Krijg Jouw Ex Terug met een Zelfgeschreven Brief

Soms zijn je kansen groot en soms zijn ze kleiner dan je ooit had verwacht. We hebben het natuurlijk over het terugkrijgen van je ex. Je ex terugkrijgen is vaak een onzeker en spannend proces, omdat je jezelf in een onvoorspelbare situatie bevindt. Er zijn verschillende manieren die mensen gebruiken om hun ex terug te krijgen.

Welke methode je gebruikt, ligt natuurlijk helemaal aan wat bij jou past. Sommige mensen sturen boeketten, terwijl anderen ineens voor de deur staan. Dit ligt aan de relatie die je hebt gehad en hoe je met elkaar omging. Sommigen kiezen, heel klassiek, een brief om hun ex terug te winnen.

Misschien vraag je je wel af waarom je een brief zou schrijven om je ex terug te krijgen. Wat zijn daar nu weer de voordelen van? En als je die brief schrijft, wat moet je er dan inzetten? En op welke manier? En wat zet je niet in zo’n brief? De antwoorden op al deze vragen kun je vinden in dit artikel. Lees dus snel verder over hoe jij je ex terug kunt winnen met een brief!

Waarom schrijf je een brief?

Vroeger schreven geliefden ook brieven naar elkaar. Brieven geven iets romantisch aan, zeker wanneer ze met de hand geschreven zijn. Dit is echter geen aanrader als je handschrift erg onprettig is om te lezen.  Als je een brief schrijft, leg je vaak je ziel bloot. Het is een deel van een gesprek waarbij alleen jij praat.

Een brief is een stuk persoonlijker dan een kort berichtje. Wanneer je je ex whatsappt dat je hem of haar weer terug wilt, wordt dit vaak niet serieus genomen. Als je serieus genomen wilt worden, moet je wat moeite doen om jezelf uit te drukken. Je solliciteert immers ook niet via een Facebook berichtje.

Daarnaast is een brief vaak wat eenvoudiger dan een gesprek. Over een brief kan je nadenken. Je kunt even de tijd nemen als je niet uit een zin komt, zodat je niet verkeerd uitlegt wat je nu precies bedoelt. Ook hoef je de persoon waaraan je de brief schrijft, in dit geval je ex, niet aan te kijken. Dit kan het makkelijker maken om je emoties te uiten en dus duidelijker te zijn naar je ex toe.

Tenslotte is het schrijven van een brief in veel gevallen een proces dat helpt om je gedachten op een rijtje te zetten. Zelfs als je de brief uiteindelijk niet verstuurt, heb je in elk geval duidelijkheid gekregen over wat je voelt en denkt omdat je na moest denken over hoe je het verwoordde. Dit maakt het voor jou makkelijker om je ex terug te vragen en te weten waarom je hem of haar terug wilt.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Wat moet ik wel doen?

Er zijn een aantal dingen waar je tijdens het schrijven van je brief aan moet denken. Door deze zaken in je brief te zetten, maak je het makkelijker voor je ex om hem te lezen en het makkelijker voor jou om je ex terug te krijgen.

 • Denk aan de opmaak. Dit klinkt misschien meer als een sollicitatietip, maar elke lezer vindt het prettig om een brief te lezen die opgedeeld is in alinea’s. Let er ook op dat je zinnen niet te lang worden, zodat je geen verwarring veroorzaakt.
 • Leg alles stap voor stap uit. In een brief heb je geen kans om even iets uit te leggen wanneer je ex niet helemaal begrijpt wat je nu bedoelt. Zorg dus dat dit ook niet nodig is door uitgebreid te vertellen wat je punt is en wat je hiermee probeert te bereiken.
 • Nodig je ex uit om te reageren. Door aan het einde van je brief je ex uit te nodigen op de koffie of, wanneer dat te lastig is, terug te schrijven krijg jij ook duidelijkheid. Je ex krijgt even tijd om na te denken wat je allemaal precies bedoelde en waarom. Daarnaast kan hij of zij ook weer zijn of haar gevoelens richting jou uiten.
 • Wees aardig. Dit klinkt logisch, maar wanneer je zaken uit het verleden bespreekt hebben sommige mensen de neiging om te vurig te benoemen wat ze allemaal niet goed vonden. Hiermee bereik je echter niks. Je brief moet een eerste stap zijn naar een meer uitgebreid gesprek tussen jou en je ex, waarin je dit soort dingen wel kunt zeggen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wat moet ik juist niet doen?

Natuurlijk zijn er ook altijd dingen die je beter niet kunt doen wanneer je naar je ex een brief aan het schrijven bent. Hoewel je brief aan je ex voor jou misschien perfect is, kan je ex sommige delen heel anders opvatten en ben je weer terug bij af. Lees daarom even deze dont’s:

 • Te radicaal zijn. Op het moment dat je iets risicovols wilt zeggen, nodig je ex dan uit voor een gesprek op een terras of in een koffiehuis. Wanneer dit in het verkeerde keelgat schiet, is het namelijk een stuk makkelijker om uit te leggen wat je precies bedoelde. Met een brief kan dit niet, en loop je het risico dat je liefdesverklaring verkreukeld in de prullenbak terecht komt.
 • Onduidelijk zijn. Wanneer je niet helemaal weet hoe je iets uit moet leggen, laat het dan weg uit je brief. Je wilt niet iemand kwetsen omdat je niet kunt verwoorden hoe je je voelt. Wil je het toch aanstippen, geef dan aan dat je er liever onder vier ogen over wilt spreken, maar niet via een brief.

Samengevat is het dus vooral belangrijk dat je duidelijk bent. Je wilt niet dat er onprettige gevoelens ontstaan omdat je niet wist hoe je iets precies moest verwoorden. Wanneer je niet zeker weet of je een misverstand veroorzaakt of niet, vraag dan een goede vriend om je brief even na te kijken.

We hopen dat deze tips over het schrijven van een brief aan je ex je zullen helpen om je ex terug te krijgen. Veel succes!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

3 Reacties op "Krijg Jouw Ex Terug met een Zelfgeschreven Brief"

 1. Sunny says:

  Hallo,

  Ik wil mijn ex graag een brief schrijven. Ik heb hier wel begeleiding en hulp bij nodig. Hoe helpen jullie hier in praktijk bij? Kan dat ook persoonlijk? Ik heb al eerder z on E- boek gekocht en gelezen maar geen resultaat helaas. Ik wil nu alle gevoelens op papier zetten, wellicht dat ik mijn ex hiermee kan triggeren.

  Ik hoor het graag.

  vriendelijke groet
  Sunny

 2. visje says:

  Beetje apart. In een andere blog schrijf je dat een brief naar je ex schrijven, een hopeloze actie is..

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *