Ex Terug Krijgen na Scheiding? 2 Valkuilen en 2 Tips

Een scheiding is zelfs onder de beste omstandigheden bepaald geen pretje. Je hebt ooit beloofd om samen met iemand oud te worden, en je had een heel beeld van de rest van je leven dat nu volledig in duigen is gevallen. Het is dan ook heel normaal om na een scheiding erg heftige, negatieve emoties te voelen. Dit hoort er nu eenmaal bij, en het is iets waar je doorheen zal moeten komen.

Het kan echter ook zo zijn dat er méér aan de hand is. Misschien mis je je voormalige partner wel écht heel erg, en heb je het idee dat het een verkeerde beslissing is geweest om uit elkaar te gaan. Je denkt dat jullie relatie nog te redden kan zijn, en eigenlijk wil je dus het liefst gewoon graag je ex terug. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Het terugkrijgen van je ex is nooit iets wat je even snel voor elkaar krijgt, en als je ook nog eens met elkaar getrouwd bent geweest, dan wordt het allemaal nog veel ingewikkelder. Daarom zal ik in dit artikel proberen je hierbij te helpen. Ik zal je de belangrijkste valkuilen geven waar mensen vaak in trappen als ze na een scheiding hun ex terug proberen te krijgen. Ook geef ik tips om je kans op succes te vergroten. Dit artikel is als volgt opgebouwd:

 • Wat moet ik nooit doen als ik na een scheiding mijn ex terug wil? 2 valkuilen
 • Hoe krijg ik mijn ex wél terug na een scheiding? 2 tips

Overigens zal dit artikel vooral gericht zijn op de dingen waar je specifiek op moet letten als je je ex terug wilt ná een scheiding. Daarnaast zijn er op deze website ook veel algemene tips te vinden over het terugkrijgen van je ex, en deze zullen je zeker ook verder helpen.

Wat moet ik nooit doen als ik na een scheiding mijn ex terug wil? 2 valkuilen

Als het aankomt op mensen die graag hun ex terug willen, maar daar uiteindelijk niet in slagen, dan is dit vaak meer een kwestie van wat ze fout doen dan een kwestie van wat ze niet doen. Er zijn enkele valkuilen die je koste wat het kost moet zien te vermijden als je nog enige kans wil maken bij je ex-man of -vrouw. Ik zal bij de volgende valkuilen stilstaan:

 • Te snel weer contact leggen
 • Je ex de schuld geven

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Valkuil 1: Te snel weer contact leggen

Als jij besluit dat je scheiding een fout was, en je je ex het liefst terug wilt, dan kun je de neiging hebben om meteen actie te ondernemen. Je raakt een beetje in paniek, en je wilt geen tijd verliezen! Dit leidt er vaak toe dat mensen te snel weer contact leggen met hun ex, want hoe sneller ze erbij zijn (denken ze), hoe groter de kans dat hun ex nog interesse in ze heeft.

Ik snap die gevoelens wel, maar toch ga ik je dit ten zeerste afraden. Bij een scheiding komen aan beide kanten ontzettend veel heftige gevoelens op, wie dan ook de eerste stap heeft gezet. Hierdoor zal je ex waarschijnlijk denken dat jij gewoon in de war bent door alle emoties die jullie op dit moment voelen, en je daarom niet serieus nemen als je zegt dat jullie weer bij elkaar moeten komen.

“Als je volledig in de war bent over je gevoelens, kun je geen goed gesprek over je relatie voeren.”

Bovendien zal ook je ex deze heftige gevoelens hebben zo vlak na jullie scheiding. Hij of zij is er daarom nog helemaal niet klaar voor om ook maar na te denken over weer bij elkaar komen. Zo’n grote beslissing kun je simpelweg niet maken als je totaal overspoeld wordt door emoties. Jouw ex zal dan waarschijnlijk alleen maar in de war zal raken, en juist meer afstand van je nemen.

Hoe tergend dit ook is, ik raad je dus aan om elkaar de tijd te geven om allebei alle gevoelens rondom de scheiding te verwerken. Een huwelijk is nogal iets om te beëindigen, dus je hoeft echt niet bang te zijn dat je ex binnen een paar weken ineen weer een serieuze relatie heeft. Als je het gevoel hebt dat jullie allebei wat minder emotioneel zijn, pas dan kan het een goed idee zijn om het idee van weer bij elkaar komen op te werpen.

Valkuil 2: Je ex de schuld geven

Hoe erg het soms ook uit de lucht lijkt te vallen, een scheiding heeft altijd oorzaken, en vaker dan niet zullen die oorzaken bij jullie beiden liggen. Jullie zullen allebei dingen hebben gedaan, of je op een bepaalde manier hebben gedragen, die hebben bijgedragen aan het feit dat jullie huwelijk uiteindelijk op de klippen liep.

Het is ook helemaal niet raar als je je ex dingen kwalijk neemt. Als iemand zich op een vervelende manier naar jou heeft gedragen, of jou pijn heeft gedaan, dan is het logisch dat dat negatieve gevoelens in je opwekt. Dat is zeker niet anders als het gaat om iemand waar je van houdt, of iemand met wie je alsnog een relatie wil.

Wat je echter niet moet doen, is je ex de schuld geven. Veel mensen beginnen veel te snel over de fouten van de ander wanneer ze weer terug bij elkaar willen komen. Dat is echter niet bepaald positief voor de kans op succes. Hoe terecht het misschien ook is dat je de ander dingen verwijt, voorlopig kun je dit het best even voor je houden.

Als je je ex namelijk dingen gaat verwijten, dan zal hij of zij zich waarschijnlijk erg aangevallen voelen. Wanneer jouw ex het idee heeft dat hij of zij zichzelf moet verdedigen, dan zal hij of zij niet open staan voor wat je te zeggen hebt, en zal je waarschijnlijk geen succes hebben met het opnieuw leggen van het contact tussen jullie twee.

“Als je het gevoel hebt dat je wordt afgebrand, dan zul je niet openstaan voor een gesprek.”

Natuurlijk gaat het op een bepaald moment ter sprake komen, en dat móet ook. Als je weer de fundering voor een relatie wilt leggen, dan kan het niet anders dan dat je naar elkaar toe uitspreekt waar je denkt dat het is misgegaan, en daar hoort ook bij dat je uitspreekt wat je elkaar verwijt. Dit is echter iets wat pas in een veel later stadium moet gebeuren, nádat het contact weer hersteld is tussen jullie twee.

Voordat dat het geval is, kun je dat dus het beste laten. Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat je het niet over gevoelens moet hebben, want dat moet juist wél. Spreek vooral uit dat je je ex mist, en dat je verdriet hebt over hoe het is gelopen. Doe dit alleen op een niet-aanvallende manier, anders zul je je ex juist van je af duwen.

Hoe krijg ik mijn ex wél terug na een scheiding?  2 tips

Je weet nu dus wat je absoluut niet moet doen als je nog kans wilt hebben dat je ex ooit bij je terugkomt, maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Als je je ex terug wilt, dan vereist dat ook enige actie van jouw kant. Daarom zal ik je ook nog 2 tips meegeven, die het voor jou een stukje makkelijker zullen maken:

 • Hou je kinderen er zo lang mogelijk buiten
 • Denk goed na over wat je wilt

Tip 1: Hou je kinderen er zo lang mogelijk buiten

Het spreekt voor zich dat deze tip alleen opgaat als er kinderen uit jullie huwelijk zijn voortgekomen, maar omdat dat bij getrouwde stellen natuurlijk nogal eens het geval wil zijn, leek het me toch de moeite waard om deze tip op te nemen in dit artikel. Heb je geen kinderen, dan kun je deze tip natuurlijk overslaan.

Voor de rest: als er iets belangrijk is voor kinderen, dan is het wel stabiliteit. Voor de meeste kinderen is een scheiding een enorme klap, omdat hun ouders vaak de belangrijkste figuren in hun leven zijn. Dit maakt dat kinderen vaak erg veel moeite hebben met een scheiding, en hierdoor behoorlijk emotioneel en verward kunnen raken.

Voor bijna ieder kind geldt bovendien dat ze hun ouders maar wat graag weer terug bij elkaar willen zien, omdat ze dan het idee hebben dat de wereld weer normaal functioneert zoals zij dat gewend waren. Dit is op zichzelf natuurlijk alleen maar positief als jij je ex graag terug wilt, want dat betekent dat je meteen je kinderen dolgelukkig maakt als dit je uiteindelijk lukt.

Waar je echter wel voor moet oppassen, is dat je je kinderen geen valse hoop moet geven. Als zij denken dat papa en mama weer bij elkaar terug zullen komen, zal dat ze ontzettend veel hoop geven. Dat is niet erg als het uiteindelijk lukt, maar als dat niet lukt, dan zal dat een enorme teleurstelling voor ze zijn, en zullen ze nog veel verwarder, verdrietiger en bozer zijn dan wanneer jullie de eerste keer uit elkaar gingen.

“Hoop voor een verloren zaak is het ergste wat er is.”

Om deze reden raad ik je aan om je kinderen erbuiten te houden, en dit zo lang mogelijk. Zorg ervoor dat de kinderen jullie niet samen leuke dingen zien doen, en laat ook alsjeblieft geen hints vallen dat papa en mama misschien weer bij elkaar terugkomen. Dat laatste lijkt misschien voor zich te spreken, maar het zal je verbazen hoeveel ouders dit doen wanneer ze hun kind willen troosten, zeker als ze zich schuldig voelen.

Pas als jouw relatie met je ex zich weer in een vrij vergevorderd stadium bevindt, en er geen problemen lijken te zijn tussen jullie, kun je erover nadenken om dit aan je kinderen te gaan vertellen. Je moet je eigenlijk niet kunnen voorstellen dat het toch nog stukloopt, en pas als je dat gelooft, is het veilig om je kinderen weer wat hoop te geven.

Tip 2: Denk goed na over wat je wilt

Zoals ik al eerder heb gezegd in dit artikel, is het alleen maar normaal dat er bij een scheiding heftige emoties komen kijken. Het is nogal een hoofdstuk van je leven dat je ineens afsluit, en dus kun je je daar enige tijd flink rot over voelen. Wat je echter niet moet doen, is uit deze emotie handelen.

Dat je heftige gevoelens hebt, betekent namelijk niet automatisch dat het ook een goed idee is om te proberen weer bij je ex terug te komen. Deze emoties kúnnen natuurlijk worden veroorzaakt door het terug willen van je ex, maar dat hoeft niet, en in de emotionele staat waarin je je direct na een scheiding bevindt, is het erg moeilijk om daar het verschil tussen te zien.

Neem dus echt de tijd om goed na te denken over of je je ex zéker terug wilt. Mis je echt je ex, of mis je niet meer gewoon het leven dat je had toen je getrouwd was? En als je écht je ex mist, is het dan wel een goed idee om weer samen te komen, of zullen de problemen die jullie uit elkaar hebben gedreven altijd bestaan?

“Als je nu al ziet dat het een gedoemde zaak is, dan bespaar je iedereen een hoop verdriet door de situatie te accepteren.”

Ik snap dat het nu een rare vraag lijkt, want misschien weet je wel allang zeker dat je je ex graag terug wilt. Ook als je dat denkt, raad ik je aan om er toch even de tijd voor te nemen. Er zijn genoeg mensen die dit vlak na hun scheiding denken iet zeker te weten, maar er later tóch op terugkomen. Als je de verkeerde beslissing maakt, zal je elkaar namelijk alleen nog maar meer pijn doen.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Drs. Edwin Edinga

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *