Waarom Je Ex Terugpakken Zinloos Is + 2 Concrete Voorbeelden

In de liefde kunnen emoties hoog oplopen. Als je nog verliefd bent, denk je vaak dat je het toppunt van geluk hebt bereikt. Het einde van een relatie kan juist de diepste emotionele dalen kan veroorzaken. In deze rollercoaster van emoties komt bij sommigen het idee op om wraak te nemen op de ex-partner. Dit is een begrijpelijke, maar grote fout die averechts kan én zal uitpakken.

In dit artikel zal ik duidelijk maken dat het helemaal niet verstandig is om de wraakgevoelens richting je ex op deze manier te uiten. Het is namelijk veel beter (voor jou en je ex) geen contact te hebben in de eerste periode na afloop van jullie relatie. Je kunt veel beter om die negatieve energie in te zetten op een manier die bijdraagt aan het verhogen van je eigen geluk!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Je ex terugpakken: waarom het niet werkt

Heel veel mensen lopen rond met wraakgevoelens richting hun ex. Maar als je die mensen vraagt waarom ze eigenlijk wraakgevoelens jegens hun ex koesteren, dan blijft het vaak stil. Als je er namelijk iets langer over nadenkt is het eigenlijk vrij gek om wraak te nemen op je ex.

Wat win jij er precies mee en wat denk jij je ex te kunnen afpakken?

Doorgaans denkt men namelijk hun ex terug te pakken door heel snel een andere relatie te beginnen. Dit is echter een denkfout: je ex is niet voor niks je ex. Het zou je ex dus eigenlijk helemaal niets uit moeten maken met wie je wel of niet omgaat, op een date gaat of zelfs naar bed gaat. Toch zijn veel mensen ervan overtuigd dat ze met wraakacties nog iets kunnen bereiken.

Waar het vaak op neerkomt, is dat mensen middels die bewuste wraakacties nog op zoek zijn naar bevestiging van hun ex. Door snel met iemand anders te gaan daten een duidelijke boodschap aan de voormalige partner over te brengen. Ik ben wel de moeite waard” of “je hebt duidelijk de verkeerde keuze gemaakt, want een ander vindt mij wel heel erg leuk”.

Ten eerste werkt dit niet omdat je ex hier helemaal niet mee bezig is. Ten tweede is het uitermate oneerlijk tegenover je huidige partner, die wordt namelijk een pion in een hopeloze strijd tegen je ex. Het is veel beter om te focussen op de zaken die je wel gelukkig maken. Dat is niet alleen beter voor je mogelijke huidige partner, maar ook voor de relatie met je ex, nu en in de toekomst.

Als je het lastig vindt om je ex uit je hoofd te zetten of als je nog boos bent op je ex, zijn er een hele hoop manieren om hier constructief mee om te gaan. Je ex terugpakken is niet één van die manieren. Hoogstwaarschijnlijk leidt je gedrag tot het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken: een boze ex die zich gesterkt voelt in zijn of haar beslissing om een punt achter jullie relatie te zetten.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Wat moet je wel doen om je ex terug te winnen?

Nu duidelijk is geworden waarom je geen wraak moet nemen op je ex, is het tijd om te kijken wat je wel kunt doen om je ex weer voor je te winnen. Men zegt wel eens dat tijd alle wonden heelt. Hoewel ik het niet helemaal eens ben met deze opvatting, zit er zeker een kern van waarheid in. Je moet echter wel je best doen om de tijd in je voordeel te laten werken!

De eerste belangrijke beslissing die je moet nemen als je je ex terug wilt, is accepteren dat dit niet van vandaag op morgen zal lukken. Het is dan ook niet realistisch om je een oplossing op korte termijn tot doel te stellen. In de eerste periode gaat het er vooral om dat jij jezelf volledig ergens anders op kunt storten. Het maakt niet uit of het nu werk, sport, studie of je vriendenkring is.

Het voordeel hiervan is dat je even helemaal afgeleid bent van het gedoe met je ex. Daardoor zal niet alleen je verdriet langzamerhand naar de achtergrond verdwijnen, ook je wraakgevoelens zullen in toenemende mate afnemen. Na een tijdje, als de heftige emoties verdwenen zijn, kun je de dingen die gebeurd zijn voor jezelf op een rijtje gaan zetten.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Goed reflecteren doe je niet alleen!

Ik adviseer je om hierbij hulp te vragen van een vriend of vriendin uit je vriendenkring. Deze kunnen je ondersteunen in een moeilijk reflectieproces, maar ook input bieden. Ze kunnen indien gewenst ook hun eerlijke mening over de hele situatie tussen jou en je ex geven. Belangrijk is wel dat, als je deze stap zet, dat je dan geheel transparant en eerlijk bent over je gevoelens.

Dit proces van reflectie zal hoogstwaarschijnlijk leiden tot een hoop nieuwe inzichten over je eigen karakter. Aan de hand van deze inzichten kun je hopelijk antwoord geven op (een aantal van) de volgende vragen:

 • Wat kan ik persoonlijk aan mijzelf veranderen zodat ik een betere partner ben binnen relaties?
 • Heb ik mijn partner ooit tekortgedaan?
 • Wat zijn mijn sterke punten binnen een relatie?
 • Heb ik me volledig geconcentreerd op mijn relatie?
 • Was er sprake van een relatie tussen twee personen die evenveel van elkaar hielden?

Door het beantwoorden van deze vragen krijg je inzicht over waar het mis ging in jullie relatie. Lag het voornamelijk aan jou persoonlijk lag of waren er fundamenteel dingen verkeerd in jullie relatie? Als dat laatste het geval is, is het misschien goed om jezelf te realiseren dat je helemaal niet goed bij je ex past. Als het voornamelijk aan jou lag, zou ik je dringend willen adviseren om met deze punten aan de slag te gaan.

Hoe je weer contact op kunt nemen met je ex

Na een periode van bezinning heb je besloten dat je jouw ex terug wilt. Je denkt toch in voldoende mate bij elkaar passen en dat er eigenlijk voldoende basis zou moeten zijn voor een leuke relatie tussen jullie.

In dat geval is het zaak om weer met je ex in contact te komen.

Dit kan echter een uitdaging zijn omdat jij en je ex, in tegenstelling tot vroeger, nu waarschijnlijk niet of nauwelijks contact hebben.

Hoewel de hieronder beschreven methode voor veel mensen heel goed heeft uitgepakt, wil dat nog niet garanderen dat jij en je ex ook weer bij elkaar zullen komen. Maar wie niet waagt, wie niet wint. Wees dus niet bang of te voorzichtig om met je ex af te spreken, want nee heb je, en ja kun je krijgen. Nu is natuurlijk de grote vraag: hoe pak je zoiets aan?

Tip 1: Spreek eerst in het openbaar af met je ex

Ik adviseer je om voor een eerste afspraakje met je ex ergens in het openbaar af te spreken. Lekker ongedwongen samen een drankje doen kan geen kwaad. Probeer het luchtig te houden; praat dus niet over te zware thema’s en probeer altijd stiltes te voorkomen. Op een dergelijk afspraakje heb je namelijk de kans om:

 • Informatie in te winnen over hoe het nu met je ex gaat en of hij of zij alweer aan het daten is of zelfs al een relatie heeft.
 • Je ex duidelijk te maken dat jij hem of haar nog steeds aantrekkelijk, grappig en leuk vindt. Let op: dit moet je wel op een subtiele manier doen en dit kan ook alleen als je aanvoelt dat de situatie dit ook daadwerkelijk toestaat.
 • Jezelf wederom aan je ex presenteren. Gebruik hierbij ook de inzichten die je hebt opgedaan in het proces van zelfreflectie. Laat je ex zien dat je inziet wat je fout gedaan hebt en hoe je veranderd bent sinds jullie uit elkaar zijn gegaan.

Het is wel belangrijk dat je van tevoren even goed hebt nagedacht over hoe je jezelf gaat presenteren. Denk eraan dat mensen zich aangetrokken voelen tot anderen wanneer zij zelfverzekerd zijn. Probeer dus niet over te komen als iemand die op het terras zit met zijn of haar eigen ziel onder de arm, maar iemand die zelfbewust, positief en vrolijk in het leven staat.

Tip 2: Begin niet gelijk over jullie vroegere relatie

Een belangrijke tip die ik je ook nog wil meegeven is om zelf niet te beginnen over jullie vroegere relatie. Natuurlijk zul je het er even over moeten hebben als je ex erover begint, maar het is beter om dit onderwerp zelf zoveel mogelijk te ontwijken. Mocht het toch ter sprake komen, probeer dan het gespreksonderwerp, zo snel en zo subtiel mogelijk, te veranderen.

Als het gesprek lekker loopt en jullie elkaar onderling ook aan het lachen maken, dan zou dit een eerste stap naar een normale verstandhouding zijn. Dit kan daarna eventueel het opbloeien van een nieuwe romance betekenen. Ik wil er hier nogmaals op wijzen: gebruik het gesprek als een soort showcase voor jezelf. Wie ben je nu, wat heb je over jezelf geleerd en hoe ben je ten positieve veranderd?

Meer tips voor het terugwinnen van je ex kun je in dit artikel vinden.

2 concrete voorbeelden waarbij wraak op een ex averechts uitpakte

Helaas ken ik ook een aantal voorbeelden van mensen die hun wraakzucht toch niet konden weerstaan en de fout maakten om toch wraak te nemen op hun ex. Ik heb, met hun toestemming, hun verhaal hieronder kort beschreven, om je te waarschuwen en een hoop verdriet en ellende te besparen.

Kayleigh (29): “Ik werd slachtoffer van revenge porn”

Kayleigh en haar ex gingen na een hevige ruzie uit elkaar.  In een poging om haar ex weer te verleiden en jaloers te maken besloot Kayleigh te gaan flirten met iemand uit hun gezamenlijke vriendenkring. Dit verhaal ging echter een eigen leven leiden en leidde tot veel woede bij haar ex. In een emotionele bui zette haar ex een privéfilmpje van de twee in een groepsapp.

Tot op de dag van vandaag wordt Kayleigh nog meerdere malen per jaar met het filmpje geconfronteerd. Hoewel het niet haar schuld is, had het waarschijnlijk kunnen worden voorkomen als ze haar eigen wraakgevoelens onder controle had gehouden. Los daarvan wil ik wel benadrukken dat de grootste fout hier natuurlijk bij haar ex ligt.

Marcel (43): “Ik bevestigde het negatieve beeld dat mijn ex van me had”

Marcel en zijn ex gingen door een lastige periode. Ze besloten een tijdje uit elkaar te gaan en even een break van een paar maanden in hun relatie in te lasten. Vooral Marcel had het hier moeilijk mee. Hij besloot zich aan te melden op Tinder om te kijken of hij zijn ex jaloers kon maken. Achteraf bleek dat zijn ex het binnen de relatie vooral moeilijk had met de aandacht die Marcel van anderen kreeg.

Marcel: “Door mij actie bevestigde ik onbewust het negatieve beeld dat mijn ex al van me had. Ze dacht namelijk te herkennen dat ik op zoek was naar bevestiging van anderen, terwijl ik alleen haar terugwilde”. Ook Marcel kijkt met veel spijt terug op zijn beslissing om zich aan te melden voor Tinder.

Conclusie

De twee voorbeelden hierboven zijn eigenlijk nog twee relatief onschuldige voorbeelden van je ex terugpakken. Zoals je ziet kunnen ook ‘onschuldige’ wraakacties grote negatieve gevolgen hebben. Ik wil je dan ook op het hart drukken de tips die hierboven beschreven te staan te internaliseren.

Gebruik altijd je verstand, zelfs als je door een emotioneel moeilijke periode in je leven gaat.

Mocht je nog op zoek zijn naar tips die wel kunnen helpen om bijvoorbeeld ruzie met je ex bij te leggen, dan kan ik je het het volgende artikel van harte aanbevelen. Hier staan namelijk de juiste stappen beschreven om zonder kleerscheuren weer on speaking terms te komen met je ex.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *