Ex Heeft Snel een Nieuwe Relatie? Win Je Ex Terug in 8 Stappen

Is je ex meteen vertrokken toen jullie het uitmaakten, en is hij of zij zelfs aan een nieuwe relatie begonnen? Hoe heeft je ex-partner dit zo snel kunnen doen en is er een mogelijkheid om jouw ex terug te winnen? Om antwoord te krijgen op deze brandende vraag, gaan we dit tot op de bodem uitzoeken. In dit artikel leer je stapsgewijs hoe je de situatie in perspectief kan zetten en wat je moet doen om het beste uit jezelf te halen tijdens deze uitdaging.

Als je weer bij je ex-partner wilt komen, kan er namelijk wel degelijk een kans zijn om dit te verwezenlijken. Niets in relaties is blijvend, en mensen veranderen voortdurend van gedachten. Hoewel het misschien wat tijd en energie kan kosten, kun je jouw kansen om weer bij elkaar te komen vergroten als je leert om je op jezelf te concentreren en jouw gevoelens weet te controleren. We begrijpen natuurlijk hartstikke goed dat het nu pijnlijk kan zijn, maar onthoud dat het makkelijker zal worden, ongeacht de uitkomst van je poging om je ex terug te krijgen.

1. Waarom heeft mijn ex-partner zo snel een nieuwe relatie?

Wanneer je ontdekt dat je ex met iemand anders uitgaat, zal dat waarschijnlijk heel pijnlijk voor je zijn, en het is normaal dat je van streek bent. Ten eerste zul je je wellicht afvragen waarom jouw ex met iemand anders uitgaat. Het kan zijn dat jouw ex-partner een nieuwe persoon heeft ontmoet om de moeilijke en verontrustende gevoelens van jullie breuk te vermijden, zelfs als hij of zij zelf besloten heeft om de relatie te beëindigen.

“De meest voorkomende reden dat exen zo snel overstappen, is dat ze het niet kunnen verdragen alleen te zijn of niet kunnen omgaan met de nasleep van een breuk.”

Het kan ook zijn dat je ex gewoon niet alleen wil zijn. Ga er in ieder geval niet direct van uit dat je ex een nieuwe zielsverwant gevonden heeft. Kortom: in plaats van de pijn onder ogen te zien, heeft je ex-partner er waarschijnlijk voor gekozen om eraan te ontsnappen. Je ex koos de optie die die het gemakkelijkst vond. Ja, dit is wellicht de snelste manier voor jouw ex om de relatiebreuk achter zich te laten, maar het is zeker niet de gezondste manier en het houdt zeer zelden stand.

Wat moet jij hierover denken? Probeer te begrijpen dat dit wellicht helemaal niet over jou gaat en het geen reflectie van jou is. Het maakt niet zozeer uit hoe je ex ermee omgaat, aangezien jij niet kan controleren hoe anderen zich voelen en reageren op een relatiebreuk. Zodra je dit accepteert en voelt dat alles in orde komt, zal het vanzelf makkelijker worden.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

2. Hoe weet je of je ex je nog steeds wil?

Om erachter te komen of je ex nog van je houdt en je terug wil, let op zijn of haar gedrag en observeer je hoe die zich tegenover jou gedraagt. Besteed ook aandacht aan hoe vaak die met je communiceert en hoe de communicatie is. Misschien probeert je ex je opnieuw te leren kennen en is hij of zij degene die de hand naar je uitsteekt.

Het kan ook zo zijn dat je ex contact houdt via de sociale media door te reageren op jouw updates of zich tegenover jou openstelt over zijn of haar gevoelens. Onthoud dat het moeilijk is om te weten wat er in het hoofd van een ander omgaat. Hoewel deze signalen een goed teken kunnen zijn dat jouw ex geïnteresseerd is, moet je echter niet denken dat het een uitgemaakte zaak is! Het kan heel goed zijn dat je ex gewoon wil weten dat je in orde bent.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

3. Hoe weet je of de breuk blijvend is?

Zal je ex terugkomen als hij of zij met iemand anders uitgaat? Als je ex-partner niet met je wil praten over wat er is gebeurd en niet reageert op je berichten, dan is het voor nu waarschijnlijk beter om jouw pogingen te beëindigen, meer begrip te krijgen over de situatie en je focus te verleggen.

Als je ex nog steeds geïnteresseerd is in een mogelijke reünie, dan is hij of zij op zijn minst bereid contact met je op te nemen. Als je hem of haar genoeg tijd geeft, kan het heel goed zijn dat je ex van gedachten verandert, maar dat kan maanden of zelfs jaren duren. In de tussentijd moet jij alles doen wat je kunt om verder te gaan voor jezelf.

4. Waarom zou jouw ex je terug willen na een relatiebreuk?

Op het moment dat jouw ex de situatie evalueert en erachter komt dat hij of zij veel liever samen met jou is, wat kan hiervoor dan precies de reden zijn? Voordat we ingaan op de beste manieren om jouw ex weer terug te winnen, zullen we eerst kort ingaan op enkele redenen die jouw ex-partner kunnen inspireren om weer contact met je op te nemen.

Ten eerste kan het zijn dat jouw ex weg is gegaan als een overreactie. Het is vrij gebruikelijk voor jonge mannen en vrouwen om op relatief kleine meningsverschillen te reageren en weg te lopen uit een relatie. Misschien was deze ruzie voor hem of haar de druppel die de emmer deed overlopen en die jouw ex de moed gaf om weg te lopen en over te stappen naar iemand anders.

Ten tweede: mensen willen wat ze niet kunnen krijgen. Op het moment dat je blijft bellen en smeken om terug te komen, zal je ex het gevoel hebben dat die je kan krijgen wanneer die dat wil. Maar op het moment dat je alle contact hebt verbroken en diens berichten hebt genegeerd, dan zal je ex plotseling denken dat je hem of haar misschien niet meer nodig hebt. Plotseling ben je waardevoller in hun ogen!

Het kan ook heel goed zijn dat wanneer jij verder gaat met je leven en jij je op jezelf focust, je een flinke dosis aan zelfverbetering hebt gekregen. Misschien kon jouw ex jou niet meer  uitstaan vanwege bepaalde zwakheden en doordat je nu gefocust bent op jouw levensmissie, zal je ex opnieuw in je geïnteresseerd zijn.

Een andere reden dat jouw ex weer opnieuw interesse in je toont, is dat hij of zij geen goede exit-strategie heeft gevonden. De nieuwe partner bleek toch niet te zijn wat je ex aanvankelijk dacht en plotseling wordt de correcte waarde van een relatie met jou ingeschat. Dit komt vrij vaak voor, helemaal als een koppel voor een langere tijd exclusief bij elkaar was. Het gebrek aan een nieuw persoon in iemands leven kan nieuwsgierigheid hebben opgewekt om iets anders te proberen.

Tot slot: een andere veelvoorkomende reden dat ex-geliefden terugkomen, is dat ze hun zin willen krijgen en jaloers zijn. Jouw ex wil misschien single blijven, maar tegelijkertijd wil hij of zij niet dat je iemand anders vindt. Je ex wil diens macht over jou behouden. Op het moment dat je ex beseft dat een andere man of vrouw een belangrijk deel van jouw leven is geworden, kan die plotseling weer opduiken en proberen jouw aandacht weer te krijgen.

Wat de reden dan ook moge zijn, op het moment dat jouw ex weer interesse in je toont, kun je het beste proberen te achterhalen wat hij of zij precies van je wil. Op het moment dat jij sterker in je schoenen staat, zul jij de controle in handen hebben en beter begrijpen of jouw ex écht bij jou terug wil komen. Heeft jouw ex nog geen interesse in je getoond om bij je terug te komen? Gebruik dan de volgende stappen om die aantrekkingskracht uit te stralen.

5. Begin de focus te leggen op jezelf

Wist je dat een groot aantal voormalige koppels hun relatie weer voortzet na een breuk? Ga er dus niet vanuit dat het niet zal gebeuren. Hoe dan ook, zelfs als je denkt dat het heel goed mogelijk is, kun je beter proberen het voor nu te vergeten en beginnen je te concentreren op jezelf. Het is belangrijk te onthouden dat, zelfs als je weer bij elkaar wilt komen, je geen controle hebt over wat hij of zij voor je voelt. Daarom is het beste wat je nu kunt doen, aan jezelf werken.

Focus je op de dingen die je leuk vindt om te doen, ga uit met je vrienden en familie, en besteed extra aandacht aan de dingen die belangrijk voor je zijn buiten je ex om. Begin te socialiseren en blijf actief. Dit is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geestelijke gezondheid. Richt jezelf op wat direct invloed heeft op jouw ontwikkeling, zoals werk- of schoolactiviteiten. Wanneer je bewust bent van wat er op je bord ligt, krijg je weer controle en zul jij de beste versie van jezelf worden!

6. Geef jouw ex de ruimte

Als je je ex wilt terugkrijgen terwijl hij of zij iemand anders ziet, geef hem of haar dan genoeg ruimte zodat je jouw kansen kan vergroten in de toekomst. Dit lijkt misschien contra-intuïtief, maar je moet verwachten dat je ex jou benadert, in plaats van andersom. In tegenstelling tot je ex constant appen of bellen en opdringerig of obsessief overkomen, is het juist gezonder om te stoppen naar hem of haar te blijven zoeken.

Alle impulsieve dingen die we doen terwijl we kampen met liefdesverdriet, zijn erg onplezierig. Helemaal als je ex je verlaten heeft, is het constant zoeken naar contact hoogstwaarschijnlijk alleen maar een afknapper. Door jouw ex-partner de tijd en ruimte te geven, geef je zowel jezelf als jouw ex de kans om na te denken over jullie relatie. Daarnaast gun je jouw ex de tijd om je te missen. Over het algemeen zal je ex je niet missen als jij weigert om je uit zijn of haar leven terug te trekken.

Tijd en ruimte stellen je ex in staat om te voelen dat die je werkelijk mist, om te herinneren wat goed was aan jullie relatie – wat werkte en wat niet. Dit geeft jou bovendien de mogelijkheid om al jouw gevoelens op een rijtje te zetten en jezelf de ruimte te geven om gelukkig te zijn, ongeacht de uitkomst van jullie relatie.

7. Vermijd opgeslokt te worden door emoties

Op het moment dat je jouw ex de tijd en ruimte geeft, is het van essentieel belang om niet teveel te zwelgen in jouw emoties en frustraties. Hierdoor zul je moeite hebben om je op jezelf te richten en je te ontwikkelen. Dit is als het ware de laatste nagel in je eigen doodskist zetten!

Overdreven emotioneel en gefrustreerd worden, kan ertoe leiden dat je niet in staat bent om jouw ex de tijd en ruimte te geven die jullie beiden nodig hebben, doordat je je geneigd voelt om klagende reacties te sturen of ten onder gaat aan impulsiviteit. Het kan hierdoor zelfs voorkomen dat je fysiek gewelddadig wordt en niet meer goed nadenkt, of dat je zelfs jouw eigendommen verliest. Hierdoor zal jij jezelf alleen maar meer uit het oog verliezen.

“Probeer mentaal sterk te blijven tijdens een breuk door jezelf toe te staan te rouwen, gezonde coping-vaardigheden te oefenen, met iemand te praten en actief te blijven.” 

Ja, het is nu eenmaal moeilijk om iemand los te laten van wie je veel houdt, maar het kan tegelijkertijd de enige oplossing zijn om degene terug te krijgen of op z’n minst verder te gaan met jouw eigen leven. In plaats van te verdwalen in je impulsieve emoties en frustraties, haal je diep adem en ontspan je. Onthoud dat dit een marathon is, geen race – het kan weken, maanden of zelfs jaren duren om je ex terug te krijgen.

8. Doe niet alsof: stop met je zorgen maken en meen het

Ironisch genoeg is teruggaan naar je ex waarschijnlijk geen goed idee totdat je simpelweg stopt met je zorgen te maken over het teruggaan naar je ex. Het analyseren van de relationele gebeurtenissen, de focus centreren op jezelf en het nastreven van persoonlijke ontwikkeling is vrijwel de enige zekere manier om het soort persoon te worden dat je ex graag zou willen terugzien.

Hiervoor is het belangrijk dat je reden voor de breuk onder ogen ziet. Waarschijnlijk zul je op deze manier bepaalde details vinden over jouw eigen doen en laten die ertoe hebben geleid dat jouw ex het stoppen van de relatie als enige optie zag. Dus: laat je ego even achterwege en neem de tijd om de gebeurtenissen vanuit het standpunt van de andere persoon te bekijken.

Dit zal er ongetwijfeld voor zorgen dat jij meer begrip krijgt voor de situatie, de zware emotionele lasten neer weet te leggen, en wanneer je elkaar uiteindelijk weer ontmoet, je jezelf kan laten zien van een betere kant. Deel wat je hebt geleerd en waarom de dingen deze keer anders zullen zijn.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *