De 8 Do’s en Don’ts van Op Date Gaan Met Je Ex

Het zou je zomaar kunnen overkomen – het is een doorsnee zaterdagavond en je bent op stap met vrienden in je favoriete bar. Terwijl je lacht om een ​​grap en nog eens nipt aan je drankje, voel je plots een vertrouwde aanwezigheid achter je. Je draait je om en daar zie je hem of haar, je ex, met diezelfde sprankeling in hun ogen die je ooit zo goed kende.

Jullie praten wat bij, halen wat oude herinneringen op, en je merkt al gauw dat de vonk opnieuw aan het overslaan is. Maar is het herbeleven van oude romantiek en daten met je ex echt een goed idee? Dit is een vrij persoonlijke kwestie. Daarom zijn hier enkele wijsheden, tips en trucs om complexe emoties en moeilijke beslissingen voor te zijn!

1. Do: Wees eerlijk over je intenties en weet wat je wil

Het kan de allerbeste overkomen: je mee laten slepen door nostalgie of een gevoel van eenzaamheid. We zijn sociale wezens, fysiek ingesteld en de behoefte aan gezelschap of puur een verlangen naar sensuele intimiteit.

“Je wilt eerlijk zijn tegenover jezelf over wat je echt zoekt. Is het simpelweg de behoefte aan gezelschap en de bekendheid van je ex? Of voel je dat er nog onafgemaakte zaken zijn tussen jullie tweeën?”

Je hebt al eerder deze dans gedanst. Jullie kennen elkaars bewegingen, sterktes en zwaktes. En deze vertrouwdheid kan zowel een zegen als een vloek zijn. Het is daarom geen slecht idee om vanaf het begin helder te zijn over je intenties. Ben je op zoek naar afsluiting? Wil je het gewoon nog een keer proberen? Of zoek je misschien gezelschap op een eenzame avond? Wat het ook is, wees er eerlijk over tegenover jezelf, en je ex.

Op date gaan met je ex of op z´n minst een afspraakje kan veel teweegbrengen. Misschien ben je nog niet over een bepaalde ruzie heen, of heb je het gevoel dat jullie relatie nooit echt een eerlijke kans heeft gekregen. Onthoud: daten met een ex betekent niet dat eerdere problemen opeens verdwenen zijn.

Dus ben jij écht klaar voor een date met je ex?

 • Zelfreflectie: Neem de tijd om even diep te graven en goed te begrijpen wat je gevoelens en motivaties zijn. Heb je vrede met het verleden? Ben je emotioneel onafhankelijk?
 • Open communicatie: Besluit je om een date met je ex te hebben, neem open communicatie dan serieus. Wees transparant en eerlijk over je gevoelens en verwachtingen.
 • Vraag vrienden om perspectief: Wellicht kan je vrienden- of familiecirkel je inzicht geven over de dingen die je zelf over het hoofd ziet. Vragen anderen hoe ze zich voelen over jouw keuze om opnieuw te daten met je ex.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

2. Don’t: Oude ruzies opnieuw aanwakkeren

De problemen die jullie relatie in het verleden hebben gekweld, zijn beter om in het verleden te laten. Of beter gezegd: begrijp wat er in het verleden is gebeurd, leer ervan, maar laat het daar. Oude ruzies en geschillen opnieuw oprakelen kan oude wonden openrijten en je kansen op een frisse start saboteren. Focus in plaats daarvan op het nu en wat er voor je ligt.

 • Chill & Chat: Voel je een oude ergernis opkomen? Haal diep adem, tel tot tien en praat er rustig over. Niet wijzen, gewoon delen.
 • High five voor de goede tijden: Richt je op de lachbuien en leuke herinneringen. Door te focussen op het positieve, zul je zien dat de minder leuke tijden steeds kleiner in de achteruitkijkspiegel worden.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

3. Do: Overweeg grenzen

Grenzen kunnen goud waard zijn als je opnieuw op date gaat met je ex. Zijn bepaalde zaken gewoon niet meer te bespreken? Maak dat dan duidelijk. Zo weet je allebei wat de ‘no-go’ zones zijn. Mocht het nodig zijn, dan kan het onnodige frustratie en misverstanden voorkomen.

 • Wees specifiek: In plaats van te zeggen “ik wil niet praten over het verleden“, kun je specifieker zijn, bijvoorbeeld: “Laten we onze vorige partners buiten onze gesprekken houden.”
 • Respecteer elkaars grenzen: Zelfs als je het niet eens bent met een bepaalde grens die je partner stelt, blijf elkaar dan toch respecteren.

“Grenzen stellen is niet bedoeld om elkaar te beperken, maar om een prettige en respectvolle date te creëren.”

4. Don’t: Aannames maken en het invullen voor de ander

Spring niet te snel naar conclusies over de gevoelens of gedachten van je partner en vermijd het maken van aannames over wat je partner wel of niet denkt of voelt. Op date met je ex betekent dat je moet blijven communiceren. Twijfel je ergens over? Stel dan gewoon de vraag.

 • Stel verkennende vragen:Hoe kijk je aan tegen…?” of “Wat vind je van…?” zijn een uitstekende start voor een openhartig gesprek.
 • Luister met intentie: Geef je ex de volledige aandacht en wees begripvol.

5. Do: Zoek de humor in alles!

Dit vereist een flinke dosis relativeringsvermogen, maar het is een vaardigheid die je kan helpen wonderen te verrichten in een date met je ex. Lachen wuift de stress weg, brengt ons mensen dichter bij elkaar en kan zelfs de meest gespannen situaties verzachten. Beschouw het als een natuurlijke ontlader in gespannen tijden!

 • Lach om de kleine dingen: Soms zijn het de simpelste of meest onverwachte momenten die een glimlach op je gezicht kunnen toveren. Relativeer en vergeet dus niet te lachen tijdens herinneringen voor als het even moeilijk wordt.
 • Leer lachen om jezelf: Niemand is perfect. Jullie hebben waarschijnlijk allebei fouten gemaakt. Wees niet gespannen en streng voor jezelf. Het helpt je relativeren en zet dingen in perspectief.

6. Don’t: Verwachtingen hebben

Een van de meest voorkomende dont’s die je zeker links zou moeten laten liggen: onrealistische verwachtingen hebben. Natuurlijk, we hopen allemaal en dromen groot, maar onuitgesproken of onrealistische verwachtingen zijn de hoofdingrediënten van hartzeer oplopen. In plaats van te wachten op wat je denkt dat zou moeten gebeuren, waarom omarm je niet gewoon de spontaniteit van een leuke date met je ex?

Leef in het nu, geniet van het moment! Laat overdenken aan de filosofen en vind vreugde in de kleine, onverwachte verrassingen die de relatie met zich meebrengt. Idealen loslaten brengt je dichter bij een echte connectie en oprechte waardering voor jezelf en je ex.

7. Do: Samen op een gloednieuw avontuur

Wie zegt dat oude vlammen geen nieuwe vonken kunnen creëren? In plaats van terug te vallen in de oude vertrouwde routines, waarom probeer je niet samen iets nieuws? Misschien is het wel die hippe sushibar in de stad of een spontane roadtrip naar een onbekende bestemming – er zijn zoveel manieren om samen te lachen, te ontdekken en nieuwe herinneringen te maken. Het daten met je ex hoeft niet te voelen als een herhaling van een oude film. Dus, zet die oude plaat af en start een nieuwe playlist!

 • Probeer een nieuwe activiteit of hobby.
 • Boek een weekendje weg naar een plaats waar jullie beiden nog nooit zijn geweest.
 • Verken samen nieuwe eetplekjes in de stad.

8. Don’t: Overhaasten

De oude gezegde “haastige spoed is zelden goed” is nergens zo relevant als wanneer je opnieuw een date hebt met je ex. Jullie kennen elkaar al, waardoor het verleidelijk kan zijn om stappen over te slaan en direct terug in de vertrouwde rol van ‘relatie’ te stappen. Maar dat kan zo zijn valkuilen hebben.

Allereerst, door te haasten, mis je de kans om de huidige versie van wie eerst je partner was echt te leren kennen. En jullie zijn misschien niet dezelfde personen als toen. Mensen groeien, veranderen en ontwikkelen nieuwe inzichten en passies. Dus, ga voor die tweede date, maar niet meteen voor die tweede relatie! Zo kunnen jullie allebei de tijd en ruimte nemen om echt te evalueren wat je wilt en hoe jullie samen passen in deze nieuwe fase van jullie levens.

Ten tweede, door even op de rem te trappen en jezelf voorop te stellen, ben je een intrigerend persoon. Onafhankelijk zijn? Dat betekent dat je sterk in je schoenen staat en weet wat je wilt. Dit geeft niet alleen het signaal dat je lekker gaat, maar ook dat je kiest voor elkaar om de juiste redenen. En zeg nou zelf, dat klinkt toch een stuk aantrekkelijker?

Dus, houd het volgende in gedachten:

 • Geniet van het moment, zonder je zorgen te maken over de volgende stap.
 • Herontdek elkaar rustig en zonder druk.
 • Koester je onafhankelijkheid en weet dat dit een prachtige basis biedt voor elke relatie.
 • Neem de tijd om elkaar opnieuw te leren kennen, los van jullie verleden.

Conclusie: Heroverwegen of Herontdekken?

Kortom, liefde is zelden lineair en soms brengt het leven ons terug naar plaatsen en mensen die ons hebben gevormd. Op date met je ex, zolang je het goed aanpakt, met de juiste mindset en intenties, kan een prachtige kans zijn voor iets nieuws – of op zijn minst, een waardevolle les in persoonlijke groei. Wie weet wat de toekomst brengt? Wat je ook beslist, zorg dat je er vrede mee hebt. Het leven is tenslotte te kort om spijt te hebben!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "De 8 Do's en Don'ts van Op Date Gaan Met Je Ex"

 1. ellen Reuvekamp says:

  Hi, ik wil graag het e boek kopen ex terug methode plus bonus.
  Dit lukt mij niet. Bij het invullen van de betaling krijg ik aan de einde error met rood X

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *