Hoe Laat Je Je Ex Jou Missen? 8 Tips Om Je Ex Terug Te Krijgen

Geef het maar toe, je mist je ex. Je wilt er alles aan doen om je ex terug te krijgen. Je hart is gebroken, je kan je ex niet laten gaan en alles wat jij wil, is dat je ex jou ook mist. Als je ex jou mist, dan is de kans namelijk veel groter dat jullie snel weer een nieuwe relatie kunnen beginnen.

Voor jou kan het helaas best wel moeilijk zijn om te weten of je ex jou mist. De kans is groot dat jij er van uitgaat dat je ex je niet mist. Om je te helpen positiever naar jullie relatie te kijken, ga ik er voor zorgen dat jij zeker weet dat je ex jou mist. In dit artikel lees je namelijk hoe je je ex jou laat missen.

Tip nummer 1: werk aan je sociale leven

Mensen zijn sociale wezens. De meeste mensen houden daarom van mensen die charismatisch overkomen. In een groep kom jij extreem charismatisch en sociaal over. Dit is heel erg aantrekkelijk. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat jij er beter uitziet in een groep. Dit noemen we het cheerleader effect.

Het is ook belangrijk dat je laat zien dat jij een sociaal leven hebt zonder je ex. Als jij afhankelijk overkomt op je ex, zal dit misschien medelijden opwekken, maar ook afkeer. Het zorgt er in ieder geval niet voor dat je ex jou gaat missen.

Bovendien kan het geen kwaad om nieuwe vrienden te zoeken, zeker niet als jullie een vriendengroep deelden. Op deze manier hoort je ex niet constant over je en moet je ex dus wel contact met je zoeken als hij of zij merkt dat zijn of haar gedachten steeds jouw kant op zweven. Je ex kan het immers niet meer aan jullie gedeelde vriendengroep vragen.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Tip nummer 2: date eens met iemand anders

Daten met iemand anders klinkt natuurlijk raar als je wil dat je ex jou gaat missen. Maar draai het eens om: als je ex ineens weer gaat daten, welk gevoel krijg jij dan? Jaloezie! Jaloezie is een goede manier om te zorgen dat iemand je gaat missen. Je ex gaat daardoor namelijk meer aan je denken.

Pas hier wel mee op, want sommige mensen zijn heel erg jaloers. Dit kan ervoor zorgen dat je ex boos op je wordt. In dit geval kun je je er moeilijk uitlullen, want het klinkt niet erg schattig als je zegt dat je andere mensen ging daten omdat je je ex mist.

Er is nog een voordeel aan daten met een ander. Dit geeft jou namelijk tijd voor zelfreflectie. Door intiem contact met andere mensen ga jij meer denken over wat jij wel leuk vond en wat je niet leuk vond aan je ex. Misschien kom je er wel achter dat jij je ex helemaal niet terug wilt!

Bovendien is de kans aanwezig dat jij in je depressieve singleleven jezelf compleet verwaarloost. Als je weer gaat daten, ga je ook weer beter voor jezelf zorgen. Als je beter voor jezelf gaat zorgen, zie je er beter uit en word je weer aantrekkelijker. Waarschijnlijk gaat je ex je dan ook weer missen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tip nummer 3: zorg voor jezelf

Dit brengt ons bij het volgende punt: zorg voor jezelf. Dit heeft een aantal voordelen als je wilt dat je ex jou gaat missen. Ten eerste kom je onafhankelijk over, en dit is sexy! Als jij laat zien dat je goed voor jezelf kunt zorgen, ben je veel interessanter dan als je ex het idee heeft dat jij bij de pakken neer gaat zitten als het leven even tegenzit.

Ten tweede kan je beter over de emotionele littekens van de relatiebreuk heenkomen. Als je je ex weer eens spreekt, kun je daardoor daadwerkelijk een leuk en goed gesprek aangaan. Dat is natuurlijk veel beter dan dat je in tranen uitbarst als je je ex tegenkomt in de supermarkt.

Ten derde word jij zekerder van een goed verzorgd uiterlijk en innerlijk. Iets simpels als een nieuw kapsel kan er al voor zorgen dat jij een stuk steviger in je schoenen staat. Hierdoor word je een stuk aantrekkelijker en is de kans groter dat je ex jou ineens weer gaat missen.

Let wel op dat je geen enorme veranderingen ondergaat. Je bent nog wel in een emotioneel zwakke staat, dus het kan zijn dat je veel spijt krijgt van beslissingen die je niet meer terug kunt draaien. Ga dus liever naar de sportschool dan naar de tatoeageshop.

Tip nummer 4: leer nieuwe dingen

Hobby’s zijn leuk, interessant en aantrekkelijk! Waarschijnlijk heb jij tijdens de relatie een aantal hobby’s laten vallen om meer tijd te maken voor je relatie. Misschien heb je na de relatie nog meer hobby’s laten vallen omdat je te verdrietig was om ook maar iets te doen.

Het is echter cruciaal om jezelf bezig te houden met dingen die je echt interesseren. Het is namelijk ontzettend sexy als jij ergens gepassioneerd over bent en veel kennis hebt over bepaalde dingen. Als je iets compleet nieuws leert, is dit nog beter! Als je ex hier achter komt, kan het zijn dat je ineens weer superinteressant wordt.

Het kan namelijk zijn dat jullie relatie beëindigd werd omdat het saai werd. Jullie waren teveel bezig met elkaar en te weinig met jezelf. Als je ex ziet dat jij weer nieuwe, interessante dingen leert, zal je ex je eerder gaan missen.

Hier heb je een aantal hobby’s die ervoor zorgen dat je ex jou gaat missen, omdat ze ontzettend aantrekkelijk zijn:

 • Leer een muziekinstrument spelen
 • Ga sporten
 • Leer een nieuwe taal
 • Leer lekker koken
 • Leer dingen maken, zoals houtbewerking of beeldende kunst

De kans is natuurlijk groot dat jij weet wat de interesses van je ex zijn. Hier kun je natuurlijk op inspelen bij een hobby die je kiest. Als jullie gedeelde interesses hebben, zoals bijvoorbeeld Chinees eten, kun je je hierin gaan specialiseren! Als je ex hierachter komt, zal hij of zij je sneller gaan missen, omdat je iets doet wat je ex interesseert!

Bovendien is dit een goede manier om het contact weer op te pakken. Je kunt dan namelijk ‘casual’ een vraag stellen over de gedeelde interesse.

Tip nummer 5: stop met stalken

Stalken is sowieso strafbaar, dus écht stalken moet je helemaal nooit doen. Het is echter zeer begrijpelijk dat jij dagen achter elkaar door de social media van je ex scrolt omdat je je ex mist. Dit heeft echter een averechts effect als jij wil dat je ex je gaat missen.

De belangrijkste reden hiervoor is je eigen mindset. Je wilt niet afhankelijk overkomen, echt niet! Als je ex erachter komt dat je de hele dag aan het stalken bent, kom je erg zielig over. Bedenk ook: was jij een stalker toen jullie verliefd werden op elkaar? Tenzij jullie veertien waren toen jullie elkaar leerden kennen, hoop ik van harte van niet!

Een tweede reden is dat het ervoor zorgt dat je ex zich in een hoekje geduwd voelt. Ik noem dit voor het gemak even claustrofobisch contact: je ex heeft het gevoel dat je aanwezig bent als een soort enorme menigte. Overal waar hij of zij kijkt ziet je ex jouw naam en voelt hij of zij je aanwezigheid. Dit is goed als dit gebeurt doordat je ex je mist, maar niet goed als het komt doordat je constant berichten stuurt of posts liket.

Deze claustrofobie zorgt ervoor dat je ex niet de ruimte krijgt om zijn of haar eigen gevoelens op orde te krijgen. Dit kan een ontzettende tegenreactie oproepen en er zelfs voor zorgen dat je ex je gaat haten. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Tip nummer 6: onthoud wie je was

Ooit is je ex verliefd geworden op jou. Je moet ervoor zorgen dat de relatiebreuk er niet voor zorgt dat jij ineens een heel ander persoon wordt. Als jij ooit ontzettend veel humor had, maar dat nu kwijt bent door je verdriet, gaat je ex je niet missen.

Houd daarom altijd vast aan wie jij was toen je ex verliefd werd op jou. Als je ex je al gaat missen, is dat namelijk de persoon die ze gaat missen, niet het hoopje verdriet dat je nu bent geworden!

Het is natuurlijk niet erg om een beetje te veranderen. Zeker de dingen waarvan jij weet dat ze je ex in de weg zaten, kun je zeker wel veranderen. Als jij af en toe enorm chagrijnig was, kun je er aan werken om dit op te lossen.

Zorg er wel voor dat je trouw blijft aan jezelf. Uiteindelijk ben jij wie je bent, en je wil dat je ex jou gaat missen, niet de persoon die je jezelf dwingt om te zijn.

Tip nummer 7: huup huup, verjaardagstruc

Voor de meeste mensen is hun verjaardag een heel fijne en leuke dag. Je ex krijgt waarschijnlijk heel veel berichtjes met felicitaties. Hier kun jij gebruik van maken. Een felicitatie is altijd fijn om te krijgen, zelfs van je ex. Let wel op, deze tip werkt alleen als jullie verder weinig contact hebben!

Bovendien zal je bericht minder opvallen als je het stuurt op een verjaardag. Dit is om twee redenen:

 1. Je ex wordt overspoeld met berichten, dus jouw berichtje is er maar één van de vele.
 2. De inhoud van je bericht is ‘casual’. Er zit geen diepe lading achter. Het is simpelweg een felicitatie.

Het voordeel hiervan is dat je naam even in het bewustzijn van je ex wordt geplant. Bovendien komt je ex erachter dat jij nog aan hem of haar denkt en waarde hecht aan iets kleins als een felicitatie. Je komt hierdoor dus goed uit de verf!

Duurt het nou nog een jaar tot je ex jarig is? Dan kun je deze tip ook gebruik bij andere feestdagen, zoals Kerstmis of Pasen. Twee dingen die je niet moet doen in je bericht zijn:

 1. Een duur cadeau erbij kopen.
 2. Een bericht sturen op een ‘speciale dag’ voor jullie relatie, bijvoorbeeld een jubileum of Valentijn.

Tip nummer 8: neem casual contact op

Een felicitatie zal waarschijnlijk niet leiden tot een gesprek. Je kunt proberen om een gesprek te starten als je ex positief reageert op je felicitatie, maar waarschijnlijk is de verjaardag van je ex daar niet de goede dag voor.

Neem daarom niet te lang nadat je de felicitatie stuurde nog een keer contact op met je ex. Je kunt dit op een aantal manieren aanpakken.

Je kunt gewoon simpelweg vragen hoe het gaat. Dit is een simpel bericht, maar het laat wel zien dat je geeft om hoe het met je ex gaat.

Je kunt ook een interessantere vraag stellen. Bijvoorbeeld hoe dat ene Chinese gerecht ook alweer heette, omdat jij dat wilt gaan koken. Oh, wat zal je ex jaloers worden daarvan! Wat je vooral niet moet doen als je dit vraagt, is zeggen dat je overal hebt gezocht en het aan vrienden hebt gevraagd, maar dat hij of zij de enige is die het weet. Je ex zal hier niet intrappen, want jullie weten allebei net zo goed dat jij dat berichtje stuurt om het contact weer te beginnen.

“Zorgen dat je ex je gaat missen is een delicate kwestie: teveel contact en je bent saai, te weinig contact en je bent onbereikbaar.”

Zodra de basis van het contact ligt, is het belangrijk dat je lief en rustig blijft. Wees ook niet té lief, en niet té rustig. Als je te lief bent, word je sneller saai en is het te duidelijk dat jij niks liever wil dan je ex terugwinnen. Als je teveel contact opneemt, geef je je ex niet de ruimte om aan je te denken.

Iemand missen gebeurt niet tijdens een gesprek, maar juist bij afwezigheid van contact. Voer dus een kort, prettig gesprek en kap het daarna weer af door te zeggen dat je iets gaat doen (zeg bijvoorbeeld dat je lekker gaat koken). Op deze manier geef je het brein van je ex de tijd om jou te gaan missen.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Hoe Laat Je Je Ex Jou Missen? 8 Tips Om Je Ex Terug Te Krijgen"

 1. Stefan says:

  heb alle punten gedaan zonder uitwerking helaas. ze blijft volhouden achter besluit te staan en alle seinen staan op rood dat ik gemist wordt. dagen later pas reageren op berichtje geen prio etc.

  twijfel was de reden van de breuk en de twijfel heeft voor veel onrust in haar hoofd gezorgd. dat is nu ineens natuurlijk weg en mist me daarom waarschijnlijk niet.

  verloren race denk.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *