11 Slimme Tips & Tricks om je Ex Vriend of Vriendin Terug te Krijgen

Een relatie die aan zijn einde komt, is natuurlijk nooit leuk. Twee mensen die ooit iets voor elkaar voelden, hebben de beslissing gemaakt om niet samen verder te gaan, en een eind te maken aan een periode in hun leven waarin ze misschien samen wel heel gelukkig zijn geweest.

Bij de meeste break-ups is dit echter niet langer het geval, waardoor een permanente breuk de enige oplossing is.

Maar misschien ligt de situatie wel heel anders. Misschien heb je het idee dat jouw breuk met je partner duidelijk veroorzaakt werd door allerlei externe factoren.

Misschien zie je nog mogelijkheden voor een heel mooie relatie tussen jou en je ex. Misschien, heel misschien, wil je gaan proberen om je ex terug te krijgen. Lees dan hier onze 11 tips en tricks!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tip 1: Zorg dat je zeker weet of je je ex terug wil

Als je uit een lange of intense relatie komt, is het natuurlijk heel normaal dat je met heftige emoties te maken krijgt. Gevoelens van verdriet, boosheid en algehele wanhoop kunnen allemaal langskomen. Deze emoties komen altijd voor, en je moet deze niet zien als teken dat je per se moet proberen je ex terug te krijgen.

Neem daarom na de breuk met je ex even de tijd om de heftigste emoties te laten passeren. Als de meest extreme gevoelens wat minder zijn geworden, is het makkelijker te bepalen of je je ex wel echt terug wil, en kun je voorkomen dat je in een emotionele toestand de verkeerde keus maakt.

Het laatste wat je wilt, is dat je weer terugkomt bij je ex, om vervolgens na een maand weer uit elkaar te gaan.

Natuurlijk blijft het ook daarna lastig om deze vraag te beantwoorden. Het kan helpen om jezelf af te vragen of je echt je ex-partner mist, of dat je meer het hebben van een relatie zelf mist.

Ook kun je jezelf afvragen of je een toekomst met die persoon voor je kan zien. Aan de hand van dat soort vragen kun je voor jezelf bepalen of je er de tijd en moeite in wil steken om bij je ex terug te komen.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Tip 2: Geef hem/haar even de tijd

Naast dat je voor jezelf even de tijd moet nemen om je gevoelens en gedachten op een rijtje te krijgen, moet je ook je ex hiervoor even de tijd geven. Als je binnen een maand alweer met je ex probeert af te spreken, zal hij of zij dit waarschijnlijk als verwarrend en onprettig ervaren, waardoor de kans dat hij of zij bij je terugkomt aanzienlijk afneemt.

Ik zou willen aanraden om gedurende een periode van minstens een maand geen contact met je ex te hebben. Hiermee bedoel ik niet alleen romantisch contact, maar ook vriendschappelijk contact. Geef elkaar even de kans om jullie levens zonder elkaar weer op de rit te krijgen, dan zul je zien dat de omgang tussen jullie twee daarna een stuk prettiger wordt.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tip 3: Werk aan jezelf

Als je uiteindelijk weer een relatie wilt beginnen met je ex, is het slim om de best mogelijke versie van jezelf te worden. Hiermee bedoel ik natuurlijk niet dat je je ineens moet gaan voordoen als iemand anders; je ex kent je immers al langer dan vandaag, dus hij of zij zal daar waarschijnlijk zo doorheen prikken. Bovendien wil je dat je ex weer verliefd wordt op jou, en niet op een of andere rol die je speelt.

Wat ik wel bedoel, is dat je je best doet om goed voor de dag te komen. Als je overkomt als iemand die een beetje zijn best doet, zal je ex zich sneller weer tot je aangetrokken voelen dan wanneer je overkomt als een onverzorgd emotioneel wrak. Daarom is het dus belangrijk om jezelf goed te blijven verzorgen. Ga bijvoorbeeld eens wat vaker naar de sportschool, denk iets beter na over welke kleding je draagt, of ga eens naar de kapper.

Ook aan je innerlijk kan je werken. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te werken aan je zelfvertrouwen. Het helpt om te bedenken welke eigenschappen jouw ex altijd leuk aan jou vond, en jezelf vervolgens op die punten te verbeteren.

Als je ex je bijvoorbeeld altijd grappig vond, doe dan je best om grappig over te komen. Zo laat je zien dat de persoon op wie je ex verliefd werd nog steeds bestaat, waardoor hij of zij waarschijnlijk eerder geneigd is om je nog een kans te geven.

Tip 4: Peil of hij of zij nog geïnteresseerd in je is

Voordat je daadwerkelijk stappen gaat zetten om je ex terug te winnen, is het natuurlijk belangrijk om te weten of je ex nog enigszins geïnteresseerd is in jou. Als hij of zij nog gevoelens voor je heeft, is het makkelijker om de relatie eventueel nog te herstellen. Als hij of zij helemaal geen interesse meer blijkt te hebben, kun je nu nog besluiten niet te proberen om hem of haar terug te krijgen.

Je kan dit op verschillende manieren doen. Als je vrienden hebt die nog steeds met je ex omgaan, kun je hen natuurlijk vragen of ze hier een beetje “onderzoek” naar willen doen. Dit brengt wel risico’s met zich mee, want misschien vertelt deze vriend wel gewoon aan je ex dat jij nog interesse in hem of haar hebt. Als dat gevoel niet wederzijds is, kan dit tot ongemakkelijke situaties leiden.

Als je op een iets veiliger manier wil uitzoeken of je ex nog iets voor je voelt, kun je ook letten op subtiele hints die je ex afgeeft. Kijk bijvoorbeeld naar hoe je ex naar je kijkt als je hem of haar tegenkomt, en let op de dingen die hij of zij zegt op sociale media. Let ook op als wederzijdse vrienden het over jouw ex hebben.

Tip 5: Breng tijd door met anderen

Het is een welbekend cliché dat je mensen sneller verliefd op je kan maken door ze jaloers te maken. Hoewel dit er natuurlijk op zichzelf niet per se voor zorgt dat je ex ineens weer naar je terug komt rennen, zit er zeker een kern van waarheid in dit idee. Veel psychologisch onderzoek lijkt uit te wijzen dat mensen zich vaak wel degelijk meer aangetrokken voelen tot mensen als ze het idee hebben dat hij of zij elk moment door iemand anders kunnen worden “ingepikt”.

De meest effectieve manier om dit effect te bereiken is natuurlijk door gewoon weer eens een keertje op een date te gaan met iemand anders. Zo ziet je ex dat het menens is.

Als je hier echter geen zin in hebt, of dit niet eerlijk vindt richting die andere man of vrouw, kan het ook gewoon helpen om te zorgen dat je ex je ziet omgaan met vrienden of vriendinnen van het andere geslacht.

Een bijkomend voordeel van deze aanpak is dat je ook aan je ex laat zien dat je weer open staat voor een nieuwe relatie. Als je ex er zelf ook al over na zat te denken om weer een relatie met jou te beginnen, geef je zo het signaal dat jij daar klaar voor bent, waardoor het zomaar zou kunnen dat je ex uiteindelijk op jou afstapt in plaats van andersom.

Tip 6: Bouw het contact langzaam weer op

Als je het idee hebt dat je ex je misschien wel weer ziet zitten, is het natuurlijk heel verleidelijk om te proberen zo snel mogelijk weer een relatie met hem of haar op te bouwen. Neem hier echter de tijd voor. Als je jullie verhouding te snel weer naar een hoger niveau wil tillen, kan het zijn dat je je ex dusdanig afschrikt dat je meteen al je kansen verspeelt.

In een relatie is er sprake van een vorm van onderling vertrouwen, en dat vertrouwen is waarschijnlijk grotendeels verbroken toen jullie uit elkaar gingen. Deze vertrouwensband moet je eerst opnieuw opbouwen voor je weer een relatie kan beginnen, en daarom is het belangrijk dat je het contact met je ex langzaam weer opbouwt, en eerst jullie vriendschap langzaam weer herstelt.

Als je een gezamenlijke groep vrienden heb, zijn zij een ideaal hulpmiddel om de verhoudingen tussen jou en je ex weer te herstellen. Door hem of haar in een groep vrienden weer te zien, hou je de sfeer heel vrijblijvend en relaxed, zodat jullie elkaar gewoon zonder druk kunnen spreken.

Hou jullie gespreksonderwerpen in het begin nog een beetje licht. Als je nu al diepe of emotionele gesprekken gaat voeren, is er een grote kans dat je je ex afschrikt. Er is zelfs een kans dat je hem of haar daarmee pijn doet, omdat je je ex herinnert aan de band die jullie ooit hadden, wat zeer pijnlijk kan zijn als hij of zij nog niet helemaal over jullie relatie heen is.

Tip 7: Praat voorzichtig weer over jullie relatie

Als jullie vriendschapsband weer een beetje hersteld is, is het tijd om langzaam toe te werken naar het moment dat je je ex weer terug gaat vragen. Een goede manier om dit te doen is door het af en toe weer met hem of haar over jullie relatie te hebben. Hiermee plant je alvast het idee van een relatie tussen jullie twee in het hoofd van je ex, waardoor hij of zij waarschijnlijk ook over die mogelijkheid zal gaan nadenken.

Begin hierbij weer met wat minder zware onderwerpen, en werk naar de diepere gesprekken toe. Begin bijvoorbeeld gewoon eens met het laten vallen van een leuke of grappige herinnering die jullie samen hebben. Later kun je op een dieper niveau over jullie relatie praten, en kun je bijvoorbeeld best eens zeggen dat je vond dat jullie een fijne relatie hadden.

Tip 8: Vraag je ex niet terug over de telefoon

WhatsApp, sms en telefoon zijn vandaag de dag heel normale manieren van communicatie. Als het moment daar is om je ex terug te vragen, is het dan ook verleidelijk om dit via een van deze kanalen te doen; zo hoef je hem of haar na een afwijzing niet meer onder ogen te komen, en kun je de telefoon gewoon neerleggen als het gesprek ongemakkelijk wordt.

Dit raad ik echter ten zeerste af. Als je je ex terug wil, is dit gesprek bijzonder belangrijk. Je moet aan je ex laten zien dat je echt meent wat je zegt, dat je het oprecht jammer vindt hoe het allemaal gegaan is, en dat je hem of haar echt heel graag terug wil, en dat soort dingen kun je gewoon echt niet aan je ex duidelijk maken over de telefoon.

Het is dus belangrijk om daadwerkelijk ergens af te spreken, en face to face een gesprek te voeren.

Tip 9: Ga naar een plek waar jullie graag kwamen

Als je dan toch met je ex moet afspreken om hem of haar terug te vragen, dan is het slim om dit te doen op een plek waar jullie allebei warme herinneringen aan hebben. Misschien was er een park of café waar jullie graag kwamen, of een plek waar jullie samen een heel leuk weekend beleefd hebben. Laat het verleden in je voordeel werken, en herinner je ex eraan hoe leuk jullie het samen hadden.

Een andere manier om dit te doen kan het dragen van bepaalde kleding zijn. Misschien is er wel een kledingstuk of sieraad dat je ex voor jou gekocht heeft, of dat hij of zij je altijd leuk vond staan. Draag dit dan vooral.

Tip 10: Denk goed na over je woorden

Hoe je het gesprek begint kan cruciaal zijn voor je kansen om je ex nog terug te krijgen. Denk dus goed na over wat je wil gaan zeggen. Als je iets verkeerds zegt, waardoor je je ex in de war brengt of pijn doet, kunnen je kansen in één keer verkeken zijn. Hij of zij kan immers nog steeds sterke gevoelens voor jou hebben, ook al zijn jullie niet meer samen.

Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken, maar een veilige optie is om het gesprek te beginnen met een zin als “Ik wil het graag over onze relatie hebben.” Zeg verder ook vooral dat je wil weten hoe het nu met je ex gaat, en toon interesse in hem of haar als persoon.

Laat weten dat je het jammer vindt hoe het destijds is verlopen, en als hij of zij aangeeft het daarmee eens te zijn, vraag dan of je ex denkt dat er nog enig perspectief is op een toekomst samen.

Laat het gesprek zo mogelijk natuurlijk verlopen. Geef je ex ook nog even de ruimte om door te laten schemeren dat hij of zij misschien niet openstaat voor een nieuwe relatie, dan heb jij ook nog de kans om te besluiten hiervan af te zien.

Tip 11: Zeg sorry en leg de schuld niet bij je ex

Dit is een advies dat ik ook wel onder tip 10 had kunnen scharen, maar ik vond dit zo’n cruciaal onderdeel dat ik het de moeite waard vond om het apart te vernoemen. Bij elke relatiebreuk hebben er twee schuld, en als jij degene bent die aangeeft jullie relatie een nieuwe kans te willen geven, dan is het belangrijk dat je aan je ex laat zien dat je weet wat je fout hebt gedaan.

Denk goed na over alles wat jij hebt gedaan wat eraan bijdroeg dat jullie relatie op de klippen liep, en bied daar je verontschuldigingen voor aan.

Geef vooral je ex nergens de schuld van, en kom niet aan met smoesjes of redenen waarom je gedaan hebt wat je deed. Neem gewoon de volle verantwoordelijkheid voor je daden, zodat je ex ziet dat je echt spijt hebt van de dingen die je fout hebt gedaan.

Belangrijk is om vervolgens ook een oplossing te bieden. Als je bijvoorbeeld je excuses aanbiedt voor het feit dat je altijd snel boos werd, zeg dan ook wat je daaraan wil gaan doen. Zeg bijvoorbeeld dat je hiervoor in therapie wil gaan, of geef aan dat je een uitlaatklep gaat proberen te vinden om je woede ergens anders kwijt te raken.

Het is natuurlijk leuk en aardig dat je ex weet dat jij je fouten inziet, maar hij of zij wil natuurlijk ook het idee hebben dat je aan die fouten gaat werken, zodat je ze nooit meer opnieuw maakt.

Als je al deze tips hebt opgevolgd, is de kans aanzienlijk groter dat je ex weer bij je terug is. Dit is natuurlijk hartstikke fijn, maar het werk houdt hier natuurlijk niet op. Je zal moeten blijven werken aan jullie relatie, en het zal waarschijnlijk in het begin niet zijn zoals het ooit was. Bovendien zijn er nog talloze manieren waarop je relatie opnieuw aan een einde kan komen.

Maar goed, dat is nu eenmaal hoe relaties werken. Als je echt bereid bent om dit keer meer van je relatie te maken, en bereid bent hier hard voor te werken, ben ik ervan overtuigd dat dit negen van de tien keer moet lukken. Ik wens je heel veel geluk met het terugwinnen van je ex, want een mooie relatie, dat gun je iedereen!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

3 Reacties op "11 Slimme Tips & Tricks om je Ex Vriend of Vriendin Terug te Krijgen"

 1. Henk says:

  Hoi
  Ik heb betaald maar krijg
  Niks binnen
  Hoe kan dat groetjes Henk

 2. maicel says:

  Goedemorgen
  Wat is de beste tip om weer samen te komen met mn ex vriendin
  Ik heb zelf een grote fout gemaakt

 3. Thank God Great says:

  Ik zal voor altijd in het krijt staan ​​bij de Grote Dankgod voor het herstellen van mijn gebroken huwelijk nadat mijn man me zes maanden in de steek had gelaten voor zijn minnares. Ik geloofde nooit in spreuken totdat mijn vriend me aan hem voorstelde. In het begin was ik sceptisch over hem omdat ik veel hoorde over valse spreuken, maar ik liet mijn twijfels achter me, want ik was wanhopig om mijn man terug te krijgen en ik deed wat hij me had opgedragen. Nu is mijn man net binnen 48 uur terug nadat hij contact met hem heeft opgenomen. Ik leef weer gelukkig met mijn man na 6 maanden scheiding en ik zal niet rusten voordat hij over de hele wereld bekend is. Hij is ook gespecialiseerd in geldspreuken, loterijspreuken, ziektespreuken E.T.C. Maak nu geweldig verbinding met Thankgod, zijn e-mail is [email protected] of WhatsApp op +2347082176539

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *