Jaloers op de Nieuwe Partner van Je Ex: Wat Nu?

Stel je voor dat je een avondje uitgaat met je vrienden. Tijdens jullie bezoek aan een club, ben jij getuige van een gebeurtenis die jou laat wensen dat je nooit de drempel over was gestapt: je ziet je ex zoenen met een ander. Onmiddellijk wil je in rook opgaan, zeker zodra je merkt dat je vrienden zich direct naar jou omdraaien om je reactie te peilen.

Jullie zijn uit elkaar; jullie relatie is voorbij, dus waarom krijg je nog steeds zo´n heftige reactie als je hem met een ander ziet? Waarom krijg je toch spontaan zin om je onder de dekens van je bed te verschuilen en een flink potje te gaan janken? Je was juist in de veronderstelling dat je gebroken hart geheeld was!

Het feit dat je zo diep geraakt wordt door het zien van je ex met een ander, vertelt echter een heel ander verhaal. Blijkbaar ben je nog lang niet over je ex heen. Het verlangen om de plaats van de nieuwe persoon in zijn leven in te nemen, is – ondanks jouw eigen protesten – sterk aanwezig. En wat dan?

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Jaloers? Eerst denken, dan doen!

Misschien ontstaat bij jou de neiging om naar je ex toe te sprinten om hem en zijn nieuwe partner uit elkaar te sleuren, en hen eens flink de waarheid – jouw waarheid – te vertellen. Je moet jezelf bedwingen te blijven doen alsof het je niets kan deren, voordat je een scène gaat schoppen, waarbij je enkel jezelf compleet belachelijk zult maken.

Een andere mogelijkheid is dat je, na het aanzien van je ex met een ander, het liefst direct de club weer uit wilt rennen. Jouw ´walk of pain´ zal hierbij vergezeld worden door een mengeling van verslagenheid, vernedering en verlangen.

Voordat je echter een van deze twee uitersten als actie kiest, moet je proberen bij jezelf na te gaan waar jouw gevoelens van jaloezie en verlangen eigenlijk op gebaseerd zijn. Door de situatie te rationaliseren, voorkom je dat je jezelf immens vernedert, en vergroot je de kans dat je uiteindelijk de club kan verlaten met je waardigheid nog intact.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Waarom zijn jullie uit elkaar gegaan?

Bedenk je eerst wat er voor gezorgd heeft dat jullie na een bepaalde tijd samen te zijn geweest, er toch voor gekozen hebben om zonder elkaar verder te gaan. Door een goed beeld voor jezelf te creëren van de reden achter jullie relatiebreuk, wordt het wellicht gemakkelijker voor jou om jullie breuk te accepteren.

Stel jezelf hierbij enkele vragen, zoals: ´Waren we gedurende onze relatie overwegend gelukkig of juist ongelukkig samen?´; ´Stonden wij elkaar in de weg van het bereiken van onze doelen, en het nastreven van onze dromen?´ en ´Hadden we vaak ruzie? Zo ja, was deze ruzie nodig om verder te komen als partners, of belemmerde het onze onderlinge band juist?´.

In principe moet je dus bij jezelf nagaan of jullie relatie één en al rozengeur en maneschijn was, of dat het juist een dal was waar je niet uit kon klimmen. Als je jezelf kunt beseffen dat jullie relatie hoe dan ook op de kliffen zou zijn gelopen, kan je waarschijnlijk makkelijker aanvaarden dat jullie niet langer bij elkaar zijn.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Hoe waren jullie als stel?

Naast het achterhalen en accepteren van de reden dat jullie uit elkaar zijn, is het ook van belang dat je voor jezelf nagaat hoe jullie eigenlijk waren als stel. Ook dit zal je kunnen helpen om jullie breuk te accepteren, en zodoende om je liefdesverdriet om je ex en je jaloezie op zijn nieuwe verovering(en) te verminderen.

In een relatie is het voornamelijk belangrijk dat er sprake is van een wederzijds vertrouwen, steun en respect. Deze elementen zal je pas tot verwezenlijking kunnen brengen, als jullie elkaar volledig accepteren. Het is jullie taak als partners om altijd voor elkaar klaar te staan, en elkaar te nemen zoals jullie zijn.

Hadden jullie echter constant ruzie over het feit dat jullie niet achter de acties van de ander stonden, doordat jullie elkaar simpelweg niet begrepen? Dan waren jullie hoogstwaarschijnlijk ongeschikt als stel, en moet jij dit leren accepteren om over je liefdesverdriet heen te kunnen komen.

Kan je je ex toch niet vergeten?

Uiteraard kan je er aan de hand van alle voorgaande overwegingen ook achter komen dat je je ex helemaal niet uit je hoofd kunt of wilt zetten. Je hebt je bijvoorbeeld beseft dat de reden achter jullie relatiebreuk eigenlijk compleet onzinnig is, nadat je deze in perspectief geplaatst hebt. Of je realiseert je dat niemand jou zo goed begrijpt als je ex dat doet (deed).

Met andere woorden, jij wilt je ex nog helemaal niet loslaten. Jouw jaloezie omwille van het feit dat je ex jou vervangen heeft als vriend(in), heeft jouw ogen geopend voor een ander feit: je houdt nog steeds van je ex. En je bent nog lang niet van plan jullie relatie op te geven.

Opnieuw beginnen

Als je je, na het zien van jouw ex met een ander, hebt beseft dat je nog lang niet over je liefdesverdriet heen bent, kan je pogingen gaan doen om je ex weer te veroveren. Zorg er echter wel voor dat je dit om de juiste redenen doet! Bedenk je bijvoorbeeld goed of jij wel echt je ex terug wilt, of dat jij je enkel eenzaam voelt.

In sommige gevallen kan je jaloers worden op de nieuwe partner van je ex, omdat je niet kunt accepteren dat iemand anders met de persoon samen is, die in eerste instantie bij jou hoorde. Ga dan goed bij jezelf na of je denkt gelukkig te worden, mochten jouw ex en jij weer bij elkaar komen, of dat je enkel niet wilt dat hij/zij met iemand anders dan jou verder gaat.

Tips om je ex terug te krijgen

Wanneer jij na lang nadenken besloten dat je je een leven zonder je ex echt niet kunt voorstellen, kan je overgaan tot actie. Edwin Edinga (sociaal psycholoog) vertelt je in zijn ebook “Ex Terug Methode” hoe jij snel en simpel je ex terug krijgt. Hij leert je niet alleen hoe je weer opnieuw indruk kunt maken op je ex, maar ook hoe jullie fouten kunnen voorkomen.

Middels het ebook “Ex Terug Methode” kan jij er daarnaast achter komen hoe je de aandacht van je ex op zijn nieuwe partner weghaalt, en hoe deze weer op jou gericht wordt. Immers geldt dat, als jij er zeker van bent dat je ex en jij bij elkaar horen, je alle technieken uit de kast mag halen – in naam der liefde.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

6 Reacties op "Jaloers op de Nieuwe Partner van Je Ex: Wat Nu?"

 1. Jessie says:

  Hoi, ik en me ex zijn pas uit elkaar gegaan. Ik hou nog heel veel van hem en wilde eigenlijk ook helemaal niet uit elkaar.. Zaterdag zag ik m in de club.. Met een ander meisje... ik was zoo boos dat ik naar hem toe ben en haar een slet heb genoemd. Ik schaam me zo erg... ik wilde het niet zeggen maar het deed heel veel pijn om hem te zien met een ander meisje help!! Wat moet ik nu? Ik wil hem echt heeel graag terug..

  • Megan says:

   gwoon zelf ook met een ander gaan! ..in zijn buurt, en hem niet aankijken!! Dan lijkt t net alsof t je niks meer kan schelen en dat je een nieuw iemand hebt. Even checken hoe snel hij dan jaloers wort haha!

  • Edwin Edinga says:

   Beste Jessie,

   Het feit dat je berouw toont om jouw acties, geeft aan dat het enkel een moment van zwakte was. Je werd even overvallen door jouw pijn en je verlangen naar hem, en dat gemixt met de alcohol, zorgde ervoor dat jij je zodanig gedroeg. Leg dit ook uit aan het meisje waar hij mee was (mocht je haar kennen), en biedt je excuses aan - zij verdiende het niet om zomaar voor slet uitgemaakt te worden. Maar blijf jezelf niet continu voor de kop slaan; je hebt spijt, je schaamt je, maar probeer het vervolgens achter je te laten.

   Probeer ook met je ex te praten, en hem te vertellen dat je jezelf even niet meer in de hand had, en dat het nooit je bedoeling is geweest om zo te reageren. Vertel hem dat je jullie relatiebreuk nog niet helemaal verwerkt hebt, en (indien) dat je hem mist. Van daaruit kunnen jullie ofwel beslissen om elkaar even een tijd helemaal niet meer te zien of kijken wat jullie kunnen doen om jullie relatie toch te fixen. Lees in dat laatste geval ook eens mijn ebook 'Ex Terug Methode'. Hier vindt je vele tips!

   Succes!

   Groet,
   Edwin Edinga

 2. saar says:

  IK Haat die bitch die nu met mijn ex vriend is!! ik kan haar echt niet uitstaan, wordt altijd gelijk pissig en chaggo als zij voorbij komt met mijn ex. Iemand zij dat ik niet zo jaloers moest doen... Maar ik ben niet jaloers ik ben gewoon boos dat zij zo vrselijk arrogant is. Steeds kijkt ze echt naar mij van '' haha ik ben nu lekker wel met hem jij niet''... Ben ik dan meteen jaloers? ja tuurlijk wil ik hem wel terug.. ik houd van hem. Maar ik ben meer boos op haar omdat zij hem gewoon echt niet verdiend dan dat ik jaloers ben... tOch?

  • jen says:

   als je hem toch niet terug wilt... gewoon laten gaan. Anders sta jij dadelijk bekend als de jaloers ex-vriendin en dan wint zij helemaal. eN als hij liever met zo'n ''bitch'''is dan met jou, dan verdient hij jou toch niet. ;)

 3. meral says:

  waaaaarom moest hij nou precies kiezen voor mij (EX!!!!) beste vriendin :((( ik snap het niet.. ik hb hem ALLES gegeven en dan nog gaat hij voor haaar en niet voor mij ......

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *