Ex Heeft Spijt Van Uitmaken? De 7 Signalen

Wie dan ook het beslissende moment kiest, uit elkaar gaan kan moeilijk zijn voor beide betrokken partijen. Een relatiebreuk kent emotionele schommelingen bij elke bocht en in veel gevallen zijn we niet 100% zeker of de beslissing om uit elkaar te gaan de juiste is. Voor sommige mensen worden deze twijfels alsmaar sterker naarmate de tijd verstrijkt en zij kunnen ernstig beginnen te twijfelen aan hun beslissing om het uit te maken met een geliefde.

Maar je wilt het natuurlijk zeker weten, dus ga je zoeken naar tekenen of hij of zij spijt heeft van de breuk en probeert verder te gaan, of juist bij jou terug wil komen. Hier gaan we je in dit artikel mee helpen, met 7 signalen die je helpen inschatten wat je ex op dit moment denkt. Dit zijn gebaren die aangeven dat je ex spijt heeft dat die het met je uitgemaakt heeft en of jij misschien nog een kans hebt om de relatie met je ex te herstellen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Is het normaal om spijt te hebben van een break-up en wat zijn de redenen?

Spijt na een relatiebreuk is heel normaal. In een relatie kunnen de emoties hoog oplopen, waardoor iemand overhaaste beslissingen kan nemen en uiteindelijk realiseert dat hij of zij niet goed heeft doordacht waarom het de beste oplossing was voor de relatieproblemen om het uit te maken. Er kunnen echter verschillende redenen zijn dat iemand spijt heeft na het uitmaken van een relatie.

Wanneer wij ons in een emotionele situatie bevinden, zoals tijdens een relatiebreuk, hebben we vaak de neiging om het verleden te romantiseren. Deze nostalgie kan zich uitstrekken tot alle mooie ervaringen die je ex met je had, waardoor hij of zij vaak met liefde terugdenkt aan de hoogtepunten van de relatie.

Als iemand spijt voelt na een breuk, heeft die persoon misschien de relatie geïdealiseerd. Het idealiseren van de relatie kan ervoor zorgen dat je terug wil en spijt krijgt na het uitmaken. Het herinneren van de positieve delen van een relatie kan gezien worden als een  manier van onze hersenen om de beslissingen die we in het verleden hebben genomen, te valideren.

Spijt hebben na een relatiebreuk kan ook voorkomen omdat iemand obsessief bezig is met wat er fout ging. Na het eindigen van een relatie, is het makkelijk om stil te staan bij wat er mis ging. We willen graag proberen uit te zoeken waar de relatie precies een wending heeft genomen. Als je je afvraagt wat je had kunnen doen om de relatie te herstellen voordat die stuk liep, zal dat hoogstwaarschijnlijk alleen maar zorgen voor meer spijt.

In veel gevallen komt spijt van het uitmaken doordat iemand plotseling geen gezelschap meer heeft. Bij het eindigen van een relatie kan het namelijk moeilijk zijn om over te schakelen op een single leven. Hierdoor kan het zijn dat iemand aan zijn of haar ex denkt, spijt heeft van de breuk en weer bij elkaar wil zijn. Spijt achteraf wordt vaak in verband gebracht met het gevoel van eenzaamheid en een verlangen naar een hechte band.

Een andere reden van spijt na het beëindigen van een relatie, is dat hij of zij misschien niet alles geprobeerd heeft wat er gedaan kon worden om het goed te maken. Als twee partners uit elkaar zijn gegaan in plaats van te communiceren over de problemen in de relatie, kan het gevoel ontstaan dat er misschien meer gedaan had kunnen worden om een duurzame relatieoplossing te vinden.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Signaal 1: Je ex begint opnieuw met je te praten

Nu we de veelvoorkomende redenen hebben behandeld van spijt na het uitmaken, starten we met het eerste en misschien wel duidelijkste signaal dat je ex spijt heeft van het stoppen van jullie relatie: het opnieuw zoeken naar communicatie. Het kan misschien al een tijdje geleden zijn dat je ex je verliet, maar je ontvangt plotseling een persoonlijk berichtje van haar of hem met de vraag hoe het met je gaat.

Natuurlijk kan dit gewoon hartelijk zijn, maar als je ex een paar dagen later weer met je praat alsof er niets is gebeurd, kan dat betekenen dat er wat meer achter schuilt. Het kan misschien gebeuren dat je ex dit direct aan je vertelt, maar het kan ook heel goed zijn dat hij of zij je vraagt of je met wat dingen kunt helpen, terwijl je zeker weet dat iemand anders dit ook wel had kunnen doen.

Misschien wordt je om advies gevraagd over dingen die belangrijk voor je ex zijn, of wordt je gevraagd “hoe het met je gaat”. Het kan ook zijn dat er herinneringen die jullie deelden naar boven worden gebracht. Of je ex nu kiest voor een directe een indirecte manier, het opnieuw zoeken naar contact kan een zeer valide signaal zijn dat hij of zij je terug wil. Houd er echter rekening mee dat je niet direct conclusies moet trekken en probeer om verschillende signalen af te tasten.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Signaal 2: Je ex doet alsof alles onder controle is

Een ander duidelijk teken dat je ex spijt heeft dat hij of zij je verlaten heeft, is wanneer er wordt gedaan alsof alles goed met hem of haar gaat. Je ex kan een masker opzetten en doen alsof hij of zij over je heen is, terwijl er eigenlijk een worsteling gaande is met de realiteit van de situatie. Dit kan ogenschijnlijk voorkomen alsof je ex blij is om vrij te zijn, terwijl hij of zij dat in werkelijkheid eigenlijk helemaal niet is – je ex houdt zichzelf voor de gek.

“Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je ex plots een feestbeest wordt om spijt van het beëindigen van de relatie te bedekken, of hij of zij probeert je jaloers te maken. Ook kan het zijn dat er excuses worden verzonnen om je weer te zien.”

Wat kan hiervoor eigenlijk de reden zijn? Je ex kan bijvoorbeeld te trots zijn om toe te geven dat hij of zij een fout heeft gemaakt door je te verlaten. Dit betekent dat je ex wordt gedreven door ego en liever een schop onder de kont krijgt dan ervoor uit komen dat hij of zij de relatie eigenlijk helemaal niet wilde stoppen.

Signaal 3: Als je ex single is, blijft hij of zij single

Wanneer je ex single is en toch weer contact met je probeert te zoeken, zal hij of zij er alles aan doen om single te blijven, zelfs als er veel mogelijkheden zijn om met iemand anders te kunnen zijn. Hierbij geeft je ex aan dat er voorrang wordt gegeven aan het opnieuw opbouwen van de vriendschap die samen met jullie relatie tot een halt werd geroepen toen jullie uit elkaar gingen.

Als je ex nog steeds single is, kan dat een teken zijn dat hij of zij emotioneel nog niet klaar is voor een nieuwe relatie. Dit kan betekenen dat je ex nog steeds rouwt om het verlies van de relatie die jullie hadden, en het kan een teken zijn dat hij of zij spijt heeft van het uitmaken met jou, al hoeft dat uiteraard niet altijd zo te zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je ex gewoon nog niet zover is om liefde te zoeken of te vinden bij iemand anders.

Signaal 4: Je ex begint zich als een ander persoon te gedragen om indruk op je te maken

Wanneer je ex-partner ziet dat hij of zij geen kans meer maakt om weer bij elkaar te komen, kan die besluiten zijn of haar hele persoonlijkheid te veranderen of zich zelfs anders te gaan kleden, zodat jouw liefde weer teruggewonnen kan worden. Als dit gebeurt, als je ex een andere levensstijl had toen jullie eerder samen waren, kan het zijn dat al deze dingen worden gedaan omdat er spijt is van het verlies van jullie relatie.

Als je bijvoorbeeld merkt dat je ex meer naar je begint te luisteren dan voorheen, minder met zijn of haar vrienden omgaat en juist meer tijd met jou wil doorbrengen, dan kan het zijn dat jouw ex je wil terugwinnen. Je ex wil je echter niet afschrikken door simpelweg uit te spreken: “Ik mis je,” dus verandert hij of zij van gedrag in de hoop dat dit dingen zal duidelijk maken aan jou.

Je ex probeert je hiermee te laten zien dat alles zoveel beter zou zijn als jullie gewoon weer  samen zouden zijn, en hij of zij probeert ook weer bij je in een goed blaadje te komen zodat jullie weer kunnen gaan daten. Dit kan een heel duidelijk signaal zijn dat je ex spijt heeft van het uitmaken van jullie relatie.

Signaal 5: Stemmingswisselingen

Wanneer je dealt met de emotionele omstandigheden van een relatiebreuk, dan kan je stemming veranderen als een slinger. Dit kan zich wellicht uiten in je ex die de hele tijd warm en koud tegen je doet, simpelweg omdat de wisselende gevoelens een wirwar maken van wat hij of zij echt wil. Misschien is je ex eerst koud en afstandelijk, waarna hij of zij er vervolgens later op terugkomt en zegt: “Ik wil je terug”.

Dit is een overduidelijk signaal dat je vertelt dat je ex het moeilijk heeft met het verwerken van de gedachten en emoties die meestal naar boven komen na een relatiebreuk. Hij of zij kan een paar dagen kil tegen je zijn, misschien omdat je ex boos op zichzelf is omdat hij of zij je verlaten heeft. Dan opeens verschijnt hij of zij weer, om je allemaal lieve dingen te zeggen, alleen om jou terug te krijgen.

Signaal 6: Je ex vraagt om vergeving

Er zijn altijd verschillende kanten aan elk verhaal. Zoals in elke relatie, heeft iedereen wel eens spijt van het kwetsen van degene waar ze ooit van hielden. Hoe graag jij je misschien ook wilt verontschuldigen voor je fouten, het kan heel goed zijn dat je ex dat ook wil. Vaak zit het verschil in de reden achter de verontschuldiging.

Het kan bijvoorbeeld heel goed zijn dat jij je wilt verontschuldigen omdat je je ex gekwetst hebt door bepaalde dingen te doen, terwijl je ex zich wil verontschuldigen omdat hij of zij spijt heeft van het stoppen van jullie relatie. Het vragen om vergeving kan wel of niet een geheim plan schuilhouden. Misschien verontschuldigt je ex zich voor het sussen van schuldgevoel, of omdat hij of zij jouw steun nodig heeft.

In een intense relatie ben jij zo’n belangrijk deel van zijn of haar leven geworden dat de emotionele stabiliteit is afgebrokkeld. Om te achterhalen wat de reden voor vergeving precies is, moet je altijd luisteren naar wat je ex precies tegen je te zeggen heeft. Als je ex het echt meent als hij of zij zich verontschuldigt, dan zul je dat merken aan de toon en aanpak.

Wacht af wat de volgende zet van je ex zal zijn. Dit zal ongetwijfeld gebeuren, dus behoud geduld en wacht gewoon een paar dagen tot hij of zij de moed heeft verzameld om te vertellen wat hem of haar echt bezighoudt. Hoewel je ook kan vragen waarom je ex vergevingsgezind is, kan het soms beter zijn om deze stap over te laten aan degene die jou terug wil.

Signaal 7: Je ex doet té hard zijn of haar best om je vriendschap terug te winnen

Het komt soms voor dat we beseffen dat iets echt belangrijk is in ons leven, dat we extra hard zullen werken om het terug te krijgen. Mocht het zo zijn dat je ex extra hard zijn of haar best doet om vrienden met je te zijn, dan kan dat betekenen dat hij of zij spijt heeft van de breuk, omdat hij of zij jou niet wil verliezen als vriend.

Liefde kan veel met ons doen. Wanneer je hart opeens in stukjes ligt en het verlies van een ander een diepgeworteld onderdeel is in van je leven, dan kan de wanhoop je tot verschillende acties brengen. Het kan je zover krijgen dat je je ex constant berichtjes gaat sturen en hem of haar maar niet met rust kan laten omdat het gevoel van gemis te sterk is om gelukkig en onafhankelijk te zijn.

“Als je ex echt alles doet om je vriendschap terug te winnen of jullie relatie terug wil, dan kan het goed zijn om duidelijk te communiceren wat je voor hem of haar voelt.”

Het kan echter een heel nobele daad zijn om een vriendschap van een ex terug te winnen, simpelweg omdat jullie elkaars missende puzzelstukje zijn in de voortgang van jullie leven. Wellicht wil je ex jullie vriendschap behouden of is het een manier om weer bij elkaar terug te komen als koppel. Als je ex dit doet, probeer jezelf dan af te vragen hoeveel zin het heeft om elkaar niet uit het oog te verliezen. Bedenk dus goed wat jullie voor elkaar kunnen betekenen om een duurzame relatie op te bouwen

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *