5 Ultieme Tips als Jouw Ex Je Blokkeert Op Social Media

Het uitgaan van een relatie is nooit leuk, maar als jij het idee hebt dat er meer in had gezeten, dan is dat natuurlijk extra zuur. Het komt veel vaker voor dan je denkt dat mensen achteraf spijt krijgen van hun break-up, en besluiten dat ze hun ex terug willen. Het komt ook vaker voor dan je denkt dat dit uiteindelijk lukt, al moet ik er wel bij zeggen dat dat meestal niet erg makkelijk gaat.

Wat het nog een stuk lastiger maakt, is als je op social media bent geblokkeerd door je ex. Als je hem of haar ineens niet meer kan vinden op sociale media, en zijn of haar Whatsapp-profielfoto ineens is verdwenen en je appjes niet meer binnenkomen, dan ben je waarschijnlijk geblokkeerd. Het is natuurlijk lastig om je ex terug te winnen als je niet meer kan communiceren. Hierbij wil ik je daarom helpen. Ik sta in dit artikel stil bij de volgende tips voor mensen die zijn geblokkeerd door hun ex:

 • Tip vooraf: bedenk of je écht je ex terug wil
 • Geef het even de tijd
 • Zorg dat je actief blijft op social media
 • Maak je ex jaloers op afstand
 • Zoek een excuus om elkaar in het echt tegen te komen
 • Check of je wel echt overal geblokkeerd bent

Tip vooraf: bedenk of je écht je ex terug wil

Dit is een tip waarmee ik vaker mijn artikelen begin, omdat het in de praktijk vaak nuttig is gebleken om jezelf eerst deze vraag te stellen. Voordat je moeite gaat doen om ervoor te zorgen dat je ex je deblokkeert, en je nog veel meer moeite gaat doen om hem of haar uiteindelijk weer terug te winnen, moet je je eerst afvragen of je je ex wel zeker weten terug wil.

Wanneer jij op dit artikel hebt aangeklikt, dan dénk je in elk geval wel dat je je ex terug wil, maar dat wil nog niet zeggen dat dat ook echt zo is. Het einde van een relatie is altijd emotioneel en verwarrend. Bijna iedereen heeft wel heftige gevoelens na het uitgaan van een relatie, en het is makkelijk om deze emoties te verwarren met het missen van je ex.

Het kan moeilijk zijn om deze dingen van elkaar te onderscheiden, zeker tussen alle emotie die je op dit moment voelt. Het kan daarom goed zijn om even te wachten tot de heftigste gevoelens zijn weggeëbd, voordat je de beslissing maakt of je je ex terug wil (of toch niet). Ook kan het hierbij helpen om jezelf de volgende vragen te stellen:

 • Mis ik mijn ex, of mis ik het hebben van een relatie?
 • Wat zijn de problemen waardoor het uit ging, en zijn die problemen op te lossen?
 • Kan ik een toekomst voor me zien met mijn ex, en wil ik die toekomst?

“Het zou toch jammer zijn als jullie na een jaar alsnog weer uit elkaar gaan, omdat je er niet goed over hebt nagedacht.”

Ik snap dat het momenteel misschien een absurde vraag lijkt of je je ex terug wil, want vlak na het uitgaan van een relatie denkt bijna iedereen zeker te weten dat hij of zij dat wil. Toch raad ik je écht aan om de tijd te nemen om hierover na te denken. Als het uiteindelijk geen goed idee is om weer bij je ex terug te komen, dan kun je daar beter nu achter komen dan over een jaar, wanneer jullie weer aan het daten zijn.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tip 1: Geef het even de tijd

Als jij nog gevoelens hebt voor je ex, en er dan achter komt dat hij of zij je op social media geblokkeerd heeft, dan kan dat een behoorlijke klap zijn. Iemand voor wie jij nog van alles voelt, geeft eigenlijk aan niets met jou te maken te willen hebben. De meeste mensen die hier achter komen, willen er dan ook graag zo snel mogelijk voor zorgen dat ze weer gedeblokkeerd worden.

Dat snap ik best, maar in de praktijk kun je hier beter even mee wachten, en je ex wat tijd geven. Het uitgaan van een relatie brengt een heleboel verwarrende gevoelens met zich mee. Dit maakt dat je ex nu waarschijnlijk nog bezig is met het verwerken van jullie break-up. Hij of zij heeft tijd nodig om zijn of haar gedachten op een rijtje te krijgen. Dit geldt ook als je ex degene is die het heeft uitgemaakt, want dat maakt het niet automatisch makkelijker.

In zo’n periode is je ex wel de laatste persoon met wie je te maken wil hebben, dus het blokkeren van je ex op social media is in zo’n periode gebruikelijker dan je zou denken. Je ex heeft op dit moment simpelweg geen behoefte aan jou, omdat jij alleen maar voor meer verwarring en emotie zorgt. Dit betekent niet dat je ex je nooit meer wil zien of spreken, alleen op dit moment even niet.

“Je ex is de laatste persoon die je wil zien als je liefdesverdriet hebt.”

In dit geval is het natuurlijk het beste om je ex even de tijd te geven. Wanneer je hem of haar de tijd geeft om alles voor zichzelf te verwerken, zul je misschien zelfs zien dat hij of zij je uit zichzelf weer deblokkeert. Als dit niet het geval is, is het in elk geval beter om even te wachten tot je zelf actie onderneemt. Indien je te vroeg te agressief probeert om weer contact te zoeken, zul je je ex alleen maar verder van je af duwen.

Tip 2: Zorg dat je actief blijft op social media

Als je ex je geblokkeerd heeft op social media, dan heb je misschien geen zin om de hele dag op social media door te brengen. Dit herinnert je namelijk alleen maar aan je ex, en dat is momenteel natuurlijk niet iets waar je bepaald vrolijk van wordt. Toch zou ik je aanraden om actief te blijven op social media, omdat dat de kans vergroot dat je uiteindelijk weer gedeblokkeerd wordt door je ex.

“Je moet je ex een reden geven om jou te willen deblokkeren.”

Dit heeft alles met nieuwsgierigheid te maken. Momenteel heeft je ex je geblokkeerd, en kan hij of zij dus niet zien wat jij plaatst op sociale media. Het lijkt dan misschien een beetje raar om alsnog updates te plaatsen, in de hoop dat hij of zij het ziet. Jullie hebben echter waarschijnlijk wel een aantal gezamenlijke vrienden of contacten die jouw foto’s wel zullen zien. Via-via komen die ook wel bij je ex terecht!

Als dit vaak genoeg gebeurt, dan zal je ex waarschijnlijk steeds nieuwsgieriger worden hoe het nou eigenlijk met je gaat. Hierdoor zal je ex misschien zelfs inzien dat hij of zij nog wel enige interesse in jou heeft. Als je ex besluit dat hij of zij toch wel weer graag jouw foto’s wil zien, dan is de makkelijkste manier om dat te bereiken natuurlijk om jou te deblokkeren.

Tip 3: Maak je ex jaloers op afstand

Zoals ik net al even benoemde, zullen jij en je ex vast wel een aantal gezamenlijke vrienden en contacten hebben opgebouwd tijdens jullie relatie. Hoewel je dus door je ex bent geblokkeerd, wil dat niet zeggen dat je niet indirect je ex kan bereiken. Hierdoor zijn er een aantal technieken om je ex terug te krijgen die je ook zónder social media kan toepassen.

Eén hiervan is het jaloers maken van je ex, een techniek die al sinds jaar en dag wordt toegepast door mensen die graag hun ex terug willen. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van foto’s met andere mannen/vrouwen op social media, of ervoor zorgen dat je ex je in het echte leven ziet lopen met een andere man of vrouw. Je kan ook bij je gezamenlijke vrienden eens laten vallen dat je weer aan het daten bent.

Op één of andere manier zal dit nieuws je ex uiteindelijk altijd bereiken, en dan is er een goede kans dat hij of zij hier enigszins jaloers door wordt. Vaak is jaloezie hetgeen wat mensen laat inzien dat ze nog steeds gevoelens voor hun ex hebben. Wanneer je jaloers bent als je je ex met iemand anders ziet, dan moet dat toch eigenlijk betekenen dat jij zelf het liefst bij je ex zou willen zijn?

“Je wordt alleen jaloers als iemand iets heeft wat jij eigenlijk wil hebben, en dat snapt je ex ook.”

Op deze manier kun je je ex dus weer serieus laten nadenken over de mogelijkheid van een nieuwe relatie met jou. Als je ook maar een klein beetje interesse bij je ex weet aan te wakkeren, is de kans groot dat hij of zij je weer deblokkeert. Het wordt immers lastig om contact met jou op te nemen als alle kanalen hiervoor geblokkeerd zijn.

Tip 4: Zoek een excuus om elkaar in het echt tegen te komen

Indien je ex jou heeft geblokkeerd op alle sociale media, dan wordt digitaal contact tussen jullie natuurlijk moeilijk. Er zijn echter meer manieren om contact met iemand te zoeken. In de tijden voor het internet wisten mensen elkaar immers ook te vinden en te ontmoeten! Je moet dus een excuus vinden om je ex in het echt te zien.

“Je ouders hebben elkaar ook niet ontmoet via Tinder of Instagram.”

Dit kan bijvoorbeeld een feestje zijn dat een gezamenlijke vriend geeft. Als dit niet een heel kleine aangelegenheid is, dan is het helemaal niet zo raar wanneer zowel jij als je ex daar aanwezig zijn. Je kan dan doen alsof je je ex per ongeluk tegen het lijf loopt. Als je vervolgens een kort, beleefd praatje houdt, waarin je oprechte interesse laat zien door hoe het met je hem/haar gaat, dan kan dat al helpen om het contact te herstellen.

Het kan ook zo zijn dat jij nog spullen van je ex hebt liggen, of je ex nog spullen van jou. Dat is natuurlijk een geweldig excuus om elkaar nog eens te zien. In dat geval kun je via-via contact opnemen met je ex, en is het zelfs niet heel gek om eens bij hem of haar aan te bellen. Vervolgens is het bijna onvermijdelijk dat er een kort praatje volgt. Als dat niet te ongemakkelijk is, is ook dat een prima manier om het contact met je ex te herstellen.

Tip 5: Check of je wel echt overal geblokkeerd bent

Als jij een grijze profielfoto op WhatsApp ziet, of de reacties van je ex op jouw foto’s ineens ziet verdwijnen, dan is de conclusie al snel getrokken dat je ex je op alle sociale media heeft geblokkeerd. Maar voordat je die conclusie trekt, is het misschien handig om dat ook even te checken. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat er nog steeds digitale kanalen naar je ex openstaan.

“Er zijn tegenwoordig zoveel sociale media dat je ex er best eentje vergeten kan zijn.”

Als blijkt dat je ex je niet heeft geblokkeerd op Instagram, of dat je nog steeds met je ex kan appen of hem of haar kan DM’en op Twitter, dan moet je daar natuurlijk niet direct gebruik van maken. Dit hangt ook samen met tip 1 in dit artikel. Je zal je ex er dan natuurlijk alleen maar op wijzen dat hij of zij een sociaal medium is vergeten, waardoor je daar alsnog geblokkeerd wordt.

Na een tijdje kan dit echter een handige plek zijn om weer contact te leggen. Als er inmiddels wat tijd is verstreken sinds het uitgaan van jullie relatie, kan dit overgebleven sociale medium een goede manier zijn om het contact weer te hervatten. Doe dit wel met een casual berichtje, en stuur niet meteen een overweldigende liefdesverklaring.

Dat waren ze dan, vijf handige tips voor als je ex je heeft geblokkeerd op social media. Ik kan helaas niet garanderen dat deze tips voor jou zullen werken, maar waarschijnlijk zal er in elk geval wel één zijn die jou verder helpt! Het herstellen van het contact is natuurlijk pas de eerste stap, als je daarna nog meer tips nodig hebt voor het terugwinnen van je ex, dan ben je op deze site aan het juiste adres.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *