Jouw Ex Wil Rust? Zo Krijg Je Je Ex Terug Door Rust Te Nemen

Er zijn veel verschillende manieren om je ex weer terug te krijgen. Sommigen zeggen dat verleiden het beste werkt, anderen zeggen dat heel dure cadeaus een manier zijn om je ex weer voor je te winnen. Dan zijn er nog de mensen die denken dat het vooral goed is om je ex jaloers te maken of diegenen die zeggen dat je vooral keihard moet gaan sporten om aantrekkelijker te worden.

Maar wat goed werkt is natuurlijk ook helemaal afhankelijk van hoe jij en je ex in elkaar zitten. Een methode waar ik doorlopend goede ervaringen mee heb opgedaan, is het inlassen van pauzes. Pauzes wat betreft het contact tussen jou en je ex. Gun elkaar de stilte, de rust en de ruimte om even zelf wat zaken op een rijtje te zetten. Lees in dit artikel hoe dit werkt en hoe jij je ex terug kunt krijgen.

Waarom rust pakken zo belangrijk is, voor jou en je ex

Als het niet goed gaat in een relatie dan worden de momenten die je samen beleeft al snel vervelend doordat er een vrij gespannen sfeer hangt. Maar omdat jullie zo verliefd op elkaar waren, zijn jullie te lang aan elkaar blijven plakken en hebben jullie elkaar niet genoeg ruimte gegeven. Daarom is het nu des te belangrijker dat je elkaar even de ruimte en de rust gunt om op adem te komen.

Daarnaast kan het uitgaan van je relatie natuurlijk een grote impact op je emotionele gesteldheid hebben. Je ex was nu eenmaal een belangrijk onderdeel van je leven. Om deze emotionele periode achter je te laten, doe je er goed aan om even compleet op iets anders te focussen. Denk hierbij aan dingen waar je nooit meer tijd voor had. Hieronder heb ik een paar voorbeelden op een rijtje gezet.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Wat te doen tijdens de rustperiode

Het is belangrijk om jezelf de tijd te gunnen om over de relatiebreuk met je ex heen te komen. Maar dit betekent natuurlijk niet dat je in een hoekje zielig moet zitten wezen of dat je compleet futloos door het leven moet gaan vanaf nu. Het is de hoogste tijd om een aantal dingen te doen die leuk zijn, waar je tot nog toe nauwelijks tijd voor had en waarbij je geen moment aan je ex zult denken.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Voorbeeld #1: Ga op vakantie

Het leuke aan een relatie is dat je altijd iemand hebt om samen mee op vakantie te gaan. Je bent immers verliefd en het belangrijkste aan de vakantie is al snel niet meer de bestemming, maar met wie je op vakantie gaat. Nu je relatie voorbij is, is het tijd om de bestemming weer centraal te stellen. Boek dus een vakantie naar een plek die jij helemaal te gek vindt of (beter nog) die je te gek lijkt.

Een bijkomend voordeel van een verbroken relatie is dat jij nu weer helemaal zelf mag bepalen waar de vakantie naartoe zal gaan. Er zal namelijk helemaal geen discussie zijn over de te kiezen bestemming. Dit is het moment om die ene reis te maken waar je al jaren over droomt.

Daarnaast kun je op reis, zonder ervoor te moeten vrezen dat je ex jaloers is, nieuwe vriendschappen sluiten.

Hierdoor kom je misschien wel een nieuwe vriend(engroep) tegen. Maar zelfs als dit allemaal niet gebeurt, dan heb je nog steeds een fantastische vakantie gehad. Een vakantie waarin je eigenlijk geen moment aan je ex hebt gedacht, waardoor je jezelf weer helemaal hebt kunnen opladen en waarmee je een jarenlange droom hebt kunnen waarmaken.

Voorbeeld #2: Leer een nieuwe vaardigheid

Er zijn heel veel mensen die altijd voor de makkelijke weg kiezen. Als iemand ze vraagt of ze een bepaalde vaardigheid beheersen en ze doen dat niet, dan is het antwoord meestal kortweg “nee”. Nu je echter de tijd moet doden en ervoor zult moeten zorgen dat je niet teveel aan je ex denkt, dan is het misschien wel een leuke uitdaging om een nieuwe vaardigheid te leren.

Mijn tip is overigens wel om echt te kiezen voor een uitdaging. Kies voor een vaardigheid die opperste concentratie vereist. Dat is belangrijk, want als je gaat haken of naaien dan zul je, zodra je er handiger in wordt, juist heel veel tijd hebben om in stilte te zitten en te dagdromen. Dit is gevaarlijk. Je zult namelijk weer snel met je hoofd bij je ex zijn: iets dat voorkomen moet worden.

Maar heb je altijd al eens willen leren surfen, skydiven of motorrijden? Dan is dit de uitgelezen kans om het met twee handen aan te grijpen en deze vaardigheid onder de knie te krijgen.

Voorbeeld #3: Spreek af met vrienden van vroeger

Eén van de grote nadelen van het hebben van een relatie is dat een relatie erg veel tijd en aandacht kost. Deze tijd en aandacht moet je dan verdelen tussen je partner en de rest van de wereld. En hoewel de rest van de wereld natuurlijk nog veel groter is, kiezen de meeste mensen er toch voor om het merendeel van hun tijd door te brengen met hun partner.

Maar er zit ook een andere kant aan het verhaal. Door zo enorm veel tijd aan je partner te besteden, kun je minder tijd besteden aan de mensen waarmee je al (veel) langer een vriendschapsrelatie koestert. Op het moment dat je partner je ex wordt, dan heb je opeens veel meer tijd om af te spreken met ‘je vrienden van vroeger’. Het is echt zonde als je dat niet doet.

Door af te spreken met deze mensen kun je ook veel oudere herinneringen ophalen. Deze oude herinneringen kunnen dan ook de herinneringen van je ex van de voorgrond verdrijven. Eigenlijk sla je dus twee vliegen in één klap: je hebt plezier met mensen die je dierbaar zijn en die je al lang niet meer gezien hebt aan de ene kant en aan de andere kant focus je je niet op je ex.

Voorbeeld #4: Ga je passie achterna

Net zoals dat voor vrienden geldt, geldt het natuurlijk ook voor hobby’s en passies. De zaken die je persoonlijk heel erg leuk vindt om te doen, delven soms het onderspit in een relatie. Soms komt dit doordat je simpelweg geen tijd meer hebt.

Maar de meesten hebben ook hobby’s waarop de partner niet zo gesteld was, of waar hij of zij zelfs faliekant op tegen was.

Nu is echter een periode aangebroken waarin je echt moet kiezen voor jezelf. Je moet jezelf op de eerste plek zetten. Jezelf op de eerste plek zetten heeft tot gevolg dat je weer alles gaat doen wat jij leuk of prettig vindt, zonder daarbij rekening te houden met je partner. Het achterna gaan van je passie zorgt voor veel positieve energie, iets wat je ook zult uitstralen.

Als je niet precies weet waar je passies liggen, dan is deze rustperiode ook een uitgelezen kans om erachter te komen. Een passie kan namelijk fungeren als een enorm effectieve uitlaatklep. Ga dus rustig op zoek naar iets waar je je helemaal in kunt verliezen en snel zul je dus al veel minder aan je ex denken.

Voorbeeld #5: Ga gezonder leven

Hoewel iedereen er goed aan zou doen om gezonder te gaan leven, zijn er een aantal redenen waarom het zo belangrijk is om, in die rustperiode waarin je je niet op je ex wilt focussen, gezonder te gaan leven.  Gezonder leven kent veel verschillende aspecten. Een aantal hiervan heb ik kort op een rijtje gezet hieronder:

 • Ga ‘schoon’ eten: Kies voor gezonde voeding. Dus blijf af van geraffineerde suikers, verzadigde vetten, alcohol, een overmaat aan cafeïne en een teveel aan zout.
 • Ga bewegen: sporten is één van de beste manieren om je zinnen even helemaal te verzetten en je volledig op jezelf te focussen. Daarnaast geeft sporten een heerlijk gevoel en zal het ervoor zorgen dat je fysiek in een betere vorm komt.
 • Pak voldoende slaap: In een relatie krijgen heel veel mensen niet genoeg slaap. Dit kan te maken hebben met een snurkende partner, onregelmatige bedtijden, het feit dat je minder goed slaap naast iemand anders of doordat je wakker ligt van de zorgen omtrent je relatie. Een goede nachtrust doet wonderen voor je humeur overdag en je algehele gesteldheid.

Voorbeeld #6: Ga stoom afblazen

In het begin van de periode waarin je minder aan je ex probeert te denken, is het belangrijk om één keer stoom af te blazen. Waarschijnlijk zit je na de breuk met je ex met veel onverwerkte emoties. Het is verkeerd om deze emoties allemaal op te kroppen. Daarmee doe je jezelf echt tekort. Daarom is het goed om één keer flink stoom af te blazen, bijvoorbeeld door middel van een bokstraining.

Ik denk nog steeds aan mijn ex, hoe moet ik hiermee omgaan?

Hoewel de bovenstaande tips bij veel mensen goed werken, zul je toch nog af en toe aan je ex denken, ook als je dat eigenlijk helemaal niet wilt. Het is overigens hartstikke normaal dat je soms nog terugdenkt aan je ex. Jullie hebben samen immers ook veel meegemaakt. Daarnaast wil je je ex natuurlijk op termijn terugwinnen. Hem of haar helemaal vergeten zou dus ook niet goed zijn.

Je kunt er ook voor kiezen om je gevoelens op papier te zetten. Zo kun je de hevige emoties ‘van je af schrijven’.  Het opschrijven van je gevoelens kan erg behulpzaam zijn bij het inventariseren van je eigen gevoelens. Op deze manier kun je achterhalen wat jullie relatie precies was en waarom je een dergelijk groot gemis voelt.

Zo kun je erachter komen hoe groot de kloof echt was.

Als je later weer terug bent bij je ex kun je hetgeen je hebt opgeschreven ook gebruiken om de tweede keer niet dezelfde fouten te maken. Als jullie weer een goede en stabiele relatie hebben, kun je het zelfs een keer aan je ex laten lezen. Zo kan je ex er ook nog lering uit trekken. Houd wel in gedachten dat je de fouten vooral bij jezelf moet zoeken en niet moet gaan wijzen naar je ex.

Weer contact opnemen met je ex na een periode van rust

Nadat je een tijdje rust genomen hebt en je gedachten op een rijtje hebt kunnen zetten, is het tijd om weer een stap richting je ex te zetten. Je ex zal niet vanzelf weer bij je terugkomen. Daarom is het zaak om een plan te hebben en de periode van rust langzaam te laten overgaan in een periode waarin jullie weer incidenteel contact hebben. Als je dit niet slim aanpakt, is het nemen van rust, wat betreft de liefde, voor niets geweest.

Het is daarom belangrijk om op een subtiele manier contact te hebben met je ex. Gelukkig is dit vandaag de dag makkelijk dan ooit tevoren. Omdat zomaar aankloppen misschien wel erg direct is, kun je beginnen met contact opnemen via Facebook of Whatsapp. Je kunt er zelfs voor kiezen om te bellen.

Belangrijk is wel dat je alles op een zeer ongedwongen en ontspannen toon doet.

Vraag je ex gewoon kort hoe het gaat. Meestal zal er hierna een kort gesprek ontstaan. Probeer ook te voorkomen dat je ex vanaf het eerste moment doorheeft dat je hem of haar weer terug wilt. Laat je ex weten dat het goed met je gaat en zorg ervoor dat je een positieve boodschap overbrengt. Niemand wil een relatie met iemand die diep in de put zit.

Het is wel zaak om goed na te denken over hoe je je verhaal precies onder woorden gaat brengen. Positief zijn is erg goed, maar het moet niet dusdanig positief worden dat je ex denkt dat je een stuk gelukkiger bent zonder je ex.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

4 Reacties op "Jouw Ex Wil Rust? Zo Krijg Je Je Ex Terug Door Rust Te Nemen"

 1. philip says:

  Na 18 jaar gaat me vrouw weg bij mij
  Ze wil vrienden blijven we hebben 4 kinderen
  Twee kinderen zijn bij ons weg gehald een woond op haar zelf ander woon bij mij ex
  Hoe dan ook wil ik mijn ex terug
  Als ik vraag dat bij komt eten komt ze bij doet
  Ze mijn rug ik haar rug
  En eet ook soms bij haar
  Ze vraagt aan mij veel ding wil mijn fiets maken of ik mijn laptop weer goed maken
  Of kan mijn internet aan sluiten
  En als ik vraag ga met me mee naar de bos of strand gaat ze wel me en ze gebruikt mij achter naam nog elke keer vraag ik vond je het zeg ze ik vond het gezellig ik weet niet wat er me aan moet mijn gevoel blijft dat bij mij terug komt als haar aan biet om trug tekomen wand mijn dochter en mijn zoon wil dat we bij elkaar terug komen ik vraag om hulp hoe ik voorelkaar kan krijgen

 2. Francy says:

  Ik zat met een hele leuke, Russische Dame. In de klas bovendien was ze gewoon super aardig open loyaal. En ik wist ook zo dat ze een kind had maar dat was het probleem niet, der loop der maanden deden we vaak leuke dingen na school. Zoals wat eten in de stad. Tot dien begonnen we elkaar leuker te vinden. Maar ik kon niet tegen dat ze veel aandacht kreeg van bepalende jongens buiten. School maar ze was gewoon loyaal tegen en zei me gewoon dat we hand in hand door school moesten lopen zo zouden hun zelf zien dat wij iets hebben. Maar in de zomer ging het wat stroever. Ik had der paar beloftes beloofd maar kwam ze niet altijd na. Zo dat we vaker leuker dingen zouden gaan doen. Maar ik had te druk met me werk daar door kwamen die leuke dingen er nooit uit. En na de zomer ging het helemaal mis. Ik werd 21 jaar in september in die maand bleek dat we voor het laats iets leukst met elkaar zouden gaan doen:( het ging berge af ze ging naar andere school en ik ook het contact is minder geworden. En ik weet nu ook dat ze met der ex waarmee ze een kind heeft. Een relatie heeft.

 3. Anoniem says:

  Beste
  Drie weken geleden heeft mijn ex het uitgemaakt omdat wij weeral ruzie hadden, we hadden bijna wekelijks ruzie maar dat kwam omdat ik eens kwaad werd voor iets stoms en dat hij eens kwaad werd voor iets stoms.

  Ik weet in het weekend dat hij het uitgemaakt heeft was vrij zwaar voor hem. Er was elke dag ruzie bij zijn thuis, hij vond maar geen werk en ik deed ook eens moeilijk omdat ik hem miste en natuurlijk werd dit te veel voor hem en zijn enige oplossing was het gewoon om uit te maken.

  Natuurlijk heb ik spijt hoe ik gedaan heb tegen hem terwijl ik hem moest steunen.

  De eerste week zei hij nog van dat hij nog van mij houdt en dat hij mijn stem miste, ik was natuurlijk blij en ik kreeg nog een beetje hoop. Na paar dagen belde ik terug om gewoon nog eens te praten en om eens te zien hoe het zit bij ons zei ik soms "ja wat maakt het uit, het is gedaan tussen ons en je wilt toch niet meer verder gaan met mij" toen werd hij kwaad en gaf mij het gevoel dat hij toch nog wel verder wilt gaan met mij maar dat hij het nu gewoon nog moeilijk heeft.

  Na die week belde hij mij in het weekend omdat hij met mij wilde praten omdat hij trots was dat ik volwassener ben geworden nadat ik de laatste maanden een slecht gedrag toonde. Hij sprak met zijn vrienden en familie over mij dat hij trots was en blij was dat ik volwassener geworden was na de breuk. Nu hij wilde toen komen om te praten met mij maar dat is nooit gebeurd omdat hij naar Nederland moest gaan omdat er iets gebeurt was met zijn oma. Daarna heeft hij ook niks meer gezegd dat hij eens ging langs komen of nog eens wilde praten.

  De eerste twee weken nadat het gedaan was stuurde wij nog naar elkaar en belde wij eens af en toe, hij kon terug lachen en hij voelde zich altijd goed omdat hij wist dat het ook goed ging met mij. Nu in de tweede week ben ik er achter gekomen dat mijn ex op dating sites zit en met andere meisjes praat (dat denk ik toch). Twee dagen later stuur ik nog naar hem om te horen of alles ok is, hij was toen heel ziek en ik heb daarna niks meer gehoord van hem.

  Ik hou nog veel van hem en ik word er elke dag zenuwachtiger door omdat ik maar niks hoor van hem.

  Wat kan ik het best doen.

 4. Eva says:

  Wat is incidenteel contact hebben ? En als we wat afspreken, soms zelfs op initiatief van ex je dit positief ? Zou hij of zij dit doen als deze persoon je echt niet misschien terug wil ? En het laatste bericht wordt geopend (na een dag heen en weer appen) maar niet op gereageerd (gesloten bericht, opmerking of wens) neem je dan zelf weer contact op of wacht je op ex ?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *