Ex Loslaten Om Je Ex Terug te Krijgen? Stappenplan

In dit artikel ga ik bespreken hoe het loslaten van een ex je kan helpen om je ex terug te krijgen. Een grote fout die de meesten maken wanneer ze hun ex terug willen, is dat ze te veel focussen op hun ex en niet genoeg op zichzelf.

Je moet er goed aan denken dat jij moet helen en groeien nadat jullie uit elkaar zijn gegaan. Het is niet leuk om te horen, maar jullie zijn uit elkaar gegaan of je ex heeft het met je uitgemaakt omdat één van jullie denkt dat ze beter kunnen krijgen. Dit kan een tol eisen van je zelfvertrouwen en zelfrespect, vooral als je diezelfde ex graag terug zou willen.

Wil je je ex echt graag terug? Lees dan dit artikel en volg het stappenplan. Met dit plan ga je jezelf trainen om je ex los te laten en vervolgens terug te krijgen.

Hoe het loslaten van je ex helpt om je ex terug te krijgen

Je ex terug proberen te krijgen en daar steeds mee bezig zijn nadat jullie uit elkaar zijn gegaan, gaat er niet voor zorgen dat je ex bij je terugkomt. Toch zullen velen dit toch proberen, denkend dat het zal werken, dat hun ex toch terug bij ze zal komen, dat het bij hun “anders” is.

Maar doe dit niet, ga niet je ex achterna. En ga zeker niet alles doen om je ex te verleiden of zelf terug in je leven te dwingen. Dit is niet goed voor jou, is niet goed voor je ex en is zeker geen goede manier om opnieuw een relatie beginnen.

Als je even een stap terugneemt, kan dat veel voordelen hebben, ook al lijkt het een onmogelijke taak. Als je jezelf daarentegen toestaat vast te blijven zitten in verdriet, schuldgevoel, verlangen en zelfs wrok, zul je jezelf alleen veel langer en meer pijn doen dan de pijn die je ex daadwerkelijk heeft veroorzaakt.

Als je je ex terug wilt, ga je vaak denken dat je door je ex juist niet los te laten en te blijven hangen in het verdriet, je ex zal merken en medelijden met je zal krijgen of je terug zal nemen. Dit is wat je verdriet met je doet; het neemt je helemaal over. Je krijgt hierdoor onbewust het gevoel dat je problemen opgelost zullen worden door aan je negatieve gevoelens vast te houden, maar je raakt hierdoor in een situatie waardoor je een gevoel van hopeloosheid krijgt.

Ook zal je hoofd vol zitten met manieren waarop je de relatie zou kunnen verbeteren. Je denkt aan de ruzies en de problemen die jullie hadden en bedenkt er oplossingen voor. Je gaat in ‘wat als’-scenario’s denken over dat je beter had kunnen doen in bepaald scenario’s. Ook dit is niet goed voor je.

“Het verleden kun je niet overdoen, dus fixeer daar ook niet op.”

Het beste voor jouw mentale gezondheid is toch echt je ex loslaten, hoeveel je ook van je ex houdt. Je gaat jezelf namelijk alleen nog meer pijn en verdriet aandoen door aan je ex en jullie relatie te denken. Probeer jezelf en jouw mentale gezondheid op nummer één te zetten. Zo wordt de kans alleen maar groter dat, als jullie beiden door jullie verdriet en pijn heen gewerkt hebben, jullie een betere en ook gezondere relatie kunnen beginnen met elkaar.

Het is beter om je negatieve emoties te verwerken, in plaats van ze koesteren in een misplaatse poging om op één of andere manier controle over de situaties te krijgen die al gebeurd zijn.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Stap 1: Vind een doel buiten je ex

Het vinden van een doel buiten je ex is belangrijk. Het kan zijn dat je je levensdoel een beetje rond je ex hebt gebouwd. Dit kan zijn omdat je misschien niet dacht dat jullie uit elkaar zouden gaan of dacht dat jullie een team waren en daarom dezelfde doelen na streefden.

Het kan zijn dat je nu het gevoel hebt dat je geen doel hebt in het leven na het uitgaan van je relatie, en dat is een naar gevoel. Je kan je namelijk geen leven zonder die persoon voorstellen, dus als die persoon weggaat, voelt het alsof je het doel in je leven met hen hebt verloren.

Hierin ligt echter het probleem. Je moet je (levens)doel loskoppelen van je relatie en het iets persoonlijks maken. Dit is ook belangrijk voor de relaties in je toekomst; hierdoor zal het minder zwaar zijn als jullie uit elkaar gaan.

Focussen op een doel of misschien zelfs een levenswerk zal je niet alleen helpen om je ex los te laten, maar het zal je ex ook in een heel nieuw daglicht voor je zetten. Ook zal jij meer aantrekkelijker worden voor je ex, want personen met een doel of passie in hun leven worden als aantrekkelijker gezien.

Het vinden van een doel buiten je ex, om meer aan jezelf te werken, is één van de beste manieren om te krijgen wat je wilt: jij wilt je ex terug. Op deze manier zorg je ervoor dat je ex weer interesse in je krijgt.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Stap 2: Los het gevoel en de slachtoffermentaliteit op

Als je uit elkaar gaat met iemand, kan het zijn dat je het gevoel krijgt dat jij een slachtoffer bent. Het kan vreselijk zijn om uit elkaar te gaan, maar dit is waar het fout gaat. Probeer dit gevoel zo veel mogelijk te vermijden en anders te verhelpen.

Ik wil eerst beginnen met te zeggen dat het oké is om soms het gevoel te hebben dat je het slachtoffer bent na een relatie. Iedereen heeft zijn slechte dagen. Het is zeker ook vlak na het eindigen van de relatie goed om alle emoties te voelen.

Je hebt echter zelf in de hand of je de slachtoffermentaliteit bij je binnen laat komen. Deze mentaliteit gaat je mentaal namelijk totaal niet helpen. Hij gaat je mentaal breken als je hem te veel binnenlaat en er teveel in gaat geloven. Je kan dit gevoel ook omzetten in energie om jezelf te helen van de pijn en alle andere emoties.

Door de slachtofferrol aan te nemen, zal je nooit alles onder ogen kunnen zien en zal je weg blijven rennen voor de emoties die je voelt. Je doet dit omdat je bang bent voor wat er te wachten staat in de periode in je leven na deze relatie, omdat nieuwe dingen eng zijn. Dit is normaal. Als je je hiervan bewust bent, kan je dit herkennen en de angst omzetten in iets positiefs.

Als je blijft hangen in de slachtofferrol, dan wordt dit na enige tijd jouw realiteit en dat is niet prettig voor jouw mentale gesteldheid. Je gaat namelijk het gevoel creëren dat iedereen er op uit is om jou pijn en verdriet aan te doen. Het is makkelijk en veilig om in deze rol te zitten, maar je hebt er uiteindelijk veel meer aan om je gevoelens onder ogen te zien en daarna verder te gaan met je leven.

Natuurlijk is het uiteindelijk aan jou wat je doet. Het oplossen van de problemen, emoties en pijn die je hebt is natuurlijk moeilijk, maar op de lange termijn is het beter voor je. Bovendien is het ook beter, als je van plan bent om weer een relatie met je ex te beginnen, als je je emoties onder ogen hebt gezien en niet op dezelfde voet verder gaat.

Stap 3: Ga verder met je leven

Het klinkt raar, maar doorgaan met je leven is de belangrijkste mentaliteit om succes te boeken. Toch zijn veel mensen die dit eng vinden. Het is juist belangrijk als je je ex terug wilt, om even een stap terug te nemen, en door te gaan of los te laten.

Het eindigen van een relatie is namelijk niet alleen het beëindigen van die relatie. Het kan jou en je eigenwaarde helemaal kapot maken, je een eenzaam gevoel geven en zelfs het gevoel geven dat je ongewenst bent. Dit is het verdriet en de pijn die het beëindigen van een relatie veroorzaakt.

Het zal een inbreuk maken op je geestelijke gezondheid, zeker als je eigenlijk nog verliefd bent op je ex en de relatie eigenlijk niet wilde beëindigen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om verder te gaan met je leven en zo sterker en mentaal gezonder te worden. Het is namelijk niet goed voor je mentale gezondheid om te blijven hangen in de negatieve gevoelens; deze gevoelens zullen je alleen maar verdrietiger maken en meer pijn doen.

Wanneer je je ex laat gaan en er niet meer om geeft of je ex wel of niet bij je terug zal komt, heb je voordeel als je toch weer met je ex begint te praten of zelfs daten. Je gaat dan op een andere manier de relatie met je ex beginnen. Voor jou is het dan een schone lei, een nieuw begin.

Enkele dingen die je kan doen om verder te gaan met je leven

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om over je ex heen te komen, maar dit zijn er een paar die je nú kunnen helpen. Het internet staat vol met verschillende manieren, dus als deze je niet helpen, is er vast een andere manier die perfect voor jou zal werken.

Stop de communicatie

Stop de communicatie, zowel de directe als de indirecte. Dit is wat je als eerst moet doen voor je mentale gezondheid. Het is niet goed voor je om elke dag te zien wat ze doen, waar ze zijn of met wie ze zijn. Het ontvolgen van je ex op sociale media en uit sommige chatgroepen stappen is dus erg verstandig. Hiernaast moet je ook niet controleren wat ze doen door te kijken op sociale media of via gemeenschappelijke vrienden.

Vergeef wat er in het verleden is gebeurd

Het is begrijpelijk dat je op dit moment veel emoties voelt. Maar hoe meer je over je erover nadenkt, hoe meer je in een vicieuze cirkel komt. Vergeef je eigen acties, de acties van je ex en alle gebeurtenissen. Je kan dit het beste doen door je gevoelens op te schrijven of met jezelf te praten. Probeer te vergeven totdat je de onderliggende emoties zoals spijt en haat niet meer voelt als je aan jullie relatie of aan je ex denkt.

Zorg voor jezelf en houdt van jezelf. Om preciezer te zijn, probeer jezelf beter te begrijpen, accepteer wat er is gebeurd, vergeef en leef met jezelf mee. Dit zal moeilijk zijn om te doen, zeker in het begin, maar het is eigenlijk het belangrijkste wat je kan en moet doen. Ook hier is het belangrijk om je gevoel op te schrijven, of met jezelf te praten, en het is zeker belangrijk om jezelf te verwennen.

Besef en accepteer dat het normaal is om nog van je ex te houden

Het zou vreemd zijn als je je ex plotseling haat, nadat je van je ex hebt gehouden. Ook is het heel normaal om gemengde gevoelens voor je ex te voelen. Praat jezelf vooral geen schuld aan als het in het begin nog niet lukt om verder met je leven te gaan, omdat je nog verliefd bent op je ex. Het is normaal en menselijk om nog de emotie van liefde te voelen voor je ex,; je kan je emoties niet zelf bepalen.

Je moet ernaar streven om een ander soort liefde dan verliefdheid te voelen naar je ex, zeker als je je ex terug wilt. Het is een liefde die stamt uit nostalgie en de acceptatie dat jullie uit elkaar zijn gegaan. Vooral de acceptatie is van belang als je van plan bent om weer een relatie te beginnen met je ex in de toekomst; dit zorgt er namelijk voor dat jullie op een goede manier opnieuw kunnen beginnen.

Stap 4: Je hebt je ex losgelaten

Je hebt nu al je emoties, zoals woede en verdriet, geheeld en wilt weer een relatie beginnen met je ex. Je zal merken dat je heel anders in het leven zou staan als je je ex niet los zou hebben gelaten. Het helen en verder gaan met je leven zorgt ervoor dat je een betere relatie aan kan gaan met je ex en dat het misschien dit keer wel lukt.

Je zal na het volgen van deze stappen merken dat het beste wat je voor jezelf en je relatie met je ex kunt doen, is je prioriteiten vaststellen, zodat je, in plaats van je zoveel op je ex te concentreren, jezelf gaat pushen om jezelf te verbeteren en je levensdoelen te bereiken.

Als je eenmaal de mentaliteit hebt bereikt dat je er niet echt om geeft of je ex terugkomt, ben je automatisch veel aantrekkelijker voor hem of haar. Het is juist onaantrekkelijk als jullie weer terug bij elkaar komen en het blijkt dat jij eigenlijk nog precies dezelfde persoon bent als toen jullie uit elkaar waren gegaan.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *