Je Ex Terugkrijgen Met WhatsApp? 6 Tips om Je Ex Terug te Winnen

Het uitgaan van een relatie is altijd een nare ervaring, die gepaard gaat met een heleboel chaotische en vervelende gevoelens en gedachten. Soms kan er echter nog iets meer aan de hand zijn. Na een tijdje is de heftigste schok wel voorbij, maar heb je nog steeds het knagende gevoel dat je een fout hebt gemaakt. Je wil eigenlijk niets liever dan terugkomen bij je ex.

In dat geval kun je blij zijn dat je in een tijd leeft waarin iedereen meer dan ooit met elkaar verbonden is. Waar er ooit een goede kans was dat je hem of haar nooit meer zag, heb je nu in een mum van tijd contact met je ex via Facebook, SMS en, waar we ons vandaag op gaan richten, WhatsApp.

Maar hoe moet je nou precies te werk gaan als je via WhatsApp je ex terug probeert te winnen? En hoe zorg je ervoor dat je je kans bij hem of haar niet voorgoed verspeelt? Dat ga ik je vandaag proberen bij te brengen met dit artikel. Ik zal jou een gids proberen te geven voor het terugwinnen van je ex via WhatsApp, en ik zal dit doen aan de hand van de volgende tips:

 • Zorg dat je zeker weet dat je je ex terug wil
 • Laat je ex eerst even met rust
 • Begin met een normaal, luchtig gesprek
 • Overspoel je ex niet met berichten
 • Stuur geen verliefde emojis
 • Spreek uiteindelijk in het echt af

Tip 1: Zorg dat je zeker weet dat je je ex terug wil

Dit klinkt je nu misschien een beetje vreemd in de oren, aangezien je op dit moment waarschijnlijk niets liever wil dan je ex terugwinnen. Maar voordat je hier echt aan begint, is het belangrijk dat je zeker weet dat je dit wil. Het einde van een relatie brengt een hoop emoties met zich mee, die het makkelijk maken om te denken dat je je ex terug wil, terwijl je dat eigenlijk beter niet kan doen.

Liefdesverdriet is niet hetzelfde als je ex ook echt terug willen.

Het belangrijkste wat je jezelf moet afvragen, is het volgende: mis ik mijn ex, of mis ik het hebben van een relatie? De overgang naar het single leven kan erg ingrijpend zijn als je al langere tijd gewend bent om een relatie te hebben. Hierdoor kan het makkelijk zijn om te denken dat je je ex terug wilt. Maar eigenlijk wil je gewoon niet single zijn, en verlang je terug naar het leven dat je gewend was.

Wanneer je gaat proberen je ex terug te krijgen, dan is het belangrijk dat het je echt om hem of haar te doen is, en niet puur om het hebben van een relatie. Als dat laatste het geval is, zal jullie relatie waarschijnlijk weer snel uitgaan. Bovendien ben je dan niet eerlijk naar je ex toe. Je ex terugwinnen kan erg goed zijn, maar zorg er dus echt voor dat je er zeker van bent.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Tip 2: Laat je ex eerst even met rust

Als het uit is met je ex, dan zul misschien je de neiging hebben om zo snel mogelijk contact te zoeken met je ex. Je wilt je misschien verontschuldigen, je gevoelens over je ex blootleggen, of hem of haar smeken om je terug te nemen. Ik snap die neiging best, maar dit moet je absoluut niet doen. Op dat moment zijn de emoties hiervoor nog te sterk, en zul je niks opschieten met zo’n bericht.

Waarschijnlijk breng je je ex alleen maar in verwarring.

Het is beter om je de eerste periode na je break-up (in elk geval de eerste twee weken, maar liever een maand) elkaar even met rust te laten. Jullie hebben allebei nog last van heftige emoties, en jullie hebben allebei de tijd nodig om die emoties te verwerken. Geef elkaar daarom ook die tijd, en wacht gewoon even met contact zoeken tot het liefdesverdriet wat minder vers is.

Pas als jij het idee hebt dat je je gevoelens wat meer onder controle hebt, is het tijd om het contact met je ex weer op te zoeken. Je kan dit het beste pas na een maand doen, zodat je ex ook zijn of haar gevoelens wat meer op een rijtje heeft. Als hij of zij nog steeds met zijn of haar gevoelens voor jou in de knoop zit, dan verwar je hem of haar met een berichtje alleen maar meer.

Je hebt maar één kans om weer opnieuw het eerste contact te leggen, dus kies hiervoor het juiste moment.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tip 3: Begin met een normaal, luchtig gesprek

Uiteindelijk heb je de moed bij elkaar om je ex een WhatsApp bericht te sturen, en weet je zeker dat je hem of haar ook echt terug wilt. Je bent dan misschien geneigd om meteen je hart bij hem of haar uit te storten. Waarschijnlijk wil je je ex laten weten hoe erg je hem of haar gemist hebt, en hoe graag je hem of haar terug wil.

Dit snap ik best, maar het is wel ongeveer het stomste wat je kan doen.

Als je meteen tegen je ex begint te praten alsof jullie nog steeds bij elkaar zijn, dan zul je hem of haar waarschijnlijk vooral afschrikken. Je hebt je ex een tijdje niet gesproken. Wanneer het eerste wat je weer tegen hem of haar zegt dan een wanhopige liefdesverklaring is, dan zal je waarschijnlijk nooit bij je ex terugkomen.

Wanhopig zijn is niet bepaald aantrekkelijk, dus je kunt beter een wat meer casual, luchtig gesprek met je ex beginnen. Praat tegen je ex alsof hij of zij een goede vriend is die je lang niet hebt gezien. Aangezien je je ex al even niet gesproken hebt, kun je gewoon eens aan hem of haar vragen hoe het nu gaat, en wat er nu in zijn of haar leven aan de hand is.

Op die manier hou je het gesprek een beetje luchtig, en toon je bovendien interesse in zijn of haar leven. Eigenlijk moet je op WhatsApp met je ex praten alsof je hem of haar leuk vindt, maar nog niet zo goed kent, waardoor je nog een beetje voorzichtig bent.

Laat ook vooral weten dat het goed met jou gaat, of dat nou overdreven is of niet. Wanhoop is, zoals ik net al zei, niet bepaald aantrekkelijk, dus je moet niet overkomen alsof je je ex nodig hebt om gelukkig te zijn. Als je doet alsof het met jou prima gaat, laat je aan je ex zien dat je ook zonder hem of haar kan, wat ze misschien wel een beetje jaloers maakt.

Tip 4: Overspoel je ex niet met berichten

Als je weer met je ex begint te chatten op WhatsApp, dan zou het heel goed kunnen dat hij of zij niet zo snel reageert als je gewend bent. Dit is misschien een beetje irritant, maar je zal dit wel gewoon moeten accepteren.

Jullie hebben geen relatie meer, dus je bent nou eenmaal niet meer de belangrijkste persoon in zijn of haar leven. Af en toe zal je ex dus gewoon iets beters te doen hebben dan op jou reageren.

Wat je vooral niet moet doen, is je ex gaan spammen als hij of zij niet binnen 10 minuten reageert. Wanneer je iemand spamt met bergen aan berichtjes, dan zal die persoon niet meteen denken “goh, wat een leuk persoon, hier wil ik wel weer een relatie mee”. Dit moet je dus ook maar niet doen.

Je zou zelf ook niet voor iemand vallen die je alleen maar irriteert.

Als je ex niet reageert op WhatsApp, blijf dan vooral rustig en wacht gewoon tot hij of zij wél iets terugstuurt. Ga niet meer berichtjes sturen in de hoop op een reactie, dan is er een goede kans dat je ex je helemaal gaat negeren. Je had van tevoren kunnen bedenken dat het terugwinnen van je ex niet in een middagje gebeurd zou zijn, dus je kan ook wel even wachten op een appje.

Stuur ook vooral niet elk uur een berichtje, want ook dat kan erg op de zenuwen van je ex gaan werken. Ik snap dat je misschien gewend was om je ex elke keer een WhatsApp bericht te sturen als je iets leuks tegenkomt of iets te vertellen hebt. Maar nogmaals: jullie hebben op dit moment geen relatie, dus je moet ook niet doen alsof dat wel zo is.

Tip 5: Stuur geen verliefde emojis

Ik heb het al eerder gezegd, en ik zeg het nog een keer. Of je nou uiteindelijk je ex terugkrijgt of niet, op dit moment heb je geen relatie met je ex, en daar zul je je ook naar moeten gedragen. Ik heb het dan niet alleen over de dingen die je met woorden zegt, maar ook de emojis die je gebruikt. Sommige emojis kun je maar beter niet naar je ex sturen.

Ik heb het dan natuurlijk over verliefde emojis. Het lijkt misschien voor zich te spreken dat je die niet naar je ex moet sturen, maar het zou je verbazen hoe vaak mensen hier toch de fout in gaan. Soms is dit simpelweg uit gewoonte: omdat je gewend was om bepaalde emojis naar je ex te sturen, doe je dat per ongeluk nog steeds, zonder erbij na te denken. Probeer hier dus extra op te letten.

Een vreemde die je wel leuk vindt stuur je ook niet meteen een aubergine-emoji.

Wat mensen echter ook vaan doen, is expres verliefde emojis naar hun ex sturen, als manier om weer met ze te flirten. Je moet echter beseffen dat het echt wel weer even gaat duren voor dat weer oké is. Jullie hebben nu eenmaal een geschiedenis samen, dus je kan niet zomaar een emoji met hartjesogen naar je ex sturen.

Hij of zij zal dit alleen maar verwarrend vinden, en niet precies weten wat je daarmee bedoelt.

Tip 6: Spreek uiteindelijk in het echt af

Waarschijnlijk vind je het makkelijker om via WhatsApp met je ex te praten dan in het echt, omdat het een stukje minder persoonlijk is, en daarom laagdrempeliger. Dat snap ik heel goed, maar uiteindelijk wil je je ex terugwinnen. Daarvoor zal je op een bepaald moment toch echt in het echt met hem of haar moeten afspreken.

WhatsApp is leuk om bij te praten, maar de vonk zal niet weer overslaan door een beeldscherm.

Je kunt via WhatsApp voorstellen om weer eens met zijn tweeën iets te gaan doen in het echt. Hou het een beetje luchtig wanneer je voor het eerst weer met hem of haar gaat afspreken. Nodig je ex niet meteen weer bij je thuis uit, maar stel voor om ergens koffie te gaan drinken. Doe dit ergens in het openbaar, zonder verdere verwachtingen.

Veel van de tips die gelden voor WhatsApp, gelden ook in het echt, zeker de eerste keer dat je je ex weer spreekt. Wees niet te wanhopig, lach veel en laat merken dat het goed met je gaat. Praat de eerste keer nog niet teveel over jullie relatie; hier kun je beter nog even mee wachten.

Wel kun je het hebben over leuke, niet expliciet romantische herinneringen die jullie samen hadden, om je ex eraan te herinneren hoe leuk jullie het hadden.

Dat waren ze dan, de 6 tips waarmee jij kan proberen om WhatsApp te gebruiken om je ex weer terug te krijgen. Hou in je achterhoofd dat WhatsApp alleen een middel is, en dat jij uiteindelijk nog steeds degene bent die je ex moet gaan terugwinnen. Je weet nu hoe WhatsApp kan helpen bij je ex terugkrijgen, en welke fatale fouten je daar absoluut niet bij moet maken.

Het terugwinnen van je ex is nooit makkelijk, maar je bent nu in elk geval goed voorbereid.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

2 Reacties op "Je Ex Terugkrijgen Met WhatsApp? 6 Tips om Je Ex Terug te Winnen"

 1. Bloempje says:

  Hoi!

  ik had deze tips veel eerder moeten lezen haha. Mijn vriend en ik waren 6 jaar heel gelukkig samen. We hadden net een huisje gekocht en vanaf januari was ik ook bij hem ingetrokken. Voor het samenwonen was er helemaal niks aan de hand en waren we echt gelukkig met elkaar en hadden eigenlijk nooit ruzie. Vanaf dag 1 dat ik bij hem woon ging hij opeens veel weg en voelde hij zich raar, maar hij kon niet benoemen waar dit aan lag. In maart heeft hij mij gevraagd mijn spullen te pakken en terug naar mijn ouders te gaan.... zonder uitleg of iets. We zijn nu acht weken verder en ik mis hem elke dag. Hij is in therapie gegaan. Door zijn jeugd heeft hij altijd een ondergeschikte rol bij mij aangenomen en altijd alles maar goed gevonden wat ik zei. Ik dacht dat het hem gewoon allemaal echt niet interesseerde, maar nu blijkt dat hij zich altijd gedwongen voelde om het met me eens te zijn, omdat hij ruzies wilde vermijden. Hij heeft door zijn jeugd een verkeerd beeld gekregen van hoe relaties werken en heeft ook nooit geleerd te praten. Door wat er nu allemaal bij hem naar boven komt heeft hij geen gevoelens meer voor mij en zegt hij ook niet te weten of hij het ooit nog met mij wilt proberen.. Ik vind het heel erg dat hij zich blijkbaar gedwongen voelde om gewenste antwoorden te geven, waardoor hij zichzelf voorbij gelopen is. Ik zou het zo graag nog een kans willen geven, als hij leert te praten en ik leer hem te stimuleren om zijn eigen mening te geven dan zou er toch weer liefde tussen ons kunnen groeien? Ik hou echt van hem en ik vind het heel erg dat ik hem onbewust zeer heb gedaan. Volgende week ga ik zelf ook praten met een therapeut, want ik maak mezelf helemaal gek door maar hoop te blijven houden. Aan het begin heb ik hem helemaal gespammt met berichten en smeekbrieven etc. maarja dat leverde inderdaad op dat er meer ruimte tussen ons kwam en dat hij zich heel koud en gevoelloos op ging stellen tegenover mij omdat ik van hem geen hoop mag houden. Nu heb ik sinds een paar dagen geen contact met hem om zelf ook tot rust te komen. Hij zegt dat we nu beide door moeten met ons leven en dat onze wegen elkaar ooit misschien weer kruisen en dat we het altijd dan nog kunnen zien. Ik begrijp gewoon niet dat je zoiets kan zeggen na zes jaar een relatie gehad te hebben met iemand :( Ik dacht in januari echt nog oud te gaan worden met deze jongen en we hadden het zelfs al over kinderen krijgen en trouwen. ik zie ook echt in dat ik dingen anders had moeten doen in onze relatie en wil er echt aan werken, dat heb ik ook tegen hem gezegd, maar hij is geloof ik heel bang terug te kruipen in die rol. Hij is er ook nog niet klaar voor om met mij en zijn therapeut samen het gesprek aan te gaan over onze relatie etc. ik zou het gewoon zo graag een kansje willen geven en word gek van de onzekerheid, mis hem vreselijk. TIPS????

 2. Es says:

  Hoi!
  Mijn vriend en ik hadden bijna 4 maanden... We waren erg gelukkig samen, We gingen altijd wel wat leuks doen samen en dan ook met een groep. De tips hebben me wel op een idee gebracht maar ik weet alleen niet hoe ik die ga uitvoeren. Ik had het zelf uitgemaakt(die reden zeg ik liever niet),na 2 uurtjes na de break-up ging ik meteen weer appen van:'' ik heb een fout gemaakt en ik wil je terug'', dat is best wel een domme zet van mij geweest.. We gaan binnenkort met elkaar praten, maar ik weet alleen niet wat ik moet zeggen om het goed te maken.. Ik mis hem vreselijk, ik voel me enorm eenzaam en elke avond ben ik nog aan het huilen..

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *