Een Geslaagde Ontmoeting Met Jouw Ex – Zo Doe Je Dat

Je ex en jij. Het zal altijd een gevoelig onderwerp blijven. Je het samen dingen gedeeld. Niet alleen materiële dingen, maar jullie hadden ook tot op zekere hoogte plannen voor de toekomst, plannen voor elkaar en idealen die jullie met elkaar deelden. Daarom is het erg pijnlijk wanneer jullie uit elkaar moeten gaan.

Soms bedenk je je dat het misschien verkeerd was om uit elkaar te gaan. Dit kan zijn omdat je je ex heel erg mist, maar het kan ook als je inziet dat je het hebt uitgemaakt om de verkeerde redenen en dat het zonde was om het uit te maken. Dan wil je misschien je ex wel terug. De eerste stap die je dan moet zetten is weer contact hebben.

Misschien hebben jullie al contact met elkaar via WhatsApp of Facebook, maar elkaar ontmoeten gaat wel een stap verder. Daarom is het belangrijk dat je goed voorbereid bent en je er comfortabel bij voelt dat je met je ex zult afspreken. Om te zorgen dat dit zo goed mogelijk verloopt, kun je in dit artikel verschillende aspecten van het ontmoeten van je ex lezen; of jij er klaar voor bent, wat je verwachtingen zijn en hoe je nu verder wilt gaan, samen of alleen.

Ben je er klaar voor?

Een afspraak maken met je ex is vaak best spannend. Het is belangrijk om zeker te weten dat je klaar bent voor een ontmoeting met je ex. Dat klinkt vreemd, maar wanneer je nog te emotioneel bent tegenover je ex kan een dergelijke afspraak helemaal in de soep lopen. En dat wil je natuurlijk niet!

Hoe weet je nu precies of je er klaar voor bent? Ten eerste is het goed om jezelf af te vragen of je je ex erg hebt gemist tijdens jullie splitsing, of dat je simpelweg een relatie hebt gemist. Dit kan namelijk veel verschil maken voor de communicatie tussen je ex en jezelf. Wanneer het blijkt dat je geen sterke gevoelens meer hebt richting je partner, maar alleen richting je relatie, is een gesprek waarschijnlijk geen goed idee.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je gevoelens over je ex niet te negatief zijn. Wanneer je nog boos bent om de ruzie die je bijvoorbeeld gehad hebt, maar wel een relatie met hem of haar wilt, dan is dat niet ontzettend fijn. Wil je zeker weten of je er klaar voor bent, dan is het een goed idee om met vrienden te praten over wat zij denken dat een goed idee is.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Verwachtingen bij het afspreken met je ex

Een belangrijk deel van het afspreken met je ex is het hebben van verwachtingen. Zal je ex succesvol zijn, of is hij of zij juist verloren zonder jou? Misschien heeft je ex al interesse in iemand anders. Verwachtingen kunnen het hele gebeuren erg eng maken, en kunnen je zenuwachtig maken voor de afspraak met je ex.

Vaak blijkt dat verwachtingen niet altijd waar hoeven te zijn. In veel gevallen zijn zaken nog vrijwel hetzelfde. Daarom is het belangrijk om rationeel te blijven. In de twee maanden die jullie uit elkaar zijn, is de kans groot dat je ex niet ineens een model of astronaut is geworden. Vaak kunnen ook gesprekken met vrienden je helpen om de situatie te relativeren. Haal dus de reguliere herinneringen naar boven, om een normaal beeld te hebben van je ex.

Vergeet ook niet dat je ex ook verwachtingen heeft van jou en verwachtingen heeft van hoe de afspraak zal gaan. Hij of zij zal dus ook zenuwachtig zijn over de situatie en zal zich dus ook afvragen wat er van jou terecht is gekomen. Maak je dus niet te veel zorgen; waarschijnlijk zal de afspraak een stuk normaler en minder spectaculair zijn dan je verwacht.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Hoe nu verder?

Wanneer je je ex gezien hebt, kun je een beslissing nemen over hoe je verder wilt gaan en of je samen aan een toekomst wil werken, of dat je uit elkaar besluit te gaan. Dit heeft te maken met een aantal zaken. Wanneer je bijvoorbeeld weer veel gevoelens voelde, en merkte dat er duidelijk nog chemie tussen jullie was, is het een idee om nog een keer af te spreken.

Maar als de vlinders in je buik niet actief rondfladderden, dan is het misschien een goed moment om de relatie nu voorgoed af te sluiten. Als je nu niet meer met je ex samen wilt zijn, dan wil je dat ook niet als jullie weer een relatie willen.

Wanneer het blijkt dat jij nog gevoelens hebt voor je ex, maar dat hij of zij niet geïnteresseerd is, kan dit soms pijn doen. In dit geval is het beter om een tijdje geen contact te hebben en helemaal over je ex heen te komen. Dan is deze afspraak een les voor je geweest; er is geen chemie meer, en het is nu volledig voorbij. Vanaf dit moment kun je je weer richten op de toekomst en hoef je niet meer te dwalen in het verleden.

Je hebt nu gelezen over wat je moet doen wanneer je er over nadenkt je ex weer te ontmoeten. Er zijn drie dingen die je in gedachten moet houden:

 1. Je moet klaar zijn om je ex te ontmoeten. Je kunt beter een dagje langer wachten dan een hele slechte tijd met elkaar doorbrengen.
 2. Je hebt verwachtingen van je ex, maar deze heeft dat ook van jou. Dat is niet erg, en vaak valt de gehele situatie best wel mee.
 3. Hoe het nu verder gaat ligt aan jou, maar ook aan je ex. Doe rustig aan, en leer van de keer dat je met elkaar hebt afgesproken, zelfs als er niets vruchtbaars uitkomt.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

2 Reacties op "Een Geslaagde Ontmoeting Met Jouw Ex - Zo Doe Je Dat"

 1. Wat als je ex de hoorn op de haak gooit en je geen gelegenheid krijgt om een nieuwe date te maken?

 2. Frieda says:

  Hallo
  is het goed om bij een eerste ontmoeting over je gevoelens/interne vragen/onduidelijkheden enzoverder te praten? Of dient het eerste gesprek eerder luchtiger te zijn zonder een concrete duidelijkheid in woorden te hebben hoe het verder kan gaan. Alles is gebaseerd op gevoelens, maar soms kunnen deze ook verkeerd geïnterpreteerd worden?
  Dank je voor je reactie!

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *