Een sms’Je: Wat Ga Je Terug Sturen naar Je ex?

Je pakt je telefoon op, nietsvermoedend, en opent je berichtjes. En daar is hij dan: een sms’je van je ex. Het berichtje dat heel je dag goed had gemaakt toen het net uit was, maar nu weet je niet zo goed wat je ermee aan moet. Je weet niet wat je hierop moet antwoorden, of je zelfs wel gaat antwoorden. Wat zijn de overwegingen die je moet maken?

Ben je over hem/haar heen?

Als je antwoord hierop ja is, dan is het natuurlijk een stuk minder moeilijk wat je terug gaat sturen. Het blijft dan natuurlijk onverwacht, maar je wilt niets van jouw ex en het interesseert je dan waarschijnlijk ook een stuk minder wat hij/zij van je antwoord zal vinden.

Als jullie als vrienden uit elkaar zijn gegaan, dan kan het wel pijnlijk zijn omdat jij niet meer wilt dat het meer wordt dan dat. Aan de andere kant is het dan waarschijnlijk ook niet alsof jullie elkaar nooit meer spreken. Dit kan een voordeel zijn, want daardoor praten jullie makkelijker en kan jij misschien beter zeggen wat je denkt. Aan de andere kant betekent dat ook dat jullie elkaar nog vaker tegenkomen en het dan ongemakkelijk(er) kan worden.

Als jullie met ruzie uit elkaar zijn gegaan, heb je misschien niet eens zin om nog contact met je ex te hebben. Dan is een berichtje van hem ook wel redelijk uit het niets. Als je boosheid nog niet gezakt is, kan je misschien beter niet antwoorden. Als je niet meer boos bent, kan je ze vriendelijk laten weten dat je geen interesse hebt. Hier hoef je je niet schuldig om te voelen; je kiest voor jezelf.

Het kan ook natuurlijk dat je bij lange na nog niet over je ex heen was. Dan weet je waarschijnlijk helemaal niet wat je met een berichtje van hem of haar aan moet. Waarschijnlijk zegt je verstand dat je het niet moet doen, maar omdat je gevoelens er nog zijn, wil je hart wat anders. In dit geval is het belangrijk om te bedenken waarom jullie uit elkaar zijn gegaan en waarom hij nu weer contact probeert te zoeken.

Ben je destijds met ruzie uit elkaar gegaan, maar heb je nog wel gevoelens voor je ex, dan is dit misschien wel een goed moment om het goed te maken en het nog een keer te proberen. Denk hier wel eerst goed over na. Als één van jullie is vreemd gegaan, is dit geen goed idee. Het vertrouwen zal namelijk niet zo gauw meer terugkomen. Maar was het omdat jullie ver uit elkaar woonden en nu niet meer, dan is het zeker de moeite waard.

9 Fatale Fouten Waardoor Je Nooit Meer Je Ex Terug Zal Zien

Er zijn 9 fatale fouten die mensen maken waarmee ze het voorgoed verprutsen met hun ex. Wil je er zeker van zijn dat jij deze fouten nooit maakt?

Download dan hier gratis het ebook met de 9 fatale fouten.

Wat ga je terug sturen?

Hij heeft waarschijnlijk heel wat moed bij elkaar moeten schrapen om je te durven sms’en. Het kan dan ook geen kwaad om hem nog even te laten zweten. Dit geeft jou ten eerst wat tijd om erover na te denken, en ten tweede houden mannen over het algemeen van jagen, niet van vrouwen die makkelijk te krijgen zijn.

Speel dus wel een beetje hard to get, ook al wil je hem nog zo graag terug en ook al is hij degene die jou heeft gedumpt en was dit een scenario dat je nooit voor ogen had gehouden.

Als je het kan, wees dan subtiel. Antwoord een beetje vaag, geef niets weg. Als je gewoon een sms’je hebt gehad waarin staat: Hé, hoe is het. Kan je natuurlijk gewoon antwoorden; goed, met jou? Ook al gaat het helemaal niet goed, dat is niet wat hij wil weten en dat is ook niet het signaal wat jij wilt geven, jij wilt juist dat hij denkt dat je het prima redt zonder hem. Met dit berichtje zeg je namelijk al zoveel meer dan alleen ‘goed’ Je zegt ook dat je bereid bent een normaal gesprek met hem te voeren.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Het gesprek

Hierop volgt waarschijnlijk een gesprek over koetjes en kalfjes. Hoe gaat het met zijn broer, is die ene collega nog steeds zo irritant, ben je dit jaar niet de verjaardag van je baas vergeten, heb je die ene film al gezien? Dit is prima. Je hoeft niet meteen over de break-up te beginnen.

Houdt het luchtig. Helemaal omdat je in je achterhoofd moet houden dat, als je weer iets met je ex wilt, je een nieuwe relatie en niet de oude wilt voortzetten. Dat is immers de eerste keer al fout gegaan.

Toch zal je dit op een gegeven moment het moeten bespreken. Maar, doe dit niet per sms. Spreek liever iets af. Het liefste in een neutrale omgeving, zoals een lunchroom waar jullie beiden nog nooit zijn geweest. Zorg dat het geen date is, maar gewoon casual. Neem ook geen plek waar jullie vroeger altijd heen gingen, dit zal alleen maar pijnlijk zijn en teveel oude irritaties omhoog halen, en je wilde juist opnieuw beginnen.

Als het voorbestemd is, dan komt het wel goed

Forceer niets, wees niet bang om af en toe flink je stem te verheffen en doe niets wat je niet wilt doen. Je hoeft niet constant bang te zijn dat het uitgaat. Aan de andere kant is het ook wel de bedoeling dat je een beetje vecht voor de relatie.

Heel veel relatieproblemen zijn gewoon op te lossen. Bespreek dus wat je dwars zat in jullie vorige relatie en probeer het nog een keer. Als het bedoeld is om goed te komen, dan zal het ook goedkomen.

Zit dus niet meteen bij de pakken neer als het even niet goed gaat, of als het lijkt alsof het dezelfde kant op gaat als de vorige keer. Praat erover en probeer er een oplossing voor te vinden. Dat is de enige manier waarop je een relatie kan laten werken.

En houd ook in je achterhoofd; als het echte liefde is, dan komt het uiteindelijk wel goed. En als het niet zo is, dan is dat heel jammer, maar er zijn genoeg vissen in de zee. Je komt er uiteindelijk overheen.

Ontdek de psychologische triggers om snel weer je ex terug te winnen

Volgens velen ben ik een expert op het gebied van dating, psychologie en relaties (ik ben daar vrij bescheiden in).

Ik heb een methode ontwikkeld met de exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ik leer je onder andere het volgende in mijn methode:

 • Stap voor stap wat je moet doen om je ex terug te krijgen
 • Hoe het continue geruzie te stoppen
 • Een truc waardoor je ex ongelooflijk veel aantrekkingskracht begint te voelen
 • Psychologische technieken die inspelen op het onderbewuste van je ex
 • En nog veel en veel meer…

Ontdek hier mijn revolutionaire methode en krijg zo snel mogelijk je ex terug:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Avatar foto

Drs. Edwin Edinga (psychool en relatietherapeut)

Drs. Edwin Edinga is sociaal psycholoog, relatietherapeut, auteur en oprichter van exterug.nl. In zijn carrière heeft hij vele stelletjes weer bij elkaar gebracht. Wil jij ook je ex terugwinnen? Bekijk dan de zeer effectieve Ex Terug Methode op exterugmethode.nl.

1 Reactie op "Een sms'Je: Wat Ga Je Terug Sturen naar Je ex?"

 1. enderra says:

  Grappig dit artikel gaat over een situatie die ik net weer meemaakte.
  Mijn ex kwam voor de 4e keer vragen ,in 5 jaar, of ze weer terug mocht komen.
  Alleen heeft ze er nu 2 kindjes bij.
  Woont nog steeds samen.
  En ze was op 3 weken tijd 4x vreemdgegaan.

  Ik heb maar vriendelijk bedankt voor een relatie zonder vertrouwen en een volgend gebroken hart

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *