Terug Bij Elkaar Na Verbroken Relatie? 4 Valkuilen, 5 Tips
De liefde die je voelt voor je ex kan zo krachtig zijn, dat je niets liever wilt dan teruggaan. Waarschijnlijk hebben jullie heel goede redenen gehad om uit elkaar te gaan, maar zijn jullie inmiddels gegroeid als mensen en zo gehecht aan elkaar dat jullie het samen opnieuw willen proberen. Een oude liefde nieuw leven in blazen, kan een geweldige kans zijn om het beter te doen dan eerst, maar er is ook potentieel voor een nieuw drama…
Wanneer jullie een pauze hebben genomen en misschien zelfs al nieuwe mensen hebben ontmoet, maar toch een enorme drang voelen om jullie oude band te hervatten, dan is het belangrijk om er 100% zeker van te zijn dat de redenen hiervoor juist zijn. In deze blog kijken we naar de goede redenen voor herstel van de relatie, de valkuilen die je moet overbruggen om terug samen te komen met je ex-partner en verschillende tips om een duurzame relatie op te bouwen.
Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?
Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.
4 goede redenen om jullie relatie te herstellen
Afgezien van de vlinders die nog steeds in je buik rondfladderen of het gemis dat je nog steeds voor hem of haar voelt, zijn er belangrijkere afwegingen die je moet maken voordat je besluit om terug naar elkaar te gaan. Laten we eens kijken naar een aantal valide redenen om jullie relatie weer op te pakken en het beter te doen dan voor jullie breuk.
9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien
Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?
Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.
1. De relatie kan hersteld worden
Een tijdje de wegen scheiden om een relatie in een nieuw licht te bekijken, kan mensen goed doen. Afstand nemen van je partner biedt de mogelijkheid om wat objectiever naar de stand van zaken te kijken: waren we te haastig om de relatie een halt toe te roepen? Zouden eerlijkheid en transparantie de relatie beter hebben gemaakt?
Waarom zijn we eigenlijk uit elkaar gegaan terwijl er nog zoveel liefde in onze relatie was? Wanneer beiden tot de conclusie zijn gekomen dat geduld, hard werken en ruimte geven voor moeilijke emoties jullie relatie kunnen herstellen, dan is dat vaak een goed teken om het opnieuw te proberen met een vroegere partner.
Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?
Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.
2. Jullie zijn beiden ten goede veranderd
Het beëindigen van een relatie met een partner gebeurt vaak om gerechtvaardigde redenen. Ontrouw en verlies van interesse naar de ander toe zijn vaak redenen voor het einde van relaties, maar het kan ook te wijten zijn aan een botsing van persoonlijkheden. Wrijving binnen de relatie kan bovendien te maken hebben met het feit dat een partner niet altijd bereid was zich te binden of moeite heeft zich open te stellen.
In dergelijke situaties is er soms een mogelijkheid dat de liefde ondanks alles kan blijven bestaan. Wanneer er voldoende tijd is verstreken en er veel tekenen zijn van een positieve ontwikkeling bij beiden, dan kan het een verstandige keuze zijn om de relatie nog een kans te geven.
3. Het vertrouwen kan hersteld worden in een relatie
Vertrouwen is de basis van de meeste gezonde relaties, maar kan gebroken worden als jij of je partner is vreemdgegaan of aanhoudende leugens gebruikte die het moeilijk maken om verder te gaan na zo diep gekwetst te zijn. Is er echter sprake van oprecht berouw over de vertrouwensbreuk en zijn jullie in staat om een eerlijk gesprek te voeren over de redenen van de breuk, dan is het misschien de moeite waard om een relatie nieuw leven in te blazen. Natuurlijk zal dit alleen gebeuren nadat jullie besloten hebben om in de toekomst open en eerlijk te zijn.
4. Wederzijdse onafhankelijkheid opbouwen
De relatiebreuk kan er ook aan te wijten zijn dat jij of je partner te afhankelijk was van de ander. Misschien had de één teveel moeite om de ander de onafhankelijkheid te geven die benodigd was om een duurzame relatie op te bouwen. Meestal heeft dit te maken met jaloezie en een gebrek aan zelfvertrouwen. Voor meer succes bij het opnieuw oppakken van de relatie is het dus belangrijk dat jullie hierover praten en begrip tonen voor hoe jullie beide de relatie willen indelen.
3 Valkuilen om te vermijden in jullie nieuwe relatie
1. Verwacht niet dat alles deze keer perfect zal zijn
Natuurlijk kunnen we als mensen veranderen, maar niemand is perfect, en je nieuwe relatie zal dat ook niet zijn. Om een broeinest van conflicten te voorkomen, is het dus van vitaal belang om geduldig te zijn met elkaar en niet terug te vallen in oude patronen. Wellicht waren er grote problemen in de relatie en begrijpen jullie beide dat jullie aanvankelijk geen goede partners voor elkaar waren, maar dat betekent niet dat alles nu meteen goed zal gaan.
De harde waarheid is dat mensen moeite hebben met verandering, tenzij we actief proberen en te veranderen en we hebben geleerd hoe dat moet. Dit kan wellicht wat tijd kosten en we moeten dus bereid zijn om eerlijk te zijn over wat we willen van de relaties die we willen herstellen. Om dit te doen, moet je het gevoel hebben dat de verwachtingen die jouw partner van jou en de relatie heeft, realistisch zijn. Anders heeft het weinig kans van slagen.
2. Een nieuwe relatie biedt geen plaats voor drama uit het verleden
Als er wordt besloten om de uitdaging van een nieuwe relatie aan te gaan, probeer dan te vermijden om fouten uit het verleden naar boven te halen en de ander daarvoor te veroordelen. Als je vasthoudt aan trauma’s, drama en pijn uit het verleden, is er geen ruimte voor een nieuwe versie van jullie relatie.
Waarschijnlijk zul je nooit vergeten wat er is gebeurd, maar als je je stevig vastklampt aan het verleden, is het moeilijk om open te staan voor de goede dingen die komen gaan. Waarschijnlijk gaat het er niet om “of” je in oude gewoontes vervalt, maar het is eerder “wanneer”. Het is dus het beste om daar realistisch over te zijn en samen het proces aan te gaan om echte intimiteit te ervaren. Zorg er dus voor dat oude drama’s en gekwetstheid niet meer worden gebruikt om elkaar te kwetsen in een ruzie.
3. Niet goed weten of deze relatie goed voor je is
Als je niet goed begrijpt waarom jullie relatie eigenlijk goed voor je is, dan is het antwoord meestal dat jullie relatie dat niet echt is. Als de relatie in twijfel wordt getrokken, kan het al snel een stuk minder goed gaan. Het is heel goed te begrijpen dat je jouw ex mist of misschien moeite hebt om nieuwe mensen te leren kennen, maar als je geen goed besluit kan nemen over hoe je partner in jouw leven past, dan is hij of zij waarschijnlijk geen goede match voor jou.
“Wees realistisch en weet wanneer een relatie stuk is. Alles in het leven is tijdelijk en relaties vormen daarop geen uitzondering. Een ongezonde relatie zal je leven alleen maar zwaarder maken.“
Twijfel je, dan is het het beste om een pauze in te lassen, zodat je jezelf kunt zijn zonder je partner. Beslis dan waar en hoe je partner in dat plaatje past. Op die manier zul je langzamerhand begrijpen dat je op je eigen twee benen kan staan en de ander kiest, in plaats van nodig hebt. Dit maakt hét verschil in jezelf beter leren kennen en de kracht waarderen die je in jezelf kunt vinden.
- Impulsieve en nutteloze argumenten Als er één ding is om beslist te vermijden, dan is dat wel het verliezen van je geduld en elkaar bestormen in impulsieve en nutteloze argumenten. In plaats van de gedachten die in je hoofd springen direct te verwoorden, kun je er beter voor zorgen dat je jouw gedachten op een rijtje weet te zetten totdat je iets constructiefs hebt om te bespreken. Op die manier ga je onzinnige ruzies uit te weg en kun je op een doordachte en georganiseerde wijze praten over je gevoelens.
5 Tips voor het opbouwen van een gezonde relatie
Nu resteert ons alleen nog een opsomming van de beste tips die kunnen helpen om met succes nieuw leven in de brouwerij te brengen, zodat het oppakken van een nieuwe relatie het beste is voor beiden. Het is zeker mogelijk om beter bij elkaar te komen in ronde twee, maar jullie moeten het wel op de juiste manier benaderen. Laten we dus kijken hoe dit in zijn werking gaat zonder er een totale puinhoop van te maken.
1. Neem de tijd
We begrijpen het maar al te goed: het is zeer spannend om weer terug te zijn met je ex, maar het is belangrijk om wat tijd te nemen om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes zal verlopen. Hoewel er geen algemeen aanvaarde formule bestaat voor de snelheid waarmee jullie de relatie moeten herpakken, kan het erg slim zijn om af te tasten en stapsgewijs bij elkaar terug te komen.
Als de breuk nog vers in het geheugen is gegrift, dan kan het zijn dat één of elk van jullie nog steeds hetzelfde denkt over bepaalde kwesties. Wat dus belangrijk is om te doen, is voldoende tijd nemen om te begrijpen wie jullie zijn en te begrijpen welke positieve en negatieve aspecten in de relatie voorkomen. Een goede manier om dit te doen, is een lijst maken van alle goede en slechte dingen die in jullie relatie zijn gebeurd. Schrijf vervolgens alle dingen op die jij en je partner goed en fout doen in de relatie.
“In echte liefde is er geen reden om te haasten. Begrijp dat jullie een pauze moeten nemen en doe dingen voor jezelf. Houd je bezig met dingen die je leuk vindt en breng tijd door met vrienden en familie. Dit kan bovendien een sterk gevoel van onafhankelijkheid in je oproepen.“
Dit maakt het mogelijk om vast te stellen op welke dingen er extra focus gelegd moet worden en je bewust te worden van de problemen die gecorrigeerd moeten worden aan beide kanten. Denk na over alle dingen die in de relatie zijn gebeurd en die jou of je partner van streek hebben gemaakt en vind manieren om ze recht te zetten. Hierbij is het essentieel om elkaar niet de schuld te geven en om begrip te tonen.
2. Zoek uit wat jullie écht willen
Op het moment dat jullie bereid zijn om de relatie te herpakken, dan is dit de perfecte gelegenheid om alle kaarten op tafel te leggen. Wees niet bang om realistisch te zijn over wat jullie beide nodig hebben om gelukkig te zijn in de relatie. Hierbij is het van belang om je af te vragen wat ieder van de relatie verwacht en welke kwaliteiten daarvoor vereist zijn.
Ga, voordat jullie een compromis sluiten, samen na of er duidelijke tekortkomingen zijn die roet in het eten kunnen gooien. Dit is een belangrijke vraag die jullie moeten kunnen beantwoorden voordat bepaalde gebreken de relatie zwaar kunnen maken en als vanzelfsprekend worden beschouwd. Weet jij of je ex niet goed hoe die de liefdestaal van de ander kan spreken? Al deze zaken kunnen in de tweede ronde worden rechtgezet.
3. Plaats jezelf in de schoenen van de ander
Dit kan misschien moeilijk zijn, maar als het goed gedaan wordt, kan het een heuse openbaring zijn. Het stelt ons namelijk in staat om de fouten te zien die eenieder in de relatie heeft gemaakt. Deze empathische benadering vereist het vermogen om goed te luisteren naar elkaar en de moeite nemen om de ander te begrijpen zonder het meteen te vergelijken met je eigen perspectief.
Nog meer handige tips om jezelf te kunnen verplaatsen in de schoenen van een ander, zijn volledig aanwezig zijn bij de ander en je afstemmen op elkaars non-verbale communicatie, elkaar oprechte erkenning geven, jezelf inleven in de ander, ook al deel je zijn of haar overtuigingen niet, en jezelf uitdagen om een dieper gesprek aan te gaan.
4. Doe samen nieuwe dingen om de romantiek nieuw leven in te blazen
Als jullie het herpakken van jullie band willen beschouwen als een nieuwe relatie, dan moet je er natuurlijk voor zorgen dat jullie nieuwe dingen doen! Maak een lijst van dingen die jullie samen kunnen proberen. Hierbij kan gedacht worden aan het bezoeken van nieuwe restaurants, leuke bezienswaardigheden, leerzame workshops en speciale evenementen.
Het doen van nieuwe activiteiten is het perfecte recept om dichter bij elkaar te komen en je te ontwikkelen in jullie nieuwe relatie. Het geven van een andere richting in de relatie zorgt er bovendien voor dat jullie op individueel vlak kunnen groeien en er mogelijk zelfs nieuwe interesses ontstaan die meer vreugde in het leven brengen!
5. Zoek eventueel naar professionele hulp
Tenslotte kan het zo zijn dat professionele hulp van buitenaf een waardevolle bijdrage kan leveren om een uitkomst te bieden voor onopgeloste wrokgevoelens en een nieuwe basis van vertrouwen en veiligheid op te bouwen. Het kan heel heilzaam zijn om samen te werken met een relatietherapeut, want het is een enorme kans om meer objectiviteit in de relatie te krijgen, samen met je partner te groeien en de communicatievaardigheden te verbeteren.
Als jullie op zoek zijn naar een geschikte therapeut, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Er zijn therapeuten die zich richten op het emotionele vlak of juist de focus leggen op cognitief gedrag. Zorg er dus voor dat jullie je bewapenen met kennis en inzicht in de verschillen tussen specifieke soorten relatietherapie die jou en je partner kunnen helpen om de hulp te krijgen die benodigd is voor een gezonde relatie.
Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen
Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).
Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.
Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:
Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug: