Ex Terug Na Scheiding? 6 Manieren voor Hereniging

Echtscheiding lijkt misschien een oplossing voor relatieproblemen, maar niet alle ex-koppels denken dat dit een goede keus was en dat zij na een breuk verder kunnen met hun leven. Sterker nog, verrassend genoeg overwegen veel stellen om na een scheiding weer bij elkaar te komen. Denk je dat de scheiding een vergissing was en wil je je ex terug? Als je nog steeds hartstochtelijk van je ex houdt en ernaar streeft de persoon te worden die je wilde zijn, bestaat er wellicht een kans om alles te veranderen.

Wat zijn de kansen om weer bij elkaar te komen na een scheiding? Kunnen gescheiden stellen weer bij elkaar komen? Is het mogelijk om te hertrouwen met een ex-echtgenoot? Hoeveel gescheiden stellen komen weer bij elkaar? In dit artikel geven we je een plan en tips over hoe je je mogelijkheden op een nieuwe relatie met je ex kunt aanpakken.

1. Veelgemaakte fouten om te vermijden

Uit elkaar gaan is lastig. In de hitte van het moment, zeggen en doen we gemakkelijk dingen die we niet menen. Als je in de toekomst een kans wilt maken bij je ex, kun je je kansen vergroten door je breuk zo minnelijk en elegant mogelijk te maken. Als je erover denkt om weer samen te komen met je ex, raden we je sterk aan een aantal acties te vermijden.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Je ex smeken om terug te komen in de relatie

Uit elkaar gaan, kan een slechte smaak achterlaten, en hoe behoeftiger en opdringeriger je bent, hoe slechter je er in hun ogen uitziet. Uit elkaar gaan gebeurt met een reden, en het is belangrijk om te onthouden dat je ex niet terug wil gaan naar dezelfde relatie die jullie hadden. Als je een reële kans wilt hebben op hereniging, is de kans waarschijnlijk groot dat er enkele specifieke veranderingen moeten worden aangebracht.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Voortdurend contact zoeken

Dit klinkt misschien raar, maar één van de krachtigste technieken om je ex terug te winnen, is om niet meer met hem of haar te praten. Hoe meer je aanwezig bent, hoe gemakkelijker je ex je voor lief neemt en hoe gemakkelijker je behoeftig of wanhopig overkomt. Het doel is om jouw ex te helpen je in een nieuw licht te zien, en dit kan eigenlijk alleen door voldoende tijd te nemen voor jullie scheiding.

“Onthoud deze bekende quote van Schrijver Richard Bach: If you love something, set it free. It it comes back, it’s yours. If it doesn’t, it never was.”

Agressiviteit de overhand laten nemen

Als je je ex terug wilt, kunnen de emoties hoog oplopen. Zorg er echter koste wat het kost voor dat agressie en verdriet niet de overhand neemt. Als je bijvoorbeeld probeert je ex te bedreigen of te chanteren, zet je jezelf alleen maar voor schut en duw je hem of haar nog verder weg. De wortel van een succesvolle verzoening is het aanmoedigen van je ex om dichter bij je te komen, wat betekent dat je niets moet doen waardoor degene zover mogelijk bij je vandaan wil gaan!

Beloftes maken in plaats van acties ondernemen

Loze beloftes doen aan je ex is één van de ergste dingen die je kunt doen. Zelfs al denk je dat je kunt veranderen, onthoud dat acties voor zich spreken, niet de belofte. Als je ex je heeft verlaten, betekent dit dat hij of zij geen vertrouwen meer heeft in jouw algehele vermogen om op de lange termijn gelukkig te zijn met je, en dat kun je niet veranderen met woorden. Alleen acties maken het mogelijk om je duurzame veranderingen eigen te maken. En daar heb je niemand voor nodig, behalve jezelf.

2. Geef het tijd

Er kan niet vaak genoeg worden gezegd dat het nemen van tijd voor jezelf het belangrijkste is om een relatie weer terug op de rails te krijgen. Je hebt nog steeds pijn en gevoelens voor je ex, maar je moet afstand van hem of haar nemen zodat je kunt genezen en stabieler kunt worden. Hoeveel tijd moet je nemen? Elke situatie is anders. Het kan gaan om weken, maanden of jaren; de hoeveelheid tijd die ex-koppels na een scheiding moeten nemen om weer terug bij elkaar te komen, staat niet vast.

Contact houden en blijven ruziën na de scheiding zal de dingen alleen maar erger maken. Je ex wil nu misschien niets van je horen, en dat moet je respecteren. Het is nuttig om jezelf de tijd te geven om de scheiding te accepteren. Dus ontspan, houd je bezig met je omgeving en leef met de dag terwijl je geneest.

Kortom, het is belangrijk dat je leert om voor jezelf op te komen en jouw eigen levenspad te bewandelen. Door jouw onafhankelijkheid op te eisen en beter voor jezelf te leren zorgen en te houden, zal het uiteindekijk gemakkelijker worden om een relatie opnieuw aan te vangen. Onthoud dat jullie uit elkaar zijn gegaan omdat er iets niet lekker liep. Dergelijke relatieproblemen kunnen alleen worden opgelost als je sterker in je schoenen staat en je eigen boontjes kunt doppen!

Met andere woorden, als je positief, zelfverzekerd en vol energie zit omdat je een reden hebt om elke ochtend op te staan om je doelen op korte en lange termijn na te streven, ben je in de beste positie om na verloop van tijd verandering aan te tonen. Dit zal bevestigen of jullie twee samen gelukkig kunnen zijn.

3. Leer de oorzaken van de relatiebreuk kennen

Wanneer de mogelijkheid van verzoening na een scheiding wordt overwogen, moet er rekening worden gehouden met jullie persoonlijkheidstypes en problemen uit het verleden. Dit is van vitaal belang, want als de oorzaken van de scheiding in het donker blijven, zullen de kansen op een succesvolle hereniging met een voormalige echtgenoot erg klein blijven.

De meest voorkomende oorzaken van scheiding zijn gebrek aan inzet, conflicten, communicatieproblemen, financiële problemen, gebrek aan gedeelde belangen, verschillen in normen en waarden, afwezigheid van romantische intimiteit, misbruik van verdovende middelen, partnermishandeling, en emotionele en fysieke ontrouw.

Het leren kennen van de oorzaken van de scheiding is van grote invloed op de vraag of echtgenoten zich na de scheiding met succes kunnen verzoenen. Het is ook belangrijk om te weten voor welke relatieproblemen het terug bij elkaar komen een duurzame oplossing is. Problemen zoals gebrek aan communicatie en verslaving kunnen met voldoende geduld en welwillendheid worden opgelost, maar als vertrouwen constant een probleem is en blijft, dan moet je je misschien afvragen of het wellicht geen beter idee is om een stapje terug te nemen. Ook als de door geweld of misbruik veroorzaakte problemen niet worden opgelost, is het niet verstandig de liefdesrelatie voort te zetten.

“Gescheiden paren die zich willen verzoenen, moeten zich realiseren dat verzoening alleen kan slagen als beide partijen zich voor elkaar inzetten en het verleden leren begrijpen en aanvaarden. Durf dus tijd en moeite te steken in het creëren van iets nieuws en prachtigs samen.”

4. Wees overtuigd van de reden(en) om terug te gaan naar je ex

Scheiding kan psychologische moeilijkheden veroorzaken en het geluk in je leven verminderen. Het liefdesverdriet dat gepaard gaat met uit elkaar gaan, kan moeilijk zijn om overheen te komen, en het is dan ook niet verrassend dat sommige paren die hun wederhelft hebben verloren, inclusief het gelukkige huwelijk dat ze ooit hadden, hun huwelijk willen herstellen. Er kunnen diverse redenen zijn waarom echtgenoten zich na een scheiding willen verzoenen.

Een scheiding kan je doen realiseren dat je echte liefde had met je ex, wat een verlangen om te hertrouwen met je voormalige echtgenoot vergroot. Er zijn veel stellen die te snel uit elkaar gaan en na een scheiding begrijpen dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om de relatie te redden.

Een andere veelvoorkomende reden dat ex-stellen hun relatie terug op de rails willen krijgen, is reorganisatie van de gezinseenheid. Het ouderschap laat ex-koppels inzien dat er veel liefde in de relatie aanwezig is en dat hun kinderen een hechte band van hun ouders nodig hebben.

Onthoud wel: na een scheiding alleen voor je kinderen of uit een slecht geweten weer terug bij elkaar komen, leidt meestal niet tot succes. Als je de romantische relatie met je ex wilt hervatten, doe het dan omdat je van je ex houdt, veranderingen ziet, en een echte toekomst samen voor je ziet. Het belangrijkste is dat de liefde er nog steeds en je het nog een kans wil geven door deze keer beter lief te hebben.

Nog een reden om de relatie een nieuwe kans te geven, is omdat de seks zo goed was. De liefde- en passievolle verbinding die seks kan opbouwen tussen een koppel kan een enorme indruk achterlaten. Als de seks heel goed is, maar jullie toch constant ruziën, is het wellicht verstandiger om afstand te houden.

Heel goede seks kan misschien betekenen dat je iemand hebt gevonden met wie je jouw leven wilt delen, maar als dit niet kan gaan zonder slag of stoot, dan is het misschien wijzer om eerst nog jouw eigen pad te volgen. Onthoud: seks alleen is niet een geldige reden om een relatie te herstellen. Ervoor zorgen dat jullie op dezelfde lijn zitten is veel belangrijker voor een gezonde relatie. Als jullie er nog niet klaar voor zijn om jullie er volledig voor in te zetten, dan kun je elkaar beter met rust laten.

5. Leer jezelf en je ex-partner te vergeven

Genezing van een relatiebreuk en het bereiken van een consistente positieve gemoedstoestand, begint met het vergeven van jezelf. Een scheiding kan uitputtend zijn en je kunt misschien het gevoel hebben dat je hebt gefaald. Wellicht denk je dat je niet genoeg hebt gedaan om voor de relatie te vechten of dat je nooit met de scheiding had moeten instemmen.

Laat de boosheid en frustratie die nu de boventoon voeren, echter niet leiden tot depressie. Neem de tijd, haal diep adem en probeer jezelf te vergeven. Wees geduldig en neem de tijd om jezelf te vinden, je scheiding te analyseren en na te denken over wat er eigenlijk allemaal mis ging. Vergeving kost kracht, en die kracht heb je nodig om een gebroken relatie weer op te bouwen.

Bij verzoening na een relatiebreuk komen er onvermijdelijk oude problemen naar boven. Hoe je met deze kwesties omgaat, bepaalt het succes van de hereniging. Als je je partner niet vergeeft, bouw je in wezen een muur tussen jullie beiden. Nadat partners elkaar vergeven, kunnen zij proberen het gif dat zich in hun relatie heeft opgehoopt op te ruimen en de positieve uitingen van liefde en toewijding opbouwen. Om verzoening mogelijk te maken, moet het vertrouwen worden hersteld door nieuwe daden van vertrouwen te stellen.

6. De eerste stappen terug naar elkaar toe

Dat je na een scheiding weer bij elkaar wilt komen, betekent niet dat je het overhaast moet doen. Dit geldt voor alle koppels die weer bij elkaar willen komen: neem je tijd en behoud de onafhankelijkheid die je hebt leren ontwikkelen in de tijd dat jullie niet samen waren. Het is niet nodig om direct samen te wonen of aan te kondigen dat jullie weer bij elkaar komen. Het is perfect aanvaardbaar om je relatie te verbergen voor vrienden en familie tot je weet waar het heen gaat.

Er is één ding zeker: succesvolle verzoening na een relatie vereist groei. Als je iets kunt bedenken wat je leuk vindt aan de ander, hou het dan niet voor jezelf. Wetenschappelijk onderzoek wijst zelfs uit dat koppels die waardering hebben, de tevredenheid, betrokkenheid en intimiteit in hun relatie vergroten.

Doe leuke dingen samen en maak afspraakjes zoals je deed op jullie eerste dates. Wekelijkse afspraken helpen je om elkaar vanaf het begin weer te leren kennen. Regelmatige afspraakjes kunnen de romantiek helpen bevorderen, de passie doen toenemen en de kans vergroten dat jullie deze keer wél bij elkaar blijven.

“Als koppel samen iets nieuws doen, maakt je relatie leuker en versterkt je band.”

Denk tenslotte na over de zaken die jullie kunnen tegenhouden in je huwelijk. Welke beslissingen kun je nemen om dingen te veranderen? Ontwikkel vaardigheden om je relatie te verbeteren. Zelfontplooiing is een geweldige manier om je gevoel van eigenwaarde te verbeteren en je te blijven ontwikkelen als persoon, partner, ouder en vriend. Door jezelf telkens maar weer naar een hoger niveau te tillen, zul je er op de lange termijn voor zorgen dat de verzoening meer bestaanswaarde heeft!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *