7 Tekenen dat Je Ex (Mogelijk) Nog aan Je Denkt en Je Terug Wilt

Het is net uit met je ex of misschien zelfs al een tijdje. De break-up was moeilijk, maar het is eigenlijk wel prima opgelost en de relatie is officieel voorbij. Maar is dit wel zo?

Je hebt het idee dat je ex nog aan je denkt en je eventueel zelfs wel terug wilt. Het is in ieder geval iets dat je hoopt, want jij hebt nog altijd gevoelens voor je ex.

Wel is het belangrijk dat je logisch nadenkt bij dit soort gevallen. Jij kunt namelijk denken dat je ex jou terug wilt, maar dit hoeft niet per se zo te zijn. Vaak kun je door bepaalde aspecten van jullie relatie al weten dat dit niet het geval is.

In dit artikel zullen we je de tekenen geven waaraan je kunt herkennen dat je ex mogelijk nog aan je denkt en je eventueel zelfs terug wilt. Na dit gelezen te hebben weet jij of jullie liefde nog hersteld kan worden en kun je actie gaan ondernemen!

Wat nou als mijn ex me niet terug wil?

Het is belangrijk dat, wanneer je je ex terug wilt, je wel zeker weet dat hij of zij jou ook terug wil. Vaak kun je door de manier waarop of de reden waarom het uit is gegaan weten of dit waarschijnlijk het geval zal zijn. Misschien wil jij heel graag dat de relatie weer een nieuwe start krijgt en zie je daardoor alles als een teken van liefde van je ex partner.

Door te doen alsof jij zeker weet dat je ex je terug wilt, kan je ex zich aan je gaan irriteren. Misschien is het namelijk wel zo dat hij of zij je helemaal niet terug wil. En doordat jij je op een vreemde manier gedraagt, wil je ex zelfs geen vrienden meer zijn.

Ook al wil je ex je niet terug, zou je eventueel nog wel vrienden willen blijven met hem of haar. Daarom zullen we hieronder eerst bespreken wat de tekenen zijn van dat je ex je absoluut niet terug wil.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

5 Tekenen dat je ex je niet terug wil

1. Hij of zij spreekt alleen nog in groepsverband met je af

Je ex lijkt niet graag meer alleen te willen zijn met je en jullie zien elkaar daarom alleen nog wanneer er in een groep wordt afgesproken. Jullie hebben (helaas of gelukkig) dezelfde vriendengroep. Dat is eigenlijk alleen nog maar de reden waarom jullie elkaar af en toe zien.

Je ex doet geen moeite om alleen met je te kunnen afspreken en ook tijdens de afspraakjes in groepsverband probeert hij of zij je een beetje te vermijden. Het mag dan ook duidelijk zijn dat dit een teken is dat je ex je absoluut niet meer terug wil!

2. Geen berichtjes

Na de relatiebreuk heb je misschien nog één keertje een berichtje gehad met de vraag of het wel goed met je gaat, maar dat was het ook wel zo’n beetje. Je ex lijkt je alleen berichtjes te sturen wanneer hij of zij écht iets nodig heeft. Bijvoorbeeld als zijn of haar oude tandenborstel nog bij jou thuis ligt.

Voor de rest spreken jullie elkaar helemaal niet meer, behalve wanneer jij een berichtje stuurt.

Ook dit is een duidelijk teken dat je ex geen gevoelens meer voor je heeft en ook geen interesse in opnieuw een relatie met jou. Hij of zij denkt niet meer aan jou én wil je hoogstwaarschijnlijk dus ook niet meer terug.

3. Zijn of haar leven gaat door

Hoewel jij het nog heel erg moeilijk hebt met de relatiebreuk, lijkt het leven van je ex partner gewoon door te gaan. Op sociale media zie je dat hij of zij lekker feest, afspreekt met vrienden en totaal geen moeite heeft met de relatiebreuk. Uit het oog uit het hart, lijkt het wel. Ook dit is weer een duidelijk teken dat je ex geheel over de relatie is en niet meer aan je denkt.

Hij of zij heeft dus ook geen behoefte heeft om weer opnieuw in een relatie te duiken met jou.

4. Jullie zijn slecht uit elkaar gegaan

De tekenen hiervoor genoemd waren overduidelijk, maar deze is misschien niet voor iedereen even zichtbaar. Niet omdat je ex namelijk nog aardig en vriendelijk tegen je doet, betekent dit niet dat hij of zij je weer terug wil.

Het is belangrijk om te kijken naar hoe jullie uit elkaar zijn gegaan.

Wanneer jullie uit elkaar zijn gegaan doordat jullie beide nog jong waren of druk met andere dingen, dan is er nog wel een kans dat jullie terug bij elkaar kunnen komen. Wanneer je echter bent vreemdgegaan of fysiek geweld aanwezig is geweest binnen de relatie, is de kans al meteen een stuk minder groot dat je ex je nog terug wil.

Belangrijk is dus om logisch na te denken, vaak weet je zelf wel of er een mogelijkheid is dat er nieuw leven geblazen kan worden in de liefde die jullie voor elkaar hadden.

5. Altijd boos

Wanneer je je ex ziet, is hij of zij altijd geïrriteerd of boos. Hij of zij kan niet meer vriendelijk tegen je doen en alles wat je doet is verkeerd en irritant. Dit is uiteraard niet omdat je ex je nog heel erg leuk vindt, dit is het tegenovergestelde. Hij of zij wil je absoluut niet meer terug.

7 Tekenen dat je ex nog aan je denkt en je terug wil

Nu je weet wanneer je ex je niet terug wil, kunnen we overgaan naar de tekenen van dat je ex nog wel aan je denkt en je eventueel wel terug wil.

Het komt namelijk regelmatig voor dat exen weer terug bij elkaar komen, omdat ze elkaar gewoon erg missen. Soms kan een relatiebreuk er juist voor zorgen dat een relatie weer helemaal de oude kan worden.

In dit artikel zullen we een aantal tekenen geven die erop wijzen dat je ex nog aan je denkt en je terug wilt. Maar voordat je die leest, bekijk eerst deze video:

1.      Je ex zoekt regelmatig contact

Je ex zoekt nog regelmatig contact met je, op wat voor manier dan ook. Dagelijks een berichtje via WhatsApp of een telefoontje om te vragen hoe het met je gaat. Elkaar in een berichtje op facebook hangen, dat doen jullie ook nog steeds. Ook zijn de gesprekken tussen jullie nog even gezellig als altijd en kunnen jullie nog volop met elkaar lachen.

Dit kan een teken zijn dat je ex je nog terug wilt. Als het net lijkt alsof jullie nog in een relatie zitten omdat jullie elkaar vaak nog spreken via sociale media, dan kan dit een teken zijn.

2.      Je ex lijkt wat depressief

Je ex lijkt wel een beetje depressief. Wanneer je op sociale mediapagina’s van je ex kijkt, dan plaatst deze alleen maar zielige berichtjes die met de liefde te maken hebben. Het lijkt er niet op alsof je ex verder gaat met zijn of haar leven en er nog erg mee zit dat de relatie voorbij is. Dit kan een teken zijn dat hij of zij jou mist en dus nog aan je denkt.

3.      Jouw ex praat over de toekomst

Je ex praat over de toekomst met jou, maar nog belangrijk is dat jij in die toekomst genoemd wordt. Dit betekent dat hij of zij erover na heeft gedacht om het weer goed te maken. Omdat hij of zij jou ziet in haar toekomst, betekent dit dat je ex verwacht dat jullie in de nabije toekomst weer samen zullen zijn.

Als jij ook wilt dat dit gebeurt, speel dan mee. Praat mee over een toekomst van jullie samen. Je wilt graag dat je ex dit zo ziet en dus moet je er dan ook aan mee doen. Maar je moet niet te willen overkomen als een enge overdreven gehechte ex. Probeer dus de fijne lijn te vinden tussen het mee doen en een creepy ex zijn.

4.      Je ex wil praten over wat er mis is gegaan

Je ex wil praten met je over wat er precies mis is gegaan binnen de relatie. Hierbij hebben we het dan niet over elkaar een beetje de schuld geven. Uiteraard praten exen na een break-up bijna altijd over waarom het uit is en wat er fout ging. Hierbij proberen ze echter vaak elkaar de schuld te geven van de relatiebreuk.

Er is dus een duidelijk verschil tussen iemand die echt wil weten wat er mis is gegaan en iemand die alleen maar de ander de schuld wil geven. De persoon die echt wil weten wat er mis is gegaan, wil de toekomstige relatie die hij of zij krijgt graag kunnen verbeteren.

Probeer duidelijk te laten weten wat er volgens jou mis is gegaan.

Schuif hierbij niet alles op de ander, maar probeer het gesprek hierover op een positieve manier te beginnen maar ook te eindigen. Als jullie bijvoorbeeld eerst communicatieproblemen hadden, dan is dit het moment om te laten zien dat je nu rustig met elkaar een gesprek kunt voeren.

Laat op de een of andere manier zien dat je denkt dat de problemen wel opgelost zouden kunnen worden. Dat je ex rustig met je wil praten hierover, laat zien dat hij of zij misschien nog wel interesse in je heeft.

5.      Hij of zij probeert zich aan te passen

Je ex probeert zichzelf te verbeteren door de dingen aan te passen die ervoor hebben gezorgd dat jullie relatie verbroken is. Dit is een goed teken dat je ex je terug wilt. Het is echter niet een zeker teken, want het kan ook gewoon zijn dat je ex zichzelf wil verbeteren voor zichzelf of voor een toekomstige relatie.

Probeer het gedrag van je ex te benoemen en dat je het knap vindt hoe hij of zij zich nu gedraagt. Het is belangrijk dat je uitzoekt of deze verandering speciaal voor jou is of niet. Als je het verkeerd begrijpt, kan het namelijk best gênant worden.

6.      Het dating leven van je ex

Wanneer je ex actief bezig is geweest met het verbergen van zijn of haar datingleven voor jou, dan kan dit een teken zijn dat hij of zij weer terug wil bij jou. Als er geen verzoening in het hoofd van je ex zou opkomen, waarom zou hij of zij er dan om geven of jij erachter komt met wie hij of zij aan het daten is?

Wanneer ze niet daten, moet je dit echter niet per se als een teken opvatten dat je ex op je aan het wachten is. Het kan namelijk zo zijn dat je ex het gewoon fijn vindt om even single te zijn en eraan te werken om verder te gaan na de relatiebreuk.

Probeer je niet te gaan bemoeien met hun privéleven. Kijk niet continu op hun Facebook of te achterhalen wat ze aan het doen zijn of waar ze zijn. Probeer weg te blijven van de roddels over je ex partner, zelfs als ze aan het daten zijn. Het kan namelijk simpelweg een rebound zijn.

Het beste wat je kunt doen is zelf ook op een aantal dates gaan. Zo krijg je een veel beter perspectief op het leven en misschien kom je dan zelf wel over je ex heen en wil je hem of haar helemaal niet meer terug.

7.      Praten over de goede oude tijd

Tot slot is een heel duidelijk teken wanneer je ex over de goede oude tijd en de mooie herinneringen blijft praten die jullie samen hebben gehad en gemaakt. Dit betekent namelijk dat je ex de mooie tijd die jullie hadden mist.

Dit gedrag wil je ‘belonen’. Je houdt het gesprek dus positief en zegt dat jij deze herinneringen ook prachtig vindt en je het ook best wel mist. Je kunt insinueren dat je nog steeds evenveel plezier hebt met je ex als voorheen, maar je moet ook duidelijk maken dat je het zonder hem of haar ook prima hebt.

Je wilt niet overkomen als een hopeloze ex.

Daarom moet je het gedrag dus belonen, maar niet te extreem. Want het kan ook zo zijn dat je ex die tijd gewoon simpelweg heel erg leuk vond, maar dat hij of zij hier niet naar terug wil. Probeer dus echt zeker te weten of hij of zij je ook terug wil en dat het niet gewoon even een gesprekje is over de herinneringen die jullie samen hebben.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

3 Reacties op "7 Tekenen dat Je Ex (Mogelijk) Nog aan Je Denkt en Je Terug Wilt"

 1. Mijn ex vriendin zat in een rebounce relatie die ca 5 weken heeft geduurd. Ze belde me en zei volgende: "het is uit met mijn nieuwe vriend, maar doorvoor bel ik jou niet en ook niet omdat ik jou terug wil. Maar hij heeft mij bedrogen, hij zei dat ik hem te weinig ruimte gaf. In onze relatie heb jij dit ook aangegeven. Wat doe ik dan fout"

  Wat moet ik hiermee?
  Mvg
  Johan

  • anoniem

   says:

   Hi Johan,

   je moet hier niets mee. Indien zij degene is die een punt achter de relatie heeft gezet, is het onjuist om jou zo als een hulplijn te gebruiken. de enige reden dat jij twijfelt wat je ermee moet doen is omdat zij je heeft gekwetst en jij nog niet duidelijk hebt wat jij met jouw gevoelens wilt. wordt geen speelbal van je ex.

 2. Karolien

  says:

  Houdt Jurgen me ex nog van mij .

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *