Ex Heeft Nieuwe Vriend(in) Maar Twijfelt? Hier Is Wat te Doen

Wanneer je ex, nadat het uitging tussen jullie, al snel een nieuwe vriend of vriendin heeft, is dat natuurlijk best raar om te zien. Jullie hebben immers een leuke tijd gehad samen, dus is het ineens apart om hem of haar met iemand anders te zien. Nu kan het zijn dat je merkt dat je ex niet zeker is van deze nieuwe levenskeuze.

Dan komt de vraag: wat kan ik daaraan doen? Voordat we verder kunnen, moet je jezelf eerst afvragen waarover hij of zij twijfelt. Twijfelt ze tussen de nieuwe vriend(in) en jou? Of is ze gewoon niet zeker of de nieuwe relatie werkt? Er zijn namelijk verschillende maatregelen die je kan treffen afhankelijk van de situatie.

Je ex twijfelt tussen de vriend(in) en jou

Ik ga je weer een keuze voorleggen, want nu kan het zijn dat jij ook nog gevoelens hebt voor je ex. In dat geval moet je dus jezelf iets beter profileren om je ex in te laten zien wat hij of zij mist. In principe heb je al een voorsprong, omdat het soort reboundrelaties waar je ex nu in zit vaak niet lang duren. Het is vaak een impulsieve reactie op het gat wat het einde van jullie relatie heeft achtergelaten.

Hij of zij mist vaak de intimiteit, de leuke tijd, of in het geval van sommige mensen, de seks. Ja, het klinkt misschien wat apart, maar soms is het gewoon het bedrijven van jullie liefde wat ontbreekt. Wanneer dit gat ontstaat gaat je ex vaak gauw op pad om een nieuwe partner te zoeken. In dat proces heeft je ex niet door dat hij of zij eigenlijk meer bezig is een partner te zoeken voor het feit dat ze een partner heeft, in plaats van voor het feit om weer echte liefde te vinden.

Meestal duurt het even voordat ze dit door krijgen, waarna de relatie vaak weer beëindigd wordt. De kans is dat je ex zich op dit moment in deze fase bevindt. Hij/zij krijgt door dat de nieuwe relatie misschien niet op kan tegen wat jullie hadden.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Wil je zelf weer verder met je ex?

In dit artikel ga ik vooral in op wanneer je zelf ook de relatie een nieuwe kans wil geven. Wil je liever de relatie achterwege laten, dan raad ik je aan om dat zo snel mogelijk duidelijk te maken, mocht je door hebben dat ze interesse heeft in jou. De klap komt alleen maar harder aan wanneer je langer wacht.

Hoe je daarna verder met je ex omgaat, hangt een beetje af van hoe hun reactie is. Als ze dit accepteren en respecteren is er niets mis met gewoon contact blijven houden. Jullie hebben toch gedeelde vrienden dus het levert minder ongemakkelijke momenten op als jullie gewoon normaal met elkaar om kunnen gaan.

twijfel4

Mocht de reactie negatief zijn, dan moet je in ieder geval een tijdje even wat minder contact hebben tot de situatie wat bedaard is. Daarna kan je kijken of je normaal contact kan hebben. Als je dus wel geïnteresseerd bent in de relatie een nieuwe kans te geven, dan moet je het volgende wel en niet doen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wat je WEL moet doen als je ex jou misschien weer terug wil en jij dit ook wel ziet zitten

Wat je vooral moet doen, is positief zijn. Zoals net gezegd heb je waarschijnlijk al een kleine voorsprong op de huidige partner van de ex. Bovendien kent hij of zij je al, meestal ook veel beter dan ‘’die ander’’. Het enige wat er dus fout kan gaan is dat jij domme dingen gaat doen. Maar dat ga je niet doen, want je hebt dit artikel goed gelezen en weet wat je wel en niet moet doen.

twijfel2

In eerste instantie afstand houden van je ex

Als eerste moet je afstand houden. Klinkt wat raar misschien, maar dit is waarschijnlijk het beste wat je kan doen. Te veel in het leven zijn van je ex kan zelfs averechts werken, het kan namelijk onverhoopt de verkeerde herinneringen oproepen. Het gevolg daarvan is dat je ex dus misschien meer gaan neigen naar de kant van de huidige partner, waardoor je met volledig lege handen komt te staan.

Als je je dus niet mengt met het leven van je ex gaat ze steeds meer aan je denken, juist omdat je er niet meer bent, en wanneer ze dan aan je denkt zijn dat vaak positieve gedachtes. Je kan natuurlijk ook niet eeuwig afstand houden. Vaak merken jullie allebei wanneer je weer een beetje toenadering kan zoeken.

Overigens, als jullie na de relatie gewoon contact hebben gehouden is het misschien beter de eerste stap niet geheel of helemaal niet te doen. Als je na een paar weken ineens volledig contact verbreekt komt dat ook weer over alsof je ineens niets meer met je ex te maken wilt hebben.

De reden waarom dit wel kan als je meteen contact verbreekt, is omdat je dan je ex een beetje in het ongewisse houdt. Dan weet hij of zij niet of je nog wat voelt en dan blijf je juist in hun gedachten. Dat ongewisse vervalt snel als jullie nog contact blijven houden voordat je het verbreekt.

Goed, jullie hebben (weer) contact, en het ziet ernaar uit dat je ex misschien een tweede poging wil wagen. Mooi, dan kunnen we verder.

Geduld hebben met je ex

Ten tweede moet je geduld hebben. Zelfs als jullie weer contact hebben is het natuurlijk niet vanzelfsprekend dat je ex gelijk weer in je armen springt. Het gaat gewoon even duren voordat jij en je ex weer goed normaal contact hebben met elkaar, laat staan iets romantisch.

Net als wat ik net zei, als je zonder geduld alles weer zoals het oude probeert te krijgen kan dit je ex juist afschrikken in plaats van naar je toe brengen. Doe dus niets overhaast en laat het zijn koers lopen. Daar heb je veel meer aan op de lange termijn dan geen geduld hebben en alles proberen te forceren.

Wat je NIET moet doen als je ex jou misschien weer terug wil en jij dit ook wel ziet zitten

Veel mensen denken dat het doen van een bepaald ding ervoor zorgt dat de huidige scharrelrelatie sneller afgelopen is. Daarna zou de ruimte openliggen om de ex te heroveren. Dat bepaalde ding moet je niet doen. Wat is dat bepaalde ding, zul je je nu afvragen? Nou, wat je ook doet, ga te allen tijde NIET PROBEREN DE HUIDIGE RELATIE TE SABOTEREN.

twijfel5

Als je de kans op een nieuwe relatie met je ex wil verprutsen, moet je echt vooral proberen je ex zijn/haar huidige relatie te verknallen. Je zal wellicht denken ‘’Ach, dat spreekt toch voor zich?’’, maar je zou versteld staan van hoeveel mensen dit toch doen. Ze gaan de huidige partner van hun ex dan zien als concurrent, en hoewel dit op zich wel zo is, moet je het niet zo benaderen. Je gaat dan jezelf vergelijken met die persoon, terwijl je juist jezelf moet zijn.

Ga je ex ook niet beschuldigen van dingen. Hij of zij is ook gewoon een mens, heeft de controle over zijn/haar eigen acties en heeft zijn/haar eigen gevoelens. Je ex heeft ervoor gekozen deze nieuwe relatie aan te gaan, respecteer dat ook.

Je ex twijfelt of zijn/haar relatie dan wel niet werkt

Dit lijkt veel op de eerste situatie, alleen speel jij hier in principe geen factor in. Je ex weet gewoon niet of de huidige relatie waar ze in zitten werkt, dus gaan ze zich afvragen wat ze kunnen doen. Je kan hierin een helpende hand zijn zonder dat je probeert de relatie opnieuw leven in te blazen. Je kan goed helpen als aanspreekpunt.

Je kan je ex vertellen dat ze waarschijnlijk in een typische reboundrelatie zit, die komt als gevolg van een missende intimiteit. Dit willen mensen vaak zo snel mogelijk opvullen waardoor ze het echte doel, namelijk een langdurige partner, uit het oog verliezen en alleen maar voor het pseudodoel, namelijk zo snel mogelijk weer intimiteit, gaan.

Nu kan het ook zeker wel zijn dat de nieuwe relatie kan slagen, en dat je ex het echte doel nagejaagd heeft. Maar zorg er wel voor dat ze dit weten. Maak ook vooral geen keuzes voor je ex. Ze zijn verantwoordelijk voor hun eigen keuzes dus wees er alleen om ze te helpen in het maken van keuzes. Ze moeten die keuze ook zelf maken om zekerheid te krijgen over de situatie.

Zo, als het goed is ben je nu startklaar om deze uitdaging te tackelen. Hou je aan wat hier staat en alles moet goed komen. Succes!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Ex Heeft Nieuwe Vriend(in) Maar Twijfelt? Hier Is Wat te Doen"

  1. Sven says:

    Beste,
    Mijn ex vriendin heeft mij zeven weken geleden gedumpt na een relatie van anderhalf jaar. Gisteren heb ik na weken van geen contact opnieuw toenadering gezocht. Ik merkte dat ze mijn gezelschap wel op prijs stelde en we hebben seks gehad. Ze zij dat dit vertrouwd aanvoelde. Tegelijkertijd gaf ze ook toe dat ze in de periode van onze breuk seks heeft gehad met een goede vriend. Deze vriend zit echter nog in een relatie. Mijn ex vond het wel goed, al voelde het niet vertrouwd aan. Mijn ex heeft voor onze relatie een jarenlange relatie gehad met een narcistische man, waarmee zij ook kinderen heeft. Het gevolg hiervan is dat zij een muur rondom zich heeft gebouwd en zich moeilijk kan openstellen. Zij kan ook alleen maar een orgasme beleven met mij, daar dit vertrouwd aanvoelt. Ze weet dat ze fout bezig was en beseft dat zij mij ook kwetst. Wat kan ik doen om haar terug te winnen? Mijn ex zegt dat ze momenteel voor niemand gevoelens kan ontwikkelen, toch merkte ik gisterenavond dat zij heeft genoten van het terugzien.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *