Help! Mijn Ex Heeft een Ander, Heb Ik Nog Wel Kans?

Je relatie kwijtraken is bijna nooit leuk en gaat meestal gepaard met veel pijn. Maar het doet extra veel pijn als jouw geliefde al bijna direct weer een nieuwe relatie krijgt. Jij probeert nog over je liefdesverdriet heen te komen, terwijl je ex alweer met een ander staat aan te pappen.

Misschien wilde jij nog wel proberen je ex terug te krijgen. Kan dat nu nog wel? Hoe ga je om met een ex die een nieuwe relatie heeft? De antwoorden op die vragen lees je hier!

Mijn ex heeft een nieuwe partner!

Het is voor jou erg pijnlijk om je ex met een nieuwe geliefde te zien. De kans is groot dat je nog niet over hem of haar heen was. Jouw ex heeft zo te zien helemaal geen gevoelens meer voor jou en kan zich gelijk op een nieuwe geliefde storten. Dat kan moeilijk zijn om te verwerken, zeker als je jullie relatie eigenlijk liever niet had zien uitgegaan. Maar wees niet getreurd; het hoeft zeker niet voorbij te zijn tussen jullie.

De kans is groot dat jouw ex een ‘rebound relatie’ heeft. Wat houdt dat precies in? Een rebound relatie is eigenlijk een relatie als opvulling van het gat dat ontstaan is nadat jullie relatie verbroken was.

Jouw ex kan er dan waarschijnlijk niet zo goed tegen om alleen te zijn of om weinig aandacht te krijgen. Sommige mensen gaan dan direct op zoek naar een nieuwe relatie, ongeacht of ze wel van die persoon houden.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Dus ik maak nog een kans bij mijn ex?

Dit betekent dus dat de nieuwe relatie van jouw ex helemaal niet zo veel hoeft te betekenen. Tenzij hun relatie al aan de gang was toen jullie nog samen waren, hoeft het niet zo te zijn dat jouw ex je allang vergeten is.

Sterker nog, veel exen gebruiken een nieuwe partner als een soort manipulatie van hun ex. Ze willen laten zien dat ze beter af zijn zonder hun ex, of een soort wraak omdat hun ex het had uitgemaakt.

Als je even logisch nadenkt, snap je wel dat het geen zin heeft om je ex terug te pakken met een nieuwe relatie. Diegene maakt zichzelf alleen maar ongelukkiger, door een ongelijke relatie aan te gaan. Ga zelf daarom ook nooit een nieuwe relatie aan als je eigenlijk je ex terug wilt; dat werkt namelijk averechts!

Het beste is om jouw ex even de tijd te gunnen. Ga niet in op zijn of haar berichtjes en probeer hem of haar zo veel mogelijk te vermijden. Als jouw ex je niet ziet, ziet hij of zij wellicht in dat de nieuwe relatie eigenlijk geen toekomst heeft en dat die alleen maar bestond vanwege jou. Wie weet zie je wel dat jouw ex na twee maanden alweer zonder relatie zit. Dit gebeurt nog vaker dan je denkt!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tips voor als jouw ex een nieuwe relatie heeft

Om niet gelijk nog verdrietiger te worden wanneer je ex een nieuwe relatie heeft, kun je het beste deze tips navolgen:

 • Ga na hoe lang de relatie al speelt. Was je ex al verliefd toen jullie nog een relatie hadden, of begon het pas nadat het uit was?
 • Probeer de nieuwe partner van je ex in te schatten. Natuurlijk wil je hem of haar het liefst niet te vaak tegen het lijf lopen, maar kijk of je kunt zien of jouw ex wel een goede nieuwe partner heeft.
 • Vergelijk jezelf niet met de nieuwe partner van je ex. Dat heeft geen zin en je wordt er alleen maar ongelukkiger van.
 • Laat je ex een tijdje met rust. Probeer zo min mogelijk over hem/haar en de nieuwe relatie na te denken.
 • Jouw ex ziet dan misschien sneller in dat zijn of haar nieuwe relatie geen stand kan houden.
 • Blijft de relatie langer aan dan je denkt? Ga dan niet bij de pakken neer zitten. Als jouw ex zo snel weer een nieuwe relatie heeft, is het misschien maar beter dat het uit is.
 • Jij kunt zelf ook zo weer een relatie krijgen! Ga nieuwe mensen ontmoeten, bezoek kroegen en cafés en geniet van het leven. Je hebt niet per se een relatie nodig om plezier te hebben.

Krijg alsnog je ex terug!

Om je ex alsnog terug te krijgen moet je geduld hebben en het slim aanpakken. Hoe verleidelijk het ook is, zeg geen slechte dingen over de nieuwe partner van je ex. Daar wordt hij of zij alleen maar geïrriteerd door.

Waarschijnlijk vindt de nieuwe partner van je ex het niet prettig als jullie snel weer met z’n tweeën afspreken. Houd daarom het contact een tijdje rustig en ga pas na enkele weken of maanden weer samen afspreken. Zorg daarbij voor een ongedwongen sfeer, zoals in een kroeg of café. Daar kunnen jullie het beste ‘als vrienden’ praten. Al weet jij natuurlijk dat je later meer wilt!

Probeer het zo min mogelijk over relaties te hebben; niet over jullie oude relatie en niet over zijn/haar nieuwe relatie. Vertel wat over jezelf, wat je nu zoal doet in het leven en in je vrije tijd, en stel algemene vragen aan je ex. Zorg er gewoon voor dat het gesprek lekker soepel verloopt, alsof jullie elkaar nog helemaal niet kennen.

Merk je dat het eigenlijk een heel goed gesprek is? Dan kun je beginnen met praten over relaties. Als jullie een goed gesprek hebben gevoerd, is de kans groter dat je ex eerlijk is over zijn of haar nieuwe relatie. Wie weet komen er wel hele gunstige feiten aan het licht, bijvoorbeeld dat het toch niet zo klikt met de nieuwe vlam.

Daarna kun je het over jullie oude relatie hebben. Haal bijvoorbeeld een fijne herinnering over jullie tijd samen naar boven en kijk hoe je ex daarop reageert. Zo kun je alsnog je ex terug krijgen, ook al heeft hij of zij een nieuwe relatie!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

8 Reacties op "Help! Mijn Ex Heeft een Ander, Heb Ik Nog Wel Kans?"

 1. Hoiiii
  de 1e week van augustus heeft mijn ex vriend het uit gemaakt. hij vertelde mij dat hij niet meer de gevoelens had die hij eerder voor mij voelde. voor hem waren we meer goede vrienden geworden dan dat we een relatie hadden. ik was het met hem eens in zoverre dat er geen passie en verliefdheid van ons afstraalde. wel besefte ik dat ik dit nog wel voelde voor hem. we hebben 6 jaar gehad waarvan 2 jaar samenwonend. hij is nu 23 en ik ben 26..ik was zijn 1e vriendinnetje! we hebben niet al te leuke dingen meegemaakt dit jaar.. hij raakte zijn baan kwijt, ik ben geopereerd, hij kreeg een nieuwe baan maar werkte ineens 60 uur in de week, zijn opa overleed. we hebben weinig leuks meer ondernomen en groeiden wat uit elkaar. het werd allemaal een sleur. de 1e 3 weken na de breuk zocht hij nog dagelijks contact. hij vertelde het voor nu niet meer te willen proberen maar het ook niet helemaal af wilde sluiten. hij kon niet in de toekomst kijken en dacht er misschien na een tijdje anders over ! al probeerde ik hem te overtuigen dat we het op zn minst nog konden proberen, het ging volgens hem niet. wat vervelend was, is dat ik steeds alles moest regelen, na 3 weken had hij nog zijn spullen niet opgehaald, nog zijn facebookstatus niet veranderd, de huissleutel niet ingeleverd enz. ik wist niet meer wat hij nou wilde en heb besloten dat ik het dan maar zelf regel dus heb zijn spullen etc naar zijn vaders huis( daar woont hij nu) gebracht. aan de ene kant zei hij steeds het niet af te willen sluiten maar zei ook steeds dat het v oorbij was omdat hij niet kon geven wat hij wil geven want het zat er gewoon niet meer. hij kwam in deze 3 weken een keer bij mij thuis midden in de nacht, huilend hoe naar hij zich voelde en door het vele werken niet meer van zijn leven kan genieten. ik heb geluisterd en ben er voor hem geweest. ik heb het boek aangeschaft en geprobeerd om een maand geen contact op te nemen maar hij bleef maar appjes sturen dat hij mij mistte etc. toch wilde hij het niet proberen! hij zegt dus steeds 2 dingen.
  ik dacht, als wij nou gewoon elkaar even laten dan zien we wel hoe het loopt en daar was hij het mee eens. tot ik hoorde dat hij in de 4e week na de breuk met een vrouw van 10 jaar ouder aan het ouwehoeren was. ik was laaiend en heb dit ook aan hem laten weten. hij had nog niet eens al zijn spullen opgehaald!!!! hoe kan iemand dit nou doen? dat geloof je toch niet. maar helaas het was echt zo. hij sprak soms met haar af en hadden het leuk samen. hij vond dat hij niets verkeerds deed want het was uit. Ze waren met elkaar in contact gekomen precies rond de tijd van onze breuk. ze hadden niet officieel wat maar hij zou wel zien hoe loopt. ik heb hem geluk gewenst en hem geblokkeerd op de app. ik kon het niet meer aan omdat ik elke dag maar de hele dag zat te kijken of hij online was,vreselijk! het hielp alleen niet zoveel, ik werd nog gebeld(negatief en positieve berichten), kreeg via de facebook chat berichtjes als dat hij wil weten hoe het met mij gaat en of ik wil afspreken om wat te drinken. ik heb gezegd dat zolang hij met een ander gaat ik niet in zie waarom ik met hem gezellig wat moet gaan drinken, dat het zo goed is en heb hem een fijne dag gewenst. misschien niet wijs geweest maar ik KON het gewoon niet ! hij vond dit erg jammer en heeft dit ook meerdere malen gezegd. in de weken tot nu kom ik hem nog wel tegen ( bij de voetbalvereniging, in de kroeg). hij staat continu bij mij, wil naast me zitten, raakt me aan(hand op mijn been leggen, hand vasthouden) ik begrijp er niets van. steeds wanneer ik denk, kijk hij zoekt toch toenadering, hij voelt toch nog wat voor mij, dan krijg ik weer een klap in mijn gezicht want vervolgens gaat hij weg en slaapt bij zijn nieuwe vriendin. hij zegt tegen zijn vrienden dat hij onze vriendschap niet weg wil gooien, dat hij de nieuwe vrouw erg leuk vind en het wel zon beetje officieel wat is geworden. maar waarom bel je mij dan nog elke keer met smoesjes, waarom app je mij elke keer, waarom sta je de hele tijd om mij heen? waarom wil je ineens 3 kussen geven als ik weg ga ( deed hij nooit ook niet bij andere vrienden?!).
  ik wil met alle liefde mijn best doen om mijn ex terug te krijgen omdat IK denk dat wij bij elkaar horen maar zolang hij met deze vrouw gaat lijkt het wel of ik vastloop en niets meer kan doen? we hebben het gezellig en leuk als we elkaar zien, hij laat merken dat hij bij mij wil zijn, maar vervolgens ligt hij weer bij haar in bed? op dit moment probeer ik mijn eigen ding te doen en te genieten van de leuke dingen die ik heb. maar toch blijft hij maar in mijn hoofd spoken en het maakt mij angstig dat hij nu met haar gaat.

  Ik heb je e book gekocht na 3weken dat het uit was. Heb overigens alleen video materiaal geen tekst materiaal weetniet of dat klopt. ..
  Ik weet niet zo goed wat ik nu moet doen want we zijn toch al wel 2.5maand verder

  groetjes!

 2. Exweg34 says:

  Mijn ex heeft het uit gemaakt en ze heeft gezegt dat ze geen gevoelens meer had voor mij en we smste wel naar elkaar en na en paar weken begon ze super lieve dingen te smsen naar mij en dat ze mij nie kwijt wou en de voorlaatste week is ze bij mij thuis binnen gekomen om te kijken wat mijn ouders gingen doen en dat was en super dag en de laatste week stuurde ze naar mij dat ik er goed uitzag en van xxxxx en ze belde elke dag tot vrijdag midag ging ze weg en dan smste ze niet meer ik belde haar en pakte en man op en zegt laat haar gerust ik heb haar niet meer gebeld of gsmst maar nu wil ze haar spullen kommen hallen en ze heeft mijn Facebook verweiderd om dat ze zegt dat haar nieuw lief ook over zijn ex babbelde en dat ze da nie graag heeft maar nu heb ik berichten gelezen dat ze de liefde en knuffels mist dat ze naar andere mannen stuurde maar haar nieuwe vriend is en vriend van haar broer maar ze kennen die maar nog maar en week ongeveer en haar nieuwe vriend heeft rijke ouders hij komt ook net uit en relatie en hij heeft 5 relaties gehad in 3 jaar tijd maar ik vind dat da geen man is voor haar hij drinkt en gaat veel om met andere vrouwen mijn ex is jaloers en is tegen alcohol maar ze zeten leuke foto's op Facebook van hun dat doet wel pijn heb ik nog kans om terug bij haar te kommen?

 3. Zoly says:

  Me man heeft me na 12 jaar verlaten Door me schoonmoeder zij wou kleinkinderen en het lukte mij niet heb paar keer miskraam gehad
  We zijn nog niet gescheiden hij is al verloofd met een jonge meisje

 4. Roberto says:

  Mijn Ex en ik hadden 2 jaar een relatie. maar rond augustus is het over gegaan tussen mij en me ex vriendin. en na zoveel 4 maanden heeft ze mij prive gebeld heel lief en leuk gesprek gehad samen en afspraken gemaakt voor het contact en vriendschap wat we wilden op bouwen. zij wou ook een vriendschap. en zij zorgde er voor om elke week te bellen dat was haar afspraak en nu hoor ik helemaal niks meer van haar.

 5. Eric Zantinga says:

  Ik ben na een huwelijk van 15 jaar en 27 jaar samen, gescheiden.
  Wij hebben samen 3 schitterende dochters van 5, 12 en 14 jaar.
  Nu heeft ze na een paar maanden een andere vriend, dit is voor mij niet te begrijpen.
  Na een half jaar is het nog steeds verschrikkelijke om haar te moeten missen.
  Ik heb geen idee hoe ik de toekomst tegemoet moet zien.
  Iemand een idee?
  Eric

  • Pierre says:

   Hoi
   ik heb een soort gelijke ervaring.na een paar jaar relatie, wilde zij niet meer verder.lang gepraat maar ze wilde niet meer ook geen andere man, ze wilde rust en geen relatie gedoe.1 week na onze breuk zag ik haar met een andere man.Ik ging door de grond, ik zag het leven als een hel.Maar ik dacht daarna het volgende en zo moet jij ook denken:Als zij na al die tijd zomaar meteen met een ander kan gaan dan is zij jouw liefde en aandacht niet waard.Dan heeft zij al die tijd maar gedaan alsof.Echte liefde die over is, bestaat nog steeds uit respect en dat heeft zij niet voor jou.Makkelijker gezegd dan gedaan, maar vergeet haar, hoe moeilijk het ook is.Zij is jou niet waard.Zoals ik elke keer denk als ik haar zie, of aan haar denk: Niet doen zij is het niet waard, geen fatsoen, nooit geen liefde gehad, en het was toch vroeg of laat kapot gegaan.Ga verder met leven, ga leuke dingen doen, de tijd zal haar doen vergeten.

 6. Anoniem says:

  Na 2 wek bleek mijn ex al een ander te hebben.
  Ook hadden ze al contact voor onze breuk terwijl hij zei dat er niemand in het spel was deze keer..
  Dit is de 3 e keer uit.
  Hij wilde afstand maar na 1 week wist ie t al
  Hij trok de deur achter zich dicht maar wilde nog wel kussen.
  2 week later stond zn status alweer op openbare relatie
  Iedereen kon het lezen en ik ben nog vernederd tot op t bot
  Hij wilde niet verder maar ondertussen puur om.haar.
  Hij is vreemd gegaan ben ik achter gekomen.
  Omdat het bij ins even iets minder ging gaat ie gelijk met een ander en ook nog iemand waar ik paar jaar terug bevriend mee was.
  Hij zocht gewoon nieuwe spanning en dat doet zeer.
  Praten nee..kan die niet.
  Vreemdgaan was altijd uit den boze tevens als anderen zo rap iets anders begonnen na een scheiding.
  4 jaar geleden begonnen we..maand later kreeg die gevoelens v ander.
  Die was niet leuk dus ik 2 de keuze.
  Maar verder ik was t niet.
  Na intiem te blijven en hij ook dates te hebben gehad weer begonnen.
  Nu 14 mnd verder sta ik hier.
  Belogen en bedrogen..Maar ik hoef hem nooit meer te zien!
  Ik verdien beter en geen narcist..
  Bedankt dat ik dit verhaal even mag plaatsen

  Anoniem

 7. Cloe says:

  Ik ben bijna3 jaar samen geweest met mijn nu dus ex. Ik ben het laatste half jaar vd relatie depressief geraakt en bleek mijn relatie van ervoor niet goed verwerkt te hebben wat tussen ons in is komen te staan. Hij heeft de relatie verbroken en zijn gevoelens zouden zijn veranderd. We hebben al die tijd contact gehouden en zijn nog steeds intiem en af en toe doen we wat leuks. Vanuit deze afstand ging dit prima
  Tot hij vertelde dat hij 5 weken geleden iemand heeft leren kennen en daarmee aan het daten is. Mijn angst is uitgekomen; het is gewoon gedaan nu. Toch wil hij mij blijven zien, zegt tegen haar dat ik een goeie vriendin ben. Hij heeft 2 nachten deze week bij mij geslapen en we zijn wat leuks wezen doen dit weekend. Hij hoopt dat ik me snel weer beter in mn vel zal voelen en zegt dat hij nog verliefd is. Ik sta op de wachtlijst voor therapie en hoop daarmee ook meer los van hem te komen. Maar hoe serieus moet ik zijn nieuwe relatie nemen... 3 weken nadat het over was een ander hebben en mij niet loslaten. En je nieuwe date weet daar niks van...

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *