Kun Je Jouw Ex Terug Krijgen door Te negeren?

Het klinkt misschien tegenstrijdig; je ex terugkrijgen door hem of haar te negeren. Toch is het een techniek die je zeker niet af mag schrijven. Als je erg oppast met de manier waarop je contact met je ex zoekt, en hem of haar eerst ‘negeert’, heb je namelijk meer kans om weer samen te komen.

Jouw ex negeren is eigenlijk het tegenovergestelde van een andere veelvoorkomende reactie: jouw ex ‘stalken’. Je stuurt hem of haar dan regelmatig berichtjes of mailtjes of je staat zelfs bij je ex op de stoep. En laten we je alvast zeggen: daarmee ga je jouw ex nooit terugkrijgen. Dat lukt wel door te negeren. Wil je meer weten? Lees dan verder!

Contact nadat het net uit is

Wij zeggen altijd: als het net uit is met je partner, neem dan geen contact op. Jullie moeten gewoon allebei de tijd nemen om je emoties en gevoelens tot rust te laten komen. De kans dat je iets impulsiefs doet is groter als je vaak contact opneemt. Je kunt dan denken aan toch weer afspreken, of zelfs opnieuw ruzie maken.

En dat wil je natuurlijk niet! Zeker als je later besluit dat je weer met je ex terug wilt, is het belangrijk om niet te veel contact te hebben. Dat klinkt misschien tegenstrijdig. Maar als je elkaar even de tijd geeft, kun je zelf ook beter ontdekken waarom je je ex wel en niet leuk vond. Je weet dan beter of de voordelen tegen de nadelen opwegen.

Er zijn veel mensen die in deze fase ‘afhaken’ en besluiten dat ze niet meer bij hun ex willen zijn. Dat is natuurlijk alleen maar goed; dan kun je op zoek naar een nieuwe liefde! Maar blijven jouw gedachten maar bij je ex en wil je het liefst weer samen zijn? Dan zal je na verloop van tijd weer (voorzichtig) contact moeten zoeken.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Krijg jouw ex terug door te negeren

‘Negeren’ heeft direct een negatieve lading. Het klinkt alsof je jouw ex geheel uit je leven verbant en nooit meer contact opneemt. Maar we bedoelen hiermee dat je niet uit jezelf contact op gaat nemen met je ex. Je wilt de komende tijd even niet aan je ex denken, om alles op een rijtje te kunnen zetten.

Je wordt er namelijk een stabieler persoon door. Het is heel moeilijk om geen contact met jouw ex op te nemen als je hem of haar erg mist, maar het is wel beter. Als jouw ex namelijk niet op jouw contact zit te wachten, gooi je alleen maar je eigen glazen in. Of jouw ex doet gelijk weer heel aanhankelijk, wat de situatie juist moeilijker maakt.

Daarom moet je jouw ex een tijdje lang negeren. Maar wat nu als hij of zij uit zichzelf tegen jou gaat praten? Dan moet je proberen kortaf, maar niet onaardig te reageren. Geef dus antwoord op een vraag, maar doe dat wel kort. Een tip is om geen antwoord te geven dat langer is dan de vraag van jouw ex.

Wees wel voorzichtig, zodat je niet negatief of gekwetst overkomt. Merk je dat jouw ex slecht reageert op jouw antwoorden? Dan kun je het best goedpraten, bijvoorbeeld door te zeggen dat je druk bezig was of even iets anders aan je hoofd had. Je moet je ex te vriend houden, maar met zo min mogelijk contact.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Kan ik mijn ex blijven negeren?

Nee, natuurlijk niet! Je moet ooit weer contact met je ex opnemen om hem of haar terug te krijgen. Daarom is het ook zo belangrijk om je ex te vriend te houden. Anders wordt het erg lastig om later weer contact te zoeken en poeslief te doen. Daar raakt jouw ex ook alleen maar van in de war.

Contact zoeken met je ex hoeft niet moeilijk te zijn. Een berichtje via Whatsapp of Facebook is vaak al genoeg om weer aan de praat te raken. Het moment hiervoor kun je geheel zelf uitkiezen. Wij stellen je voor dat je dit pas doet als je er zelf klaar voor bent. En dit is wanneer jij zeker weet dat je weer goed in je vel zit en met je ex samen wilt zijn.

Het is belangrijk om te kijken hoe jouw ex hierop reageert. Is hij of zij nu degene die kortaf doet? Dan kan dat twee dingen betekenen: jouw ex heeft daadwerkelijk geen zin in contact of hij/zij speelt ‘hard to get’. Maar dit kun je allebei oplossen!

Nu negeert mijn ex mij, wat nu?

Eigenlijk doe je in beide gevallen hetzelfde; je laat het gesprek nog even doorlopen totdat het echt vast loopt, of totdat één van jullie niet meer kan praten. Daarna wacht je gewoon enkele dagen tot een week, voordat je opnieuw iets stuurt. Je moet niet gelijk weer je ex gaan spammen met berichtjes, dat werkt averechts.

Geduld is een schone zaak en dat geldt zeker bij het terugkrijgen van je ex. Als jouw ex namelijk eerst niet wilt praten, maar later doorheeft dat het toch wel leuk is, wordt hij of zij vanzelf meer open. En speelt jouw ex hard to get? Dan heeft hij of zij na een tijdje vanzelf wel door dat je er echt voor wilt gaan. Het belangrijkste is dat je niet opgeeft.

Gaan de gesprekken tussen jouw en je ex weer lekker? Gefeliciteerd! Je bent al een heel eind op weg om weer samen te zijn. Daarvoor zullen jullie echter eerst weer moeten afspreken. Kies voor een algemene plek, zoals een café. Daar kun je weer gezellig bijkletsen over elkaars leven.

Nu weet je hoe je door negeren jouw ex terug kunt krijgen. Dus waar wacht je nog op? Onderhoud slim contact met jouw ex en de kans is veel groter om weer samen te komen. Succes met het toepassen van onze tips!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

5 Reacties op "Kun Je Jouw Ex Terug Krijgen door Te negeren?"

 1. CJ says:

  Hallo,

  mijn vriend (ex nu) heeft mij 2 weken geleden verlaten. We hebben bijna 8 jaar een relatie gehad. Hij zei dat hij er al een tijdje over dacht maar niet wist hoe hij het me moest zeggen en ook twijfels had. Hij was niet meer gelukkig in de relatie zei hij en zijn gevoel voor mij was ook veranderd hij houd niet meer van mij als zijn geliefde meer als een gewone vriend. Ook zei hij dat hij zijn vrijheid terug wil en wil kunnen doen waar hij zin in heeft.
  Nu spreken we elkaar wel eens over de app en hebben elkaar ook nog gezien, dan verteld hij hoe goed hij het naar zn zin heeft en zo geniet van zijn vrijheid, nu weet dat hij geen relatie meer wil en als hij die al zou willen dan heeft hij geleerd uit onze relatie hoe hij het niet wil. Ik weet nu ik er achteraf op terug kijk dat sommige dingen inderdaad anders hadden gekunnen maar zag dat op het moment in de relatie niet zo, was meer een gewoonte. We hebben beiden fouten gemaakt en ik heb hem ook geclaimd dat is niet goed. Toch kwetst het mij enorm hoe hij nu over mij en onze relatie praat. De eerste dag heb ik hem echt gesmeekt of ik nog een kans kreeg, ik was zo hopeloos en wilde niet dat hij me verliet. Nu doe ik alsof ik het heb geaccepteerd en alsof het goed met me gaat. Wat niet zo is want ik kan alleen maar aan hem denken en ik mis hem enorm. Doet me pijn dat hij mij niet mist zo blijkt, hij gaat nu lekker stappen en erop uit (wat hij eerst nooit deed en ook geen zin in had) hij heeft het zelfs over andere vrouwen. Terwijl ik er echt ziek van ben en daar geeneens behoefte aan heb.
  Ik ben nu constant aan het bedenken hoe we nog bij elkaar zouden kunnen komen of hoe het nog een kans kan krijgen.
  Hij zegt zelf dat het niet meer goed kan komen, hij dat gevoel niet meer heeft en het ook niet meer zou willen, anderszijds merk ik soms andere dingen van hoe hij handelt maar dan twijfel ik weer zie ik dat nou goed of wil ik het zo zien. Dat hij dan bijvoorbeeld weer contact met me zoekt of wel dingen zegt waardoor ik twijfel maar anderzijds is hij ook heel duidelijk.
  Op internet lees je ook veel over couchings en boeken, zijn er hier mensen die daar ervaringen mee hebben??
  Zijn er uberhaubt mensen die hierin tips voor me hebben?

  Groeten CJ

  • E.N. says:

   Hoi CJ,

   Ikzelf ben ook door mijn ex verlaten. Ik kan niet zien van wanneer jouw mail is dus het is lastig in te schatten van wanneer jouw mail is. Misschien is je reactie al wel van een tijd geleden. Maar net als jij heb ik het moeilijk gehad met de breuk. Ik wilde graag contact houden met mijn ex, maar omdat ik mijn emoties niet onder controle had (dus mezelf even geen tijd gunde om de rust te vinden en aan mezelf te werken......ERG BELANGRIJK!) gingen mijn contactmomenten niet geheel zoals ik had gewild (de ene keer goed maar dan werd ik te enthousiast in mijn appjes en wilde ik te snel te veel waardoor het contact weer minder goed verliep. Hij werd kortaf). Ik heb begin februari hulp ingeschakeld d.m.v een coach. Ik heb haar e-book gekocht en mailcoaching gekregen. Ik heb waardevolle informatie gekregen waar ik wat aan heb. Al was het maar om mijn zelfvertrouwen weer op te bouwen! Je zelfvertrouwen krijgt toch een behoorlijke deuk na een relatiebreuk. De belangrijkste tip die ik je wil meegeven is om echt even tijd voor jezelf te nemen en niet bang te zijn dat je meer van je ex verwijderd raakt. Gun je ex de tijd, maar vooral jezelf! Ga niet stalken dmv appjes, mails e.d. Hou je even aan de radiostilte van 30 dagen. Dit is ontzettend moeilijk. Ik weet daar alles van. Ga in die periode aan jezelf werken. Je zelfvertrouwen weer een oppepper geven en echt begrijpen waarom je ex het heeft uitgemaakt. Alleen dan kan je er iets aan doen. Ik zit nog steeds in het traject en ben er inmiddels achter dat het heel veel geduld vergt. En zelfs als het dan uiteindelijk niet het gewenste resultaat heeft kan ik dat accepteren. Als je zeker weet dat je je ex terug wilt zal je tijd moeten investeren en geduldig zijn. Zoek even op internet via google naar "radiostilte met je ex" daar krijg je veel tips die je even door die periode kan helpen om weer in balans te komen. Inmiddels ben ik nu ruim 7 weken verder en heb nu pas het gevoel dat ik weer in balans ben en kom. Door jezelf tijd te gunnen kun je weer rationele beslissingen maken ipv beslissingen op basis van emotie, want je hersenen nemen dan echt een loopje met je! Ga nooit smeken, dingen veronderstellen, zijn facebook pagina in de gaten houden etc. Dit zijn hele herkenbare zaken, maar uiteindelijk brengt het alleen maar je hoofd op hol en zal je niet helder kunnen denken. En doen alsof je het accepteerd gaat niet werken. Je zal de verandering, namelijk dat je single bent, moeten accepteren want zo is de situatie op dit moment. Zie het als iets waardoor je als persoon kan groeien. Het heeft mij al veel nieuwe inzichten gegeven over mezelf en mijn relatie destijds en ik zie nu ook waar het niet goed gegaan is en begrijp mijn ex daardoor ook beter. Ga hem ook niets verwijten want daar schiet je niets mee op. Deze inzichten zijn altijd handig voor een eventuele nieuwe relatie (alhoewel je hier waarschijnlijk nog niet aan moet denken. Dat snap ik!) Het heeft mij echt sterker gemaakt! Ik geloof zeker dat jij dit ook kan! En dat je twijfelt over wat hij wel of niet zegt of wat dat betekent komt omdat je nog in je emotie zit. Op basis van emotie kan je niet goed nadenken. Onthou dat goed. Als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel. Succes en sterkte!

 2. Sivie says:

  Ik maak hetzelfde mee.

 3. dropje says:

  ik had half jaar relatie wij hadden best wel moeilijke tijden omdat iederenen met ons relatie zit te bemoeien daarom ging het stuk elke paar dagen hadden we ruzie en ik moet hem smeken en mij best voor doen dat hij bij me bleef hij kwam mij kant op nieuwe baan nieuwe huis na een tijdje toen hij nieuwe baan had.. app hij mij wij moeten zaterdag praten ik wist dat niet goed ging ik had voor gevoel ik zij ik heb te veel aan me hoofd, hij boos toen zij hij ik zeg zo via de app dat beter vrienden blijven . zo gaat het niet deed me egt heel pijn en later na dag twee probeer hem te bellen of te app hij negeert mij gewoon ik was zo boos en vedriet ik snap mannen niet hellemaal nu heb ik besloten hem niet meer te app en bellen zoek maar uit weet na een week komt hij zeg ik mis je deed hij vaker zo bij me ik geloof hem niet meer doet zo zeer.. ik weet niet meer wat ik moet doen zo meteen ga ik daar verhuizen naar zelde dorp ik hoop niet dat ik hem tegen komt.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *