5 Tips voor Je Ex Terug Krijgen Als Jullie Kinderen Hebben

Een relatie die uitgaat is natuurlijk nooit een pretje; helemaal niet als jij achteraf het idee hebt dat het helemaal niet uit had hóeven gaan. Er zijn genoeg mensen die maar wat graag hun ex terug zouden willen krijgen, maar dat is natuurlijk een stuk makkelijker gezegd dan gedaan.

Dit alles wordt natuurlijk nog vele malen lastiger wanneer er kinderen in het spel zijn. Voor hen is er niets zo belangrijk als een stabiele leefomgeving. Het laatste wat je wilt doen, is hen onnodig in de war brengen als ze net gewend zijn aan jullie scheiding. Dat wil echter niet zeggen dat het voor mensen met kinderen onmogelijk is om uiteindelijk weer bij elkaar te komen. In dit artikel geef ik je tips voor je ex terugkrijgen als jullie kinderen hebben!

Let op: ik zal me in dit artikel vooral gaan richten op de specifieke complicaties die komen kijken bij het terugkrijgen van je ex als je kinderen hebt. Als je je ex met succes terug wilt veroveren, heb je ook meer algemene tips nodig. Lees bijvoorbeeld deze artikelen over je ex terugkrijgen in het algemeen, of over je ex terugwinnen na een scheiding.

Tip 1: Denk goed na of je je ex wel écht terug wilt

Dit is een stukje advies dat ik aan iedereen die zijn of haar ex terug probeert te winnen meegeef. Het is altijd een goed idee om eerst goed na te denken over of je je ex écht terug wilt. Stel dat je er nu al achter komt dat dat eigenlijk misschien niet zo’n goed idee is. In dat geval kun je jezelf een hoop tijd en moeite besparen, evenals extra pijn en emotionele schade.

Dit geldt natuurlijk nog veel sterker wanneer er kinderen in het spel zijn. Als er iets belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen, dan is het wel stabiliteit in hun dagelijkse leven. Deze stabiliteit is al flink ontworteld toen jij en hun andere ouder uit elkaar gingen. Daarom is het nog veel belangrijker dat je verder niet te veel schokken in hun leven veroorzaakt.

In principe kan het heel goed zijn voor je kinderen als jullie uiteindelijk weer bij elkaar komen. Je moet echter rekening houden met de mogelijkheid dat het niet zal gaan lukken om weer bij je ex terug te komen. Als je begint aan een terugwinpoging die eigenlijk gedoemd is om te mislukken, dan geef je je kinderen alleen maar valse hoop.

Eén van de weinige dingen die schadelijker zijn voor een kind dan een scheiding, is twee scheidingen.

Hoe weet je nu precies of je je ex écht terug wilt? Dat zal een afweging zijn die je zelf moet maken, maar er zijn wel enkele vragen die je jezelf kan stellen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende vragen:

 • Mis ik mijn ex, of mis ik het hebben van een relatie?
 • Ben ik bereid om te werken aan de problemen tussen ons?
 • Kan ik nog altijd een toekomst voor me zien met mijn ex?

Als je deze vragen bevestigend beantwoordt, dan kan het een goed idee zijn om weer een relatie met je ex te proberen op te bouwen. Zo niet, dan kun je jezelf, je ex en je kinderen het best een hoop leed besparen door te accepteren dat deze relatie toch echt voorbij is.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tip 2: Laat je niet te veel leiden door je kinderen

Na een scheiding voelen veel mensen zich enorm schuldig. Dat is natuurlijk alleen nog maar meer het geval als jij en je ex-partner samen kinderen hebben. Je hebt dan niet alleen gefaald tegenover je partner, aan wie je had beloofd om je leven samen door te brengen. Maar ook zeker tegenover je kinderen, die enorm gebaat zijn bij een stabiele thuissituatie.

Dit gevoel snap ik best, maar het is niet de beste raadgever als het gaat om vervolgbeslissingen over jullie relatie. Veel stellen komen bij elkaar terug uit schuldgevoel jegens de kinderen. Ze voelen zich verplicht om voor hen de oude situatie zo veel mogelijk te herstellen. Daarvoor offeren ze hun eigen gevoelens richting elkaar bij op.

Op zich vind ik dit iets heel nobels, en zullen mensen die deze beslissing maken vast de beste bedoelingen hebben. In de praktijk is dit echter vaker schadelijk voor de kinderen dan goed voor ze.

Veel kinderen uit instabiele gezinnen zeggen dat ze liever hadden gehad dat hun ouders waren gescheiden.

Natuurlijk is het in het ideale geval zo dat kinderen met hun beide ouders kunnen opgroeien, maar een stabiele situatie is het belangrijkst. Zo’n situatie zul je in een liefdeloos huwelijk niet snel bereiken. Als jij en je partner voortdurend ruzie maken of kil zijn tegen elkaar, dan zullen jullie kinderen dit ook merken. In zo’n situatie was het waarschijnlijk beter geweest als jullie gewoon gescheiden waren gebleven.

Laat je dus in je beslissing om weer bij je ex terug te komen niet te veel leiden door je kinderen. Alleen als jíj denkt dat het voor jou en je partner goed is om weer bij elkaar terug te komen, kun je gaan nadenken over wat het beste is voor de kinderen. Wanneer jullie jezelf dwingen om voor de kinderen weer bij elkaar te komen, dan leiden jullie kinderen daar zeer waarschijnlijk onder.

Tip 3: Wees je ervan bewust dat het allemaal wat langzamer zal gaan

Dit is opnieuw een tip die in zekere mate ook geldt als je geen kinderen hebt. Als je iemand voor de tweede keer verliefd op je wilt laten worden, duurt dat een stuk langer. Er komt een hoop pijn en emotie kijken bij een relatie die uitgaat. Dit maakt het een stuk complexer om je ex terug te krijgen dan het de allereerste keer was.

Ook deze tip geldt echter nog veel sterker als je kinderen hebt. Zoals ik al meerdere malen heb benoemd in dit artikel, is stabiliteit van levensbelang voor kinderen. Je kan daarom niet van de ene op de andere dag weer bij elkaar in huis wonen.

Je zal je relatie weer langzaam moeten opbouwen, zodat je zeker weet dat het goed zit.

Een andere relevante factor is het feit dat je gewoon veel minder tijd hebt om samen tijd door te brengen wanneer er kinderen in het spel zijn. Het opvoeden van kinderen is op zichzelf een fulltimebaan. Waarschijnlijk werkt zeker één van jullie twee daarnaast ook nog eens fulltime.

Door dit gebrek aan tijd zul je langer de tijd moeten nemen om jullie problemen uit te werken en je ex voor je terug te winnen. Dit is op zichzelf natuurlijk niet iets negatiefs, maar het is wel goed om van tevoren te beseffen. Kun je dit geduld niet opbrengen, dan is dat een teken dat het misschien niet zo’n goed idee is om je ex terug te willen.

Tip 4: Breng je kinderen niet te snel op de hoogte

Misschien word je er een beetje moe van dat ik steeds hamer op het belang van stabiliteit voor je kinderen. Het is nu eenmaal het belangrijkste om in je achterhoofd te houden als er kinderen in het spel zijn. Ook deze tip, dat je jouw kinderen niet te snel op de hoogte moet stellen, hangt weer samen met dit belang van stabiliteit.

Ik snap best dat je misschien erg enthousiast zal zijn als het erop lijkt dat jij en je ex weer bij elkaar terug zullen komen. Dit is mede omdat het voor je kinderen waarschijnlijk het scenario is waar ze al langere tijd op hoopten. Veel mensen kunnen door dit enthousiasme niet wachten om hun kinderen het blijde nieuws te vertellen. Vaak reageren hun kinderen hier vaak ook erg positief op.

Deze mensen houden echter geen rekening met de mogelijkheid dat het uiteindelijk toch weer mis zou kunnen gaan. Dat is natuurlijk iets dat zeker mogelijk is, aangezien er vast een reden was dat jullie relatie in de eerste plaats geen stand wist te houden. Dit brengt je in een nogal ongemakkelijke positie. Je moet opnieuw aan je kinderen uitleggen dat het tóch niet gelukt is met papa en mama…

Waarom dit hartverscheurend is voor je kinderen, hoef ik je waarschijnlijk niet uit te leggen. In hun hoofd stond de wereld op het punt om weer “normaal” te worden. Nu worden ze weer enorm teleurgesteld als dat niet het geval blijkt. Dit kan zelfs leiden tot vertrouwensproblemen, aangezien ze hun eigen vader of moeder niet meer kunnen geloven als hij/zij ze iets vertelt.

Als kinderen hun eigen ouders al niet kunnen geloven, wie dan nog wel?

Vertel je kinderen dus pas dat je weer samen gaat komen met je ex-partner, als je absoluut zeker weet dat dit het geval is. Dit kan alleen wanneer jullie samen besloten hebben om jullie relatie weer een kans te geven. Het vermoeden hebben dat het wel zal gaan lukken is in niet genoeg; jullie moeten hier goed over nagedacht hebben!

Tip 5: Geef (enigszins) eerlijk antwoord op vragen van je kinderen

Jij en je partner zijn eerst na schreeuwende ruzie uit elkaar gegaan, maar nu spreken jullie elkaar vervolgens weer. Dit zal zeker ook je kinderen zijn opgevallen. Het kan zijn dat ze je als gevolg hiervan vragen zullen gaan stellen. Veel mensen weten niet zo goed hoe ze hierop moeten reageren, en liegen als gevolg daarvan tegen hun kinderen.

Ik snap dat je je kinderen geen valse hoop wil geven. Je wilt daarom niet zeggen dat je weer probeert om bij hun vader of moeder terug te komen. Als je echter glashard gaat staan liegen, dan zullen je kinderen je doorhebben. Hier kunnen ze enorm onrustig van worden, aangezien het geen fijn idee is dat hun ouders iets voor ze verbergen.

Jonge kinderen vertellen alles aan hun ouders, dus worden ze achterdochtig als jij dat niet doet.

Vraagt je kind waarom je bepaalde dingen doet met hun andere ouder? Dan kun je gewoon zeggen dat je dat doet omdat jullie elkaar nog steeds aardig vinden. Jullie zijn alleen niet meer verliefd op elkaar. Dit zal je kind wel snappen, zonder dat het de verwachting zal krijgen dat jullie uiteindelijk weer bij elkaar komen. Zo stel je je kind gerust, zonder hierbij valse hoop te wekken.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

2 Reacties op "5 Tips voor Je Ex Terug Krijgen Als Jullie Kinderen Hebben"

 1. Alwin

  says:

  Wilt u mij aub dit niet meer opsturen??!!!!!

 2. Helenacciz

  says:

  Hallo.

  Waar Kan Ik XEvil gratis downloaden op uw website?
  Ik heb informatie van je steun. XEvil is echt het beste programma voor captcha oplossen, maar ik heb de nieuwste versie nodig.

  Dankzij.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *