de foto’s van je ex op je Facebookpagina staan, of doe je dit uit respect naar je mogelijke nieuwe relatie niet en verwijder je de foto’s?

Reden #6: Je ex hoopt dat jij weer contact op zult nemen

Als je je ex blokkeert, weet je zeker dat het enorm moeilijk voor je ex zal zijn om weer contact met je op te nemen. Er is natuurlijk een mogelijkheid dat je ex je niet blokkeert in de hoop dat jij weer contact met je ex zult opnemen. Voel je hiertoe vooral niet verplicht, maar houd wel in je achterhoofd dat dit een mogelijke reden zou kunnen zijn dat je niet geblokkeerd wordt door je ex.

Mocht je wel weer eens contact met je ex willen opnemen, dan zijn er twee artikelen die ik je echt zou aanraden om te lezen. Voor een snel maar compleet overzicht wil ik je verwijzen naar deze infographic.

Mocht je dus nog niet geblokkeerd zijn op Whatsapp, dan kun je ook Whatsapp gebruiken om je ex langzamerhand terug te veroveren. Er zijn verschillende do’s en don’ts als het erom gaat je ex weer terug te winnen. Ben je hierin geïnteresseerd, dan raad ik je aan om het volgende artikel over je ex terug krijgen via Whatsapp eens goed door te nemen.

Reden #7: Je ex is van plan misschien binnenkort weer contact op te nemen

Het kan natuurlijk ook de andere kant op werken. Misschien heeft je ex wel besloten om je niet te blokkeren op de sociale media, omdat hij of zij van plan is om weer contact met je op te nemen. Dit kan zijn omdat je ex het graag nog eens met je wil proberen. Maar misschien is de reden hiervoor ook anders.

Misschien wel je ex ‘gewoon een goede vriendschap’.

Het is dus niet zo dat je er automatisch vanuit kunt gaan dat je ex je niet geblokkeerd heeft omdat je ex nog hartstikke verliefd op je is. In de laatste twee redenen zal dit nog duidelijker naar voren komen. De keuze om je niet te blokkeren op sociale media wordt soms zelfs niet eens bewust gemaakt.

Reden #8: Je ex heeft zich sociaal teruggetrokken

Een relatiebreuk kan een enorme emotionele klap met zich meebrengen. Wellicht herken je dit zelf ook. Nadat je relatie verbroken is, duurt het weer een tijdje om helemaal jezelf te worden. Sommigen gaan echter door diepere dalen na een relatiebreuk dan anderen. Een klein deel van de mensen sluit zichzelf tijdelijk helemaal af van de buitenwereld door zich sociaal terug te trekken.

Deze terugtrekking houdt vaak in dat iemand gedurende een (korte) periode nauwelijks tot helemaal geen contact opneemt met zijn of haar sociale omgeving. Tegenwoordig is dit natuurlijk vrij makkelijk door simpelweg je verschillende sociale mediakanalen uit te schakelen. Dit kan bijvoorbeeld door:

 • Whatsapp, Facebook, Snapchat en Instagram van je telefoon te verwijderen
 • Je account op Facebook op non-actief te zetten
 • Gedurende een langere tijd ‘offline’ te gaan en simpelweg geen internet meer te gebruiken

Als iemand zich namelijk echt helemaal terugtrekt, is dit vaak door middel van een ‘cold turkey’. Alles wordt rigoureus een halt toegeroepen. Als je van de een op de andere dag offline gaat, zul je er vaak niet aan denken om ook nog mensen te blokkeren, je gebruikt het platform toch niet meer. Dit is dus ook een mogelijke reden waarom je (nog) niet geblokkeerd bent door je ex.

Reden #9: Je ex gebruikte toch al nauwelijks Facebook of Whatsapp

Als laatste een reden die misschien iets minder vanzelfsprekend is. Toch is ook dit een optie. Maak je niet gelijk druk over het feit dat je ex je nog steeds niet geblokkeerd heeft op sociale media. Je doet er misschien goed aan om na te gaan in hoeverre je ex een fervent gebruiker van de sociale media was toen jullie nog een relatie hadden.

Misschien was jij namelijk diegene die altijd de hele dag met een selfiestick rondliep. Jij moest altijd nog even snel een Instapost moest doen of iedere vrije minuut je online-community probeerde te voeden met informatie over je persoonlijke leven. Hierdoor heb je misschien wel een verkeerd verwachtingspatroon wat betreft je ex.

Niet iedereen is in gelijke mate actief op sociale media.

Als je ex namelijk al nauwelijks sociale media gebruikte, dan is wellicht helemaal niet zo gek dat je ex je nog steeds volgt op sociale media. Je ex besteedt misschien simpelweg minder aandacht aan online-uitingen en zal er misschien helemaal niet aan gedacht hebben je te blokkeren. Kortom, in dat geval is het niet gek dat je ex je nog niet geblokkeerd hebt op WhatsApp of Facebook!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

5 Reacties op "Waarom Blokkeert Mijn Ex Mij Niet Op Whatsapp / Facebook? 9 Redenen"

 1. Nicky says:

  Beste,
  Ik heb jouw methode reeds enkele jaren terug gekocht...maar ik kom met dezelfde ex toch steeds in dezelfde situatie terecht. 1 ding wou ik jou toch vragen...
  Mijn zoon heeft een account voor zijn sportclub en de mails komen via mijn ex zijn mail ( hij zet mij in cc ). Ik heb al herschillende maken gevraagd aan mijn ex om deze mails rechtstreeks naar mij te laten komen, dit omdat de confrontatie met zijn naam het hoor mij moeilijk maakt om alles los te laten. Ik heb hem ook vaak gezegd dat ik dit als een teken zie dat het voor hem nog steeds iets betekend als hij zijn mailadres niet verwijdert. Maar hij doet dit niet. Elke week krijg ik dus deze mails...hij dus ook. Wat moet ik daar van denken... voor de duidelijkheid, hij is niet de vader van mijn zoon.
  Maar die wekelijkse mails met ‘hoi Koen’....die doen mij steeds pijn, omdat ik nog steeds van hem houdt. Hij zei ook altijd dat hij nooit iemand zo graag zag als mij, maar als de samen zijn overvalt hem duidelijk een gevoel van paniek. Heb jij een idee waarom hij dit niet verwijdert....tenslotte duurt dit niet lang. Sorry voor het lange bericht en alvast bedankt voor uw reactie. Fijn nieuw jaar en groetjes

 2. Davey says:

  Ik en me ex zijn net paar dagen uit elkaar, heeft me eergisteren op alles geblokkeerd, gisteren geblokkeerd op whatsapp en niet meer geblokkeerd erop, ze komt ineens veel online wat ze normaal gesproken niet deed.. wat is hier van de reden dat ze me hier niet op geblokt heeft?

  • Jo says:

   Hoi Davey
   Hier het zelfde probleem het gaat om het controleren zo hebben ze nog steeds de controle

 3. maicel says:

  Goedeavond, ik had tot gisteren 25 oktober een relatie van bijna 4 maanden het ging goed we zagen elkaar op woensdag en vrijdag, alleen ze heeft de relatie beëindigd het lag niet aan mij zei ze maar aan haar oude relatie met een narcis alleen vandaag 26 oktober heeft ze me op Facebook geblokkeerd alleen op WhatsApp niet en ze bekijk mn status op WhatsApp, wat betekent dit ?

 4. maicel says:

  Goedeavond, mijn relatie is nu bijna een week over ,en mn ex vriendin heeft me nog steeds op WhatsApp ,het geeft mij een beetje een dubbel gevoel, wat wil ze nu eigenlijk, ik heb haar laats wel gestuurd dat ik haar nog graag zie,en ik leg het nu bij haar neer

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *