Krijg Jouw Ex Terug met een Mooi Gedicht

Als je jouw ex terug wilt krijgen, weet je misschien niet waar je moet beginnen. Hoe krijg je weer contact met je ex? Hoe zorg je dat hij of zij dit contact graag aangaat? En hoe laat je jouw ex dan weer verliefd op jou worden? Dit zijn lastige vragen waarmee je om moet gaan bij het terugkrijgen van je ex.

Een manier die wellicht niet gelijk in je opkomt, maar die zeker goed kan werken, is het schrijven van een gedicht. In een gedicht kun je vaak gevoelens kwijt die je niet in een normaal gesprek onder woorden kunt brengen. Ben jij dus een woordkunstenaar en weet jij wel raad met woord en ritme? Lees dan onze tips om een gedicht voor je ex te schrijven!

Waar moet mijn gedicht voor mijn ex over gaan?

Elk gedicht heeft uiteraard een onderwerp of thema. Het kiezen van een goed thema voor jouw gedicht is erg belangrijk. Het verkeerde gedicht kan namelijk een compleet andere indruk achterlaten bij jouw ex en juist averechts werken. Daarom moet je goed nadenken over de insteek en achterliggende gedachten van jouw gedicht.

Je kunt bijvoorbeeld beter niet alleen maar dichten over de schoonheid van jouw ex. Natuurlijk is het complimenteus om te zeggen hoe mooi je jouw ex vond, maar een heel gedicht komt nogal vreemd over. Je ex krijgt eerder een ongemakkelijk dan een gevleid gevoel bij het lezen van zo’n gedicht. Een passage of enkele regels over hoe jouw ex een plaatje voor het netvlies was, mag natuurlijk wel.

Het is verstandiger om te beschrijven hoe gelukkig jij je voelde in de tijd dat je samen met je ex was. Waarschijnlijk roep je met een dergelijk gedicht soortgelijke gevoelens op bij jouw ex. Immers heeft hij of zij ook een leuke relatie met jou gehad, en zich ook prettig met jou gevoeld. Ga echter niet té veel in op de leegte die je voelt zonder je ex; dat komt erg wanhopig over.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Bekend gedicht over liefdesverdriet

Uiteraard ben je niet de eerste die kampt met liefdesverdriet of verlangen naar (voorlopig) onbereikbare liefde. Om wat inspiratie op te doen lees je hier een gedicht van Petrarca, een zeer bekend Italiaans dichter die schreef voor zijn onbereikbare liefde Laura:

Ik heb geen vrede en ik kan niet strijden, ik hoop en vrees, ik gloei en ben van ijs. ik zweef naar boven en ik lig te lijden ik heb de wereld lief, die ik misprijs !

ik ben verlost en ik kan me niet bevrijden, ik heb houvast en raak toch van de wijs, ik voel me levend en gestorven beide: ach, liefde is zowel hel als paradijs!

Ik zie verblind, ik schreeuw en kan niet praten, ik haat mezelf en houd van iedereen, ik roep om hulp en wil het leven laten,

ik huil van vreugde, ik lach terwijl ik ween, leven en dood kwelt mij in gelijke mate: en dit, o liefste, komt door jou alleen!

Je ziet dat Petrarca vooral schrijft over zijn eigen, tegenstrijdige gevoelens. Waarschijnlijk herken je dit wel bij jezelf als je jouw ex mist. Zulke gevoelens kun je uitstekend omzetten in een mooi gedicht voor jouw ex.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Mijn gedicht geschreven, en dan?

Het schrijven van alleen een gedicht is meestal niet genoeg. Je wilt ook dat jouw ex het gedicht leest en erop kan reageren. Het kan heel moeilijk zijn om op jouw ex af te stappen en je gedicht te geven, zodat hij of zij het ter plekke kan lezen. Toch is dat wel de beste manier om de reactie van jouw ex te kunnen peilen.

Zomaar je gedicht opsturen heeft geen zin. Jouw ex zit misschien helemaal niet te wachten op jouw gedicht en gooit het misschien zelfs gelijk weg. Of jouw gedicht valt juist heel erg in de smaak, maar je ex weet niet hoe hij of zij moet reageren. In beide situaties gebeurt hetzelfde: jouw ex reageert niet. En daardoor zit jij alleen maar in onzekerheid: beviel mijn gedicht wel?

Daarom kun je het beste kort afspreken met jouw ex om het gedicht te geven. Wacht hier niet te lang mee, want hoe langer je met jouw ex praat, hoe meer je gaat twijfelen om het gedicht te overhandigen. Voorkom dus dat jullie erg lang met elkaar blijven praten. Blijf wel wachten tot jouw ex het gedicht heeft gelezen en weet wat hij of zij ermee moet.

Ik wil mijn gedicht niet aan mijn ex geven, kan dat?

Uiteraard! Voor sommige mensen werkt het schrijven van een gedicht heel goed om achter hun eigen gevoelens te komen. Bij de break-up komen veel emoties en gedachten kijken die langs elkaar heen vliegen en met elkaar in strijd zijn. Door het dichten kun je orde in de chaos scheppen en erachter komen wat je nu precies mist in je ex.

Dit gedicht hoef je dan helemaal niet naar je ex op te sturen. Je kunt het bewaren, gelijk vernietigen – doe ermee wat je wilt. Als het schrijven ervan jou maar heeft geholpen. Er hoeft verder niets achter te zitten. Een gedicht kan jouw ex dus op verschillende manieren terugkrijgen: door jouw ex in jouw hart te laten kijken, of door jou in je eigen hart te laten kijken!

Let wel op: een gedicht is niet altijd geschikt

Een gedicht is een erg bijzondere manier om jouw gevoelens met jouw ex te delen. Bijzonder in de zin dat het niet voor iedereen geschikt is. Allereerst moet je zelf natuurlijk een beetje kunnen dichten en gevoel voor taal hebben. Je hoeft geen tweede Gorter te zijn, maar het moet wel verder komen dan ‘rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw, je weet het misschien niet, maar ik hou van jou.’

Jouw ex moet ook een liefhebber van gedichten zijn. Er zijn genoeg mensen die bij een gedicht denken: wat moet ik hiermee? Jij kent je ex als geen ander; schat in of een gedicht werkt om hem of haar terug te krijgen. Zo ja, dan moet het met onze tips zeker lukken!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Krijg Jouw Ex Terug met een Mooi Gedicht"

  1. Scheper jarno says:

    Tja moeilijk

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *