9 Gouden Tips om Snel Je Ex Te Vergeten

Je ex vergeten is misschien wel een van de moeilijkste dingen die er bestaat. Je hebt namelijk lief en leed met elkaar gedeeld en diep van binnen houd je misschien zelfs nog wel ergens van je ex. Toch kan een ex je vaak enorm in de weg staan om je leven weer op te pakken. Daarom is het van belang dat je leert hoe je je ex kunt vergeten.

Helaas zijn er nogal wat valkuilen waar veel mensen intrappen als ze de zoveelste poging doen om hun ex uit hun gedachten te verbannen. Vaak werkt dit zelfs tegenstrijdig: door te piekeren over hoe je je ex het beste zou kunnen vergeten, denk je juist weer vaker aan je ex. Daarom heb ik in dit artikel 9 gouden tips geformuleerd om je ex te vergeten.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Waarom is het zo moeilijk om je ex te vergeten?

Het is voor veel mensen echt heel erg moeilijk om hun ex te vergeten. In een liefdevolle relatie lijkt het soms alsof twee mensen één worden. Je stemt je gedrag steeds verder af op je partner en begint binnen de relatie steeds vaker als ‘we’ en minder vaak als ‘ik’ te denken. Wat heeft de toekomst voor ons in petto? Wat willen wij? Is dit het beste voor ons?

Dit geeft een fantastisch gevoel. Dit leidt er echter wel toe dat als de relatie ten einde gaat, dit echt als een desoriënterende klap kan binnenkomen. Het einde van een relatie kan je doen twijfelen aan bijna alles. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat zijn mijn sterke punten?

Alles lijkt op losse schroeven te staan, alles lijkt onzeker te worden.

Dit proces leidt ertoe dat je nog een hele tijd na de break-up nog met je ex in je hoofd rondloopt. Naast het mentale proces waar je doorheen zal moeten. Er is echter ook nog een fysieke component. Als je bijvoorbeeld lange tijd met je partner in één bed hebt geslapen, zal je biologische klok daar ook op afgestemd zijn. Daarnaast is het natuurlijk even flink wennen als je weer alleen in je bed ligt.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Gouden tip om je ex te vergeten #1: Accepteer wat er gebeurd is, maar blijf er niet in hangen.

Boos, verdrietig of teleurgesteld zijn is heel normaal als je relatie net op de klippen gelopen is. Zeker als het bijvoorbeeld te maken heeft met het feit dat je partner is vreemdgegaan. Maar als je blijft hangen in negatieve emoties maak je het onnodig ingewikkeld en onaangenaam voor jezelf.

De belangrijke eerste stap is accepteren dat de relatie voorbij is en vanuit daar verder gaan.

Het is dus tijd om over die stomme ex heen te stappen en niet langer te lang na te denken over hoe het nu precies gekomen is. Het is belangrijk dat je het uit je hoofd zet en niet in potentiële alternatieve scenario’s blijft denken. Hier komt sowieso niets positiefs uit (zie ook tip #4). Dergelijke gedachten zullen er alleen maar voor zorgen dat je nog dieper in de put komt te zitten.

Wat vaak goed kan werken, is het opschrijven van je gedachten. Zie het als een break-up-dagboek. Daarmee kun je namelijk je gevoelens van je afschrijven. Dan ben jij er in ieder geval van af.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Gouden tip om je ex te vergeten #2: Laat je ex los

Of je nu wel of geen relatie hebt, het is belangrijk om nooit aanhankelijk te worden. Met andere woorden: leer los te laten. Het loslaten van je ex is misschien wel het moeilijkste dat er is. Zeker als er zoveel gedachten, herinneringen en gevoelens mee verbonden zijn. Het is ook helemaal niet erg dat dit moeilijk is, maar het is belangrijk om jezelf hierbij voorop te stellen.

Het gaat om hoe jij je voelt. Het gaat om jouw welbevinden. Als jij niet leert om je ex los te laten dan zegt dit ook iets over je zelfwaarde. Daarnaast is iemand die geen relatie met jou wil jou uiteindelijk ook niet waard. Laat staan iemand waarmee jij geen relatie wilt.

Gouden tip om je ex te vergeten #3: Ga naar buiten – wees actief!

De eerste dagen na de break-up mag je best verdrietig zijn. Je mag best even de tijd voor reflectie nemen. Maar daarna wordt het tijd om jezelf weer op te pakken en te gaan genieten van het leven. Zorg ervoor dat je naar buiten gaat, het naar buiten gaan heeft namelijk een groot aantal voordelen:

 • Je krijgt veel frisse lucht binnen
 • Je kunt afspreken met vrienden, zolang je met vrienden bent zul je niet aan je ex denken
 • Buiten sporten zorgt voor een heerlijk gevoel. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke gezond!
 • Je krijgt veel vitamine D omdat je je in de zon begeeft

Het moge duidelijk zijn: naar buiten gaan verzet de zinnen en is hartstikke gezond. En een gezond lijf is ook een lijf waarin een gebroken hart beter heelt!

Gouden tip om je ex te vergeten #4: Stel nooit de vraag: “Wat als…?”

Als je partner eenmaal je ex geworden is, zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn als voorheen. Toch hebben mensen de neiging om veel in “wat als…”-scenario’s te denken. Op deze plek wil ik meteen korte metten maken met deze gedachtegangen. Er is een reden dat de relatie niet functioneerde en waarom deze op de klippen liep. Een tweede keer zal het precies zo aflopen.

Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van het feit waaraan de relatie stuk gegaan is, of je de relatie ooit nog een kans kunt geven. Maar laat één ding duidelijk zijn: de relatie gaat niet op korte termijn weer gelijmd worden. En als je bedrogen bent is het vertrouwen voorgoed geschonden.

Respecteer jezelf en laat zulke relaties achter je.

Als je alle potentiële scenario’s namelijk naast je neer legt zul je veel beter slapen, veel minder piekeren en uiteindelijk dus ook een veel rustiger en gelukkig leven leiden.

Gouden tip om je ex te vergeten #5: Zorg voor nieuwe herinneringen

Zoals ik eerder al aangaf, is het aannemelijk dat je nog vaak aan je ex denkt omdat jullie samen veel leuke dingen hebben meegemaakt. Je ex is immers een deel van je eigen geschiedenis. Vaak zijn er ook hele leuke of unieke momenten die jullie samen beleefd hebben. Het kan best confronterend zijn als je leukste herinneringen verbonden zijn met diegene die je hart gebroken heeft.

In plaats van keihard je best doen om al deze mooie dingen te vergeten, kun je ook voor een ‘natuurlijke’ manier van vergeten kiezen. Je kunt er namelijk ook gewoon voor zorgen dat je nieuwe herinneringen tot stand brengt, die langzamerhand je gedachten vullen. Daardoor zullen andere herinneringen langzaam naar de achtergrond verdwijnen.

Dus ga eropuit en doe dingen die je jezelf nog nooit hebt zien doen. Ga skydiven, beklim een berg, ga motorrijden op een circuit. Zorg voor adrenalinekicks die je je leven lang niet meer zult vergeten. Misschien ontdek je zelfs een nieuwe hobby of maak je nieuwe vrienden terwijl je die kick op zoekt. Ga voor die nieuwe ervaringen en kom over je relatiebreuk heen!

Gouden tip om je ex te vergeten #6: Verwen jezelf

Een relatie is leuk. Een relatie heeft een grote waarde in je leven. Maar laten we eerlijk zijn: een relatie is ook gewoon hartstikke duur. Niets is natuurlijk te gek voor je partner, het is immers diegene die je het liefst gelukkig maakt (en ziet). Maar nu je geen partner meer hebt is het tijd om je tijd en geld in jezelf te investeren, dus: verwen jezelf maar eens flink!

Neem eens een dagje vrij, ga naar de sauna, laat je masseren, laat je in een nieuw pak steken. Het kan allemaal. En je hoeft er tegenover niemand verantwoording over af te leggen. Daarnaast kun je jezelf ook verwennen door goed voor jezelf te zorgen. Je kunt ook dat sporten weer oppakken of een oude hobby weer leven inblazen en plezier hebben.

Gouden tip om je ex te vergeten #7: Ga je ex uit de weg

Dat jij afstand wilt nemen van je ex is heel begrijpelijk. Helaas denkt niet elke ex er hetzelfde over. Het is dus best mogelijk dat je ex nog contact met je zoekt, terwijl jij daar helemaal niet op zit te wachten. Als dit gebeurd is het natuurlijk een stuk moeilijker om je ex ook daadwerkelijk te vergeten.

Als je je ex echt definitief wilt vergeten, dan zijn er een paar zaken die je zeker moet doen:

 • Verwijder het telefoonnummer van je ex uit de contactlijst in je telefoon
 • Ga niet uit in dezelfde kroegen of clubs
 • Stop met het volgen van de accounts van je ex op de diverse sociale media
 • Haal alle foto’s van jou en je ex van je eigen sociale media (en uit je huis)
 • Neem een nieuw mobiel telefoonnummer (zo kan je ex ook geen contact met jou opnemen)

Als je al deze tips opvolgt, zul je al snel merken dat je nauwelijks meer aan je ex denkt. Probeer wel altijd respectvol naar je ex toe te blijven. Zo kun je bijvoorbeeld wel eenmalig aangeven dat je moeite hebt je over de break-up heen te zetten en dat je daarom wat afstand neemt.

Gouden tip om je ex te vergeten #8: Verander je leefstijl: think outside the box

Je ex had waarschijnlijk een grote invloed op je leefstijl toen jullie nog een relatie hadden. Relaties zijn een kwestie van geven en nemen. Je doet veel leuke dingen samen, maar er zijn ook dingen waar je niet meer aan toe komt, of dingen die je simpelweg niet doet omdat je partner het niet leuk vindt.

Nu je geen relatie meer hebt is het tijd om die dingen te doen waar je ex nooit zin in had.

Loop ook één keer door je huis en zorg ervoor dat je alles weggooit wat je ook maar een beetje aan je ex doet denken. Dit komt vrij rigoureus over, en dat is het ook. Het is echter wel de enige manier om ervoor te zorgen dat je niet passief constant herinnerd wordt aan iets dat niet meer is en ook niet meer terug zal komen.

Het is dus hoogste tijd om alle foto’s, verjaardagskaarten, cadeautjes en liefdesbrieven die je ooit van je ex gekregen hebt, de deur uit te doen. Dit is niet makkelijk, maar als je het niet doet sta je je eigen geluk in de weg. En het is nu echt tijd om weer eens puur voor jezelf te kiezen! Als je ze echt niet definitief weg kan gooien, verstop ze dan in een doos op zolder.

Gouden tip om je ex te vergeten #9: Vind een nieuwe liefde

De laatste tip om je ex te vergeten is misschien een beetje een open deur, maar het is wel de tip die het allerbeste werkt. Om je ex heel snel te vergeten is het natuurlijk het allerbeste om een nieuwe liefde te vinden en je weer in een gelukkige relatie te storten. Laat je ex je kans op liefde niet verpesten. Zorg ervoor dat je, nadat je de bovenstaande tips gevolgd hebt, je hart opent.

Ook als het soms in donkere dagen, wanneer je relatie net op de klippen gelopen is, niet zo lijkt: er is iemand op deze wereld die jou weer gelukkig gaat maken. Iemand die je waardeert, die je liefheeft en iemand die jij ook lief kunt hebben. Ook al lijkt het nu misschien nog ver weg, om iedere hoek kan je nieuwe liefde wachten.

Zoals ik in dit artikel heb laten zien is het helemaal niet makkelijk om je over je ex heen te zetten. Het is echter wel broodnodig én mogelijk. Het belangrijkste bij het vergeten van je ex is dat je je eigen doel centraal stelt: jij wilt weer gelukkig worden. Geef jezelf dan ook een serieuze kans om dat doel te bereiken!

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

7 Reacties op "9 Gouden Tips om Snel Je Ex Te Vergeten"

 1. Patrick says:

  Ik wil mijn ex zo graag terug,sinds 2,5 maand geleden is ze hopeloos verliefd geworden op mijn buurjongen en ik kan dit niet verwerken,zomers kwam hij bij mij zwemmen en we gingen samen op stap enzo...zelf had hij ook een relatie van 2,5 jaar zoiets,wij hadden een relatie van 7,5 jaar,het is echt hartverscheurend als ik weet det zei 50meter van mij af ligt te rotzooien met dat knulletje wat 2 jaar jonger dan haar is.Wat bezield haar in godsnaam toch?Ben radeloos

  • Kiikkuu says:

   Probeer afstand te doen en niet aan haar denken. Ga niet bellen of haar stalken, dit jaagt haar juist weg. Wanneer ze niets meer van jou hoort, kan ze je gaan missen.

 2. Kim says:

  Ik wil mijn ex zo graag terug, ondanks wat hij heb gedaan.... hij is met mijn beste vriendin gegaan, ik was er helemaal kapot van. ik wil hem terug alleen hij mij niet, dus ik wil hem vergeten help....

 3. Dunya says:

  Ik wil mij ex zo graag terug. Ondanks hij is vreemdgegaan en elke dag wel foto's krijgt van meisjes de lichaam huil ik er nogsteeds elke dag om. We hebben nu een ruzie dus er valt niet normaal met
  Elkaar te praten. Erg hartverscheurend dit

 4. Dominika says:

  Ik ben 5 jaar in een relatie geweest en tis nu 12 september gedaan :( ik heb al iemand anders maar mijn ex steekt nog altijd diep in mijn hart ik weet niet wat doen ik wil die echt vergeten

 5. Llorena says:

  Ik wil mijn ex zo graag terug.
  Ontdanks hij wou met mijn beste vriendin, ik was kapot van binnen?
  En ik wil hem vergeten maar dat kan niet elke dag als ik hem zien wordt mijn gevoelens voor hem Gwn nog sterker??

  Wat moet ik doen om hem weer terug te krijgen?

 6. Sara says:

  Ik heb mijn ex betrapt op een datingsite. Hij ging mij ineens uit het niets weken negeren. Ik was er kapot van. Nu ik weet dat hij op een datingsite zat en vreemd gaat, heb ik hem volledig uit mijn leven gegooid. Ik voel me zo veel beter nu!

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *