web
counter

Waarom Je Jouw Ex NIET Moet Terug Pakken

Zoals veel mensen weten, liggen haat en liefde gevaarlijk dicht bij elkaar. Zeker aan het einde van een relatie kunnen de twee gevoelens elkaar regelmatig in de weg staan. Sommige mensen van wie de relatie net is uitgegaan, krijgen daarom het idee om hun ex ‘terug te pakken’. Ze gaan gelijk op zoek naar een ander (hoewel ze vaak niet eens van die persoon houden) om te laten zien dat hun ex een grote fout heeft gemaakt.

Het is echter helemaal niet verstandig om je ex op deze manier terug te willen pakken. Je doet er veel beter aan om rustig te blijven en een tijdje geen contact te hebben. Dan gaat de drang om je ex terug te pakken over in een drang om je ex zelf terug te willen!

Waarom het terugpakken van jouw ex niet werkt

Veel mensen weten eigenlijk niet eens precies waarom ze hun ex terug willen pakken. Als je erover nadenkt is het ook erg gek; wat heeft jouw ex eraan als jij gelijk een ander hebt? Dat zou voor hem of haar eigenlijk niet zo uit moeten maken.

Toch geloven veel mensen met het terugpakken van hun ex iets te bereiken. Ze willen bijvoorbeeld zeggen: “Kijk, het is heus wel fijn om een relatie met mij te hebben!” Of: “Zie je wel, ik heb jou niet nodig om gelukkig te zijn!” Het gaat dus eigenlijk om het verlangen naar aandacht van de ex. Mensen willen dat hun ex naar hen kijkt, maar dan terwijl ze een nieuwe relatie hebben.

Kortom, dat slaat helemaal nergens op. Je bereikt er namelijk niets mee om jouw ex terug te pakken. Hij of zij wordt immers niet opeens weer verliefd op je als je een nieuwe relatie hebt! Bovendien maak je het voor jezelf alleen maar lastig.

Je hebt vlak nadat je relatie uitging alweer een nieuwe partner, alleen maar om je ex terug te pakken. Waarschijnlijk is er dus geen ware liefde tussen jou en je nieuwe partner. Als je doorhebt dat jouw ex zich niets van jouw nieuwe relatie aantrekt, zit jij met de gebakken peren.

Jouw ex terugpakken kan zelfs datgene bereiken wat je liever niet wilt; jouw ex verliest zijn of haar interesse in jou. Bijna altijd zijn de mensen die hun ex willen terugpakken eigenlijk op zoek om weer samen te komen. Wanneer je gelijk een nieuwe relatie hebt, werkt dat natuurlijk niet! Jouw ex denkt dan alleen: “Nu zal ik ook wel op zoek moeten naar een nieuwe partner, mijn ex wil mij echt niet meer”.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wat je wél moet doen om je ex te heroveren!

Allereerst moet je jezelf een periode van rust gunnen. Even helemaal geen contact meer met je ex (voor zo ver dat mogelijk is) en wat tijd voor jezelf nemen. Ga ook niet bij de pakken neerzitten, maar pak de draad zo snel mogelijk weer op. Je kunt je volledig op je werk storten, veel gaan sporten of juist met vrienden afspreken. Als je maar niet aan je ex hoeft te denken.

Nu je jouw tegenstrijdige en misschien boze gevoelens hebt laten wegebben, kun je veel logischer nadenken. Waarom heeft jouw ex het uitgemaakt? Waren er problemen in jullie relatie? Mis je echt jouw ex, of alleen het gevoel van aandacht en een relatie hebben? Je moet voor jezelf eerlijk deze vragen beantwoorden. Vraag desnoods een goede vriend of vriendin om je hiermee te helpen.

Ga vooral na wat je aan jezelf kunt veranderen. Jij bent namelijk de enige persoon aan wie je überhaupt iets kunt veranderen. Vergat je vaak dingen of was je voornamelijk met jezelf bezig? Neem jezelf voor om daar iets aan te doen! Van een beter mens worden is nog nooit iemand slechter af geweest. Dus of je hier nu je ex mee terugkrijgt of niet, helpen zal het sowieso.

Weer contact zoeken met je ex

Ben je er zeker van dat je jouw ex terug wilt? Dan zal je op een gegeven moment weer contact met hem of haar moeten zoeken. Let wel op dat je er nooit verzekerd van bent je ex terug te krijgen. Zelfs met onze methode kan het zeker zijn dat jouw ex gewoon klaar is binnen jullie relatie. Maar wees zeker niet bang om weer af te spreken, dat kan geen kwaad!

Op een eerste afspraakje moet de sfeer ongedwongen zijn. Ga lekker ergens wat drinken om bij te kletsen, niets meer en niets minder. Je komt er dan achter hoe het met jouw ex is; misschien heeft hij of zij al een nieuwe partner. Begin nog niet over jullie eerdere relatie. Vermijd dat onderwerp zo veel mogelijk, tenzij jouw ex erover begint natuurlijk.

Vraag hoe het met jouw ex is en laat vooral merken dat het goed met jou gaat. Iemand die zijn leven onder controle heeft is een stuk aantrekkelijker dan iemand die alleen maar op de bank zit te treuren.

Loopt het gesprek vlot en lachen jullie regelmatig? Dan is het heel verstandig om opnieuw af te spreken. Tijdens één van de volgende dates kun je het langzaam hebben over de leuke dingen uit jullie relatie, bijvoorbeeld of jouw ex die dingen mist. Reageert hij of zij positief op deze vraag? Dan hebben jullie genoeg kans om weer samen verder te gaan!

Laat tijdens jullie gesprekken ook merken dat jij positief veranderd bent en geleerd hebt van je fouten. Dat komt volwassen en verstandig over op jouw ex, die dan nog meer bereid is om weer met jou een relatie aan te gaan. Je hebt het voor een groot deel zelf in de hand, dus maak goed gebruik van onze tips en krijg jouw ex binnen de kortste keren weer terug!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

  • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
  • Hoe het continue geruzie te stoppen
  • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
  • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
  • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Over de auteur Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *